|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
3.7.2014 11:00:54   
merima_s
Kome lična iskustva nekih ljudi nisu dovoljna da bar posumnjaju na štetnost vakcina evo lista 22 naučna i stručna istraživanja koji ukazuju na povezanost vakcina i autizma.
Na FB postoji grupa 'Nevakcinisana djeca su zdravija od vakcinisane' koju vodi dr. Slađana Velkov (neko medicinski edukovan) gdje se može naći mnoštvo dokumenata i sličnih članaka kao i iskustva roditelja koji se bore sa posljedicama vakcinacije.

Po meni je lična odluka svakog pojedinca da li će vakcinisati dijete ili ne i nijedna nije 100% sigurna. Postoji rizik da će dijete osjetiti negativne posljedice vakcina ukoliko ih primi a isto tako i rizik da će ono koje nije dobiti neku bolest od koje se moglo zaštititi. Treba obje strane dobro izvagati. Ja ne vjerujem slijepo doktorima. Živim sa jednim pa sam uspjela i njemu ukazati na neke stvari.

Jedne prilike kad je mm bio na praksi pa mu stariji doktor kaže: " E moj H. nikad nije bilo teže biti doktor nego danas. Danas pacijenti imaju internet, sve pročitaju pa onda dođu kod mene po recept, znaju bolje nego ja.":-)

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 1026
3.7.2014 11:06:33   
vila_7
merima , da i ja sam u toj grupi ali iskreno i tamo vagam sta primjeniti a sta ne - npr. oni kao da su ludi za srebrenom vodom a meni je to bezveeze i ne bih je koristila.
Ja nekako na sve gledam ne ici ni u jednu krajnost,a pogotovo ti preparati ZA SVE -odmah mi mrak na oci user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 1027
3.7.2014 11:09:16   
lana32
I jest tako ,slažem se sa vama. Ako su djeca ok ,zdrava ,fino se igraju ,odrastaju ,ne treba tu ništa puno dirati .

Lea - 19.01 2012
Anabela - 25.02 2013

Ja pjevam svoj blues u srcu dubine i držim se pretežno zlatne sredine, to je bar rutinska stvar..

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1028
3.7.2014 11:28:53   
merima_s
vila_7, ja srebrnu vodu još nisam koristila mada sam čitala o njoj. Ja sam sumnjičava prema tome i prema zeolitu. Iznenađena sam recimo rezultatima koje daje ulje konoplje za neke bolesti. Fino je pročitati svašta i znati ali u krajnosti ni ja ne idem.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 1029
3.7.2014 22:24:12   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vila_7

Nigdje frižidera,na stoliću neka bočica od nekih 50 ml ,igla zabodena u nju ,šprice pored nje i to stoji ,kontam ma nije to valjda vakcina,kad ono jest . I kažem ja dr ,stanite malo ,rekoh jesu li to vakcine ,kaže ona jest,pa reko šta radi na stolu ,vama je u sobi pojačano grijanje ,ima 20 stepeni . Ma kaže nema to veze . Kažem ja njoj ,vakciniši ti svoju djecu s tim ,moju nećeš,kaže ona meni smirite se ,donijeću drugu iz frižidera ,nema problema . Kažem ja

user posted image user posted image user posted image eto vidis - ja ovo nisam znala - a kod nas u Domu zdravlja kad god sam vakcinisala dijete - UVIJEK je na polici i bas tako zabodena igla i stoji - bilo ljeto bilo zima a uvijek im je toplo zbog bebica user posted image

mislim iako ne vakcinišeš djecu voljela bih da budeš upućena pravovaljano

Posle otvaranja originalnog pakovanja, (pod uslovom da je čuvana na odgovarajućoj temperaturi), vakcina se može koristiti u sledećem vremenu:
Vakcina Vreme upotrebe od otvaranja vakcine
MMR, Morbili-Parotitis, Morbili, Rubeola 60 minuta
BCG (tuberkuloza) 8 časova
OPV (oralna, protiv dečje paralize) 8 časova
DiTePer, DiTe, TeAl (difterija, tetanus, veliki kašalj) 5 dana
Hepatitis B 5 dana

Tako da kod nas kada se daje MMR zakazuje se djeci i dolazi po 5 djece naručene taj dan da iz te doze prime vakcinu, obe moje curice su je rpimile na taj način, za mlađu su mi javili telefonom da imaju 5 komada djece tog i tog dana i da dođemo da je vakcinišemo...pa mene zanimalo što ja ne mogu sutra dan jer nemam kad taj...rekoše moramo tako il upropastimo dozu pa moramo pravdati posbenim sistemom paprilogoje, ako baš ne možete onda ćemo vam javiti drugi termin...al ja odem kad iščitah sve...jer vjerovali ili ne čitati znaju i majke koje vakcinišu djecu ...te opaske tipa odveli smo ih pred metak na streljanje su zaista al zaista degutantne i samo me iritiraju toliko da mi dođe da i ja počnem da pišem i olako imputiram svakojake epitete nebrige onima koji po svom ličnom izboru nevkacinišu svoju djecu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1030
4.7.2014 11:30:54   
Alma_27
Nekako mi svi ovi argumenti majki koje ne vakcinisu djecu i pije vode dokle god je vecina djece i odraslih ljudi vakcinisana pa su i najteze zarazne bolesti jos uvijek pod kakvom takvom kontrolom. Drugim rijecima, vasa djeca aBd nece dobiti zaraznu bolest i odast ce u zdrave ljude vjerovatno zato sto smo svi mi i nasa djeca vakcinisani. Ne morate se zahvaljivati. Ja sam to uradila zbog sebe. Cak je i lijecenje moguce zato sto nece biti previse zarazenih potencijalnom bolesti i nase zdravstvo ce to moci podnijeti. Ako se trend nevakcinisanja djece prosiri, bojim se najgoreg.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1031
4.7.2014 11:59:00   
jasmin
Almić to je tvoj stav. Ja nisam stava da vakcina pruža zaštitu od bolesti bilo kome. Štaviše, mislim da može izazvati suprotno, da recimo, ako se desi epidemija, vakcinacija može pridonijeti širenju. Svjedoci smo da obolijevaju i vakcinisana djeca. I stava sam da nevakcinisano dijete puno lakše podnosi bolesti, od obične prehlade do jačih upala. To više iz ličnog iskustva user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1032
   [Obrisana poruka]
4.7.2014 12:23:28   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1033
4.7.2014 12:23:33   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: jasmin

Almić to je tvoj stav. Ja nisam stava da vakcina pruža zaštitu od bolesti bilo kome. Štaviše, mislim da može izazvati suprotno, da recimo, ako se desi epidemija, vakcinacija može pridonijeti širenju. Svjedoci smo da obolijevaju i vakcinisana djeca. I stava sam da nevakcinisano dijete puno lakše podnosi bolesti, od obične prehlade do jačih upala. To više iz ličnog iskustva user posted image .

I napisala sam ovo kao moj stav user posted image Ja nisam strucnjak nego sam se vodila nekom svojom logikom. Moji su jos mali pa nemam konkretna iskustva s njima ali evo ja sam primila sve vakcine i isla u obaniste, redovno u skolu i sve to i uopste nisam imala problema s vecim prehladama, upalama... Od doktora u zivotu sam najvise ginekologa vidjala user posted image
po meni su prognoze od oboljevanja ovim bolestima mnogo strasnije od rizika vakcinacije.

samo, nije mi jasno kako vakcinacija moze pridonijeti razvoju epidemije.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1034
4.7.2014 12:31:34   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Iman83

Imala sam priliku ovih dana na svom kantonu posjetiti svaki odjel pedijatrije, savjetovalista za mame i slicno.
I vidim da se, za razliku od prethodnih godina, kad valjda nije bilo potrebe, roditeljima savjetuje vakcinisanje.

I ne bi mi tesko, procitam sve redom. Izmedju ostalog, po savjetima, dr valjda, ok je da se vakcinise i dijete koje je bolesno, prehladjeno i slicno.

Hmmmm...

Mislim po njima je ok i da dijete dobije i vise vakcina odjednom, sto je meni strasno jer zamisljam imunitet djeteta koji se nosi s tri do pet razlicith virusa/oslabljelih, pa je valjda ok???/ odjednom.

Iman jesi li A vakcinisala. Mi jos nismo onu sa 6 primili, sve odlazem a zdravi smo.
F je sve primio, sada se dvoumim, ne znam sta cu.....razmisljam, razmisljam, nidokle sam :)

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1035
   [Obrisana poruka]
4.7.2014 13:15:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 1036
4.7.2014 13:27:37   
AAvalon

Almić to je tvoj stav. Ja nisam stava da vakcina pruža zaštitu od bolesti bilo kome.  taviše, mislim da može izazvati suprotno, da recimo, ako se desi epidemija, vakcinacija može pridonijeti širenju. Svjedoci smo da obolijevaju i vakcinisana djeca. I stava sam da nevakcinisano dijete puno lakše podnosi bolesti, od obične prehlade do jačih upala. To više iz ličnog iskustva user posted image .

svasta sam cula, ali ovo da vakcina cak doprinosi sirenju bolesti i epidemije jos nisam user posted image ... na osnovu cega ovo tvrdis, molim te, zivo me interesuje???
ali, s obzirom da se ti ocito vise vodis za primjerima iz zivota a ne konkretnim podacima, naukom i medicinom, evo ti jedan konkretan primjer onda. ja sam vakcinisana na sve i obavezno i neobavezno. znaci kao mala sam primila sve obavezne. onda sam otisla u USA da studiram, primila HepB seriju vakcina jer je obavezno za ulazak. tamo primila izmedju ostalog i vakc za meningitise, vakcinu za gripu primim skoro svake godine a definitivno svaki put kad se izmijeni sastav vakcine. isto tako i mm. i zdravi ko konji hB. ako se razbolimo jednom godisnje, to je to, i brzo prodje. antibiotika nisam primila ne pamtim. i sta cemo sad? je li ovo argument za vakcinu? nije, i nikad nece biti argumentovano pricati na osnovu nekih subjektivnih promatranja okoline... ne mogu da vjerujem na kojem nivou se ovde vodi rasprava user posted image

< Poruku je uredio AAvalon -- 4.7.2014 13:28:28 >

Dum spiro spero

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1037
4.7.2014 14:09:39   
SREĆNA
Što se ti AAvalon čudiš toliko što ljudi -žene neće da vakcinišu svoju djecu.Evo ja te pitam , ako možeš iskreno , najiskrenije odgovoriti jesi li ti ikad sa strahom otišla da vakcinišeš svoje dijete ili sva onako bezbrižna i sretna otišla na vakcinu.Molim te samo iskreno i subjektivno, poštujem tvoju struku i znanje, svaka čast, ali zanima me samo tvoje subjektivno mišljenje u vezi tvoje djece.
Hvala

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1038
4.7.2014 14:22:08   
canim

IZVORNA PORUKA: AAvalon

. onda sam otisla u USA da studiram, primila HepB seriju vakcina  jer je obavezno za ulazak.

Moja sestra bila u US prije nekih 15tak dana, nisu joj trazili nikakve vakcine prilikom vadjenja dokumenata, a dobila vizu na 10 god.

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1039
4.7.2014 14:38:07   
jasmin

IZVORNA PORUKA: AAvalon

Almić to je tvoj stav. Ja nisam stava da vakcina pruža zaštitu od bolesti bilo kome.  taviše, mislim da može izazvati suprotno, da recimo, ako se desi epidemija, vakcinacija može pridonijeti širenju. Svjedoci smo da obolijevaju i vakcinisana djeca. I stava sam da nevakcinisano dijete puno lakše podnosi bolesti, od obične prehlade do jačih upala. To više iz ličnog iskustva user posted image .

svasta sam cula, ali ovo da vakcina cak doprinosi sirenju bolesti i epidemije jos nisam user posted image ... na osnovu cega ovo tvrdis, molim te, zivo me interesuje???
ali, s obzirom da se ti ocito vise vodis za primjerima iz zivota a ne konkretnim podacima, naukom i medicinom, evo ti jedan konkretan primjer onda. ja sam vakcinisana na sve i obavezno i neobavezno. znaci kao mala sam primila sve obavezne. onda sam otisla u USA da studiram, primila HepB seriju vakcina jer je obavezno za ulazak. tamo primila izmedju ostalog i vakc za meningitise, vakcinu za gripu primim skoro svake godine a definitivno svaki put kad se izmijeni sastav vakcine. isto tako i mm. i zdravi ko konji hB. ako se razbolimo jednom godisnje, to je to, i brzo prodje. antibiotika nisam primila ne pamtim. i sta cemo sad? je li ovo argument za vakcinu? nije, i nikad nece biti argumentovano pricati na osnovu nekih subjektivnih promatranja okoline... ne mogu da vjerujem na kojem nivou se ovde vodi rasprava user posted image

Oprosti, lipa, molim te, s kojim pravom tvrdiš čime se ja vodim user posted image ...
S dvoje djece puno toga sam prošla i čitanja, educiranja o svemu najprije, i znoja i suza i neprospavanih noći i djeteta koje je živjelo samo od zraka i konsultovanja s doktorima kojima vjerujem i dođe neko poput tebe da mi nešto pojašnjava ?! Hvala, ali neka hvala !
Valjda bismo barem u 21-om vijeku trebali znati da protiv vakcinacija nije subjektivan osvrt, nego objektivan osvrt i stav roditelja širom svijeta. Imamo danas za i protiv. Imamo danas stavove i jednih i drugih. Otkud nekome pravo da kaže da nevakcinisano dijete biva opasnošću za kolektivni imunitet?! Valjda takav stav. E pa i moj je stav drugačiji, tako smatram i takve dokaze uzimam za ispravno. Onaj ko smatra drugačije mene se ne tiče. Svako sebi i svom djetetu, tako i ja svom user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1040
4.7.2014 18:10:45   
Emmy

Na ovoj temi uvijek “usijano”, mada stičem dojam da argumentacija i logika roditelja koji su protiv vakcinacije nije njihova jača strana, rasprava je puna emocija, bez konkretnih dokaza. Korištenje zastrašujućih termina ne čini dobro nikome, pa stoga apelujem na majke da raspravljaju u duhu argumentacije i zdrave debate.

S druge strane, postoje obavezna klinička ispitivanja za cjepiva, postoji ogroman broj istraživanja o sigurnosti cjepiva, kao i brojni programi monitoringa sigurnosti cjepiva, te sistem izvještavanja o nuspojavama.

Mene lično nikada neće uvjeriti da su vakcine loše, baš kao što i ja nikada neću uvjeriti njih da su dobre.
Oni roditelji koji ne žele vakcinisati svoju djecu imaju tu slobodu da odbiju vakcinaciju, međutim time preuzimaju veliku odgovornost prema svojoj, ali i tuđoj djeci. Ja se u potpunosti slažem da imaju pravo i obavezu, kao roditelji, biti informisani, međutim, potrebno je da istovremeno pažljivo odaberu kvalitetu i istinitost informacija kojima imaju pristup. Svako može pisati svašta na internetu, dakle, vrlo je bitan izvor informacija – vjerovati ljudima koji cijeli život provode u istraživanjima ili teoretičarima zavjere?

Prednosti vakcinacije daleko nadmašuju rizike. Ja sam vrlo često zatečena stavovima majki kod dr. koje se postavljaju kao da znaju više od ljudi u bijelim mantilima koji provode godine i godine specijalizirane edukacije. Nismo mi jedina zemlja gdje se vode ove dileme, kao rezultat globalizacije, pseudonauka se žestoko suprotstavlja nauci. Pseudonauka je puno uvjerljivija, jer zvuči bolje, njene pristalice su puno glasnije. Suprotstavlja se dugogodišnjim recenziranim istraživanjima i kliničkim ispitivanjima.

Kombinacija straha i nemoći (u onome sto se ogleda kao nemogućnost da zaštitimo svoju djecu), kao i smanjenje povjerenja u medicinsku profesiju ("ja kao majka znam najbolje" je metoda pouzdanija od školovanog zdravstvenog radnika) dovela je do naglog porasta zagovarača anti-vakcinacije, ali ne samo to nego i traženja alternativnih izvora liječenja.

Jedno je sigurno, vakcine ne mogu zaštiti u 100% slučajeva, to niko ne tvrdi, ali rizik od oboljenja drastično opada vakcinacijom. Vakcinacija = pravo izbora (mada je kod nas zakonski obavezna, uredba se ne provodi dosljedno).

Ne pišem često na forumu, ali na ovoj temi – da, jer osjetim potrebu da svaki put kada „anti-vakcinacijska zagovaranja“ pređu u zastrašivanje majki u nedoumici, želim ne da ih nagovorim na suprotno, nego da ih makar navedem da svoju odluku odnesu na pouzdanim i provjerenim informacijama.

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1041
5.7.2014 6:39:07   
AAvalon

IZVORNA PORUKA: SREĆNA

Što se ti AAvalon čudiš toliko što ljudi -žene neće da vakcinišu svoju djecu.Evo ja te pitam , ako možeš iskreno , najiskrenije odgovoriti jesi li ti ikad sa strahom otišla da vakcinišeš svoje dijete ili sva onako bezbrižna i sretna otišla na vakcinu.Molim te samo iskreno i subjektivno, poštujem tvoju struku i znanje, svaka čast, ali zanima me samo tvoje subjektivno mišljenje u vezi tvoje djece.
Hvala

Posteno pitanje. Ako pogledas nekoliko stranica unazad vidjeces da sam pisala o tome. Imam jedno dijete, koje sam dobila na jedvite jade nakon godina lijecenja neolodnosti. Znaci da svaku odluku za njega, od toga da iskljucivo doji do toga kojim redom da mu uvedem cvrstu dohranu pa do vakcine donesem nakon sto dobro promislim o svemu. I pisala sam, svjesna sam da vakcine nose odredjene, ali minimalne rizike, kao i svaki lijek - pa ja sam vidjela tesku trombocitopeniju kao reakciju na obicni paracetamol. Da li mi je svejedno kad ga odvedem na vakcinu? Nije, svaki put odem s Bismillom. Ali da li ga redovno vodim? Da, apsolutno. Nakon svega sto znam kroz obrazovanje i dalju edukaciju, mislim da koristi uveliko prevazilaze rizike. Da neko ne bi pomislio kako se neckam za vakcinu kad ga vodim, sa Bismillom sve ide i dobro promislim i kad mu trebam ukljuciti novi lijek, kad sam mu kao malom prvi put nudila neku jako alergenu hranu. Generalno sam poprilicno pazljiva sto se njega tice. Ali da, radije bih preuzela minimalni rizik vakcine nego da nB dobije poliomijelitis.
I ne cudim se kad neko nece da vakcinise svoje dijete, niti ga osudjujem, znam da apsolutno svaka majka radi ono sto misli da je najbolje za njeno dijete. Pa to je normalno, i ne bi bile nikakve mame da ne radimo tako. Ja bih samo volila kad bi se majke i tate informisali na pravim izvorima, a ne po FB ili prema bombasticnim izjavama koje vidimo na ovoj temi, cija je jedina svrha da unese strah a ne da objektivno predstavi stvari. Htjeli vi priznati ili ne, te bolesti za koje vi tvrdite da su iskorijenjene i dalje postoje i pod kontrolom ih drzi samo imunitet krda nas ostalih koji smo vakcinisani. Imamo srece pa je dovoljno ljudi vakcinisano da se odrzi taj tzv.imunitet krda, jer kad on spadne ispod kriticne granice obolice prvestveno oni nevakcinisani i oni najosljetljiviji. To je istorija pokazala vise puta, i tu nema dileme. I upitno je koliko dobro ce nasi vrli doktori odgovoriti na takvu epidemiju, s obzirom da i uobicajene bolesti jedva pravilno dijagnostikuju. Mene sto se tice, hvala, ali neka hvala.

Canim, u pravu si pogresno sam se izrazila, HepB je potrebna za boravak a ne ulazak u USA. Ja sam isla kao student, pa su zahtijevali te stvari, i kompletnu istoriju vakcinacije, izmedju ostalog. Svi u mojoj grupi studenata koji nisu imali komp,etnu vakcinaciju, morali su tada primiti vakcine, po stare dane user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 1042
14.10.2014 17:04:20   
LILLO
Da li neko zna gdje se moze baba vakcinisati privatno? Da li ima neki pedijatar ili pedijatrica koji su dobri i koji to rade..hvala

Beba je nešto što u sebi možeš nositi devet mjeseci, na svojim rukama tri godine a u srcu do smrti......

22.04.2014..21:41..rodilo se mamino sunce..moj Arijan
27.11.2015..očekujemo seku ili bracu abd

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 1043
14.10.2014 20:52:22   
salmy
IZVORNA PORUKA: LILLO

Da li neko zna gdje se moze baba vakcinisati privatno? Da li ima neki pedijatar ili pedijatrica koji su dobri i koji to rade..hvala

sto privatno draga? aha skontah da si mislila na bebu..jeli do sad bila vakcinisana

< Poruku je uredio salmy -- 14.10.2014 20:59:41 >

(odgovor članu LILLO)
Neposredna veza do poruke: 1044
15.10.2014 0:09:46   
Medić*

IZVORNA PORUKA: salmy

sto privatno draga? aha skontah da si mislila na bebu..jeli do sad bila vakcinisana

Ja nisam cula za slucajeve da se privatno vakcinisu djeca, ne znam user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1045
15.10.2014 0:43:50   
canim

Ordinacija kod dr.Lutve Hodzica, jukiceva 2 , u istoj zgradi gdje je ordinacija kcerka mu drzi apoteku tako da nemoras brinuti o transferu vakcine. Moja cerka je samo onu u bolnici primila drzavno, ostalo sto je primala, primila je privatno.

Vakcinisu i druge ordinacije ali oni nemaju svoju apoteku pa ne znam sad kako ide to skladistenje ili transport vakcine itd.

(odgovor članu LILLO)
Neposredna veza do poruke: 1046
15.10.2014 0:47:25   
Medić*

IZVORNA PORUKA: canim

Ordinacija kod dr.Lutve Hodzica, jukiceva 2 , u istoj zgradi gdje je ordinacija kcerka mu drzi apoteku tako da nemoras brinuti o transferu vakcine. Moja cerka je samo onu u bolnici primila drzavno, ostalo sto je primala, primila je privatno.

Vakcinisu i druge ordinacije ali oni nemaju svoju apoteku pa ne znam sad kako ide to skladistenje ili transport vakcine itd.

Ovo nisam znala :)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1047
15.10.2014 15:54:05   
LILLO
Moj djecak ima 6 mjeseci..za koji dan :) do sad je primio samo one u porodilistu..nisam ga vodila na ove ostale..odvela sam ga na sistematski nakon mjesec dana ali nisam dala da ga vakcinisu..uzasno se bojim ti prokleti vakcina..pa ako bas mora prije bi ga privatno odvela da primi..ipak ne znam koliko njima te vakcine stoje u domu zdravlja a niti kako se cuvaju..a bila sam prije par dana u saraj polju smo mi i cekaonica puna bolesni beba a mora se cekati pa da mi ne bi pokupio kakav virus..hvala puno na odg..strah me kako ce da podnese..bojim se da mu vakcina naskodi imunitetu..on ne doji vec je na ad od 2 mjeseca..

Beba je nešto što u sebi možeš nositi devet mjeseci, na svojim rukama tri godine a u srcu do smrti......

22.04.2014..21:41..rodilo se mamino sunce..moj Arijan
27.11.2015..očekujemo seku ili bracu abd

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1048
15.10.2014 16:53:57   
salmy

Moj djecak ima 6 mjeseci..za koji dan :) do sad je primio samo one u porodilistu..nisam ga vodila na ove ostale..odvela sam ga na sistematski nakon mjesec dana ali nisam dala da ga vakcinisu..uzasno se bojim ti prokleti vakcina..pa ako bas mora prije bi ga privatno odvela da primi..ipak ne znam koliko njima te vakcine stoje u domu zdravlja a niti kako se cuvaju..a bila sam prije par dana u saraj polju smo mi i cekaonica puna bolesni beba a mora se cekati pa da mi ne bi pokupio kakav virus..hvala puno na odg..strah me kako ce da podnese..bojim se da mu vakcina naskodi imunitetu..on ne doji vec je na ad od 2 mjeseca..

pa neznam..moj decko je sve isprimao bez problema..zadnju je skoro dobio..sestrica je uzela iz frizidera kaze rok trajanja je ok jer sam to pitala.dom zdravlja
Sta znam ,ja nekako ne bih smjela privatno raditi vakcinaciju..nesto bi mi bila frka posljedica...mada i u domu zdravlja nisu odgovrni na reakcije pa neznam..razmisli raspitaj se dobro..ipak je rizik oboje

(odgovor članu LILLO)
Neposredna veza do poruke: 1049
28.10.2014 12:06:26   
vila_7
Iako je zadnje vrijeme moj odgovor za vakcine NE, sada je DEFINITIVNO NE!
Moja 22-mjesecna curica zdravo pravo dijete - sada mora ici kirurgu (najvjerovatnije) zbog BESEZITISA!!! Iako je proslo 22 mjeseca od te vakcine,dr.na UZV (na koji smo poslani zbog iskakanje kvrge ispod pazuha) , je rekla da je to to , na moje pitanje kako nakon toliko vremena - kao desava se jer se vidi da je ta tvorevina - dugotrajna hronicna upala ali se nije do sada ispoljavala da mi primjetimo user posted image user posted image user posted image
I sta sad reci? DA je besezitis OK???? Da je OK da zdravo pravo dijete REZU????

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *