|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
23.11.2014 21:08:01   
Mir@H
Kako vi tako rano idete na ctg,ovdje tek u 40.sedmici prvi rade... Ja u ovoj trudnoci nisam dobila jos ni jednu striju,al one dvije stare su ljubicaste danas user posted image
AMRARA namazi mu modricu hladnim maslacem ili margarinom,jos kad se mjesto udarca odmah namaze uopste ne bude modro.
Andy moja prva beba se uopste nije spustila,ja na stolu,totalno otvorena,vodenjak pukao a ona nista...morao doktor da je "pogura" hahaha i da nisam uopste imala kontrakcije samo mi pocela krv ko menstrualna i bolovi u kicmi. Tek 10 min pred porod (nakon indukcije koju su mi davali samo 2 minuta) puknuo mi vodenjak i osjetila sam par kontrakcija.Eh kad bi i sad tako bilo...user posted image

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1176
23.11.2014 21:28:49   
loptica7
meni je beba na pregledu u 10 mj. bila na zadak, a na posljednjem prije 10-ak dana okrenula se glavom dolje. Dr. kaže da će tako i ostati, pa ćemo vidjeti.
Ni meni nije bilo svejedno što je na zadak, bilo me strah za bebu, pa te razumijem MARINČII.
Bilo je slučajeva da se beba okrene pred sam porod, tako da još ima nade.
Želim ti puno sreće.user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1177
23.11.2014 21:31:30   
Zana27
Ne znam jesam li na pravom mjestu, ali zelim samo da dam savjet buducim mamama:)
Rodila sam prije 3 mjeseca, jako sam sitna i sa 50 kila sam otisla da se porodim, dugo sam radjala, ali na kraju je sve super ispalo, i zamislite nisam pukla, niti su me rezali.Rodila sam krupnu bebicu za svoju konstrukciju. Elem da skratim, pomoglo mi je Kantarionovo ulje, mazala sam se i topila dnevni ulozak, mjesec dana prije poroda, svaki dan i svaku noc, i vjeruj te mi da mi je pomoglo, dala sam savjet svojoj prijateljici koja je rodila prije 10-ak dana ni ona nije pukla. Pa sretno vam, i koliko god se cinilo da je sve to tesko, mi zene smo jake i sve izdrzimo!

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1178
23.11.2014 22:43:57   
marinčii
MIR@H eto kod nas je takva praksa sto se tice ctg- a ,iako sve ovisi od doktora do doktora,ja sam sutra 38 tt ulazim u 39 i nRucio me prvi puta na ctg.
LOPtica 7 meni je ostalo jos 14 dana do termina i doktor mi je rekao da je jos moguce da se okrene pa vidjet ce mo.Je li tebi ovo prva beba ili?
ZANA hvala na savjetu ,a gdje si uzimala kantarionovo ulje u ljekarni ili?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Zana27)
Neposredna veza do poruke: 1179
23.11.2014 23:18:53   
Vanja88
mene danas cijeli dan bh kontrakcije...nisu bas neke kontrakcije ali stvrdne mi se cijeli stomak pa traje nekad i oko 1min al nije bolno
sta li je?

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1180
24.11.2014 0:19:07   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Vanja88

mene danas cijeli dan bh kontrakcije...nisu bas neke kontrakcije ali stvrdne mi se cijeli stomak pa traje nekad i oko 1min al nije bolno
sta li je?

Vanchi mila to su te koje spustaju bebu i te koje traju dulje od 60 sekundi otvaraju grlic;) moguce da krece kod tebe;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1181
24.11.2014 7:26:15   
bejbibi
Jutro zene,jeste se naspavale?? Ja u 6 ustala :( al mislim da cu opet zaspat :) bas nisam neki ranioc hehe....al prvo moram jeat inace cu skapat od glaadi :(

Jel se koja porodila user posted image sve mi se cini da je VANCHI sljedeca :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 1182
24.11.2014 9:38:54   
rose 87
jutro user posted image
i ja sam ustala u 6,grlo mi se osusilo i ustanem do wc-a i nisam poslije mogla spavati,zato sad jedva drzim oci otvorene jer sam i sinoc kasno legla,mene i E. grlo jos zeza,E. kaslje puno a meni samo grlo suho i promukla user posted image proce,nedaj Boze goreg..
Vanchii ti ces nama ubrzo drzati svoju user posted image u rukama
bebilna,leme posto ste friske iz ZE bolnice recite mi jeste li nosile gore svoje spavacice i koliko vam je kom. otprilike trebalo(nesto se nikako nemogu orjentisati) i daju li nositi grudnjak poslije poroda user posted image
mi smo u subotu i nedelju bili u sopingu,kupili smo par stvari i za bebicu,dekicu,koji bodi,trenekicu,jedva cekam da pocnem prati i smjestati stvari bas sam nestrpljiva
jesam li dobro upratila da ima kontrola danas,sretno vam drage moje,pa nam se javite sa lijepim vijestima

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1183
24.11.2014 15:09:48   
milenium
pozz ženice.

leme čestitam na bebicimdrago mi je da je sve dobro prošlouser posted image
ja još nisam ništa počela prati jer još ne znam gdje bi tu robicu smjestila,ormari puni,da kupujem još ormara ne znam gdje da stavim...

marinci i morena javite se sa vjestima sa kontroleuser posted image

marinci i prije sam sve to od dokumentacije nosila(osim tog o prebivalištuuser posted image ,gdje se to uopće vadi?

ženice do kad se smije uzimati mg? vi savjetujete andi da ga pije al čini mi se da ima određen tjedan kad se prestaje da uzima. čini mi se oko 35 al nisam sigurna.

ja jedva hodam,osijećam se kao slon,iako se nisam puno udebljala al s obzirom kolka sam bila mršavica prije trudnoće ovo je za mene i previše,ne mogu da nosim sve te kile. i imam osjećaj da bi mogla rodit svaki dan.

žana hvala na savjetu al ja ne znam kako se mazati dolje,samo onako kao kremom ili masirati,širiti ,šta... al opet kako kog okreneš mislim da oni sjeku sve redomuser posted image sjekli su me kad mi je u bebi bilo 2800 tako da će i sad vjerovatno,sve rade samo da sebi olakšaju,a za nas tko te pitauser posted image a tek kako traljavo ušiju,ne mogu se prepoznat doljeuser posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 1184
24.11.2014 15:30:34   
Andy_Bec23
Sretno svima koji imaju danas kontrolu tipkam kasnije user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1185
24.11.2014 15:44:32   
marinčii
hej zenice evo mene,bila na kontroli ctg uredan beban se jos nije okrenuo,ponovo me narucio u ponedeljak pa ako se ni tada ne bude okrenuo 5 .12 .bi trebala leci u bolnicu da mi rade carski.
Nego nazivcira se zbog onog brisa,otisla ja po nalaz kad na njemu pise " zbog proteus mirabilisa molimo ponovite analizu",sad nemam pojma sta da radim moram opet zvat i gnjavit doktora a da ne pricam kako sam se zgrozila na higijenu u bolnici ,dok sam lezala na ctg vidim ona sestra uzorke mokrace pregledava i onda samo malo opere one casice i daje ih ponovo drugim zenama ,tako isto pere i ono cudo sto guraju zenama kod pregleda mako pod cesmom i to je to,malo je reci da sam uzasnuta:-(
MILENIUM to ti se vadi u cipsu,sto se tice tih bolova i sama sam takva nogu lijevu jedva vucem ko kakva starica a sto kazes jedva 9 kila sam dobila ...
Ima li nam VANCHII ?kako si danas ?ima li bolova?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 1186
24.11.2014 16:11:33   
milenium

IZVORNA PORUKA: marinčii
kako sam se zgrozila na higijenu u bolnici ,dok sam lezala na ctg vidim ona sestra uzorke mokrace pregledava i onda samo malo opere one casice i daje ih ponovo drugim zenama ,tako isto pere i ono cudo sto guraju zenama kod pregleda mako pod cesmom i to je to,malo je reci da sam uzasnuta:-(

user posted image user posted image user posted image majke mi ja bih ustala sa stola i otišla,kad bi pitali zašto,rekla bih da mi je muka kad svašta gledam

mene strah tog ctg ,mislim da bi meni odmah trud pokazao i kad bi danas otišlauser posted image

a šta znači to za bris?nemaju reagensa šta li?user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1187
24.11.2014 16:35:15   
marinčii
Ma uzas zivi sljedeci put cu ponjet urin od kuce kzpim lipo casicu u ljekarni i ponesem,ma vec zamisljam klistiranje rekla sam kupit cu i to i ponijet necu da mi guraju tu cjevcicu ako su je vec nekom drugom gurali iskreno nista im ne vjerujem uzas je to zivi...
Evo zvala sam doktora kaze u ponedeljak ce mi ponovit nalaz e sad kaze on ili su zagadili uzorak ili ja imam tu bakteriju nisam ga shvatila,ma tamo ti se ne zna ko pjje ko placa uzas i eto ,da mi je samo rodit i bjezat od tamo...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1188
24.11.2014 17:30:29   
Vanja88
caooo cure
cijelu noc sam skoroo bila budna,laznjaci.... ustajala u wc,pa boli stomak kao kad trebam dobiti...ufff jedva u par komada odspavala a mm hrce kraj meene...
jutros nistaa user posted image
evo ja i mm pijemo kafu
gdje nam je unci ona danas ide vaditi bris
ljubim vas svejavim se kad ispratim muzica za cikago

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1189
24.11.2014 17:31:14   
Vanja88
marinci jesi isla na ctg?

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1190
24.11.2014 17:32:25   
mala curica

kako sam se zgrozila na higijenu u bolnici ,dok sam lezala na ctg vidim ona sestra uzorke mokrace pregledava i onda samo malo opere one casice i daje ih ponovo drugim zenama ,tako isto pere i ono cudo sto guraju zenama kod pregleda mako pod cesmom i to je to,malo je reci da sam uzasnuta:-(

OmG,ovo sam licno vidjela u Sarajevu u bolnici.
Casicu od urina samo malo pod cesmu i okrene je da se "okapa".
A za to cudo od zeljeza,imaju jedan limeni lavor (zdjela)u kojem je voda i poslije pregleda zeljeza stavi u vodu.Slijedeca koja dolazi ozvadi iz lavora,malo otrese i upotrijebi ga.
Tako da znam o cemu pricas,nazalost user posted image
Druze moj stari,ja na kontrolu 03.12,a tebi CR 05.12.
Nadam se da ce se bebac okrenuti i da nece biti potrebe za CR.A ako i ne okrene,po meni CR nije nista strasno osim sto duze traje oporavak.
Moja seka je dvoje djece rodila na CR.

Mi smo dobro,samo lijencarimo i spavamo.Slabo jedem,nemam apetit i sto pojedem kao da mi kamen stoji u zeludcu.
Ali zato voce samo jedem,osim narandzi i mandarina,ne pasu mi.
Za vikend sam uzivala s mm,malo smo sebe pocastili ugodnom "terapijom".user posted image
Bas mi je prijalo i uzivala sam,hormoni mi podivljali ne prepoznajem sebeuser posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1191
24.11.2014 18:15:49   
Andy_Bec23
Marinci bravo za kontrolu ;) sto se tice CR valda su tamo sterilni ;) nadam se jer ovo sta citam fuj radje se kuci porodit. A sto se tice brisa nemoras ni ponavljat kas ces imat CR. ... A i ja ovdje nosim od kuce urin rjetko kad uzmem tamo casicu ;) a i ako uzimam bude cista jer svojim ocima vidim ;)

Mi danas krenuli po kolica oko 16 i bio neki sudar na autoputu i velika guzva i muz se okrenio i vratio kuc a ja ssm toliko bila tuzna da sam se i rasplakala haha ... Bas sam neka nikakva juce i danas tuzna skroz ;(

Mala C drago mi je da si dobro jos malo pa ces vidit bebaca ;)
Ja imam u seijedu ujutru kontrolu valda ce sve bit ok ;)

Milenium pa sto te strah ctg-a? Pa to nije nista .... Ko uzv preko stomaka :)

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 1192
24.11.2014 18:16:35   
Andy_Bec23
Vanchy draga pa da nece kod tebe skoro? Jedva cekam :)

Neposredna veza do poruke: 1193
24.11.2014 19:13:33   
irenaSA
hahaha, izvinite što vam upadoh ali morala sam prokomentarisati ovu higijenu...user posted image
Ja sam svoje prvo dijete rodila na starom GAK-u gdje je bilo user posted image ..užas i očaj...
Sada sam se porodila na sarajevskom Jezeru i tamo je zaista sve novo i prečistooo...no ima nas svakakvih...pa sam jednu gospoju molila da ne baca uloške u koš u sobi...user posted image
Sve eto govore prljavo...mrsa...ovo...ono...vjerujte mi tamo je klinika Švarcvald nastranu osoblje...
Nisam znala da je u mostarskoj bolnici takav očaj...
Nego vi drage moje u DM pa kupite, a ima ih hvala Bogu, sredstva za dezinfekciju pa onda tamo...

Sve vas pozdravljam i želim vam ugodne trudničke dane i da što prije dočekate svoje bebice kao što sam i ja jednog malog dječaka kojem je dva mjeseca i jednu veliku cujicu prije nepunih pet godinauser posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: mala curica

OmG,ovo sam licno vidjela u Sarajevu u bolnici.
Casicu od urina samo malo pod cesmu i okrene je da se "okapa".
A za to cudo od zeljeza,imaju jedan limeni lavor (zdjela)u kojem je voda i poslije pregleda zeljeza stavi u vodu.Slijedeca koja dolazi ozvadi iz lavora,malo otrese i upotrijebi ga.

Tako da znam o cemu pricas,nazalost user posted image
Druze moj stari,ja na kontrolu 03.12,a tebi CR 05.12.
Nadam se da ce se bebac okrenuti i da nece biti potrebe za CR.A ako i ne okrene,po meni CR nije nista strasno osim sto duze traje oporavak.
Moja seka je dvoje djece rodila na CR.

Mi smo dobro,samo lijencarimo i spavamo.Slabo jedem,nemam apetit i sto pojedem kao da mi kamen stoji u zeludcu.
Ali zato voce samo jedem,osim narandzi i mandarina,ne pasu mi.
Za vikend sam uzivala s mm,malo smo sebe pocastili ugodnom "terapijom".user posted image
Bas mi je prijalo i uzivala sam,hormoni mi podivljali ne prepoznajem sebeuser posted image

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

Neposredna veza do poruke: 1194
24.11.2014 19:27:07   
mala curica
IrenaSa,do 2010 sam bila po Sarajevskim bolnicama tj Ginekologija.
Kosevo.....horor....DZ Ilidza,to su te limene kante sto drze pored kreveta,Otoka....osoblje-ljubazmost 0.
Bivsa Klinika za Sterilizet na Kosevu je u tako losem stanju bila da sam pilikom Konzilija dobila infekciju i ranice na gospodji.
Sada na Jezeru zaista ne znam,jako mi je drago cuti da je sve po PS.user posted image
Pozz za moje Sarajevo ipak sam ga pozeljela user posted image

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1195
24.11.2014 19:32:40   
loptica7
meni je ovo treća trudnoća, ali kao da je prva.user posted image Više me strah bilo u ovoj trudnoći nego u prethodne dvije, koje su prošle bez problema, a i porodi bili lagani.
Beba se okrenula, ali i dalje iščekujem iduću kontrolu, da budem 100% sigurna.
Čitam da si radila bris, ali ne znam o čemu se radi, meni to nitko nije tražio ni u prve 2 trudnoće.
U prvoj T sam bila naručena na CTG tek 3 dana prije termina, a u drugoj se porodila na dan zakazanog CTG-a. Sada sam u 36 tj, a na CTG ću tek poslije 15-og, bar mislim.user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1196
24.11.2014 19:33:48   
irenaSA

IZVORNA PORUKA: mala curica

IrenaSa,do 2010 sam bila po Sarajevskim bolnicama tj Ginekologija.
Kosevo.....horor....DZ Ilidza,to su te limene kante sto drze pored kreveta,Otoka....osoblje-ljubazmost 0.
Bivsa Klinika za Sterilizet na Kosevu je u tako losem stanju bila da sam pilikom Konzilija dobila infekciju i ranice na gospodji.
Sada na Jezeru zaista ne znam,jako mi je drago cuti da je sve po PS.user posted image
Pozz za moje Sarajevo ipak sam ga pozeljela user posted image

ha, pa pitaj je Sarajevo što je nekada bilo...Ma znaš onda sve...ja prvu trudnoću vodila na Otoci...pa me strefi sto me strefi......
Sad je bogami gore druga priča...na Jezeru
Sa curicom ležala na Ortopediji...pita mm treba li platiti nekom nešto...rekoh trebaju oni meni što sam im sobu očistila..user posted image

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

Neposredna veza do poruke: 1197
24.11.2014 19:37:39   
marinčii
ANDY draga eto doktor mi rece da ponovim bris pa cu ga poslusat,jel sigurno ako se radja na carski rez da beba ne moze pokupiti bakteriju?
IRENA SA eto svohim ocima sam se danas u to uvjerila i sokirala se,odavno je takva situacija jer nemaju skoro pa nista sve moras sama donjeti i kupiti,ma bolje da tako kazu nego da ovako koriste neke stvari koje su jednokratne po vise puta..
LOPTICE meni je 2 trudnoca i sto kazes vise me sada szrah nego prvi puta,a ja sam radila bris na strptokok b to se sada radi jer kao ta bakteterija ako se ima moze se prenjeti bebi tokom poroda pa beba moze dobiti sepsu ili upalu pluca

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu loptica7)
Neposredna veza do poruke: 1198
24.11.2014 19:41:19   
marinčii
MALA CURICE drago mi je da si dobro,izdrzi jos malo tu iscrpljenost ibezvoljnost trebalo bi proci nakon prvog tromjesjecja.
Iskreno strah me svega al samo molim Boga da sve prodje dobro i da ja i bebica stignemo kuci zive i zdrave sve drugo cu nekako izgurati.
VANCHII jesam bila na ctg-u ,uredan je i ne ocitava trudove jos sve mirno

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1199
24.11.2014 19:45:38   
Vanja88
Evo opet ja
upravo sam procitala one propustene postove od danas...
Wow ne mogu da vjerujem da ne paze higijenu ..cuj koriste opet casice za urin, ili uzmi one plasticne jednokratne i bacaj ili one sterilne iz apoteke....najbolje je da ti nosis od kuce,kao sto kazes...ne sjecam se koliko su u apoteci ali sigurno nisu skupe a sterline,sto je i urin takodje.
meni se neda kad odem kod dr u ordinaciju da dajem urin, moram negdje na drugi sprat do wc-a mrsko mi bude,i jos kad cekam 2-3h taj urin stoji nije svjez... a u bolnici daju obicne plasticne casice kao za rakiju i bacaju odma...valjda je to isplatnije.
Drzi se marinci bice to sve okkk, nema veze jel carski ili prirodno nek bebac ziv i zdrav bude... a sto ti andrea kaze ne treba ti sad taj bris ako ces raditi CR.
kod nas najavili neki vjetar do 100km/h i kisu zbog amerike i njihovog snijega,nanose nama ovamo... bolesno vrijeme,danas 11C a prosle sedmice bilo -14... user posted image
meni kontrola u petak ujutru rano..za zivo cudo,mozda i ranije zavrsim iznendila bi se haha...

6.7.2015 Biohem. 5w5d

Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *