|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
13.3.2014 14:50:51   
rose

IZVORNA PORUKA: vila_7

pa ako je inace vakcinises - idi .

pa mozda zena polu-vakcinise ko i ja...mala primila sa 9 mjeseci onu sto ide sa 6...i to je to...sad joj je 3.5 godine user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 976
13.3.2014 15:39:33   
Majčica
IZVORNA PORUKA: rose

pa mozda zena polu-vakcinise ko i ja...mala primila sa 9 mjeseci onu sto ide sa 6...i to je to...sad joj je 3.5 godine user posted image

user posted image Ma, znate kako je, prvo dijete redovno vakcinisala i onda se mama načitala svakakvih stvari o vakcinama, a nema baš petlju da nikako ne vakciniše i onda odugovlači. Sad mi je rodica u Norveškoj provjerila u njihovom savjetovalištu za MMR, rekla joj sestra ili doktorica, šta već, da za MMR nema granice, a ova HIB se kod njih da u tri doze do 1 rođendana, čini mi se. A Polio ide posebno.
Ja ću sačekati dok svi budemo zdravi i kad ne bude slina, kašlja i sl odvesti da dam tu revakcinaciju.

< Poruku je uredio Majčica -- 13.3.2014 15:42:47 >

T. 2008.
H. 2012.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 977
14.3.2014 12:07:08   
vila_7

IZVORNA PORUKA: rose

user posted image ma znam i ja sam mladju tako isto, i sad MMR necu ni nju ni revakcinaciju starije , al vidim da zena hoce nastaviti pa kontam ko sam ja da odgovaram user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 978
15.3.2014 6:54:04   
aidana
kad su vama rekli za te nove upute? Mi smo bili krajem februara na vakcinaciji i dr rekla da mu nece dati HiB jer ima vev 21 mjesec i svakako se ne bi mogao revakcinisati. Dala mu diteper i polio. Inace je do tad primio tek onu u porodilistu i 3 x hepatitis. Za MMR nisam jos odlucila, u dilemi sam mjesecima.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 979
15.3.2014 7:30:24   
heni5
moja user posted image MMR primila odmah nakon 1-og rodj.,krajem januara i nikakvih problema nismo imali.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 980
15.3.2014 7:40:04   
vila_7

IZVORNA PORUKA: heni5

moja user posted image MMR primila odmah nakon 1-og rodj.,krajem januara i nikakvih problema nismo imali.

heni ne odgovaram niti nagovaram user posted image ni moja starija nikakvih reakcija na MMr nije imala cak ni turu, ali ne mogu a da se ne pitam nakon svega sto sam procitala da li sam nastetila imunom sistemu, da li sam zatrovala organizam teskim metalima,.... Jos kad sam procitala nuspojave u uputstvu za MMR - znaci upitstvo koje izdaje farmaceutska kuca koja ga pravi (a ne protivnici vakcina) user posted image

Ja i dalje kazem , ne znam jesam li za ili protiv, ali otkako sam krenula istrazivati, pa logiku upotrebljavati, pa malo posljedice gledati, sve sam vise protiv.
Cak sam citala i od jedne dr.objasnjenje (koja nije protiv vakcine) da nije bas pametno na silu (vakcine) "iritirati" imunoloski sistem , i da zato npr. konkretno MMR vakcina NE MOZE stvoriti trajni imunitet (dokaz su djeca koja i dalje imaju ospice iako su vakcinisana) , nego se on MOZE stvoriti samo preboljenom bolescu - koja je opet kod djece podnosljivija a mi ih tad stitimo od nje pa postaju ranjivija sto su veca,...

Uh zada se je pravo user posted image

P.S. Nedavno sampricala sa mamom 25-godisnjakinje koju nije vakcinisala nijednom (samo u rodilistu) i tad su je smatrali zatucanom i gledali kao da nije normalna user posted image , i kaze da je sve prebolila bez ikakvih problema - kao i sva djeca

(odgovor članu heni5)
Neposredna veza do poruke: 981
26.3.2014 13:14:34   
SREĆNA
Ja bih trebala odvesti dječicu na pregled nisamoodavno bili, mjerenje, vaganje itd.Bili smo skoro ali su bili bolesni.Eh da li neko ko ne želi vakcinisati dijete MMR vakcinom, može obaviti regularno taj pregled bez vakcine, jer biilo bi nam to prvi put da idemo na tu rutinsku kontrolu poslije navršene godine.Ako je neko bio na tom pregledu bez vakcine , milila bih da napiše svoje isklustvo.Hvalauser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 982
26.3.2014 13:26:00   
aidana
Naravno da mozes ici na sistmaski bez vakcine. Mog nisu htjeli vakcinisati dok je bio pod nadleznoscu fizijatra na klinici tako da su kod nas svi sistematski bili bez vakcine. Jedni sto ces se vjerovatno morati s njima ubjedjivati oko toga sto ne zelis da dijete primi vakcinu.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 983
26.3.2014 13:32:13   
SREĆNA
Hvala puno user posted image .
Što se tiče ubjeđivanja za to ćemo lahko.Niko me ni na što ne može natjerati, a moja djeca moja odgovornost, pa bilo dobro ili ne daj Bože loše.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 984
26.3.2014 13:50:31   
vila_7
aidana ti je sve rekla - oni moraju pregledati djecu, jedino sto ces se natezati s njima oko vakcine, ali mislim ako budes mirna i stalozena i odmah potkrijepis argumentima, da ni oni nece dosadjivati ... Jer evo cujem nasa je ped. pocela plasiti da se mora doci potpisati i kao ide prijava na kanton ... Pa Bože moj nek ide user posted image . NAs nije jos pozvala....

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 985
6.4.2014 10:19:26   
jasmin
https://www.youtube.com/watch?v=XdlIrOLY6J4#t=2185

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 986
6.4.2014 10:22:51   
jasmin
Video prenosi emisiju 'Žene' u kojoj je dr. Slađana Velkov govorila o vakcinama.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 987
6.4.2014 15:27:33   
vila_7
i ja cekam da sjednem i pogledam a ima u grupi nevakc.djece zdravija od vakc. jos 3 linka na ovotjedne emisije bas o vakcinama ..

A mi smo 99% user posted image odlucili da dalje ne vakcinisemo

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 988
   [Obrisana poruka]
12.4.2014 12:16:26   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 989
28.6.2014 2:07:19   
freya
Pozdrav raja :)!
Zanima me da li je neko od vas odbio vakcinaciju prve tri vakcine u bolnici? Mi cekamo bebu i apsolutno smo protiv vakcina pa ako imamo istomisljenika, bila bih mu zahvalna za savjet kako izbjeci prve u rodilistu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 990
2.7.2014 10:05:57   
lana32
Ja nisam vakcinisala svoje dvije cure.Sad imaju 2,5 i 1,5 god. Do sad nije bilo problema.Starija je isla i u vrtić na poludnevni boravak. Tu i tamo u sezoni bolesti disajnih organa imaju pokoju upalu grla ,ali ništa ozbiljno ,niti problematično. Pisala sam na ovoj temi o svojim razlozima. Nisam neki protivnik vakcina,čak perferiram vakcine za bolesti današnjice ,ali sam protivnik vakcina za bolesti koje su davno iskorijenjene, vakcine koje nemaju smisla ni za žensku ni mušku populaciju (rubeola,zaušnjaci ),za vakcine koje se pakuju za više zaraznih oboljenja,za vakcine kojima je prekinut hladni lanac čuvanja,a to se često dešava ,također sam protivnik davanja vakcina,gdje djeca poslije odboluju po nekoliko dana. Još nisam došla u sukob s domom zdravlja jer ih i ne vodim tamo ,nisam ni imala potrebe da ih vodim . Kad im se upali grlo ,odvedem ih direktno otorinolaringologu iz razloga što ti specijalisti se bave samo s tim područjem ,imaju puno iskustva i daju kvalitetnu ciljanu terapiju na osnovu inspekcije i briseva,a koja fino djeluje i upale se ne vraćaju . Odvedem ih jednom godišnje kod dr Lutve na sistematski ,jest čovjek star i pomalo senilan ,ali ima kliničkog iskustva. I jednom godišnje privatno povadim nalaze. Jedino mi je prednost sto sam zdravstveni radnik ,pa na vrijeme reagujem i mogu procijenti da li ljekar pravilno obavlja pregled .Ako te šta još zanima ,tu sam .

Lea - 19.01 2012
Anabela - 25.02 2013

Ja pjevam svoj blues u srcu dubine i držim se pretežno zlatne sredine, to je bar rutinska stvar..

(odgovor članu freya)
Neposredna veza do poruke: 991
2.7.2014 12:28:42   
lana32
Ps . U porodilištu su obe dobile tbc i hepatiti b ,tu nisam ništa reagovala ,iz prostog razloga što tad uopšte pred porod nisam ni razmišljala oko toga user posted image ,ali smo naglasili dr koji me je porodio ,da pripazi na ispravnost vakcina.

Lea - 19.01 2012
Anabela - 25.02 2013

Ja pjevam svoj blues u srcu dubine i držim se pretežno zlatne sredine, to je bar rutinska stvar..

(odgovor članu freya)
Neposredna veza do poruke: 992
2.7.2014 14:10:37   
vjestica

IZVORNA PORUKA: lana32

Ja nisam vakcinisala svoje dvije cure.Sad imaju 2,5 i 1,5 god. Do sad nije bilo problema.Starija je isla i u vrtić na poludnevni boravak. Tu i tamo u sezoni bolesti disajnih organa imaju pokoju upalu grla ,ali ništa ozbiljno ,niti problematično. Pisala sam na ovoj temi o svojim razlozima. Nisam neki protivnik vakcina,čak perferiram vakcine za bolesti današnjice ,ali sam protivnik vakcina za bolesti koje su davno iskorijenjene, vakcine koje nemaju smisla ni za žensku ni mušku populaciju (rubeola,zaušnjaci ),za vakcine koje se pakuju za više zaraznih oboljenja,za vakcine kojima je prekinut hladni lanac čuvanja,a to se često dešava ,također sam protivnik davanja vakcina,gdje djeca poslije odboluju po nekoliko dana. Još nisam došla u sukob s domom zdravlja jer ih i ne vodim tamo ,nisam ni imala potrebe da ih vodim . Kad im se upali grlo ,odvedem ih direktno otorinolaringologu iz razloga što ti specijalisti se bave samo s tim područjem ,imaju puno iskustva i daju kvalitetnu ciljanu terapiju na osnovu inspekcije i briseva,a koja fino djeluje i upale se ne vraćaju . Odvedem ih jednom godišnje kod dr Lutve na sistematski ,jest čovjek star i pomalo senilan ,ali ima kliničkog iskustva. I jednom godišnje privatno povadim nalaze. Jedino mi je prednost sto sam zdravstveni radnik ,pa na vrijeme reagujem i mogu procijenti da li ljekar pravilno obavlja pregled .Ako te šta još zanima ,tu sam .

možeš li mi pojasniti boldirani dio?
imam totalno suprotno mišljenje, ali me zanima upravorazlog za takav totalno opozitni stav

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 993
2.7.2014 14:59:28   
Crnkica

i ja cekam da sjednem i pogledam a ima u grupi nevakc.djece zdravija od vakc. jos 3 linka na ovotjedne emisije bas o vakcinama ..

imaš mene istomišljenicu i ja svoju djecu više ne vodim na vakcinaciju,to sam odlučila,a svoje odluke još i utvrdila jer žena mog rođaka koja je pedijatar neće da vakciniše svoju djecu.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 994
2.7.2014 15:04:24   
salmy

IZVORNA PORUKA: Crnkica

imaš mene istomišljenicu i ja svoju djecu više ne vodim na vakcinaciju,to sam odlučila,a svoje odluke još i utvrdila jer žena mog rođaka koja je pedijatar neće da vakciniše svoju djecu.

a rodica od mog muza koja je pedijatar redovno vakcinise djecu..unuke...
rodica od mog muza koja je direktorica doma zdravlja isto kaze"obavezna" vakcinacija..svojih unuka rodjaka i ostalih
i tako....sta cemo sad?user posted image

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 995
2.7.2014 15:11:56   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: Crnkica

a rodica od mog muza koja je pedijatar redovno vakcinise djecu..unuke...
rodica od mog muza koja je direktorica doma zdravlja isto kaze"obavezna" vakcinacija..svojih unuka rodjaka i ostalih
i tako....sta cemo sad?user posted image

ništa,svako po svom,i pedijatri su ljudi kao i mi,i imaju svoje mišljenje i pravo na odlučivanje kako sa svojom djecom....i jedni će strogo preporučivati vakcine,a drugi će gledati na onu stranu gdje vakcine više škode nego što pomažu a pedijatrica o kojoj govorim sigurno ne priča pacijentima o štetnosti vakcina i pušta ih da odluče isto kao što je i ona,a u tom slučaju i ja.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 996
2.7.2014 15:30:48   
amrara
Ja svoje dijete vakcinisem i nismo imali ni najmanje reakcije na vakcine. Imamo jos jednu u novembru aBD i onda nema nista do pete godine. Plus sto idemo u kanadu iduce godine i tamo moram ponijeti karton vakcinacije, sve sto ne primi ovdje mora tamo. Takav zakon, i zovu kuci kad je vrijeme za vakcinu.

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 997
2.7.2014 15:34:36   
salmy
Nezna covjek vise sta bi i kako ...svi se mi pravimo pametni i znamo vise od struke same
Ali u razgovoru sa ljudima doktorima pedijatrima cesto pricamo istu temu.i vecina ih je za kao to se podrazumjeva
Eh sad,ako ona da vakcinu svom djetetu zasto da ja ne dam svom?
Od mm ovog direktora zena je pedijatar u Drzavnoj bolnici..kad smo je pitali za misljenje rekla je kad ja svoju djecu vakcinisem(a ima ih dvoje) zasto necete vi svoju?

Ali svako neka odlucuje o svom djetetu,majka ipak zna najbolje(a Bogami i otac))

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 998
2.7.2014 15:44:09   
AAvalon

IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: lana32

možeš li mi pojasniti boldirani dio?
imam totalno suprotno mišljenje, ali me zanima upravorazlog za takav totalno opozitni stav

I mene ovo isto interesuje... Kao i onaj dio prije toga, da su neke bolesti iskorijenjene user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 999
2.7.2014 16:09:17   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: salmy

Nezna covjek vise sta bi i kako ...svi se mi pravimo pametni i znamo vise od struke same
Ali u razgovoru sa ljudima doktorima pedijatrima cesto pricamo istu temu.i vecina ih je za kao to se podrazumjeva
Eh sad,ako ona da vakcinu svom djetetu zasto da ja ne dam svom?
Od mm ovog direktora zena je pedijatar u Drzavnoj bolnici..kad smo je pitali za misljenje rekla je kad ja svoju djecu vakcinisem(a ima ih dvoje) zasto necete vi svoju?

Ali svako neka odlucuje o svom djetetu,majka ipak zna najbolje(a Bogami i otac))

upravo tako,svako odlučuje za svoje dijete,i sutra kad neko oboli,i utvrdi se da je od vakcine, pedijatri neće reći mi smo krivi nego će reći viste tako odlučili a znali ste za rizik.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *