scarlett
|
rose, neka nama samo lijepih vijesti sa kontrola. Vanchi, ja već sada imam poteškoća s brijanjem, a tek pred kraj, uh koliko puta sam se u I tr, zarezala. Nek je bebi samo ok i neka čeka svoj termin Bambi1, moju prvu trudnoću je vodila dr Dizdarević i bila sam jako zadovoljna. Obzirom da je radila na starom GAKu, kasnije me prebacila gore od 7 mjeseca joj više i nisam išla privatno, rekla je nema potrebe, što za privatnika nije za očekivati, jel? ali na kraju me je ona i porodila, uradila mi je sekciju besprijekorno, što se tiče OP i zarastanja rane, sve je prošlo ok. U drugoj trudnoći sam u DZ na najgori mogući način saznala da mi je bebi srce prestalo da kuca, suprug i ja smo spletom okolnosti otišli kod Mehmedbašića, da me neko i kod njega pogleda, na kraju je to bio sam Mehmedbašić i ako je ikako bilo moguće da nam nakon potvrđene dijagnoze iz DZ olakša gubitak i bol, on je to učinio. Znam da ima različitih mišljenja o njemu, ali u tom trenutku iako me prvi put vidio, ponio se prema nama tako očinski, uzeo vrmena da mi sve objasni i zajedno smo zaključili koji način bi za mene u tom trenutku bio najbolji da se ta situacija okonča. Ja sam imala pobačaj izazvan pilulom, sve je prošlo ok, ali sam morala 2 sedmice svaki dan, a zatim svaki drugi dan ići na kontrolu. Platila sam tablete, ali nakon pobačaja, više mi feninga nije naplatio, rekao je da je sve to uključeno u cijenu. U nekim stvarima je skuplji od ostalih, ali u nekim opet nije. U početku je dr. Zejna bila s njim, a onda me ona preuzela na tim kontrolama, ispratila je cijelu situaciju, moje ozdravljenje i bila mi je velika podrška. Nakon toga sam ostala kod nje, do sada sam već radila 2 puta papa test, išla na neke kontrole, vodi mi ovu treću trudnoću i ja sam jako zadovoljna s njom, jer me sada prije svega već dobro poznaje, imam povjerenja u nju, nježna je, uzme sebi vremena da mi sve objasni što me zanima, tako da je ona definitivno moja preporuka. Meni je jako važno da sam sigurna u dr., da se ne plašim šta e mi reći, nego nekako vjerujem šta god mi kaže i da je nešto strašno, znam da će me ohrabriti i umanjiti moj strah. Ali opet, ne tražimo sve isto, ne mora značiti da bi ti bila zadovoljna