|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali sam trudna ?
10.2.2009 11:09:40   
balasgirl
Prije svega Crystal želim ti dobrodošlicu na rr. A sada da pokušam odgovoriti na tvoje pitanje. Imala sam sličan problem. Naime, patila sam od depresije prije nekih 2-3 godine i pila sam Xanax. Pored toga sam oboljela od hijetalne hernije pa sam pila terapiju Pantorom i Pylomidom. Naravno to je ostavilo posljedice i sada ću piti Pylomid čitav život. Ali mislim da to nema nikakve veze sa tvojom željom da ponovo budeš trudna. Budući da već imaš jedno dijete, mislim da nemaš neki veći problem što se začeća tiče. Evo ja sam trudilica već dvije godine i moji nalazi su svi ok. Mislim da prevelika želja i okupiranost mislima o bebi i trudnoći igra veliku ulogu. Stoga ti savjetujem da se malo opustiš, rasteretiš se, pronađeš neki hobi, nabaviš kućnog ljubimca ili jednostavno radiš ono što te čini sretnom i zadovoljnom i vjerujem da će tada doći do željenog začeća. Ja ti iskreno i od srca želim da što prije ugledaš svoj plusić i da svojoj djevojčici podariš jednog preslatkog batu ili seku.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu crystal)
Neposredna veza do poruke: 401
10.2.2009 11:17:14   
mamyca
Dobrodosla Crystaluser posted image .Sto se tice odgovora na tvoje pitanje mogu komotno potpisati balasgirl.Nemoj se previse opterecivati nekim stvarima,i jednostavno uzivaj u svakom danu,setaj,provedi svoje vrijeme sa voljenim osobama,jer oni su ti koji ti sada najvise trebaju.Zelim ti sve najbolje i da sto prije podaris svojoj porodici jos jednog malog clana.Sretnouser posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 402
10.2.2009 14:08:52   
indian
Pozdrav za sve,.Čitala sam dosta vaših postova ali me zanima da li je neko od vas nakon namjernog abortusa,koji sam ja morala uraditi zbog rendgenskih snimanja kičme a da nisam znala za trudnoću,ostao trudan nakon prve menstruacije poslije abortusa.Čini mi se da sam opet trudna,želim bebu ali me sada strah zbog nedavnog ab.user posted image

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 403
10.2.2009 15:26:16   
Vedica
prijenos posta

IZVORNA PORUKA: KORY
Molila bih za odgovor,ako bi netko znao.Radila sam inseminaciju 31.o1.2009.Uzimala sam klomifen i dobila ovittrelle injekciju.Kada bih otprilike mogla znati dali sam trudna,tj.dali nesto od toga sto sam uzimala moze dati krivi rezultat testa.
Hvala!

Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu indian)
Neposredna veza do poruke: 404
10.2.2009 15:37:04   
KORY
S prvom trudnocom sam imala problema,isto 2 godine smo pokusavali,uspjelo je inseminacijom,ali vise se ne sjecam nakon koliko je pokazao test i bila sam na drugoj terapiji,menopur i ovittrele.Imam sincica 3 godine,ali imala sam puno problema,porod u 31.tjednu,1250/38CM,ali na kraju je sve ispalo super.Odlucili smo se za drugo dijete,ali cijela sam isprepadana,nakon prve trudnoce,nije mi bas sve jedno!

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 405
10.2.2009 16:00:13   
ena0002
Kory a je li vam prvi put uspjelo nakon prve insemenacije, i gdje ste je radili? I ako ti nije problem, molim te da mi odgovoris, sta vam je bio uzrok neplodnosti, jer napisala si da ste se prvi put trudili 2 god? Sorry puno pitanja user posted image

(odgovor članu KORY)
Neposredna veza do poruke: 406
10.2.2009 16:15:22   
crystal
Hvala vam na dobrodošlici,ali veliki sam trtaroš po prirodi,pogotovo nakon što sam pročitala po internetu da žene koje imaju te depresivne simptome,kao da se to pogorša u trudnoći.Mislim tražiću i savjet ljekara,ali lakše mi je čuti da ima još neko i da nisam jedina,sa tim simptomima.

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 407
10.2.2009 16:29:19   
dinaa
Crystal dobrodoslica na forum i od mene,imam i ja slicno iskustvo naime imala sam prije skoro cetiri godine jako jako tesko razdoblje i kad se sve zavrsilo hB dobro ja sam onda dosla u tu neku psihicku krizu,i to je trajalo i trajalo nisam isla doktoru ali jesam pila razne cajeve i da sad ne duzim ja sam se odlucila na trudnocu jer sam u tome vidjela svoj spas i tako je i bilo rodila sam svoju djevojcicu i ona i njen stariji braco su me vratili u zivot sada sam dobro nemamo nikakvih posljedica a depresija je daleko daleko iza mene.Tebi zelim puno srece i uzivaj u zivotu a to sto ti se desava ce se aBd uskoro zvati juce.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu crystal)
Neposredna veza do poruke: 408
10.2.2009 19:00:13   
KORY
Inseminaciju sam radila u Posusju, Dr. Busic.
Prvi put nije uspjelo jer nisam bila stimulirana hormonima, drugi put je uspjelo nakon 2 mjeseca. Uzimala sam menopur, klomifen i ovitrelle. Uzrok je bio sto nije dolazilo do ovulacije tj. nije dolazilo do pucanja folikula nego bi se pretvorili u ciste.
Nadam se da sam ti bar nesto pomogla!

< Poruku je uredio Vedica RR -- 10.2.2009 19:46:52 >

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 409
10.2.2009 21:02:25   
preporodjena
Pozdrav svima!
Evo jos jednog novog clana...takodjer jedne trudilice!
Procitala sam sve postove i u svakom vidjela dio sebe...naime
2 godine sam u braku ali 4 godine pokusaja je iza nas!!!!
user posted image su neredovite pa iz mjeseca u mjesec ne znas sto te ceka...
Ali zadnji mjesec sam napokon poslozila sve "kockice" u glavi i
ovaj mjesec mirno cekam ili ne...
zelim svima preporuciti jedan dokumentarac a zove se "the secret"!!!
Mozda nece pomoci da zatrudnimo ali izbjeci cete svu nervozu iscekivanja!

svidja mi se kako je netko rekao novi ciklus-nova nada!
Tako treba...glavu gore user posted image user posted image user posted image i svima ce nam se ukazati user posted image ili user posted image !!
Cure pozdrav

(odgovor članu KORY)
Neposredna veza do poruke: 410
   RE: Da li sam trudna ?
17.2.2009 23:02:00   
gaga25
Cao svima, ja sam nova ovde i volela bih ako bi mogao neko da mi pomogne, vec nekoliko dana sumnjam da sam trudna iz razloga sto sam jedan dan imala visoku tem., povracanje, bolove u donjem delu ledja i vrtoglavicu, to je sve trajalo 1 dan nakon toga me je skoro sve proslo ali me stalno mucu gorusica, poslednji put sam imala 25.01. i juce sam uadila test i bio je - , mislim da sam ga rano uradila, ali sve jedno treba da dobijem do 22.02 pa cu videti, sta vi mislite....

(odgovor članu dea)
Neposredna veza do poruke: 411
17.2.2009 23:05:42   
Vedica
prijenos posta

IZVORNA PORUKA: mrvičak
bok..ja sam potpuno nova,pa ni ne znam da li će mi poruka uopće otići na pravo mjestro ..uglavnom,i mi pokušavamo dobiti bebu,nemam još..trebala sam dobiti13.2.,radila sam taj dan test,bio je negativan,planiram sutra opet nadam se da sam tada uranila bila...

Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu gaga25)
Neposredna veza do poruke: 412
17.2.2009 23:17:36   
gaga25
e da zaboravila sam da napomenem da sam 2 - 3 dana posle men. imala odnose i s obzirom da znam da su mi tad neplodni dani isli smo do kraja jer sam 100 %, tako je vec godina jedino ako se nisam zeznula ........

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 413
17.2.2009 23:20:09   
gaga25
mislim da je ta terapija hormonskog porekla ako ne gresim sve to moze da utice na rezultat testa, tako da je najbolje da odes da ti iyvade krv i bices 100 % sigurna

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 414
19.2.2009 12:47:41   
ena0002
e da zaboravila sam da napomenem da sam 2 - 3 dana posle men. imala odnose i s obzirom da znam da su mi tad neplodni dani isli smo do kraja jer sam 100 %, tako je vec godina jedino ako se nisam zeznula ........

Ako ste isli do kraja postoji i mogucnos da si user posted image . U svakom slucaju ubrzo mozes uraditi test pa ces vidjeti, a to ti se nikada ne zna kad mozes user posted image . Ovdje ima cura koje su ostale user posted image  bas pred user posted image  ili poslije.

(odgovor članu gaga25)
Neposredna veza do poruke: 415
20.2.2009 2:37:00   
Mala_st
slazem se s enom...ugl gaga pricekaj jos onda malo s testom, bar par dana nakon izostanka ocekivane user posted image  ga napravi da budes sigurnija..nakon koliko su ti se pojavili ti simptomi??usput nikad nemozes znat sa sigurnoscu da su ti neplodni dani,osim ako ne koristis ovulacijske trakice ili nesto sl..ko zna mozda si bas tad ovuliralauser posted image  svejedno sretno i ako zelis user posted image  da uskoro ugledas user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 416
25.2.2009 12:25:19   
nenica
Bok cure! Ja sam prije isto mislila da su najneplodniji dani 2-3 dana prije i 2-3 dana posli menstruacije....ali moje tri prijateljice se kunu (i mislim da im mogu vjerovati jer su im svima muževi pomorciuser posted image ) da su zatrudnile odmah nakon menstruacije, kada su bile SIGURNE da su im to "neplodni dani"!!! Eto, sve je moguće... Meni još nikako da se posreći...a probala sam sve i svašta! I barem milijun puta do sada sam bila uvjerena da sam trudna (kasnila mi vještica po 20-ak dana, bolile me grudi, spavalo mi se, povraćala ujutro...)...ali bi user posted image  uvijek došla!!!! Jučer mi prijateljica govori da je opet trudna...ona zatrudni čim ju muž pogleda čini mi se!!!! Kako su neki ljudi sretni... Uglavnom, muž i ja se i dalje trudimo user posted image  ne bi li se ubrzo rješili zloćeste user posted image !!!! Nadam se da će slijedeći mjesec odletit na metli negdje daleko od mene user posted image ... U svakom slučaju...držite mi fige!!!!user posted image  

(odgovor članu Mala_st)
Neposredna veza do poruke: 417
25.2.2009 12:34:21   
Anoniman
U svakom slučaju...držite mi fige!!!!
drzim ti fige da user posted image vise nedolazi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nenica)
  Neposredna veza do poruke: 418
25.2.2009 14:05:55   
aida84
Ako ce vam sta pomoci...mislim da sam oba puta zatrudnila 2-3 dana poslije user posted image ...a kad sam jedan mjesec ganjala plodne dane- nista
Sretno svim trudilicama...

28.09.2009. si nam uljepšala život svojim dolaskom!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 419
27.2.2009 14:59:55   
S.mama
Plodni dani prije menstruacije 7 dana i poslije menstruacije 7 dana,znaci prije i poslije 7 dana...Zasigurno...
Nadam se da ce pomoci,meni je ginekolog tako objasnio...Ja sam poslije u roku od 2-3 dana,a moja sestra prije menstruacije,pa je jednu imala preko zaceca,nadam se da cete skontati...Za koji dan se treba poroditi...
Sretno svima..

05.07.2007(volimo te)
22.07.2010(cekamo te aBd)

(odgovor članu aida84)
Neposredna veza do poruke: 420
27.2.2009 19:24:51   
vjestica
IZVORNA PORUKA: S.mama

Plodni dani prije menstruacije 7 dana i poslije menstruacije 7 dana,znaci prije i poslije 7 dana...Zasigurno...
Nadam se da ce pomoci,meni je ginekolog tako objasnio...Ja sam poslije u roku od 2-3 dana,a moja sestra prije menstruacije,pa je jednu imala preko zaceca,nadam se da cete skontati...Za koji dan se treba poroditi...
Sretno svima..

user posted image user posted image user posted image user posted image
e živo me zanima koji to ginekolog tvrdi da su to plodni dani
ne kažem da ne može tada biti ovulacija, ali to nije način računanja plodnih dana
kalendarsko računanje plodnih dana se može koristiti kada je redovan ciklus, ali i tada može zakasniti ili uraniti ovulacija
postoje drugi puno pouzdaniji načini određivanja ovulacije npr. mjrenje bazalne temperature, lh trakice, folikulometrija

(odgovor članu S.mama)
Neposredna veza do poruke: 421
27.2.2009 19:48:13   
mamy Sabina
Uze mi riječ iz usta Vještice.
Po ovom imamo plodni perid od 14 danauser posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 422
28.2.2009 12:43:13   
tyra
Lijep pozdrav cure!!!
Nova sam na forumu i od srca vas svih pozdravljam!
Trebala bih vaše mišljenje ili savjet,=5.03 ne očekujem menzis,imam većinu simptoma i nisam imala mira dok nisam napravila test koji je pokazao pozitivan rezultat i to u navečer onaj najjeftiniji test,ujutro sam napravila ponovo i opet isti rezultat blaga crtica ali pozitivna,i dalje nisam bila na miru pa sam sljedeći dan napravila još jedan ali ovaj put onaj najskuplji navodno 100 % točan i on je pokazao neg.rezultat,luda sam više,gin.me može primiti tek za 20 dana.Što mislite,da li je netko imao sličnih iskustva????

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 423
28.2.2009 12:46:24   
maslačak82
5.03 ne očekujem menzis,

Mislim da si požurila sa testom, čekaj datum kad trebaš dobiti, a ako si nestrpljiva vadi betu.
Al moje skromno mišljenje je da sačekaš 05.03.

Još jedna trudilica

(odgovor članu tyra)
Neposredna veza do poruke: 424
28.2.2009 12:49:36   
tea lana
ja sam kupila najeftiniji test i crtica mi je bila jedva primjetna a sad hvala Bogu imam kcerkicu od 20mj.Ne vidim razlog sto si kupovala tolike testove ako su ti prva dva pokazala user posted image .A uvijek sa moze desiti da jedan test zakaze kod tebe je najvjerovatnije ovaj najskuplji ipak i dalje imas omjer 2:1 pozitivno.zar te ni jedan ginekolog ne moze primiti ranije,ako ne sacekaj dan dva pa opet uzmi test i ne mora biti najskuplji pa provjeri ponovo.Sretno 

(odgovor članu tyra)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *