|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
23.11.2014 12:59:22   
Mir@H
Andy jesi li probala ustati na noge kad osjetis da te hvata grc? Mene istog casa popusti,a prije nego sam shvatila da mi to pomaze znalo me boliti 3-4 dana poslije grca.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1151
23.11.2014 13:12:16   
marinčii

IZVORNA PORUKA: Mir@H

Mi smo danas 32 pune sedmice,uh sto vrijeme leti...a kod mene nista spremno,mislim imam sve stvari od prve bebe,samo treba sve osvjeziti,oprati,ispeglati...a ja nemam volje ni za sta

i sama sam bila takva,dok sam usla u 9 nisam nista krenula pripremati i onda sam evo za 15 dana sve pripremila i kupila ove sitnice koje sam trebala,s prvim djetetom sam sve ranije puno imala spremno..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1152
23.11.2014 13:43:56   
unchy
Andy popij mlijeka, ja kako sam ostala trudna samo mlijeko pijem, muz zna reci da bi nam bilo dobro kravu nabaviti hahaha koliko pijem mlijeka, tako da je meni mlijeko bas pomoglo kod grceva.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1153
23.11.2014 14:11:54   
BebeLina
Drage moje, koja je slijedeca?

Mi smo danas napunili 15 dana mashAllah.. :) Sve je ok, osim patronaznih sestara. Dodje jedna kaze jedno, druga drugo... Bas su me na pocetku isprepadale, ali sve se sredilo kad sma prestala da ih slusam i prestala da citam interenet, a pocela da slusam svoje dijete i pratim njegov razvoj. Uzivamo, i nadam se da cete i vi ovo docekati aBd..

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1154
23.11.2014 14:19:15   
Andy_Bec23
Marinci bit ce nalazi ako dragi Bog da u redu ;) a sto se tice takaija nije losa idea :) u nas ima metro pa nemoram taksijem ;)

Mirah ja sam moju torbu imala spremnu u 30 sedmici haha a sobicu i kolica narucili u 25 sedmici a robicu pocela kupovat sa 23 sedmice ja nemam djece pa sam sce morala sama kupit i lakse mi bilo svaki mjesec nesto ;)

Bebelina bravo za bebaca samo neka napreduje... Mazite se i pazite i da sto manje citas to bolje ;)

Unchy ma pijem ja mlijeka prvi put u zivotu me grc uhvatio i sad boli di je bio objasnio mi m kako i sta da radim kad me grc uhvati tako da sad znam haha ;)

Zene moje ja sam se i juce a i sad najela sarme uh... 13,5 kila punih 36 sedmica joj bas me strah tih kila valda ce otic dole ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 1155
23.11.2014 14:20:50   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: BebeLina

Drage moje, koja je slijedeca?

Mi smo danas napunili 15 dana mashAllah.. :) Sve je ok, osim patronaznih sestara. Dodje jedna kaze jedno, druga drugo... Bas su me na pocetku isprepadale, ali sve se sredilo kad sma prestala da ih slusam i prestala da citam interenet, a pocela da slusam svoje dijete i pratim njegov razvoj. Uzivamo, i nadam se da cete i vi ovo docekati aBd..

Smijem li te pitat koliko si kila dobila u trudnoci i koliko si skinula do sada??

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 1156
23.11.2014 14:58:51   
Mir@H
I ja sam imala sve spremno veoma rano sa prvom bebom,a sad odgadjam...uglavnom da imam spisak za sitnice napravljen :D Jeste li uzele kreme protiv ragada,kazu da je dobro mazati bradavice i prije poroda,da omeksaju.

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 1157
23.11.2014 15:34:27   
Andy_Bec23
Mirah nisam znala da se moze mazat i prije ... Ja ih stiskam svaki dan poslje kupanja i uvjek mi iscuri malo mlijeka (kolostruma) i primjetih da mi iz ljeve dojke tesko ide i da je tvrda a desna ide bez problema... Imam neke probice bas cu danas pocet mazat a od srijede pocinjem sa masazom dole da nepuknem.. Narucila sam si ulje ;)

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 1158
23.11.2014 16:22:34   
amrara
andy ako te hvataju grcevi u listovima popij pred spavanje magnezij direkt ili onaj u sumecim. Ja mijenjam kako kad. A cim osjetim da ce me grc, nekako se uvijek malo prije probudim cim ustanem i stanem na tu nogu prestane. Znaci ustani sto je brze moguce i stani na tu nogu. Evo vec 10ak dana pijem mg i grcevi su dosta popustili.

Neposredna veza do poruke: 1159
23.11.2014 16:44:53   
Vanja88
Samo da vam mahnem,..napisah post i ne prodje..grrrrr
pisacu kasnije :) cekam mm s putaaa nisam ga vidjela punu sedmicuuu danaaa

2010: Andjeo 1 ..6w3d
2011: Andjeo 2 .. 8w0d
2013: Andjeo 3...12w4d
8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3
6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu amrara)
Neposredna veza do poruke: 1160
23.11.2014 16:46:13   
marinčii
AMRARA okrenu li se tvoja bebica?jesi bila na kontroli?
VANCHII kako si ti?ima li kak i naznaka?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Vanja88)
Neposredna veza do poruke: 1161
23.11.2014 16:56:43   
Vanja88
caoo marinci
malo koja bh kontrakcija uhvati...sinoc sam imala stolicu i presjecao me donji dio trbuhaa,a nije bila tvrda nego vise vodena stolica user posted image user posted image tako me nekako uhvatio grc u donjem dijelu stomaka da ladno stitnem guzu da se sva i ja ugrcim hihiih
al proslo je,osim toga nista posebno... kontrola u petak. ovisno koliko sam otvorena,mozda i ostanem taj dan ne znam vidjecemo...
koliko kod vas rade taj ctg? ja svaki put kad sam bila 30-45min mjere uz to i pokrete bebe.. jel onda svake sedmice ides ili svaki drugi dan?

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1162
23.11.2014 16:57:49   
unchy
Andy i u mene isto tako iz desne ide i to bas fino, a iz lijeve nista, nekad zna sasvim malo. Ja se mazem alverda ulje za mamu i super mi je. Samo sam na kuku puknula imam dvije linijice.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1163
23.11.2014 17:09:58   
Vanja88
pomalo me zadnji 15ak min kao da nesto ziga unutar grlica... kao da on glavicom prodire jos viseeee

6.7.2015 Biohem. 5w5d

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1164
23.11.2014 17:24:17   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: marinčii

IZVORNA PORUKA: leme

Marincii, ofulali su za punih 900 g. Toliko o njihovom uzv-u.

Znaci beban je veci za 900 grama,masala pravi djecak,tako sam i mislila nikad oni to ne mogu sto postotno izmjeriti.Kako si nam ti?nadam se da oporavak tece po planu.

ANDY draga sta je bilo?slobodno ti kukaj nama,i ja sam najsigurnija tu reci sta me tisti ovi ostali me slabo razumiju...

BEJBIBI kako si ti?

E drage evo mene:) mi danas malo isli u setnjicu,bas nigdje ne idemo ovih dana, mrwko mi,hladno mi,najljepse kod kuce :) bas ste se raspisale,svakq cast ;)

Draga moja ja sam ok uglavnom..hvala Bogu stomak me ne boli al muka mi je stalno:( nervira me ovo vise,nista mi ne pase..hB NE POVRACAM ALI GADNO JE KAD NI U CEMU NE UZIVAS :( sve sto pojeden ko da mi u grlu stoji,uzaaaaas.......nadam se da ce procii user posted image

Jooj ko nam je to sljedeci za porod haaaa :))) jel VANCHI sljedeca????! Blago vama, sat otkucavva sve ste blize i blize...uh ja sam tek pola prosla..valja izdrzat :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1165
23.11.2014 17:39:30   
marinčii
VANCHII moglo bi to kod tebe uskoro,ko zna oces li izdrzati do kontrole ...
Ja idem sutra na taj ctg i kod nas tako nekako oko pola sata to traje,sad kad ce me opet naruciti nemam pojma ako bude ok mislim da nece za 7 dana,uglavnom znat cu sutra valjda vise bas mi ovo ide na zivce iskreno neznam ni kako ni sta cu ...

BEJBIBi UH znam kako ti je i meni je stalno tako od pocetka s tim sto ja i povracam ,sreca ne svaki dan.
Al sto kazes nisam se najela ni popila nista 9 mjeseci a da ni je sjelo:-(
Kad ti ides na kontrolu ,jesi zvala doktora?
UNCHY i ti sutra ides?u bolnicu ili kod svog doktora?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1166
23.11.2014 17:52:55   
Andy_Bec23
Evo mene bebac stuca ;) sad sam napravila onaj koch od griza .. Bas volim ga pojest ...

Vanchi znaci m dolazi sa puta neka ...

Mom m super nista ga ne boli ev 4 dan od operacije samo je jos malo natecen al prolazi i to ;)

Ja imam jednu crvenu striju u ravnini pupka gdje su mi rupe od piercinga :( bas se bojim da mi nepukne koza tu :( valda nece volila bi vratit piercing kad se porodim ;) inace hvala dragom Bogu nemam a nadam se da ce tako i ostat... Stvarno se trudim i mazem ;)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1167
23.11.2014 17:56:21   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: amrara

andy ako te hvataju grcevi u listovima popij pred spavanje magnezij direkt ili onaj u sumecim. Ja mijenjam kako kad. A cim osjetim da ce me grc, nekako se uvijek malo prije probudim cim ustanem i stanem na tu nogu prestane. Znaci ustani sto je brze moguce i stani na tu nogu. Evo vec 10ak dana pijem mg i grcevi su dosta popustili.

Hej draga daznam da magnezij pomaze al mi ga mrsko vise uzimat povraca mi se od njega :( pijem ga od prvog dana trudnoce i prestala sam u 33 sedmici otprilike bas nevolim nikako taj magnezij;( al to me samo tad uhvatilo evo nocas nista nadam se da ni danas nece ;)

(odgovor članu amrara)
Neposredna veza do poruke: 1168
23.11.2014 17:58:16   
unchy
Marincii idem svom doktoru, a u bolnicu sam narucena 05.12.

Neposredna veza do poruke: 1169
23.11.2014 18:04:06   
amrara
JA sam sad eto 36+3, bila sam prije 15 dana na kontroli tad je bila okrenuta kako treba. Idem ponovo u utorak. JA jedva cekam vise da se porodim,sve me o boli, krsta, prepone, stomak,bas oni pravi laznjaci. Jos mi tareta danas udari djevojcica na ljuljacki slucajno u celo, ima ogromnu modricu, bas sam se bila nasekirala kako je tuzno plakao. Nije spavao cijeli dan, evo sad sjedeci na fotelji zaspa.

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 1170
23.11.2014 18:21:18   
marinčii
UNCHY sretno sutra da sve bude ok i da uspijes uradit te briseve.
AMRARA a joj mogu misliti kako si se nasekirala,sa djecicom uvijek neke brige nadam se da ce modrica brzo proci i da xe maleni zaboraviti...
ANDY ne bi da te plasim al ja dobih strije ispod pupka bas nekoliko dana posle poroda kad mi se stomak naglo povukao a cijelu trudnocu sam bila izgurala bez ijedne i eto na kraju i po grudima ispucala kad je mlijwko nadoslo .Sto se tice kila ja sam na porodu izgubila 10 i prvih tjedan dana jos 4 tako da za ro ne sekiraj se sve ce to spasti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu amrara)
Neposredna veza do poruke: 1171
23.11.2014 19:02:30   
bejbibi

IZVORNA PORUKA: marinčii

VANCHII moglo bi to kod tebe uskoro,ko zna oces li izdrzati do kontrole ...
Ja idem sutra na taj ctg i kod nas tako nekako oko pola sata to traje,sad kad ce me opet naruciti nemam pojma ako bude ok mislim da nece za 7 dana,uglavnom znat cu sutra valjda vise bas mi ovo ide na zivce iskreno neznam ni kako ni sta cu ...

BEJBIBi UH znam kako ti je i meni je stalno tako od pocetka s tim sto ja i povracam ,sreca ne svaki dan.
Al sto kazes nisam se najela ni popila nista 9 mjeseci a da ni je sjelo:-(
Kad ti ides na kontrolu ,jesi zvala doktora?
UNCHY i ti sutra ides?u bolnicu ili kod svog doktora?

E draga moja ja sam odlucila da ne idem kod svog dr ovaj mjesec jer sam isla u slo al cu tamo pocetkom decembra aBd... Evo ja pravim kiflice :) samo mi se to tijesto jede hhhaha...ustipci,kiflice....mmmmm jos kad bi imalla mamu blizu da mi napravi :( al dobro, uvijek trazim neke brze recepte hehhehw

ANDY draga ja sam imala problema sa grcevima u prvoj trudnoci...auuu kako je to bolilo auch,svaki daaaan...to je nedostatak mg al ja ga u prvoj trudnoci nisam nikad pula.nisam ni znala,tako deverala hahahha
A ne brini za m,ja sam isto imala operaciju zuba..auu kako sam strasna bila. Sva modra desna strana i natecena :( al za dvije sednice svee se sredilo.ko nova :)

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1172
23.11.2014 19:25:43   
Andy_Bec23
Moje grudi su vec ispucale al strije su bjele nevide se a po stomaku eto zasad nist nadam se da nece a i ako dodju sta ces nemozes nist protiv ... Nastavit mazat i nadat da ce se povuc ;)

Bejbibi mi smo juce imali kiflice i sarmu i danas sarmu njam jam ;)

Amrara draga bas mi zao djecaka nadam se da ce sljiva brzo proci .. Mogu mislit kako mu je :(

Marinci znaci brzo si izgubila kile pa et bas me zanima kako ce kod mene bit ;) stalno sam gladna i stalno mi se jede nesta ;)

Imate li vi neke bolove il tak nest one sta spustaju bebu dole one trudove? Ja nemam nist nit naznake ;)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 1173
23.11.2014 19:55:29   
morenaa
Vecer trudnice,kako ste mi ?
ovih dana je kod nas suncano pa smo iskoristili za set_nje a kucu sam malo zanemarila pa sutra trebam svasta sredit..
sutra idem na pregled i jeeedva cekamuser posted image

< Poruku je uredio morenaa -- 23.11.2014 19:56:41 >

Neposredna veza do poruke: 1174
23.11.2014 20:48:59   
marinčii
BEJBIBI i ja sam ista sto se tice ustipaka ,jedino njih svako malo pozelim jesti i jogurt uz njih ,a sto je najgore neznam ih praviti pa malo malo mm moram gnjaviti ,on ih bas fino napravi...
ANDY draga ni ja nemam nikakvi bolova osim sto me prepone bole ,a eto jos 14 dana imam do termina i jos mi doktor rece nisam nimalo ni otvorena al meni drago ne bi da krene a meni beba naopako bas me strah iskreno.
MORENAA znaci i ti sutra imas pregled,ajde sretno i da sve bude uredu ...

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *