Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 13.11.2014 21:50:57
mrmot
Artist odakle si ti? Ja sam iz Brckog i kod nas ih je bilo prije mjesec dana jer sam ih ja pila. Mislim da ih ima u svakoj apiteci, mogu ti provjeriti sutra. Ako imas nekoga da ti posalje javim ti sutra. Koliki ti je fsh?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 13.11.2014 22:51:41
artist
Ja sam iz Doboja a posto sam danas bila u bl tamo sam trazila i svi su rekli da ih nema i neznaju da li ce ih biti cak je i sestra iz medica to potvrdila.Sutra cu pogledati i kod nas u Doboju ali mislim da ih nece biti,ajde ako ti nije tesko da pogledas tu kod sebe pa mi javi sutra da se snalazim.Moj fsh je skocio 17,55
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.11.2014 10:27:47
harmonika
artist,draga super za tablete. o Bože moj pa zar si morala i zbog toga da se dodatno stresiraš??? mrmot kako si ti? jesi li se malo sabrala? aleksandra kakvo je stanje kod tebe? eh drage moje. mene je ovo ležanje dotuklo. postala sam mrzovoljna,sve mi smeta. a ništa mi ne fali. svi mi ugađaju ali džaba. nešto mislim sljedeći put ću definitivno tri dana da odmaram a onda na posao. kod mene je jedan dan raspoloženje super a drugi dan sam totalno out. valjda tako mora,nije da to želim ali tako mi dodje. inače sam pozitivna osoba,stalno u pokretu pa ovo raspoloženje prepisujem i ležanju. ne očekuj ništa od mene draga moja mrmot. ja sam sigurna da ću,kao štO sam jednom rekla da te pratim u svemu. cice me bole za izluditi,pojavile su mi se moje famozne bubuljice,prije dan dva me malo žigalo po dnu stomaka sada se i to umirilo. s obzirom da treba da dobijem za 2-3 dana prije će biti da su to simptomi nego trudnoće,jer mi je danas tek 6 dan od ET tako da mislim da je za simptome trudnoće definitivno rano. budimo realni. ali šta je tu je. neću da se žalim. nas smo dvoje u ovu priču ušli bez i jednog jedinog problema,sve je išlo glat. prosto bi me bilo sramota da se žalim kada pročitam koliko vas se namučilo da uopšte dovede tijelo,hormone,spermiće i šta sve ne u stanje da pristupi procesu VTO. imam iskustvo sa ovom zavrzlamom pa ću ubuduće znati šta me čeka i oko čega ne treba da se nerviram kao što sam sada radila.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.11.2014 15:23:32
artist
ma ja mislim da sam najveci baksuz stalno problem sa hormonima uganjam jedan drugi se pokvari i stalno u krug,juce sam bila kod dr. sanje neznam zaso ona mi pregledala nalaz i kaze da je visok fsh, prvo mi rece da pijem ove tablete dva mjeseca ali se predomisli pa rece jedan mjesec pa ponovo kod njih na vađenje fsh i odmah kad bude uredan fsh krece se u postupak ali cu se i nacekati. A juce je bila opasna guzva kod njih u medico ali bar mi nisu radili uz pa mi kao malo lakse
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.11.2014 22:06:16
nina 79
Halo cure...Redovno vas pratim,al nikako da se javim...HARMONIKA sta je tebi?Razmisljaj pozitivno i biti ce i pozitivne ...Bas si me nasmejala za onu bubuljicu.Cure moje nema odustajanja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.11.2014 22:54:20
Maksi13
Pozdrav svima drage cure i od mene. Ja juče bila u medikosu, dali mi dekapeptil i menopur da se bockam do 4. decembra pa tad kod njih na UZ, a šta dalje ne znam. Nisu mi lepo objasnili za nalaze prošli put, da ih treba odraditi pre pa ih poneti na ovaj UZ pa sam to ganjala od jutros. Kad budu gotovi nalazi da im pošaljem faksom pa ako slučajno neki nije oi možda mi odgode decembarski postupak...nemam živaca da se nerviram, šta bude. Juče je bila velika gužva pa mislim da nas ima dosta za decembar...?? Večeras sam se bockala drugom bocom, prva juče kod njih...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 8:15:21
harmonika
Jutro! maksi srećno sa bockanjem. biće to sve u redu sa nalazima. ne znam kako misle da te odgode ako si se već počela bockati. ovo ti je ako se ne varam prv ipostupak? taj dan kad budeš išla na ultrazvuk će ti početi pratiti folikule i u zavisnosti od stanja taj dan pojačati ili smanjiti terapiju. ići ćeš još 2-3 puta i onda aspiracija. kada je u medicu gužva opšti je haos. ja sam jedne prilike prvo čekala puna 2 sata na ulz a kad sam konačno došla na red dr je toliko žurila da prosto nisam smjela ništa da pitam. to mi se nikako ne sviđa. kada sam bila na ET dr Sanja reče da će u ponedjeljak imati prijepodne 9 aspiracija plus pacijenti ovako mimo toga onda možete zamisliti kako to izgleda. nina,draga šta da ti kažem nije lako čekati betu. pogotovo prvi put kada,ništa ne znaš pa si još i istraumiran od svih prethodnih događaja. laže onaj ko kaže da čeka betu sasvim opušteno. meni je danas 7 dan od ET. jutros su mi ove moje drugarice malo splasnule,ne bole kao do sada (više nisu petice ) pa više ne znam da li je to dobar ili loš znak. s obzirom da mi se bliži beta ( još 7 dana) a i prije nje treba da dobijem pretpostavljam da sad slijedi faza zavirivanja u gaćice pusa za sve,herojine moje
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 12:16:21
ringer
Maksi draga sretno s bockanjem.Poslije prvog uz u decembru još ćeš se nekoliko dana bockati pa aspiracija pa et pa beba Harmonika odmaraj i ne razmišljaj o beti.Jesi li išla u šetnju?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 12:43:52
harmonika
bila sam juče u prvoj šetnj. kućni prag nisam prešla 7 dana i rekoh dosta je,pa šta bude. lagana šetnja nikom nije naškodila. i mogu ti reći da ništa pametnije nisam uradila. odma sam se oraspoložila.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 13:13:38
Maksi13
Hvala cure na podršcu, ja se nešto osećam kao izgubljena u vremenu i prostoru. Koliko sam čekala taj decembar sad kad se primaklo, radim sve mehanički...ne znam kako da objasnim. Koliko otprilike dana prođe od prve folikulometruje do ET, pošto sam daleko od BL pa bi trebala ostati tamo tih dana, ne mogu da se vozam a imam gde i biti...??
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 13:17:07
Maksi13
Zaboravih da pitam i ovo, rekli su mi da sama odredim vreme bockanja i da bude isto svaki dan, ja krenula u pola deset uveče, valjda nije "kasno" i jel budu neke nuspojave bockanja...??
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 14:00:19
ringer
Bravo Harmonika,zato svaki dan bar pola sata šetnje i raspoloženje će biti na nivou. Maksi meni je od prve folikumetrije do aspiracije prošlo 7 dana.dobro sam reagovala na hormone.Što se tiče injekcija davala sam ih sama sebi svako veče u 10 u nadlakticu,nisam imala nikakve nuspojave
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 14:04:56
Maksi13
Hvala ringer na odgovoru! Meni nisu ni spomenuli da dajem u nadlakticu, koja je razlika? Znači nije kasno moje bockanje u pola 10, tako sam kontala jer sam kući svakako u to doba pa na miru da se bockam i odmaram... Još samo da skupim nalaze i da su svi u redu, pa da mirno nastavim dalje...ako se može mirno... ;)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 15:05:52
harmonika
naravno da ću i danas u šetnju,samo da uhvatim mužeka da me vodi maksi ista sam ti. ja sam u maju zakazala VTO za novembar i što ti reče toliko sam ga čekala a onda se ne znam ponašati. meni je od prve folikulometrije do aspiracije prošlo 10 dana. išla sam na 5 folikulometrija a normalne žene idu na 3 ja sam imala dosta folikula ali su sporo rasli pa se odužilo. na kraju je sve dobro prošlo. pitaj šta te zanima,tu smo da jedna drugoj pomognemo!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 15:15:28
Maksi13
Rekli su mi gde počnem sa bockanjem tu idem do kraja, ruku nisu ni spominjali, ali dobro...kako god, samo nek ide dalje. Hvala svima vama što ovako pomažete i delite svoja iskustva, ali iskreno ne znam ni šta bih više pitala. Pročitala sam sve stranice na forumu, kao sve znam...ali opet nešto kao izgubljena... Želim svima uspeh, kao i sebi!! :-* :-* :-*
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.11.2014 15:22:16
harmonika
Meni su u medicuprvu bocu dali u ruku i rekli da tu i nastavim. ja sam išla u svoj porodični tim,nisam htjela sama da se bockam. možda bi bilo bolje u stomak jer ima špeka pa me ne bi nimalo boljelo ,ovako je povremeno vraški peklo.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.11.2014 15:29:01
dobro
pozz svima..ja sam nova,,tek trebam da presam papire u fond..zanima me koliko se ceka?imam 30 godina i endometriozu,,koja mi je zacepila jajovode i sta sve ne..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.11.2014 16:01:46
harmonika
dobro,dobro nam došla i što prije zbrisala na trudničke teme. ja sam čekala odobrenjeod fonda 7 dana ali moram da priznam da imam vezu i fondu mislim da se ne čeka duže od mjesec dana. oni zasijedaju 10.u mjesecu pa ti to lijepo pošalji. imaš li već naručenu VTO?