Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 11:17:17
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: mala curica
Eto onda generacija smo Sreca pa nije bila velika guzva.ispred mene bio jedan covjek pa ja. Uhhh Sada peglam ves,cekam masinu da zavrsi i da izvadim ves,spremim se i idem malo vabi. Odo do Lidl da kupim Kaki njam njammmmmm i da prerovim sta ima tamo
Hajde uzivaj kad ce mo kavicu piti?
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 11:24:18
mala curica
Bas me muz pitao za tebe cujemo li se.Rekoh ja joj pisala sms nije odg.Nisam htjela da dosadjujem. Znaci ako cemo piti kafu to treba do nove godine.Poslije neces moci. Samo sto ja ne pijem kafu(ne mogu je u trudnoci)samo caj et mozda sada ti nece biti merak sama piti kafu ......salim se.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 11:38:57
sara_mo
Hvala Andy na dobrodošlici :))) Ja sa štitnjačom imam problema zadnjih godinu i po. Imam veliku cistu, ali su hormoni bili unutar granica s tim da je tsh bio 3,8, nisu mi propisali terapiju, ali je dr. rekao sa ovako visokim tsh tesko da mogu ostati trudna. Ali eto jesmo hvala Bogu. Radila sam nove nalaze hormona, sad je tsh 3,76, pa cemo vidjeti sta dalje. Nadam se da ce sve biti ok. Ah da, zaboravih, cestitke novim mamama :)))
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 11:42:47
rose 87
ej okruglice moje Azja nadam se da ce seka sto prije,vjerujem da se brine i ona i vi,javi nam sta je dr. rekao muzu,nije mi jasno samo sta cekaju toliko ako je prosao termin a i otkucaji srca nisu bas ok.. milenium odakle ti sad to,sta kaze dok. moze li uticati na porod amrara draga sretno,mozda vec i drzis svoju ,neznam ima li iko njen br no idea drago mi je da si se javila,samo da znamo da je sve ok,cuvaj se lezi ako je dr. tako rekao svima vam saljem veliki poljubac odoh zabavljati dijete,dosadno mu
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 12:05:44
Andy_Bec23
Bas me muz pitao za tebe cujemo li se.Rekoh ja joj pisala sms nije odg.Nisam htjela da dosadjujem. Znaci ako cemo piti kafu to treba do nove godine.Poslije neces moci. Samo sto ja ne pijem kafu(ne mogu je u trudnoci)samo caj et mozda sada ti nece biti merak sama piti kafu ......salim se.
Kada si mi pisala poruku? Nemam tvoj broj? Nisam nista dobila?
I ja pijem samo caj ili Kofein freies Kaffeee:-)
< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 10.12.2014 12:06:09 >
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 12:08:55
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: sara_mo
Hvala Andy na dobrodošlici :))) Ja sa štitnjačom imam problema zadnjih godinu i po. Imam veliku cistu, ali su hormoni bili unutar granica s tim da je tsh bio 3,8, nisu mi propisali terapiju, ali je dr. rekao sa ovako visokim tsh tesko da mogu ostati trudna. Ali eto jesmo hvala Bogu. Radila sam nove nalaze hormona, sad je tsh 3,76, pa cemo vidjeti sta dalje. Nadam se da ce sve biti ok. Ah da, zaboravih, cestitke novim mamama :)))
E ja sam sa TSH od 3,5 ostala trudna znaci sve je moguce i odma dobila terapiju jer u prvom trimestru treba bit ispod 2,5 tako nesta , imam i ja neku cistu 4x4 cm na lijevoj strani desna cista a imam i autoimunu bolest koja odbacuje stitnu zlijezdu sta im to znaci pojma nemam tj rekla je da moje tijelo prepoznaje stitnu zlijezdu kao neprijatelja .....
Bit ce sve ok samo idi na kontrolu dobit ces tablete sigurn, moj zadnji nalaz je bio 0,54 i rekli su bolje tako nego manje hormona
< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 10.12.2014 12:12:21 >
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 12:10:50
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: rose 87
ej okruglice moje Azja nadam se da ce seka sto prije,vjerujem da se brine i ona i vi,javi nam sta je dr. rekao muzu,nije mi jasno samo sta cekaju toliko ako je prosao termin a i otkucaji srca nisu bas ok.. milenium odakle ti sad to,sta kaze dok. moze li uticati na porod amrara draga sretno,mozda vec i drzis svoju ,neznam ima li iko njen br no idea drago mi je da si se javila,samo da znamo da je sve ok,cuvaj se lezi ako je dr. tako rekao svima vam saljem veliki poljubac odoh zabavljati dijete,dosadno mu
Makar vam nije nikad dosadno :-)
Moj tako nekako nezgodno lezi da mi stalno na jednu stranu stomaka udara i to me bas jako boli :-(
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 12:20:40
sara_mo
Ma najgore je sto uopste nisam znala da to moze biti problematicno u trudnoci. Cak i dr koji je znao da planiramo bebu nije nista rekao da bi trebala u slucaju zaceca odmah doci na kontrolu. Tako da sam ja cekala redovnu kontrolu, nakon godinu dana. Nadam se samo da se to nece lose odraziti na bebu, sad sam vec 24 sedmica trudnoce. Imam osjecaj da su nasi dr. u BiH malo opusteniji po pitanju problema sa stitnom. Nadajmo se najboljem...sta drugo
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 12:29:15
mala curica
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Pisala sam ti pred tvoj odlazak u Srbiju. Kako nemas?Pa pisale smo na Viber
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 12:31:42
Mir@H
Evo vec nam se javljaju nove trudnice,dobrodosle i ugodnu trudnocu vam zelim. NO IDEA I sama sam morala mirovati 3 mjeseca u prvoj trudnoci,zbog hematoma,nije lako ni lezati stalno ali kad se beba rodi aBd falit ce ti to ANDY javlja li se vanchi,jel beba s njom? Mi sutra idemo na kontrolu i radit ce mi i bris.Beba se udara strasno,i to sve navece,sinoc do 2.00h...
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 13:22:25
Andy_Bec23
Pisala sam ti pred tvoj odlazak u Srbiju. Kako nemas?Pa pisale smo na Viber
Nemam stari Handy mi tobio sve ostalo tamo a Vibera nemam vise :_) Pisi mi SMS isti mi broj ostao :-)
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 13:23:32
Andy_Bec23
Vanchy je dobro, boli ju rana malo, kaze nema mlijeka pa se trudi al neide .... Poslala mi slikicu od Nikole ... Maleni je prekrasan a mama i taaa su ponosni :-)
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 13:24:43
Andy_Bec23
Ma najgore je sto uopste nisam znala da to moze biti problematicno u trudnoci. Cak i dr koji je znao da planiramo bebu nije nista rekao da bi trebala u slucaju zaceca odmah doci na kontrolu. Tako da sam ja cekala redovnu kontrolu, nakon godinu dana. Nadam se samo da se to nece lose odraziti na bebu, sad sam vec 24 sedmica trudnoce. Imam osjecaj da su nasi dr. u BiH malo opusteniji po pitanju problema sa stitnom. Nadajmo se najboljem...sta drugo
Moze da steti u pocetku prvih 12 nedelja ali ako nije do tada ni nece ... Nemoj da se sekiras bit ce sve ok vidjet ces
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 13:28:56
sara_mo
Moze da steti u pocetku prvih 12 nedelja ali ako nije do tada ni nece ... Nemoj da se sekiras bit ce sve ok vidjet ces
Hvala Andy na utjesnim rijecima, srce si .A hvala i ostalim zenama na dobrodoslici. Pozdrav svima :)
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 13:29:55
Andy_Bec23
Hvala Andy na utjesnim rijecima, srce si .A hvala i ostalim zenama na dobrodoslici. Pozdrav svima :)
Molim draga sve ce bit ok vidjet ces
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 13:51:46
Amanni
Drage moje imam jedno pitanje za vas dalisu ijednu od vas boljele ili bole bradavice ? Mene bas bole I nedaju se dohvatit I BIH me vrijedja.U prvoj trudnoci nisu me boljele a nisam ni imala mlijeka .Maleni je od rodjenja pio Humanu.Dali ova bol u bradavicama je znak da cu ovaj put imat mlijeko ? Kod mene je danas za rucak sarma upravo se kuha
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 13:55:11
Amanni
Ja sam pila I sok od jabuke I sve sto mije ok rekao ali nisam imala . Neki su mi rekli da mozda I zbog indukcije nisam dobila mlijeko neznam kolilo indukcija moze uticat na to
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 14:20:30
bejbibi
Cao cure moje drage,evo i mene :) mi isli malo na shoping za kuci i kupila neke stvari za higijenu za bolnicu da imam...bolje mi je ovako jedbo po jednu stvar nego kad dodje vrijeme pa sve na brzaka,mozda sta i zaboravim...
Prvo da pozelim dobrodoslicu SARI MO nadam se da ces se cesto javljati..i ja imam termin u martu sredinom marta..znaci ja i ti smo tu negdje:))... Javljaj nam se draga cesto.....
AMANNI draga i mene bole bradavice :(.... U prvoj trudnoci me nista nisu bolile a imala mlijeka... M je 2 g dojio .....ne znam sta bi ti rekla sad sta znaci ova bol..ja se iskreno nadam da cemo imati.mlijeka jer bas volim da dojim .....ah bas mi je zao VANCHI sto nema mlijeka..ali ANdy reci joj nek ne odustane tako lahko...evo ko rece za sokove,znaci punoooo tecnosti....meni isto tako na pocetku slabo,ma jedva smo nekako...ali kasnije kad je doslo nisam ga mogla zaustavljati koliko je strcalo hhahaha......
MILENIUM ovo tebi moram javiti kupila sam nesto za zavjese u dm i za masinu za ciscebje pa cemo vidjeti kako ce biti .....javim ti rexultat hahhaahha.......
Hmmmm jesam koju zaboravila da prokomentarisem ......odo da zavrsim rucak pa se cujemo...kod nas danas teletina i riza, supa,salata kupus... A posebbno za mog M kiseli ktastavci voli ih vise neg mene hihi
Ps. Joj ja opet problene sa hemoroidima....jel se moza koja krema koristit?? Imam neku,citala uputstva ne pise da se ne smije u trudnoci
Koja ono ima kamenac u bubrege?????? Ja poslije prvog poroda imala strasne bolove..odem u hitnu kad ono kamenci u zucnoj kesi....nasla neki prirodni recept i fakat izbacila ( doduse ne zbam jesam li sve jer nisam radila ultrxv) ali hB nemam bolove.....mozda je i za bubrezne
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 15:39:16
loptica7
Bolne bradavice! U prve dvije trudnoće me nisu bolile, možda malo (ne sjećam se točno), ali sad me bole. Ponekad me bole i kad mirujem. Ja sam svoju djecu dojila, ali od početka uz nadohranu, jer nisam imala dovoljno mlijeka. Trudila sam se do 3-4 mj. Sada ću probati neke trikove, svaki put dati djetetu da doji, a ako mu je malo, tek nakon podoja nadohraniti. Također su mi preporučili multivitaminske sokove, pa ću pokušati, a to mi je već problem, jer sokove gotovo i ne pijem.
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 15:59:18
Azja
Postala sam tetka zenice rodila mi je seka Napokon cjelu noc nisa mogla oka sklopiti od brige . Urađen ej hitan carski zbog otkucaja srca i beba je krupna . Nasa sultanija tezi 4.200 i 53 cm i prelijepa je MasaAllah ko srna crne oke, bebela .
Uktratko sad sto se tice zenica iz Bihaca obecala sam " izvjestaj " heheh . Sto se tice osoblja iznendih se pozitivno bar danas ove sestre su preljubazne bile . Kraj odjela se busi ,motorke, busilice ruse grade renoviraju i jakooooo je hladno al bas seka mi samo kratko javila .
RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar 10.12.2014 16:00:32
rose 87
IZVORNA PORUKA: Amanni
Drage moje imam jedno pitanje za vas dalisu ijednu od vas boljele ili bole bradavice ? Mene bas bole I nedaju se dohvatit I BIH me vrijedja.U prvoj trudnoci nisu me boljele a nisam ni imala mlijeka .Maleni je od rodjenja pio Humanu.Dali ova bol u bradavicama je znak da cu ovaj put imat mlijeko ? Kod mene je danas za rucak sarma upravo se kuha
imam ja,bole uzasno a u prvoj trudnoci nisu nikada,sad mi nekad dodje da vristim i majca me smeta,sina sam od pocetka dojila sve do 14-tog mjeseca
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
znojenje :O
dali se vi puno,znojite ispod pazuha.Ja,imam problem uzas se znojim nema kakav nisam dezodorans koristila,al nista nepomaze :(((
Cak,se znam na dan po 5.puta presvuci...
Imal,tko jos da se puno znoji i sta koristi protiv ???
neznojim se puno (70%)
znojim se puno (30%)
Broj svih glasova: 93
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!