|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
3.11.2014 15:54:39   
leme
Ja idem u polikliniku Sunce kod dr Ribica

(odgovor članu pinky_cujica)
Neposredna veza do poruke: 176
3.11.2014 16:44:09   
marinčii
leme sretno draga na pregledu i da nam obavezno se javiš kako je prošlo..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 177
3.11.2014 17:07:42   
leme
Hvalaa draga, javljam svakako ;)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 178
3.11.2014 17:14:47   
BebeLina
Vanchi, javi nam sta je dr. rekao, molim te...

Zenicanke moje, sto se poliklinike tice, nema nijednog strucnog doktora. Sve sam ih obisla i fuj su!!! Znam da pregled kosta, znam da danas nije lako, ali mislim da ce svaka od nas odreci se nekog svog cejfa za bebija. Odvojite 45 KM mjesecno za pregled, necete se pokajat...

Cula sam za Ribica da je korektan. Vodio je trudnocu mojoj rodici, zadovoljna je.. I da znate, nazalost, nema te sile koja ce sad pustiti doktora u bolnicu ako nije njegova smjena. I ja idem Granicu zbog toga, ali svjesna sam da ako porod krene kad on nije tu, dzaba sve! Nova pravila su na snazi vec odavno i niko ih nije do sad prekrsio...

I ja cu sutra u polikliniku :) Mozda se sretnemo leme :) Ti rece da sutra ides, je li tako?

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 179
3.11.2014 17:15:52   
BebeLina
Pardon, ipak pinky ide sutra na pregled :)

11.07.2013. godine - missed ab (16. sedmica)
2.11.2013. godine - spontani (8. sedmica)

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 180
3.11.2014 18:05:58   
leme
I ja idem sutra al u sunce :D meni je ribic ok, a ako krene porod prirodni kljucna je babica, a i tvoj dr moze nazvat gore njih i obavijestit da ce doc njegov pacijent. A ako moradnem carski ako se bebi ne okrene, onda dogovorim s ribicem kad da dodjem i on me porodi,tako to hoda

(odgovor članu BebeLina)
Neposredna veza do poruke: 181
3.11.2014 18:14:56   
vanchi88
Lazna uzbuna user posted image
Stavili me na ctg, sve uredno kontrakcija nema.....
krvarenja takodje nema unutar rodinice grlic visoko i tvrd/zatvoren i dalje...nece on uskoro user posted image
Stavio me dr na mirovanje do daljnjeg..bez pretjeranog hodanja,dizanja teskog mozda kapilar puko ili slicno. Sumnja da je upala mokracnih puteva pa ce dati urin na dalje ispitivanje da vidimo...
uglavnom, sve ok

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 182
3.11.2014 18:23:14   
pinky_cujica
Bebelina, eto mozda se i sretnemo sutra user posted image ja idem prvi put, odlucila sam se za Hamzu, jer mi i kolegica ide kod njega i kaze da je ako nista, najnjezniji gore, pa eto..vidjet'cemo! Inace, ja idem vec odavno privatno kod doktorice Bedrane, ona ima privatnu ordinaciju u Babinoj R. I zaista sam prezadovoljna s njom! Obisla sam doktore i doktore za tri godine i svaki mi je govorio da je sve uredu, medjutim ona je odmah otkrila problem ( bakterije ureaplazma i mikoplazma) te sam vec na njen treci pregled otisla trudna user posted image Nije bio neki problem, ali nas je zaista kocio dugo vremena. Vec nakon prve terapije moja mrvica se zakacila i evo sad smo skoro u 17-oj sedmici user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 183
3.11.2014 18:27:45   
marinčii
vanchii super da je sve ok,možda si se ti baš porezala pa otud ta sukrvica uglavnom sad miruj i odmaraj,da doguraš bar do 37 tjedna a onda ako malac i krene nema veze..
bebelina i kod na s je tako ,ko ti se zadesi kad krene porod taj te i porađa,i mislim da je to ok,drugo je kad se ide na planirani carski onda naravno tvoj doktor te naruči i on to odradi..
Kod nas se prije par godina desio slučaj da je žena došla s bolovima u bolnicu ,doktor koji je bio dežurni je htio porodit ,ona kao ne bi silom i zovne svog doktora on nazove bolnicu i kaže ne mojte je porađat do ujutro kad ja stižem al nažalost bebica do ujutro već umrla,onda je ona i tužila ta dva doktora dobili su samo uvjetnu kaznu al otada nema više uplitanja jedan drugom u posao ko se zadesi taj porodi i točka..

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 184
3.11.2014 18:40:08   
leme
Ma na kraju krajeva, svi znaju porodit zenu, nisu dzaba u bolnici doktori,tolko povjerenja barem imam u njih :) da trpim bol dok moj dr ne dodje, a mogla se do tad uveliko rijesit, ne pada mi na pamet

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 185
3.11.2014 21:34:13   
bejbibi
Dv zene gdje ste? Kako ste? Ja jos neznam tacno stanosim pa sutra zovem dr da dogovorim pregled pa da saznamo i to :) bas nesto razmisljam o imenima.uh tesko skontat :(

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 186
3.11.2014 21:55:24   
scarlett
Dobra večer drage moje, ja uspjedoh danas nakon puna 2 mjeseca sama izaći do grada s malcem, ovjerili smo knjižice, platili račune i zatim otišli da pogledamo čizmice, međutim to sam jedva izdržala, jedva nekako izabrasmo jedne za njega, moje ostavih za drugi put. Trebali smo nakon toga otići u igraonu, jer sam mu obećala, a nikad ne kršim ono što mu kažem, međutim toliko mi je bilo loše i kažem i nekako se uspijemo dogovoriti da to ostavimo za drugi put. Pošto nam je DZ blizu kuće, svratimo mi tamo i srećom nije bila gužva, hajde rekoh neka ga pogleda, mada sam nešto imala više osjećaj da nije ništa strašno, nego da mu treba samo nešto konkretno za iskašljavanje.
Kažem ja doktorici, da ne mislim da je nešto ozbiljno i da sam sve prirodne lijekove koje našoh na netu pokušala, pa smo došli jer ništa ne rješava problem. (Ja sam inače od onih mama koje ne daju ništa dok prvo ne probaju sve prirodno, ne dajem paracetamol nikada dok je temperatura ispod 38,5 i uvijek uspješno riješimo problem. Nikada nije ni bio ustvari nešto posebno bolestan).
Doktorica ga pregledala dugo sa onim slušalicama, zatim zvala još jednu dr. da ga i ona pregleda, ja se već unervozila, kontam šta li je sad user posted image ispitala me ovim i onim simptomima, temperaturi, djete ništa od toga nije imalo, osim tih napada kašlja i ...helem dijagnoza početak upale pluća. Dobili smo pancef i za 7 dana kontrola, nije ništa strašno, ali dobro je da smo došli.
Najteže u svemu tome je što mu je rekla da mora mirovati, a on je u godinama kada nema mira ni dok sjedi, ako bilo šta treba da donese, on to trčeći, tako da nam je to lagano kretanje teži dio održavanja terapije.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 187
3.11.2014 21:56:58   
leme
Uh meni beba veceras preaktivna,a danas cijeli dan miran bio. Pritisce mjehur,pa svakih pet min idem u wc i dolw osjetom ziganje.

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 188
3.11.2014 21:59:56   
scarlett
Sreća u svemu tome je da on nema temp. i da nije malaksao, sasvim se normalno ponaša, pa me to i nije toliko zabrinulo, kontam da bi ovaj lijek to ttrebao riješiti.

Naravno kad sam došla kući, već sam dobro izgladnila i stavih odmah one klepe jammijeve da se kuhaju, a ja na povraćanje. Nevjerovatno je da i svaki put ako slučajno ne jedem na vrijeme moram povraćati. Al hajd nek sam općenito bolje da sam uspjela makar sama izaći, bilo je dana kad se nisam usuđivala proviriti kroz vrata od te slabosti.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 189
3.11.2014 22:05:13   
leme
Srecaaa pa si ga odvela na vrijeme doktoru,da nije prava upala pluca ga uhvatila. Bit ce on aBd dobro,samo malo jaci nadzor i rijeseno ;)

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 190
3.11.2014 22:16:49   
Andy_Bec23
Vece drage moje... Cjeli dan sam lutala :) sta da vam kazem ....

Dosla kuc, spavala i onda pekla palacinke pa peglala, sad se okupah i lezim.. Malac danas miran javi se tu i tamo i sam nastavi pajkit;) danas sam kupila torbu za kolica u kojoj cu nositi stvari bebine .. Bila je jako skupa al tu trgovinu renoviraju pa bila na popustu a jos sam imala i neki gutschein i na kraju nadoplatih samo 28,95€ ;) presretna sam :)
Sutra ujutru ode noktice srediti ;)

Vanchi draga bas mi je drago da nije nista i da je sve ok.. Sigurno si se porezala i ja sam sada a i vec par puta pa znam kako je to ;)

Ostale nemogu vas pohvatati vidim da ste mi sve dobro i to je najbitnije ;)

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu leme)
Neposredna veza do poruke: 191
3.11.2014 22:18:10   
Andy_Bec23
Malo prije sam kihnula i upuskila se ;( to je znak da su mi misici oslabili jel?

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 192
3.11.2014 22:21:40   
rose 87
evo i nas sa kontrole
leme ja idem isto u Sunce kod Sestica,kod njega sam vodila i proslu trudnocu a posto sam imala CR postoji mogucnost da opet bude pa bi me vjerovatno on porodio,a u poluklinici idem Hamzi,idem zbog uputnice,nalaza i to,nije los ali nije ni strucan nesto posebno,ma joj gore sve ko na traci pa nemaju kad...
kod nas sve hB dobro,beba raste ima 980gr,sve odgovara sedmicama,ja mu spomenula pritisak u dnu stomaka,kad je uradio uz vidi da je guzom bas nisko dole a i osjetim bas kad me nogom spuca u gdj. da izvinete,pa eto treba malo da se pazim,dobih i neke tbl. za zeljezo jer je na donjoj granici a bebi sad vuce sebi pa da nebi palo skroz...
za doktore je takvo pravilo bilo i kad sam se ja poradjala ali meni vodenjak puce kad je on bio dezurni tako da me on i porodio,ja sam sa Sesticem zadovoljna,presla sam bila termin ali nije htjeo na silu da me poradja a i kad je porod krenuo odmah je vidio da je za carski,rez mi je bio super samo 4 konca ,nadam se da ce i sad aBd sve dobro da prodje
scarlett zao mi je malenog,neka ste na vrijeme otisli,da sto prije ozdravi,ostale user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 193
3.11.2014 22:25:14   
leme
Ti kao i ja pravila palacinke veceras :) meni bas se jeli, a i muz i moj brat dosli, pa da ih obradujem :) a prije toga se okupala. Ja se redovno porezem prilikom depilacije i par puta sam digla laznu uzbunu :) to ti,draga,popustaju misici. Ja sad vec ne moram ni kihnuti,dovoljno je da se bebi pomjeri i da udari mjehur i ja upishana user posted image

Neposredna veza do poruke: 194
3.11.2014 22:27:19   
rose 87

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Malo prije sam kihnula i upuskila se ;( to je znak da su mi misici oslabili jel?

pa vjerovatno jesu malo oslabili,ali sad oni trpe veliki pritisak kao i mjehur i malo fali za takve nezgode,sto ne znaci da ce tako i ostati poslije a i sad mozes da radis one vjezbe,zaboravih kako se zovu,ja ih radila u prosloj trudnoci ali u ovoj sve zaboravljam

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

Neposredna veza do poruke: 195
3.11.2014 22:38:44   
leme
Kegelove vjezbe, jel na njih mislis?

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 196
3.11.2014 22:38:47   
scarlett
user posted image rose, neka nama samo lijepih vijesti sa kontrola.

Vanchi, ja već sada imam poteškoća s brijanjem, a tek pred kraj, uh koliko puta sam se u I tr, zarezala. user posted image Nek je bebi samo ok i neka čeka svoj termin user posted image

Bambi1, moju prvu trudnoću je vodila dr Dizdarević i bila sam jako zadovoljna. Obzirom da je radila na starom GAKu, kasnije me prebacila gore od 7 mjeseca joj više i nisam išla privatno, rekla je nema potrebe, što za privatnika nije za očekivati, jel? ali na kraju me je ona i porodila, uradila mi je sekciju besprijekorno, što se tiče OP i zarastanja rane, sve je prošlo ok.

U drugoj trudnoći sam u DZ na najgori mogući način saznala da mi je bebi srce prestalo da kuca, suprug i ja smo spletom okolnosti otišli kod Mehmedbašića, da me neko i kod njega pogleda, na kraju je to bio sam Mehmedbašić i ako je ikako bilo moguće da nam nakon potvrđene dijagnoze iz DZ olakša gubitak i bol, on je to učinio. Znam da ima različitih mišljenja o njemu, ali u tom trenutku iako me prvi put vidio, ponio se prema nama tako očinski, uzeo vrmena da mi sve objasni i zajedno smo zaključili koji način bi za mene u tom trenutku bio najbolji da se ta situacija okonča. Ja sam imala pobačaj izazvan pilulom, sve je prošlo ok, ali sam morala 2 sedmice svaki dan, a zatim svaki drugi dan ići na kontrolu. Platila sam tablete, ali nakon pobačaja, više mi feninga nije naplatio, rekao je da je sve to uključeno u cijenu. U nekim stvarima je skuplji od ostalih, ali u nekim opet nije.

U početku je dr. Zejna bila s njim, a onda me ona preuzela na tim kontrolama, ispratila je cijelu situaciju, moje ozdravljenje i bila mi je velika podrška. Nakon toga sam ostala kod nje, do sada sam već radila 2 puta papa test, išla na neke kontrole, vodi mi ovu treću trudnoću i ja sam jako zadovoljna s njom, jer me sada prije svega već dobro poznaje, imam povjerenja u nju, nježna je, uzme sebi vremena da mi sve objasni što me zanima, tako da je ona definitivno moja preporuka. Meni je jako važno da sam sigurna u dr., da se ne plašim šta e mi reći, nego nekako vjerujem šta god mi kaže i da je nešto strašno, znam da će me ohrabriti i umanjiti moj strah. Ali opet, ne tražimo sve isto, ne mora značiti da bi ti bila zadovoljna user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 197
3.11.2014 22:43:03   
scarlett
Andy, ja nešto kontam ne mora značiti da su mišići oslabili, ja vjerujem da će poslije poroda ako Bog da to sve biti ok, mislim jednostavno da beban vrši veliki pritisak na mjehur i da je to normalno.

Al meni je bolje da ćutim, pokazalo se da moje dijagnoze i nisu baš pouzdane. user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 198
3.11.2014 22:44:01   
Andy_Bec23
Rose 87 moj bebac imo samo 600 grama u 27 sedmici ... Tvoj bas napredan hvala dragom Bogu ;) bas mi drago da je sve ok ;)

Leme joj ja bas volim palacinke mmmm ... Sretno na kontroli sutra ;)

Radim ja te vjezbe kad se sjetim haha ;)

Ode spavat ljubim vas sve cujemo se sutra

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 199
3.11.2014 22:45:47   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: scarlett

Andy, ja nešto kontam ne mora značiti da su mišići oslabili, ja vjerujem da će poslije poroda ako Bog da to sve biti ok, mislim jednostavno da beban vrši veliki pritisak na mjehur i da je to normalno.

Al meni je bolje da ćutim, pokazalo se da moje dijagnoze i nisu baš pouzdane. user posted image

Hahaha pa da moze svasta biti ;) ma bit ce to sve ok nesekiram se samo mi bilo smijesno ;)

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *