|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li sam trudna ?
28.2.2009 12:54:20   
nikita
Ako ocekujes mengu 5.3. prerano je i da ti pokaze poz test a tebi je pokazao znaci imati nestouser posted image
Kao sto su ti prethodne formasice rekle pricekaj jos par dana pa ponovo uradi test.
Nadam se da ce ti biti pozitivan user posted image user posted image user posted image

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 426
1.3.2009 12:00:49   
tyra
Joj cure hvala vam,odmah mi je lakše kad pročitam vaše ohrabrujuče postoveuser posted image raspitala sam se okolo i čula sam od mnogih  da je cleare blue katastrofalan test tako da se nadam da je zakazao on a ne 1step...Imam feeling da ću svake sekunde dobiti tako da me to još dodatno psihički pere,nego mući me još nešto dobijam stalno neke osipe kao crvene točkice koje ili nestanu ili se pretvore u nešto poput ispucanih kapilara,a na vratu sam dobila kao neku smeđu fleku ko da sam prljava user posted image i podrigujem stalno ko mala gica.čula sam da se u trudnoći pojavljuju isto ti simptomi kao pred menzis,do kada to traje cijelu trudnoću ili?Hvala vam cure punoooooooooo

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 427
1.3.2009 13:28:55   
mala curica
cleare blue katastrofalan test

Ja ovo nikada jos nisam culauser posted image
Ja sam ga koristila vise puta i meni je pouzdan.

< Poruku je uredio mala curica -- 1.3.2009 13:32:41 >

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

(odgovor članu tyra)
Neposredna veza do poruke: 428
1.3.2009 13:52:26   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: mala curica

I meni je potrefio user posted image user posted image user posted image

Ali uvijek se moze desiti da je losa serija ili nesto tako...

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 429
1.3.2009 14:01:00   
sammy
Za početak da vas pozdravim.. user posted image

Pa ovako,kasni mi vec 16 dana.. imala sam odnose za vrijeme plodnih dana ali dragi nije svršio u mene user posted image Imam sve simptome trudnoče (jajnici me bole,krsta,bradavice su užasno osjetljive na dodir),ali radila sam test prije 7 dana i negativan je (i planiram ga opet raditi za 2 dana).. Imam gust,bijeli iscjedak,ali stvarno oblino.. Ali sad u svemu tome što me buni jeste da me bubrezi bole (prije 6 god. sam operisala desni bubreg).. A to ne bi bilo prvi put da mi kasni zbog toga (jednom čak i 22 dana..taman se ponadala,a ono ništa) .. Ako mi kasni zbog nekih uroloških upala ne razumijem zašto imam simptome da sam user posted image ..

Ali ipak test će riješiti sve moje dileme.. Ako slučajno neko ima kakvo objašnjenje bila bih zahvalna da ga čujem (pročitam)..

Svim budućim mamama želim laku trudnoču i jos lakši porod,a trudilicama želim da se uskoro nađu u prvom dijelu ove rečenice i želja..user posted image

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 430
1.3.2009 15:52:27   
merimaa
IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: mala curica

I meni je potrefio user posted image user posted image user posted image

i meniuser posted image

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 431
1.3.2009 16:09:54   
S.mama

IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: S.mama

Plodni dani prije menstruacije 7 dana i poslije menstruacije 7 dana,znaci prije i poslije 7 dana...Zasigurno...
Nadam se da ce pomoci,meni je ginekolog tako objasnio...Ja sam poslije u roku od 2-3 dana,a moja sestra prije menstruacije,pa je jednu imala preko zaceca,nadam se da cete skontati...Za koji dan se treba poroditi...
Sretno svima..

user posted image user posted image user posted image user posted image
e živo me zanima koji to ginekolog tvrdi da su to plodni dani
ne kažem da ne može tada biti ovulacija, ali to nije način računanja plodnih dana
kalendarsko računanje plodnih dana se može koristiti kada je redovan ciklus, ali i tada može zakasniti ili uraniti ovulacija
postoje drugi puno pouzdaniji načini određivanja ovulacije npr. mjrenje bazalne temperature, lh trakice, folikulometrija

Nisam ginekolog,pisem ono sto mi je on rekao.Ako si u okolini Tuzle preporucicu ti ga,pa se sa njim raspravljaj..
Htjela sam samo pomoci,ali izgleda da su moji savjeti na ovoj temi suvisni...
Izvinite sto sam vam rekla pogresne plodne dane,izgleda da samo na mene djeluju....

05.07.2007(volimo te)
22.07.2010(cekamo te aBd)

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 432
1.3.2009 16:50:07   
S.mama
http://edu.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/k_koncep.html

nadam se da ce pomoci

05.07.2007(volimo te)

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 433
2.3.2009 11:28:21   
vjestica
S.mama ovaj link koji si stavila je kontradiktoran izjavi tvog ginekologa
jer po  ovome ovulacija je u sredini ciklusa, a ne 7 dana prije i 7 dana poslije menstruacije kao što tvoj ginekolog tvrdi

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 434
2.3.2009 12:00:45   
nikita
Ja ih znam par koji nisu zatrudnile u plodnim danima (ako je ciklus svako 28 dana a plodni dani 14. dan ciklusa),ja sam tako zatrudnila samo imala odnos 14.dan,nisam imala par dana prije ni par dana poslije a i znam onih koji nisu ni racunali plodne dane pa ostale trudne !
Ako ce Bog dat ,dat ce...al evo kako ce onaj tko nema redovne cikluse skontat plodne dane...nikako tocno ne moze znati jedino se non stop keksati user posted image

< Poruku je uredio nikita -- 2.3.2009 12:03:50 >

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 435
2.3.2009 12:00:58   
S.mama
Znam draga vidjela sam...Nema on pojma...Izvini..

05.07.2007(volimo te)

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 436
2.3.2009 13:27:37   
vjestica
IZVORNA PORUKA: nikita

Ja ih znam par koji nisu zatrudnile u plodnim danima (ako je ciklus svako 28 dana a plodni dani 14. dan ciklusa),ja sam tako zatrudnila samo imala odnos 14.dan,nisam imala par dana prije ni par dana poslije a i znam onih koji nisu ni racunali plodne dane pa ostale trudne !
Ako ce Bog dat ,dat ce...al evo kako ce onaj tko nema redovne cikluse skontat plodne dane...nikako tocno ne moze znati jedino se non stop keksati user posted image

zato je to kalendarsko računanje plodnih dana nepouzdana metoda
može se koristiti samo kod redovnih ciklusa, a i tad ovulacija može kasniti ili uraniti
postoje mnogo pouzdanije metode određivanja ovulacije - mjerenje bazalne temperature, lh trakice, folikulometrija i sl.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 437
2.3.2009 15:30:31   
mnn
ja sam nisam imala redovite cikluse...ponekad bi došlo a li više puta to je bilo po par dana a nekad i tjedana... ostala sam trudna u danima kad su po tim računicama neplodni....ma ko bi to skužio...kad su plodni i neplodni...

ja sam pratila samo isjedak i po tome sam recimo znala da su plodni dani i ako sam se prevarila i u tome.....i dva puta su mi mjenjali termin poroda...ma tko če to znati...ima tih računica milijun...

samo se treba opustiti i sve če doči na svoje.

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 438
6.3.2009 12:15:05   
nenica
Cure moje drage...ne znan pod koju temu bi spadalo ovo moje pitanje, ali ajde, kad san već odi... Dakle ovako, zadnju user posted image  san imala 20.02...i tribala bi dobit 20.03 otprilike iako se to nikad ne zna. Ispada da su mi sad plodni dani...i moran reć da već par dana "osjećan" ovulaciju (bole me strašno jajnici i cila san napuhnuta)...MM i ja smo se dali u akciju user posted image  pa daj Bože da user posted image  ne dođe... Ali jučer mi se dogodilo nešto čudno...malo san prokrvarila, ali samo par kapi i bolija me donji dio leđa i jajnici. To mi se NIKAD prije nije dogodilo pa sad neman pojma šta bi moglo bit!? Je li se kojoj od vas to dogodilo, znate li šta bi to moglo bit? Inače, u ginekologa san naručena tek 20.03 jer nema slobodnih termina prije toga! Pusa svima!

"Ne plači zato što je završilo. Smij se zato što se dogodilo."

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 439
6.3.2009 13:41:16   
budućamama
Draga Nenice,
ako krvarenje nije bilo rezultat malo grubljeg odnosa, sasvim je moguće da si imala tzv probojno ili ovulacijsko krvarenje. I to je normalno i nije ništa zabrinjavajućr. Neke žene jednostavno prokrvare pomalo i za vrijeme O, neke uvijek, a neke ponekad. Kako si mi opisala količinu i intenzitet krvi, najvjerovatnije je bilo ovulacijsko krvarenje.
Samo dalje u akciju user posted image user posted image user posted image
Sretno user posted image user posted image user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu nenica)
Neposredna veza do poruke: 440
6.3.2009 14:03:02   
nenica
Joj fala ti najlipša!!! Baš si me utješila! Već san počela svašta vrtit po glavi! Moguće da je bilo baš to i znan da je to nešto skroz normalno, ali kako mi se nikad prije to nije dogodilo nisan imala pojma šta je. Znači...ako je to ovulacijsko krvarenje sad se triba dat u najveću akciju za user posted image !! E cure moje, nadan se da ću neću osvanit na aprilskoj listi... Držite mi fige! Vidit ćemo šta će bit... Fala još jednom na odgovoru!user posted image  Pusa!

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 441
11.3.2009 15:18:50   
kula
Hej, pozdrav svima....
Evo ja sam nova na forumu, ali sam jedna od mnogih koje očekuju da ne dobiju M. Muž i ja smo tek počeli pokušavati, ali meni se čini kao da imam neke od simptoma...to mi je malo čudno jer nekako sumnjam da ćemo zatrudniti odmah prvi mjesec....
Trebam dobiti M. 19.3. dakle za još 8 dana. Inače, imam neke čudne glavobolje, vrlo sam promjenjivog raspoloženja, stomak me pomalo boli (možda 1-2 puta dnevno, kao menstrualni bol), imam temperaturu između 36,7 i 37.... Grudi nisu osjetljive, ali ako ne doručkujem do 9, osjetim mučninu....
Zaista želim da zatrudnimo, pa sam se evo i učlanila na ovaj forum, da prikupim iskustva, jer svaka žena je priča za sebe, te svaka ima drugačije simptome... user posted image
Pa vas, drage forumašice molim za mišljenje i iskustva.
Da, počela sam piti folnu kiselinu po završetku prošle menstruacije....

(odgovor članu nenica)
Neposredna veza do poruke: 442
11.3.2009 15:33:00   
ajnur
cao kula. i ja sam u istoj dilemi kao i ti. ja trebam dobiti 14.03. mene bole grudi pocev od 14 dc ovaj put nisu i pocele me boliti tek prije 2-3 dana al jako nekako prema pazuhu jace. jedina promjena na grudima do unazad 2-3 dana su izrazene vene i boljele su me bradavice.imala sam i ja nekakve cudne bolove u stomaku slicne kao pred m al ne bas iste sad me vise ne boli nista,osjecam umor samo bi lezala,isto kao i ti ako ne jedem muka mi je,temp mi je vec 10ak dana iznad 37 al me nista ne boli,cas mi je vruce znojim se, cas hladno......tako da ne znam ni ja.......i  ja molim sve forumasice da mi pomognu user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 443
11.3.2009 15:42:35   
kula
Ajnur, ti ćeš saznati za 3 dana na čemu si...bićemo u toku user posted image A od sveg srca želim da zatrudniš!
Moja sestra kad je zatrudnila, nije apsolutno nikakve simptome imala....tek kad joj je izostala M, onda je napravila test i bio je user posted image .
A ja imam neke ''glupe'' simptome...
Mislim da je najbitnije biti relativno hladnokrvan i ne posmatrati svaku promjenu na svom tijelu i ponašanju....ali ne mogu, hoću malu user posted image

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 444
11.3.2009 15:49:12   
ajnur
ja vec dugo vremena pokusavam i svaki put kazem zaboravi al od sredine ciklusa pocnem sa nalazenjem simptomauser posted image al ovaj put mi se cini da je drugacije nemam pojma sto i rekla sam sebi ovaj put stvarno necu se opterecivatiuser posted image

DOBRODOSLA NA FORUMuser posted image user posted image user posted image (mada sam i ja relativno nova)
i ja tebi zelim da sto prije ugledas svoj plusic od srcauser posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 445
11.3.2009 15:54:48   
Nunichi
Dobro nam dosle na RR obje!
Evo drzim vam fige da ovih dana ugledate svoje plusice! user posted image user posted image user posted image
Opustite se i samo pozitivno razmisljajte, nadam se da cemo se lijepo druziti ovdje...

user posted image user posted image

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 446
12.3.2009 7:51:12   
nenica
Ajnur i kula stvarno vam želim objema da ugledate user posted image  user posted image !!! Ajnur, ja imam neke slične simptome kao i ti, ali strah me i počet ih analizirat da se ne bi opet razočarala... Ipak, ne mogu si pomoći! Možda ima neka "samilosna" trudilica koja je bila u sličnoj situaciji da mi pritekne u pomoć user posted image . Dakle cure moje, ja bi tribala dobit user posted image  20.03. (otprilike). Danas mi je 21dc i već par dana imam neke "čudne" znakove: stalno mi je muka, šta god pojedem vraća mi se kiselina u grlo, stalno sam gladna (inače nisam nešto luda za jelom, moraju me nagovarat da pojedem jedan obrok dnevno), već tri dana temperatura mi je od 36,7 do 37,2, stalno mi je začepljen nos, ali ne boli me ni grlo, niti su mi grudi napete, ne bole me leđa...ali me zato malo bole jajnici i drob par puta preko dana, stalno sam razdražljiva, čas bi plakala, čas se smijem....cijela sam napuhana...na licu mi se pojavilo par prištića... i tako.
E sad, šta vi cure mislite? Je li to: a) user posted image , b) proljeće?! ili c) možda user posted image ?!!!!

Hvala vam unaprid na pomoći. I želim svim trudilicama da "procvjetaju" ovog proljeća!!! I da nikad ne odustaju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 447
12.3.2009 7:57:23   
mamyca
Draga moje moze biti i da si trudna,a nazalost mozda su i znaci PMS-a.Najbolje ti je da sacekas jos nekoliko dana i uradis test.Iskreno se nadam da ce biti pozitivanuser posted image .Sretnouser posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu nenica)
Neposredna veza do poruke: 448
12.3.2009 12:04:25   
kula
Nažalost simptomi PMSa i rane trudnoće su jako slični.... A svaka žena kada počne pokušavati da zatrudni prati sve i postojeće i nepostojeće promjene na svom tijelu (i ja sam jedna od njih)....
A ''najteže'' je iščekivanje...evo ja imam još 7 dana, pa ćemo vidjeti!

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 449
12.3.2009 12:15:07   
nenica
Kulo moja...izgleda da skupa odbrojavamo dane user posted image ! Meni triba nedoć user posted image  20.03, a tebi 19.03 koliko san shvatila. Držat ćemo fige jedna drugoj...i naravno svim trudilicama!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ! Javljaj kako je stanje iz dana u dan... pusa!

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *