|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori o ocekivanju beba - Decembar
10.12.2014 1:21:08   
Azja
Evo me opet user posted image Kaze zet da je zvao seku radili ctg 3 puta kao nije los ni ok beba ima jake otkuaje srca povisene . Necu moci spavati . Iz Bihaca pisem . Doktor je samo rekao da bi volio da krenu bolovi i otvaranje ali nema . I nista ne daju terapiju samo lezi danas je tek primljena . Izludit cu do sutra od brige user posted image user posted image N ešredlazu arski nista i indukciju kao ad cekaju kraj sedmice aaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image Ide zet sutra u bolnicu rano pa ce razgovarat s dr .. Jojjj Boze pomozi

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 401
10.12.2014 7:09:24   
milenium
Jutro zenice

(odgovor članu Azja)
Neposredna veza do poruke: 402
10.12.2014 7:13:50   
milenium
Ovaj mob me satra. Vidim da vam je morrrena vec javila, tako mi je drago zbog marinci. Poslala mi je i sliku bebija preko vibera, presladak je. :-)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 403
10.12.2014 7:20:27   
milenium
Javim se u toku dana cim mognem na comp,s ovog ne mogu nista. Bila juce kod dr i imam kamence na bubrezims. Vsljda to nece potaknut il utjecat na porod.sad bar znam od cega su me leda bolila :-(

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 404
10.12.2014 7:50:04   
amrara
Samo da vam javim da je ovo kod mene izgleda krenulo. Probudili me bolovi oko 4 jutros, sad su na 15ak min, evo cekam muza da dodje po mene. Otisao na posao. Bas me je strah, opisati vam ne mogu.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 405
10.12.2014 8:06:34   
morenaa
Amrara draga ne boj se, strah ce ti samo otezati,nego samo misli pozitivno kako si svakog minuta i sa svakim trudom blize svojoj bebici.. sretnoo da sto prije i bezbolnije sve prodjeuser posted image

(odgovor članu amrara)
Neposredna veza do poruke: 406
10.12.2014 8:09:13   
morenaa

IZVORNA PORUKA: milenium

Javim se u toku dana cim mognem na comp,s ovog ne mogu nista. Bila juce kod dr i imam kamence na bubrezims. Vsljda to nece potaknut il utjecat na porod.sad bar znam od cega su me leda bolila :-(

Zao mi je al nije to nista strasno, samo se nadam da te nece vise bolit, barem dok se porodis da miruju..jesu li bas kamenci ili mulj?

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 407
10.12.2014 8:14:53   
morenaa
Bejbibi meni je termin skoro mjesec poslije tebe pa cemo se mi jos druzit aBdauser posted image
azja neka zet razgovara s dr, ako bilo sto ugrozava bebu neka je poradjaju, pa nisu valjda ludi da cekaju, termin prosao.. zelim joj svu srecu..

Scarlett da te utjesim ja jos uvijek povracam samo puno rjedje nego prije,izdrzat cemo nekako samo nek su nam bebice dobrouser posted image

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 408
10.12.2014 9:42:25   
Mir@H
Sretno amrara,da do veceri ugledas svoju bebicu aBd. Ima nas trudnica i kad odu decembarske terminuse samo se trebamo cesce javljati

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 409
10.12.2014 9:45:33   
mala curica
Nasoj Marincii cestitam od srca.Da im je ziv i zdrav a njoj,naravno,zelim brz oporavak.
Jedva cekam da uhvati vremena i da nam se javi.

A upravu ste,kada odu Decembarske trudnice bit ce nekako prazno.
Nadam se da ce nam se javiti jos trudnica i nase trudnice iz cekaonice sto su se prestale javljati.user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 410
10.12.2014 10:18:42   
no idea
dobro jutro i od mene! čestitam vanchii, marinčii, brz oporavak mamicama, a bebama da lijepo napreduju!
ja se ne javljam jer imam od dr naredbu da strogo mirujem tj. ležim, a računar mi je ''fiksni''-kućni, pa izbjegavam da sjedim ispred njega, sad sam zbavila tablet pa probavam ući s njega, iako ide sporo...
ja se osjećam ok, mučnine su prestale, ali ležim uglavnom jer su mi dr tako rekli, nisko nosim što stari kažu pa zbog toga, ne bi li se posteljica vratila...sad sam u 17. sedmici, čekam da mi zakažu termin za AC ( moram zbog godina), pa ću onda opet na strogo ležanje, al' što se mora nije teško...
imate sve veliki pozdrav!

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 411
10.12.2014 10:30:06   
mala curica
No idea zeno,neka si se javila.Bas sam se zabrinula sta je s tobom bema te nikako.Ulazila u cekaonicu i one se pitaju sto se ne javlhas.Neka si ti dobro i da bebac raste.Odmaraj lezi,sto se mora nije tesko,sve za user posted image
Citala sam negdje da se posteljica moze "vratiti" oko 20 nedjelje.

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 412
10.12.2014 10:37:17   
no idea
pa da, draga, tako je i meni dr rekla, zato moram ležati, da se vrati aBd uskoro...ljubac! odoh sad da se ufosnimuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 413
10.12.2014 10:40:58   
Amanni
Dobro jutro zenice. Iskrene cestitke Vanci I Marinci da bebe budu zdrve i vesele puno godina zajedno sa svojim najmilima. Vama zelim bez oporavak.Amrara sretno na porodu i da sve ako bgd.prodje u najboljem redu. Ja sam juce bila na kotroli 32+2 smo radili smo ctg uredu sve ja do sad dobila 4 kg beba teska 2.300kg do sad dr kaze da ce biti velika beba pa me malo prepala .Gledala me dole sve zatvoreno super ,vanilla sam i krv da vidimo dalije zeljezo se poravilo na lazy ce bit u cetvrtak pa ceme dr zvati da kaze kakvi su nalazi . 18. Decebra nas je dr juce narucila na prvi pregled u bolnici u konjoj cu se ako bgd. porodit da se upoznamo sa dr I da obavimo pregled . Kod nas danas kisa vjetar bas uzasno vrijeme a mali vec place on bi da idemo vani moram nac nacin da ga zabavim da nemisli da ide vani

(odgovor članu no idea)
Neposredna veza do poruke: 414
10.12.2014 10:44:42   
Andy_Bec23
Jutro dragwe moje ....

Azja draga nemoj se sekirat bit e sve ok sa sekom,bolje da je u bolnici i nebrini nista :-)

Milenium draga otkud sada kamenac??? A i da potakne porod vidim ti si u 9 mjesec usla nista nebrini , a jas i od srca zelim da bude kako si ti zelis i da te ledja ne bole vise tako jako

Amrara juhuuuuuuuuu evo i kod tebe krenulo evo nama jos jedne bebice user posted image user posted image javi cim budes mogla, il ima li tko tvoj broj?

Scarlett nek si se javila opet tu , zenice pitale za tebe i no ideu , vi se nama javite da nebrinemo.... Sto se rtice povracanja zao mi je ja sam samo do 12+0 povracala i preko noci nestalo, a nasa marinci npr povracala cijelu trudnocu...

No idea draga bas mi je drago vidjeti da si tu i dsa i vec 17 sedmica, ajme sta vrijeme leti , javi nam obavezno kada je termin za AC da mislim na tebe ....Osjetis li bebu vec?

Mala C draga kako si ti? Jesi se prijavila u Bolnicu?Koliko ti je godina? Ocees ti rAditi AC?

Ostale ljubim vas

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 10.12.2014 10:52:02 >

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Azja)
Neposredna veza do poruke: 415
10.12.2014 10:47:25   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Amanni

Dobro jutro zenice. Iskrene cestitke Vanci I Marinci da bebe budu zdrve i vesele puno godina zajedno sa svojim najmilima. Vama zelim bez oporavak.Amrara sretno na porodu i da sve ako bgd.prodje u najboljem redu. Ja sam juce bila na kotroli 32+2 smo radili smo ctg uredu sve ja do sad dobila 4 kg beba teska 2.300kg do sad dr kaze da ce biti velika beba pa me malo prepala .Gledala me dole sve zatvoreno super ,vanilla sam i krv da vidimo dalije zeljezo se poravilo na lazy ce bit u cetvrtak pa ceme dr zvati da kaze kakvi su nalazi . 18. Decebra nas je dr juce narucila na prvi pregled u bolnici u konjoj cu se ako bgd. porodit da se upoznamo sa dr I da obavimo pregled . Kod nas danas kisa vjetar bas uzasno vrijeme a mali vec place on bi da idemo vani moram nac nacin da ga zabavim da nemisli da ide vani

Pozdrav draga drago mi je da je sve ok :-) Moja bebica je bila sa 31+3 1,300 kg ... Al sve je to individualno, Sada zato vec ima 3.125 u 36+5 tj po mengi 37+6 ... Ko zna koliki ce bit, eto i Vanchy su rekli preko 5 kila i urade joj carski i maleni 4.500 kile uvijek je 10% od procjene ak da nmoj brinut

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 416
10.12.2014 10:50:23   
Andy_Bec23
DECEMBAR user posted image

06.12. Anelat RODILA
08.12. marinčii RODILA
10.12. Vanchi88 RODILA
14.12. Ilhana
15.12. TiruTiru RODILA
16.12. BambinA
18.12. amrara
21.12. loptica 7
22.12. unchy
28.12. Andy_Bec23
28.12. binanina
31.12. Trudnica96

< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 10.12.2014 10:51:27 >

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 417
10.12.2014 10:51:33   
bejbibi
Cao zenice,evo i mene :) jedva zaspala sinoc :S tek oko 3..... AMRARA sretno draga,bez panike.bice to dobro aBd ;)).....

MORENA super da nas ima jos :) ja se vec prepala bicu jedinauser posted image trebaju nam se trudnice cesce javljsti...da nas ima viseuser posted image

NO IDEA posteljica ima fore da se vrati do 28 nedelje...evo ja sam 26 i tek se pocelo penjat,znaci da se vrati..isto tako bilo nisko i trebala se cuvat...mada ja nisam bas strogo ali pazi se eto do sljedece kontrole barem....ne brini,vise odmaraj :)..... Ja sam pomalo i setala,nekad usisavala,krsila zabrane o odnosimauser posted image eto hB bolje je...

AZJA tvojoj seki puno srece..javi nam obavezno..mene pogotovo zanima :)

Ostale kako ste,nesto novo???? Sta se kuha danas:).. Ja cu rizu i teletinu

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Amanni)
Neposredna veza do poruke: 418
10.12.2014 10:55:29   
mala curica
Andy nece mi raditi taj nalaz.Doktor kaze da sam mlada za takve nalaze user posted image
Malo starija od tebe hihihi 26 godina.
Jucer sam se prepala. Otisla u Merkur da kupim neke sitnice i na kasi doslo mi tako loze.Nesvijestice,mucnina da povratim i vreo znoj me "okupao".
Odem u pekaru po fladenbrot udjem u lift kada se nisam srusila.Ne mogu opisati taj osjecaj.Udjem u stan pogledam se na ogledala blijeda kao zid .
Napijem se vode i malo legnem,hvala bogu proslo je. Uhhhhhh
A inace se super osjecam Hvala bogu,bas nikakvih komplikacija.

Neposredna veza do poruke: 419
10.12.2014 10:59:37   
Andy_Bec23
Maela C ma da nema potrebe za AC .... A i meni je bilo pozlilo jednom samo ja sam na suncu stajala jjedno pol sata i zato, al znam kako je uzas , trebala si u merkuru trazit stolicu da sjednes , sljedeci put tako uradi....

Neposredna veza do poruke: 420
10.12.2014 11:01:53   
Andy_Bec23
I ja sam sada punih 26 :_) HaHAHA

Neposredna veza do poruke: 421
10.12.2014 11:02:12   
sara_mo
Jutro trudnicamauser posted image .
Evo da se i mi malo aktiviramo u cekaonici. Termin nam je 31.03. i cekamo malu curicu, a imamo sina od 5 godina. Na kontrolama zasad sve super. Malo me brine stitnjaca koju sam,+ zaboravila kontrolisati u trudnoci /koji sam ja idiot.../. Tako da u petak idem na pregled. Da i još neka od kolegica iz cekaonice ima problema sa stitnom?

Neposredna veza do poruke: 422
10.12.2014 11:08:05   
mala curica
Eto onda generacija smo user posted image
Sreca pa nije bila velika guzva.ispred mene bio jedan covjek pa ja.
Uhhh
Sada peglam ves,cekam masinu da zavrsi i da izvadim ves,spremim se i idem malo vabi.
Odo do Lidl da kupim Kaki njam njammmmmm i da prerovim sta ima tamo user posted image

(odgovor članu sara_mo)
Neposredna veza do poruke: 423
10.12.2014 11:11:01   
morenaa
Sara imoj sincic ima 5g,vrsnjaciuser posted image otidji sto prije na pregled stitnjace, kad je pod kontrolom onda nemas brige..

(odgovor članu sara_mo)
Neposredna veza do poruke: 424
10.12.2014 11:16:09   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: sara_mo

Jutro trudnicamauser posted image .
Evo da se i mi malo aktiviramo u cekaonici. Termin nam je 31.03. i cekamo malu curicu, a imamo sina od 5 godina. Na kontrolama zasad sve super. Malo me brine stitnjaca koju sam,+ zaboravila kontrolisati u trudnoci /koji sam ja idiot.../. Tako da u petak idem na pregled. Da i još neka od kolegica iz cekaonice ima problema sa stitnom?

Dobrio dosla draga, cestitke na trudnoci user posted image Ja od pocetka pijem Euthyrox 50 mg pa su mi smanjili na 37,5 mg radi stitne zlijezde ali pijem ju od dana kad sam saznala da sam trudna... Isla sam svakih 4-6 sedmica na kontrolu sada na zadnjoj su mi rekli da cim se porodim prestanem piti i dodjem na kontrolu 8-10 nedeljhe nakon poroda

(odgovor članu sara_mo)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Upala mokraćnih kanala
samedi

Može li se upala mokraćnih kanala dijagnosticirati samo na osnovu UZ pregleda?

da (65%)

ne (35%)

Broj svih glasova: 55

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *