|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
29.10.2014 12:15:34   
aazra
IZVORNA PORUKA: vila_7

Iako je zadnje vrijeme moj odgovor za vakcine NE, sada je DEFINITIVNO NE!
Moja 22-mjesecna curica zdravo pravo dijete - sada mora ici kirurgu (najvjerovatnije) zbog BESEZITISA!!! Iako je proslo 22 mjeseca od te vakcine,dr.na UZV (na koji smo poslani zbog iskakanje kvrge ispod pazuha) , je rekla da je to to , na moje pitanje kako nakon toliko vremena - kao desava se jer se vidi da je ta tvorevina - dugotrajna hronicna upala ali se nije do sada ispoljavala da mi primjetimo user posted image user posted image user posted image
I sta sad reci? DA je besezitis OK???? Da je OK da zdravo pravo dijete REZU????

Mene ovo ne čudi imajući u vidu šta sve vakcine sadrze. Čudi me samo kako se jos nije pojavila vakcina protiv ebole i da nisu pozvali djecu da stanu u red...Tesko je boriti se protiv propagande koja zausnjake i hepatitis tretira kao neizljecivu bolest, za razliku od sve veceg porasta djece oboljele od raka i leukemije (protiv kojih nema niti ce biti vakcine).

Ne znam sta je Besezitis, pretpostavljam jos jedna od bolesti nastalih kao nus- pojava vakcina, kao i oslabljeni imuno sistem.
Ja ne bih odmah poslala dijete na rezanje, bar ne nakon misljenja samo jednog ljekara.

< Poruku je uredio aazra -- 29.10.2014 12:21:05 >

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1051
29.10.2014 12:27:34   
canim
Villa bas mi je zao user posted image nadam se da ce biti sve ok a i ja bih trazila jos neko misljenje.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1052
29.10.2014 14:14:05   
vila_7
Aazra- izvini ali "NADJENA" je i vakcina protiv ebole user posted image ali je jos u fazi testiranja ...bas cudno - kreteni user posted image

Eto na kraju imamo 4 misljenja (pedijatrica, pulmolog , primarijus neki , i doktorica sa UZV dijagnostike) - svi su se slozili od vakcine zakasnjela reakcija. Snimak pluca (to je procedura kod besezitisa) je odlican, nalazi odlicni.
Dobili smo nesto za obloge, antibiotik. Pratit cemo ...ovaj primarijus misli da bi se trebalo povuci i samo ali eto kao bolje da malo antibiotik "pozuri" . PA ako bude ne daj Boze raslo ili neke druge promjene , onda i biopsiju uraditi i na kraju mozda i vaditi .... Ja se iskreno nadam da ce se povuci samo user posted image .

Nakon svega, moja odluka je ocita, ali danas saznajem od magistra farmacije koji ocekuje svoju prvu bebu sa doktoricom opce prakse - da im ne pada na pamet da cijepe svoje dijete i da u SA malo koji pedijatar cijepi (njegova recenica - sad koliko je istina ne znam) .

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1053
29.10.2014 14:15:10   
vila_7
I da ... canim i aazra hvala vam na podrsci user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1054
29.10.2014 20:05:25   
Crnkica
vila7 žao mi je zbog vas,uz to naš strah se opravdava....moja još nije vakcinisana i tako ostaje do daljneg.user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 1055
29.10.2014 23:01:56   
minie
Vila zao mi je sto to prozivljavate

Moj R je primio sve do godinu dana, MMR nije i nece ni primiti, a jos se dvoumim za onu sto ide sa 18 mjeseci (on sad ima 3 god).

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 1056
30.10.2014 8:08:40   
muhica7
pozdrav zivim u njemackoj i ovdje je normalno da se djeca vakcinisu cak ne znam nikog ko nije cijepio dijete i pedijatar naglasi da i on vakcinise svoju djecu. znaci moja djeca su vakcinisana kao sto sam i ja cak ovdje ima vise vakcina nego u bosni i hvala bogu nikad nije nikome nista bilo od toga.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1057
30.10.2014 12:16:39   
vila_7
muhice nije bas ni tako sve jednostavno . Ako izostane losa reakcija - znaci li to da vakcina nije naskodila?
Evo nazalost na mom primjeru - NE ZNACI . Prestala sam vakcinisati sa pola godine djeteta i govorila hajde eto hB bar od ovih sto je primila nije imala nikakvu losu reakciju i nisu naskodile . KAd gle cuda, nakon 2 godine zakasnjela reakcija user posted image i dijete bolesno koje nije zapravo bolesno i ne bi imala besezitis da nije primila vakcinu. Znaci u mom slucaju nema je li od vakcine ili ne - jer je dobila tu dijagnozu koju ne bi imala da nije vakcinisana.

Da se razumijemo , nikog ne daj Boze niti nagovaram niti odgovaram od vakcine , jer SVAKA majka sta god odlucila trudi se da odluci najbolje za svoje dijete i da ga zastiti.
Ali ne mogu a da ne pricam o svom slucaju i na neki nacin ovoj "potvrdi" koja me ucvrstila u MOJOJ odluci.

(odgovor članu muhica7)
Neposredna veza do poruke: 1058
30.10.2014 13:35:28   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: aazra

Moja 22-mjesecna curica zdravo pravo dijete - sada mora ici kirurgu (najvjerovatnije) zbog BESEZITISA!!! Iako je proslo 22 mjeseca od te vakcine,dr.na UZV (na koji smo poslani zbog iskakanje kvrge ispod pazuha) , je rekla da je to to , na moje pitanje kako nakon toliko vremena - kao desava se jer se vidi da je ta tvorevina - dugotrajna hronicna upala ali se nije do sada ispoljavala da mi primjetimo user posted image user posted image user posted image

Mene ovo ne čudi imajući u vidu šta sve vakcine sadrze. Čudi me samo kako se jos nije pojavila vakcina protiv ebole i da nisu pozvali djecu da stanu u red...Tesko je boriti se protiv propagande koja zausnjake i hepatitis tretira kao neizljecivu bolest, za razliku od sve veceg porasta djece oboljele od raka i leukemije (protiv kojih nema niti ce biti vakcine).

Ne znam sta je Besezitis, pretpostavljam jos jedna od bolesti nastalih kao nus- pojava vakcina, kao i oslabljeni imuno sistem.
Ja ne bih odmah poslala dijete na rezanje, bar ne nakon misljenja samo jednog ljekara.

zar nije hepatitis b protiv koga djecu vakcinišu neizlječiv?

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1059
1.11.2014 14:00:55   
muhica7
vila7 zao mi je zbog tvoje curice bice to ako Bog da sve uredu

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1060
1.11.2014 17:07:04   
aazra

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

Aha, moguće, inače prenosi se spolnim putem...naravno treba djecu na vrijeme vakcinisati user posted image A i to nije neka garancija da ga dijete neće dobiti poslije, sto je valjda razumljivo zbog načina kako se prenosi.

Da ne ponavljam receno, kazano... potpisujem Vilu i to je to ... user posted image

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 1061
3.11.2014 8:45:23   
vila_7
Stanje nam je zasad nepromjenjeno i nazalost kuglica se nije povukla, jos uvijek pije antibiotik i stavljamo obloge , ali mama mi je rekla da sam isto to imala i nicim nisu lijecili i hB samo se povuklo .
Vidjet cemo s doktoricom da ako nije nista hitno, da pokusamo da ne diramo , mozda se aBd samo povuce, jer mi se stvarno ne reze bezveze i ne traumira dijete niti njeno tijelo ako nema potrebe.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1062
3.11.2014 9:02:31   
MicoTico

[zar nije hepatitis b protiv koga djecu vakcinišu neizlječiv?

Aha, moguće, inače prenosi se spolnim putem...naravno treba djecu na vrijeme vakcinisati user posted image A i to nije neka garancija da ga dijete neće dobiti poslije, sto je valjda razumljivo zbog načina kako se prenosi.

Da ne ponavljam receno, kazano... potpisujem Vilu i to je to ... user posted image

Naravno da se ne prenosi samo seksualnim putem. Prenosi se i putem krvi (transfuzija, hirurški zahvati, injekcija , ...), s majke na bebu i sl.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1063
3.11.2014 9:21:18   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: MicoTico

[zar nije hepatitis b protiv koga djecu vakcinišu neizlječiv?

Naravno da se ne prenosi samo seksualnim putem. Prenosi se i putem krvi (transfuzija, hirurški zahvati, injekcija , ...), s majke na bebu i sl.

eto ti odgovori,meni se nije dalouser posted image .uglavnom za to sam neka vakciniše ko želi,ko ne želi ne mora,ali ne treba ovdje tvrditi i iznositi o nekoj bolesti što nije tačno,kao u datom primjeru o izlječivosti neke bolesti,načinu prenosa i garanciji o mogućem obolijevanju od iste zbog načina prenosa(ovo poslednje nisam shvatila).

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1064
3.12.2014 0:03:15   
teacher75
http://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/pedijatar-odgovorio-na-pitanje-trebate-li-vakcinisati-svoje-dijete/141202181

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 1065
3.12.2014 6:56:16   
bejbibi
Zdravo zene!!....evo da i ja ovdje prosaram malo....naime,moj M je redovno je primao vakcine do godinu i pol ( onda smo se selili pa nikad ga vodit na sistematski i vakcinu).... Sve vakcine koje je primio je hB super podnio,bez temo bez icega.....ali u zadnje vrijeme sam se bas prepala zbog ovih raznih slucajeva i nisam vise pametna :S ne znam sta da radim :( da li da vakcinisem ili ne?! Za tri mj aBd ocekujemo drugu bebu pa i tu je pitanje vakcine.....bas nisam pametna :(((( u mojoj okolini redovno vakcinisu i nema hB problema niko....nisam pametna vise :(

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1066
3.12.2014 8:53:16   
yoko eto

nije stvar da su bolesti neizljecive...vec posljedice koje mogu imati neke bolesti nakon izljecenja...kao sto je gluhoca..recimo.
ima nesto sto se zove "kolektivni imunitet" ili "imunitet krda"...a sve vise roditelja se odluci nevakcinisati svoje dijete...prema tome...nestaje i kolektivni imunitet. Treba stvarno dobro izvagati i ne uzeti bas tako olako stav "anti vakcinacije"...sta je sa djecijom paralizom...sta je sa antitetanusom...svi znamo koliko djeca padaju i sta sve stavljaju u usta prvih godina. Sta ako sutra izraze zelju da putuju negdje gdje jos neke bolesti "haraju"...dobro razmislite

Neposredna veza do poruke: 1067
3.12.2014 9:10:28   
irenaSA

IZVORNA PORUKA: yoko eto

nije stvar da su bolesti neizljecive...vec posljedice koje mogu imati neke bolesti nakon izljecenja...kao sto je gluhoca..recimo.
ima nesto sto se zove "kolektivni imunitet" ili "imunitet krda"...a sve vise roditelja se odluci nevakcinisati svoje dijete...prema tome...nestaje i kolektivni imunitet.
Treba stvarno dobro izvagati i ne uzeti bas tako olako stav "anti vakcinacije"...sta je sa djecijom paralizom...sta je sa antitetanusom...svi znamo koliko djeca padaju i sta sve stavljaju u usta prvih godina. Sta ako sutra izraze zelju da putuju negdje gdje jos neke bolesti "haraju"...dobro razmislite

Da, u potpunosti se slažem i zbog toga je vakcinacija zakonski regulisana.
No, opet svoje dijete na istu vodim sa grčem u stomaku i milion strahova...
Prvo dijete sam uredno i redovno vakcinisala a evo i drugo počeli...
Pitanje je samo kvaliteta vakcina koje dobavlja naš zdravstveni sistem...njihove kakvoće i sl.user posted image

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu yoko eto)
Neposredna veza do poruke: 1068
3.12.2014 9:42:05   
yoko eto

IZVORNA PORUKA: irenaSA

ima nesto sto se zove "kolektivni imunitet" ili "imunitet krda"...a sve vise roditelja se odluci nevakcinisati svoje dijete...prema tome...nestaje i kolektivni imunitet.
Treba stvarno dobro izvagati i ne uzeti bas tako olako stav "anti vakcinacije"...sta je sa djecijom paralizom...sta je sa antitetanusom...svi znamo koliko djeca padaju i sta sve stavljaju u usta prvih godina. Sta ako sutra izraze zelju da putuju negdje gdje jos neke bolesti "haraju"...dobro razmislite

Da, u potpunosti se slažem i zbog toga je vakcinacija zakonski regulisana.
No, opet svoje dijete na istu vodim sa grčem u stomaku i milion strahova...
Prvo dijete sam uredno i redovno vakcinisala a evo i drugo počeli...
Pitanje je samo kvaliteta vakcina koje dobavlja naš zdravstveni sistem...njihove kakvoće i sl.user posted image

vjerujem..jer ni ja ne vodim svoje masuci rukamauser posted image nikome nije svejedno...sigurna sam...ipak ubrizgavas bolest...samo uvijek kontam...sta ako...pa prevaze ovo drugouser posted image

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1069
3.12.2014 9:49:25   
MicoTico

jer ni ja ne vodim svoje masuci rukamauser posted image nikome nije svejedno...sigurna sam...ipak ubrizgavas bolest...samo uvijek kontam...sta ako...pa prevaze ovo drugouser posted image

Naravno, ali i ja se vodim onom da ipak su ti ljudi stručniji od mene, ipak se to ispituje, ko sam ja da opovrgnem mišljenje cijelih timova medicinskih stručnjaka....
Ja sam vakcinisiana, mm, moja sva rodbina, moja djeca i djeca svih mojih prijatelja i rodbine...Zaista u svom okruženju ne znam nijednu osobu koja nije vakcinisala redovno dijete.
Baš sam se iznenadila da ovdje , na RR, ima toliko nevakcinisanih.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu yoko eto)
Neposredna veza do poruke: 1070
3.12.2014 9:56:03   
yoko eto

jer ni ja ne vodim svoje masuci rukamauser posted image nikome nije svejedno...sigurna sam...ipak ubrizgavas bolest...samo uvijek kontam...sta ako...pa prevaze ovo drugouser posted image

Naravno, ali i ja se vodim onom da ipak su ti ljudi stručniji od mene, ipak se to ispituje, ko sam ja da opovrgnem mišljenje cijelih timova medicinskih stručnjaka....
Ja sam vakcinisiana, mm, moja sva rodbina, moja djeca i djeca svih mojih prijatelja i rodbine...Zaista u svom okruženju ne znam nijednu osobu koja nije vakcinisala redovno dijete.

apsolutno...mada je meni u potsvjesti uvijek i nekadasnje nase zdravstvo i danasnje..ipak za titinog doba se nije bas moglo svasta raditi kao danas...danas nekom cusnes kovertu (a milionski iznosi su u pitanju) on ce odobriti svako sr..ni ja bas nemam povjerenja u kvalitet...lagala bih kad bi rekla drugacije...jer na pitanje pediatrice da li i mali francuzi primaju iste (posto je ona mene kao da smiri rekla da su fra. vakcine) pa kao..ne...oni primaju najnovijeuser posted image pa reko...da nismo tesni kunici...al hajde...ipak prevlada strah odo onog...sta ako se razboli i mogucih posljedica

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1071
3.12.2014 10:02:02   
yoko eto
a mozda i ovo nekome pomogne http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wakefield
ima jos i jedan amerikana...koji je priznao da je lagao...samo se imena ne mogu sjetiti

(odgovor članu yoko eto)
Neposredna veza do poruke: 1072
3.12.2014 12:37:32   
irenaSA

user posted image Ako si mislila u smislu u kojem sam ja shvatila user posted image

Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine
Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine
Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1073
3.12.2014 14:52:54   
lulaloo
Proguglajte malo i ova imena: Stephen Krahling, Joan Wlochowski ili jednostavno ukucajte „vaccine whistleblowers“.
Radi se o bivsim uposlenicima (virolozi), farmaceutske kompanije Merck, tzv. „zvizdacima“ – koji tvrde da je, izmedju ostalog, kompanija Merck falsificirala rezultate testiranja vakcina protiv zausnjaka. U toku je sudski spor „zvizdaca“ protiv pomenute kompanije.

Treci „zvizdac“ je William Thompson, naucnik pri Centru za prevenciju i kontrolu bolesti (US) , cije su optuzbe “.. the allegations involve a cover-up of data pointing to high rates of autism in African-American boys after they were vaccinated with MMR.”

(odgovor članu irenaSA)
Neposredna veza do poruke: 1074
22.1.2015 22:29:11   
Alma_27
http://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/epidemija-morbila-traje-skoro-godinu-dana-necijepljenje-glavni-razlog-obolijevanja/150122063

(odgovor članu lulaloo)
Neposredna veza do poruke: 1075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *