Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 18:06:38
vanchi88
obozavam domaci hljeb! moram ga peci ubrzo a sta je bosanski lonac?
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 18:30:49
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: BebeLina
Vanchi je pravi drug ovdje :) Jedino ona suosjeca s mojom nesanicom i solidarise se sa mnom.. :) i ja sam jutros ustala oko pola pet... Iimam plave podocnjake...
Sindrom gnijezdjenja me ubi. Opet sam kucu radila. Trljala kupatilo, slagala ormare. Sad pravim hljeb i bosanski lonac.
E draga moja neznam kako ti je ... Ja jos uvijek mogu da spavam hvala dragom Bogu ;) Hljeb mnnnmn ja neznam da pravim hmm
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 18:39:33
almondray
Ženice šta ima?
Ja se malo prije pravo čudno osjećala .Nije me bolilo, nego sam imala osjećaj da mi razvaljuje mokraćne kanale . I onda se migolji....jeli moguće da se namješta i spušta.Čak me 2x u wc potjeralo, od muke se zavalim u kadu , sredim gospođu , nek je spremna sad opet ništa ne osjećam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 18:42:49
vanchi88
andy nije tesko brasno germa so i voda :) neko mozda svjezi kvasac koristi ali ja ga ovdje ne mogu naci tako da ja koristim Digo kvasac ja to sve od oka pa kako Bog da haha
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 18:44:54
vanchi88
zene, odoh se tusirati i spremati za kontrolu jos malo... pisem veceras KISS
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 19:42:09
mala curica
Vanchi sretno na kontroli. Danas sam pravila hljeb uz grah.Malo sam i ja jela.Natjerala sama sebe Andy,uopce nije tesko napraviti hljeb.Kako ti je Vanchi napilasala,nemam mjeru,od oka sve stavim i uvijek ispadne ok.Probaj jednom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 19:58:04
marinčii
Hej zenice ,kako ste mi? I kod nas danas grah,mm i Matej ga bas vole a ja nisam ljubitelj pojedem malo one vode iz njega eto prislilim se jer znam da je zdrav. VANCHII sretno na kontroli,javi se kad zavrsis. ALMOND sta je to kod tebe ,da nije krenulo? MALA CURICE probaj popiti crnu kavu s nekoliko kapi limunova soka mozda pomognee,ti si tek na pocetku probaj izbjegavati tablete bar dok ne udjes u drugo tromjesecje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 20:26:47
mala curica
Dragi moj djecak voli zdravo da se hrani Kafa mi ne prija nikako,ali mogu probati.Sto se tice tableta inace ih naximalno izbjegavam,pogotovo sada. Mazi pupu ×100
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 21:08:11
almondray
IZVORNA PORUKA: marinčii
Hej zenice ,kako ste mi? I kod nas danas grah,mm i Matej ga bas vole a ja nisam ljubitelj pojedem malo one vode iz njega eto prislilim se jer znam da je zdrav. VANCHII sretno na kontroli,javi se kad zavrsis. ALMOND sta je to kod tebe ,da nije krenulo? MALA CURICE probaj popiti crnu kavu s nekoliko kapi limunova soka mozda pomognee,ti si tek na pocetku probaj izbjegavati tablete bar dok ne udjes u drugo tromjesecje.
Kod mene niko nije ljubitelj, skuham ga jednom u dva mjeseca tek toliko da promjenimo.
A ovo kod mene pa ne znam bilo samo tad i nije se više javljalo....meni je sve to nepoznato , sve kontam puknut će vodenjak opetz,idem na indukciju i to je to. A ovo prirodno mi je sve nepoznato. Danas sam 37+0
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 21:27:39
marinčii
MALA CURICE vala bas ovaj moj M voli samo corbice ne e nista suho da jede nikakve mazalice niti salame ,zato i je mrsavko pravi.,a sto je najgore voce mi nece da okusi ma njegovo ne jelo me bas nekad izbaci iz takta al sta mogu pomirim se s tim i guram dalje. I ti mazi svoju pupu da nam mala mrvice raste sto bolje... ALMOND znaci opet prestalo ,e svasta .Ma kad budu pravi bolovi nece prwstati aamo ce biti sve jaci i jaci i nece prestati uz kupku,znat ces kad krene ne brini,glavno da si napunila 37 tjedan sad se konta da si u terminu ako i krene nema frke.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 21:35:52
almondray
IZVORNA PORUKA: marinčii
MALA CURICE vala bas ovaj moj M voli samo corbice ne e nista suho da jede nikakve mazalice niti salame ,zato i je mrsavko pravi.,a sto je najgore voce mi nece da okusi ma njegovo ne jelo me bas nekad izbaci iz takta al sta mogu pomirim se s tim i guram dalje. I ti mazi svoju pupu da nam mala mrvice raste sto bolje... ALMOND znaci opet prestalo ,e svasta .Ma kad budu pravi bolovi nece prwstati aamo ce biti sve jaci i jaci i nece prestati uz kupku,znat ces kad krene ne brini,glavno da si napunila 37 tjedan sad se konta da si u terminu ako i krene nema frke.
Ma da u pravu si.Nadam se da se da se svaki put otvorim po pola centa, to bi bilo idealno. Moja drugarica je otišla na redovni pregled, pješke iz predgrađa, kad tamo 5 prsti otvorena, ni slutila nije.Do bolnice za 1h još 3 , i beba izletila k'o čep Zamišljam takav porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 22:10:46
Andy_Bec23
Evo mene i kasalj uhvatio ;( e misa mu da oce da prodje vise :( pijem caj ko ludaaaa vec mi muka od caja haha ... Sad sam se parila opet .. Danas 5 pakovanja maramica potrosila ... Kazu da prehlada traje oko 7 dana pa et radujem se suboti da me prodje haha...
Sutra ode na trudnicki pa cu pitat babicu sta cu za kasalj ...
Vanchi cekamo izvjesce sa kontrole ;)
I onda ode da spavam ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 2:38:37
vanchi88
cao cure nisam se stigla javiti ranije, kao prvo cekala sam da me doktor primi 2,5h ucrvala sam se cekajuci kad sam trazila da me dole pregleda radi tog curkanja rekla mi je sestrica da nebi ranije da nista dole diraju zato sto to moze da izazove rane trudove da kao do 35 nedelje ne cackaju nista. Sledeca kontrola za 2nedelje i tad mi rade bris na strepto bakteriju... Sto se tice ultrazvuka odlicno sve.... beban je krupan i rekao mi je doktor ako izguramo do termina da ce on sigurno biti oko 4kg... nista od indukcije kao sto sam ja mislila ako beba bude krupna da nece muciti nego izazvati porod..nakon 35 sedmice rekao je da ce da me gleda dole i ako budem 1 prst otvorena salje na porod..trbuh mi mjeri oko 35 sedmice, malo vise nego u kojoj sam sedmici
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 3:29:43
scarlett
Dobra noć drage moje, da se i ja malo javim, kad već ne spavam, a ne spavam, jer me i dalje mučnine zezaju, meni je najgore noću. Čitam šta vi sve spremate, ja sam baš poželjela tako neka kuhana jela ali ništa ne mogu spremati, jer mi se sve smuči dok napravim. Jedva čekam da ovo prođe, ja baš uživam u kuhanju, a naročito pravljenju kolača. Al ni kolače ne mogu Ostalo mi svakakvih lijepih slatkiša još od Bajrama, puno stvari sam dobila koje inače jaaako volim, a sad samo pogledam u njih i okrenem glavu. Danas sam se vagala smršala sam 2,5 kg. Borim se da jedem, al stvarno mi je teško, počinjem se plašiti za bebu, sad sam 11 sedmica, a ne mogu ništa što je takoreć zdravo, anemična sam, nadam se da joj još uvijek mogu biti zalihe u mom organizmu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 3:33:40
scarlett
Vidim pisale ste o visokom pritisku i spavanju, pa se sjetih da je meni dr. rekla da je moj pritisak najvjerovatnije upravo zbog tog spavanja na leđima a beba krupna i da mi pritišće tu nekakavu arteriju što ide preko stomaka. Međutim ja nisam mogla spavati na strani, jer su mi se već od sredine trudnoće javili nekakvi bolovi duboko u kukovima i zadržali su se i mjesecima poslije poroda, tako da sam ja 9 mjesec bukvalno spavala sjedeći, nisam se nikako mogla drugačije namjestiti.
Interesantno, te bolove u kukovima već i sad povremeno osjetim na spavanju, pa se onda okrenem. Nisam imala onaj banana jastuk, ne znam da li je to od kakve pomoći kod spavanja. Imate li vi kakvih iskustava s tim jastukom?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 3:37:33
vanchi88
jesssssss
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 3:39:23
vanchi88
ako vec ne mozes na strani da spavas onda se onako u polu lezecem polozaju namjesti,.. ja se isto tako budim i jedva zaspem opet, u pocetku odlicno sam spavala ali sad vec tezee
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 3:42:54
scarlett
Vidim da ste pisale o grlobolji, ja je imam već danima ujutro kada ustanem s jedne strane grla, čudila sam se od čega, jer ne pijem hladno, danima nigdje nisam izašla i malo pod svjetlom i ogledalom skontam da mi umnjak raste, zamislite 33 godine a tek mi drugi umnjak izrasta .
Eh evo vam jedan recept sa coolinarke, ja sam ovo pravila sinu kad je bio manji i uvijek mu je pomagalo: Odrežite vrh rotkve oštrim nožem. Izdubite sredinu, tako da ostanu debeli zidovi (slika). Budite pažljivi jer je meso rotkve tvrdo, pa se možete ozlijediti. Sredinu koju ste izvadili stavite u malu čašu.
Sipajte u rotkvu med, ali ne do vrha. Ostavite malo mjesta i za sok koji će rotkva pustiti. Medom nažite i rubove (meso).
Poklopite rotkvu i ostavite par sati, ili preko noći. Sok prespite u teglice, pa ponovite postupak (sa jednom rotkvom 2-3 puta).
U ostatke rotkve također dodajte malo meda i ostavite da pusti sok. Uzimajte par žlica napitka dnevno.
To je recept, a ja sam sipala med i ostavljala preko noći, naredni dan malcu u više navrata davala po kašikicu, pa je opet napunim i ostavim preko noći.
Čitala sam u komentarima da su neke žene čak kamenac u žuči izliječile ovim prirodnim lijekom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 3:46:36
scarlett
Ovo sam ja pisala kako mi je bilo u prvoj trudnoći, a sada mi je pravo teško zaspati, jer me žgaravica muči, pričinjava mi nervozu, ali radujem se ako Bog da drugom trimestru, pa da konačno mogu da uživam u trudnoći i da šetamo, nek snijeg pada, šta me briga
Izvini što pitam, malo sam radoznala, odakle tebi donat i digo kvasac u Kanadi
Mi smo ljetos bili u NJemačkoj i iznenadila sam se kada sam vidjlea u nekoj prodavnici malu rafu sa proizvodima sa Balkana, bronhi, argeta, vegeta i slično.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 3:52:07
vanchi88
hahaahah samo tii pitaj! Ima par trgovina s nasim stvarcicama.. samo jedino niko ne uvozi OM kafe! ima grand ima minas ali nigdje om kafe, sad kad je tata dole bio donio je 2kg pa cekam posle poroda da popijem posto trenutno kafu ne pijem:) sve vrste cokoladi,cajeva,cak i vitalov margarin ima haha ali nikako naci cevape da su kao nase dole....jedino je to za zamjeriti mm nasao kulen sav sretan ko dijete
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 23.10.2014 4:00:16
vanchi88
kod menee je sada 22:00 6h iza vas kasnimo.. odakle si ti ?