Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 21:14:03
harmonika
što se tiče ćelija ne zamrzavaju se one nego embrioni ali samo ekstra kvalitetni. meni je embr.rekla da može zalediti ta dva koja su ostala ali nisu baš ekstra kvalitete pa da ne dajem pare ( 500 km zamrzavanje i 500 odmrzavanje) jer ne može garantovati da će preživjeti. da su bile blastice zamrzla bih ih. ako ih budeš imala obavezno ih sačuvaj. ja sam bila na dugom protokolu. stimulacija počinje 10ak dana prije menstruacije i traje otprilike do 10.dana ciklusa.tada se ide na prvu folikulometriju pa onda dr odluči kako dalje. kratki traje 15ak dana koliko sam skontala
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 21.11.2014 21:46:02
dobro
Meni je ovo nocna mora,jos uvjek se nadam da cu se probuditi,zadnje dvije godine razmisljam samo o jajnim celijama..ovulacijama i sl..kad sam saznala da su mi jajovodi zacepljeni nisam ni jela ni spavala dva dana,samo sam plakala..a tek mi predstoji najveca borba ..ne znam samo kako da izadjem normalna iz svega..izvinite sto ovoliko kukam ..al samo me vi razumijete.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.11.2014 11:56:44
harmonika
beta 4,7....mnogo sam nemam šta da vam kažem. nažalost mnoge od vas poznaju ovaj osjećaj što kida dušu. djevojke kojima je prvi put zelim da ga nikad ne upoznaju.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.11.2014 12:39:57
Nova 86
Draga Harmonika bas mi je zao. Pratila sam forum da vidim sta ce sa tobom biti i vjerovala da ces uspjeti. Isplaci se i idemo dalje!Nisi sama...glavu moras sacuvati!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.11.2014 14:04:13
kokouli
IZVORNA PORUKA: harmonika
beta 4,7....mnogo sam nemam šta da vam kažem. nažalost mnoge od vas poznaju ovaj osjećaj što kida dušu. djevojke kojima je prvi put zelim da ga nikad ne upoznaju.
Ne placi ,skupi snage i ides dalje ,mlada si imas vremena draga .Moj neuspijeh je prije 3 mjeseca bio identican beta 4,5 ,razumijem te skroz .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.11.2014 14:07:19
kolač
Harmonika,mnogo mi je žao.. malo odmori,pa opet u borbu.zovi tamo da te zakažu za neki termin,za par mjeseci,a ti u međuvremenu predaj papire za drugi postupak.ne gubi nadu. biljka i mionab sretno!vas dvije opet u isto vrijeme.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.11.2014 17:33:42
artist
Harmonika baš mi je žao bila sam ubijeđena da ćeš ti uspjeti a sad tek vidim da ja onda nemam šta tražiti u medico samo džaba idem tamo svaki mjesec.Koliko vidim ovde pozitivne bete nije bilo odavno, a gdje će i biti kad obi nisu posvećeni pacijentu koliko treba.Kao što neko reče mi smo kao na traci njima je bitno da mi sto više puta dođemo na vto oni imaju korist a mi patnju i muke.E sad razmišljam da li da nastavim ili da napuštam ovo što sam počela. To je samo moje lično mišljenje nije mi bila namjera da nekoga obeshrabrim.Svim curama koje ulaze u postupak želim mnogo sreće
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.11.2014 18:31:32
kokouli
IZVORNA PORUKA: artist
Harmonika baš mi je žao bila sam ubijeđena da ćeš ti uspjeti a sad tek vidim da ja onda nemam šta tražiti u medico samo džaba idem tamo svaki mjesec.Koliko vidim ovde pozitivne bete nije bilo odavno, a gdje će i biti kad obi nisu posvećeni pacijentu koliko treba.Kao što neko reče mi smo kao na traci njima je bitno da mi sto više puta dođemo na vto oni imaju korist a mi patnju i muke.E sad razmišljam da li da nastavim ili da napuštam ovo što sam počela. To je samo moje lično mišljenje nije mi bila namjera da nekoga obeshrabrim.Svim curama koje ulaze u postupak želim mnogo sreće
Nemoj da odustajes ,bori se za ,bice ti lakse kad zna sda si sve pokusala za mali smotuljak .I ja sam u groznom raspolozenju ,ali necu odustati .Navikla sam da padam i ustajem .Hrabre sreca prati,stalno to ponavljam ...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 22.11.2014 21:06:36
dobro
Harmonika..sta da ti kazem sto vec cure nisu rekla-izdrzi..moje misljenje je da ti s obzirom da imas jedan prohodan jajovod pokusavas spontano..al prvo da odradis sve moguce testove od imunoloskih do hematoloskih..kao i da uradis histeroskopiju ako vec nisi do sad..ubjedjena sam da je kod tebe neki banalan problem koji se moze rjesiti medikamentoznom terapijom..buduci da sam i sama zdrastveni radnik..pa znam ponesto..vjerujem da u mediko s rjesavaju sterilitet u cijoj je osnovi neka mehanicka prepreka..vidim da ne ulaze u sustinu problema..zbog cega sam jako tuzna i razocarana jer vecina zena ovdje ima idiopatski sterilitet..koji se mora istraziti a koliko vidim ove kvazistrucnjake to ne zanima. R
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 9:38:10
harmonika
cure moje evo malo,vrlo malo se sabrah pa da napišem par riječi. očekivala jesam ovakav rasplet ali u čovjeku uvijek tinja nada,tako da me rezultat svakako dotukao bez obzira što nije neko iznenadjenje. sutra se vraćam na posao pa ću sigurno biti bolje. jutros stiže i pa me i ona dodatno uznemiri ali bolje i da je došla nego da se sada brinem još i za to. što se tiče medicos-a imala bih štošta da napišem o neprofesionalizmu ali neću da stvaram tenzije na forumu. činjenica je da smo mi sve primorane od strane fonda da idemo kod njih a i kad to ispucamo od silnih finansijskih troškova opet se svede na njih jer nemamo para za inostranstvo. tako da nam je da ćutimo i nadamo se da će se uozbiljiti. ne želim nikoga da prozivam javno,ako neko želi da čuje moja iskustva sa doktorima neka piše u pp rado ću ih opisati i mnogi će se iznenaditi. da se razumijemo,nikoga ja za ovaj neuspjeh ne krivim. niko,ni u jednoj klinici na svijetu nam neće garantovati uspjeh. ali da postoje propusti postoje.nisam ekspert za ginekologiju ali nisam ni glupa neke stvari su jasne kao dan. i pored svega,nema mi druge nego poručiti se za konsultacije i vidjeti kako dalje. juče mi sestra reče da zovem u januaru za konsultacije što znači da neću doći na red do jeseni. i da pokušavam prirodne radove jer se često desi da se od silne terapije poslije postupka desi spontana trudnoća. sve to mi je rekla sestra. dr naravno nemaju vremena ni na minut da ti se obrate. artist,draga nemoj tako da razmišljaš. meni je sada sve crno ali već su mi misli na sljedećem pokušaju. jednom mora uspjeti. dobro,mila moja i ti se opusti,mene je možda skupo koštalo što sam stalno bila napeta u toku postupka.ali ne bez razloga. i o tome bi se dalo pisati ali opet neću da prozivam javno. sada imam jedno iskustvo iza sebe i ubuduće znam šta me čeka tako da se nadam da će drugi put biti lakše i opuštenije. puno vas pozdravljam i ljubim.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 9:50:46
nina 79
Halo cure...Draga harmonika ti se bas raspisala jutros.Da budem iskrena,ja uopste nisam odusevljena sto cu ici u medico s na vto.U Tuzli ima privatna klinika za vto i super su.Skupi su,pa smo se odlucili za BL,ali ako ne uspe onda pravac Tuzla.Ja jos uvek cekam odgovore,nadam se da ce biti ovi dana.Inace harmonika,jesi ti sta placala,sad dok si bila u postupku?Pitam jer stvarno ne znam kako to ide.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 10:03:28
harmonika
NINA srećan rodjendan! neka ti se ostvari najveća želja. kod njih ne plaćaš ništa kad kreneš u postupak. samo moraš sama kupiti microginon. on je oko 12 km ako se ne varam. gore dobiješ i terapiju i poslije aspirin,folan i utrogestane. ja sam morala kupiti još jednu turu utrogestana (18 km) pregledi su besplatni. i sve poslije što slijedi. srećnooooooooooooooooo!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 10:19:28
dobro
Harmonika draga evo ti moj mail dipo979@gmail.com..molim te napisi mi sve..jer mene to tek ceka..nina srecan rodjendan..da u sledecoj godini dobijes trojke..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 13:04:56
artist
srecan ti rođendan nina sve zelje da ti se ostvare, a evo i mog maila zorica78zoki@gmail.com pa harmonika kad budes raspolozena pisi i meni , a i jos neko ako je raspolozen nek mi pise
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 13:48:26
harmonika
Cure pisacu vam. napisah danas za dobro cijelo pismo,sastavljala sam ga sigurno sat vremena ali vidim da nije otislo,ne znamu cemu je problem. pokusacu ponovo. javiću se i djevojkama koje su mi poslale pp a nisu aktivne na forumu. samo strpljenja
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 14:09:12
nina 79
Hvala drage moje puno,a dobro tebe cu da zovem u goste na par dana,ako dobijem trojke,hahahaha.Harmonika evo i mog maila nikolinavidovic@yahoo.com.Ti kad stignes i kad budes raspolozena ti pisi.
< Poruku je uredio nina 79 -- 23.11.2014 14:12:08 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 17:32:36
biljka
Moj polifoni i aerofini instrumentu, jako puno mi je zao. Pokusavam od juce poslati poruku, ali ne uspjevam. svasta sam napisala ali se sve izbrise ne mogu vise uffff nadam se da cu ovu sturu uspjeti poslati. hhhhhheeeeeeejj nina srecan rodjendan.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 23.11.2014 17:38:00
harmonika
Biljčice sve znaš...nažalost. bodriću vas sve i dalje,tako ću učiniti nešto korisno a i vrijeme će mi proći nekako . otvori nam dušu ponovo. evo ja jutros sat vremena pisala pp jednoj saborki ali ne ode pa sadmoram ponovo.