Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 21.10.2014 21:20:40
vanchi88
citala sam ja nesto kako bi se to moglo odraditi jedan je da urade bris cerviksa i daju u laboratoriji da se analizira, drugi je kao neka trakica/papir pa valjda snjim dole obrisu pa ako promjeni boju u crno onda je plodna voda ali vjerovatno svaki doktor drugacije radi i svaka bolnica ima nesto svoje kakvo je vrijeme kod vas? ovdje hladno,tmurno malo sipi kisica, valjda nece snijeg uskoro al opet ovo je kanada nadati mu se svaki dan
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 21.10.2014 21:30:05
BebeLina
Mrinchi, evo i pored mene jedan takav. Sve trazi samo ne trazi prisustvo na porodu :) Pomirila sam se s tim, sta cu :)
Vanchi, postoji velika mogucnost da to nije plodova voda nego urin. Mi sad cesto mokrimo i urin nema ni miris ni boju, isto voda, tako da, ako bebi sutne u mjehur to je to... I definitivno od sad nema vise masaza stopala... Kupila sam sebi maloprije kremu za hladjenje, nekakv Polar gel, samo namazat i to je to... Isto tako nisam znala ni da ne valja izmuzat kolostrum koji se sad pojavljuje... Isto tako zbog kontrakcija...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 21.10.2014 21:39:35
vanchi88
bejbi nemoj bona....meni ruke trnu nekad je strasno bolno ali to sve prodje...
mozda i jeste urin ali za svaki slucaj da pitam, jer glupani nisu juce ni mjerili koliko je ima, a cekala sam ultrazvuk skoro 2h jer oni kasne..a sta bi. ja se moram spremiti na to da mm uopste nece biti tu kad se to desi.....on vozi kamion za texas i tamo vamo treba mu blizu 7 dana ... ja kakva sam nit bi kome rekla nit bi koga zvala da ide sa mnom, otisla obavila to i tek onda haha..
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 21.10.2014 21:54:23
marinčii
VANCHII ma primjetili bi oni na uzv da je manjak vode ne sekiraj, sto rece bebelina vrlo moguce da je urin ili iscjedak malo obilniji ... BEBELINA meni moj doso prvi put kad sam radjala kao da me vidi i pao u nesvijest haha sta bj tek bilo da je u radjaoni bio ne smijem ni pomisliti..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 21.10.2014 22:34:03
vanchi88
mozda bi primjetili ali nebi mi rekli, jer jedva i ovako kazu bilo sta za bebu jer to nije njihov posao, vec da proslijede to doktoru i kad odes na kontrolu da on ocita nalaze dakle, znacu sutra vise! pa onda odoh kasnije da kupim natkaz mali sa ladicama za bebaca nasla sam fin danas laku noc andi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 3:28:02
Ljubicica3
IZVORNA PORUKA: amrara
Hej zene kako ste :D Ne mora znaciti da ako je veca beba da porod ide ranije. Ja sam svog rodila u terminu 39+1 i bio je tezak 4800. Bila sam na kontroli u srijedu, tad sam bila 30+6. Curica je eto kako on kaze malo krupnije 2100 i sto je mene zabrinulo sto sjedi, tj okrenuta je guzom. Da li se je to jos nekom desavalo. Hoce li se okrenuti do kraja. Kad me udari u mjehur ako nema wc u blizini gotova sam :D Nego da li je neka od vas imala povisen pritisak, meni je evo 10ak dana sve 140/90. Da li je to visoko, trebam li se brinuti. I da, poptuno sam nezadovoljna pregledom u bolnici. Razumijem da im je guzva, ali me niko ne moze ubijediti da moze detaljno pregledati 10 zena za pola sata.
Amrara ne znam da li me se sjecas dok ssm bila na ovoj temi-:),ja tebe jesam. Zelim da ti prenesem svoje iskustvo po pitanju pritiska.Porodila sam se prije 3 mjeseca I tokom trudnoce od 27 sedmice sam pocela da pijem metyldopa jer mu je Tad izmjereni tlak bio 140/85 I rekao ni je da je bolje da pijem jer porastom trudnoce moze doci I do povisenja tlaka. Ja Sam pila 2x 1 ujutro I navece I sve je hvala Bogu bilo ok I sa bebom I sa mnom.Imala sam isto otecene ruke I noge pred kraj I prsti su mi trnuli tokom noci.Iskreno receno Ja sam se bojala da ne rodim prije termina a rodila sam na Dan termina indukovani porod jer doktor nije htio da predjem vise od 40 sedmica bas zbog pritiska jer onda se moze povisiti bez obzira sto pijes tablete.Nissm imala ni proteine.Nissm isla ni internisti.Ti odi I vidi I sa njim a mozes potraziti I misljenje drugih doktora jer tlak je bhe drzati pod kontrolom.Ako imas jos kakvih pitanja slobodno pitaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 3:32:13
Ljubicica3
IZVORNA PORUKA: vanchi88
mozda i jeste urin ali za svaki slucaj da pitam, jer glupani nisu juce ni mjerili koliko je ima, a cekala sam ultrazvuk skoro 2h jer oni kasne..a sta bi. ja se moram spremiti na to da mm uopste nece biti tu kad se to desi.....on vozi kamion za texas i tamo vamo treba mu blizu 7 dana ... ja kakva sam nit bi kome rekla nit bi koga zvala da ide sa mnom, otisla obavila to i tek onda haha..
Vachi pa provozaj se I ti jednom do Texasa pa onda se spusti do Floride pa meni na kafu-:). Nije to lahko kad idu dalje od kuce.Moj se vratil iz Alabame juce bio 5 dana a Ja sama sa djecom nije bas lahko. Kako tvoja trudnoca,kad to je termin?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 5:47:09
vanchi88
bebelina poranila si DOBRO JUTRO
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 5:51:17
BebeLina
skoro sest sati ujutro. Vec nekih sat vremena sam budna...
Kazu nevalja spavat na ledjima, jer postoji mogucnost da beba pritisne glavnu venu za dotok krvi. A ja se redovno budim na ledjima i tacno osjetim pritisak i tezinu bebe. Mozda me zato podsvjesno i muci ova nesanica, strah me zaspat... Ko ce znati...
Vidim sve ste ok... saljem vam zagrljaj...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 6:01:17
vanchi88
IZVORNA PORUKA: Ljubicica3
IZVORNA PORUKA: vanchi88
Vachi pa provozaj se I ti jednom do Texasa pa onda se spusti do Floride pa meni na kafu-:). Nije to lahko kad idu dalje od kuce.Moj se vratil iz Alabame juce bio 5 dana a Ja sama sa djecom nije bas lahko. Kako tvoja trudnoca,kad to je termin?
Trenutno nisam u mogunosti da se popnem u kamion ali prvom prilikom hocu .. nije ni malo lako ali radit se mora.. ja ne radim tako da neko mora:) ima i lokalnih tura ali kad cujem druge koje poznajem koji zele da budu kuci svako vece i kako se njihov dan odvija ja bi majke mi uvijek pozelila da on ode na 5,6,7 dana i da opet bude kuci toliko i tako u krug...Ustajanje u 3 4 ujutru i dodju uvece u 10-11 i nisi ni za sta .. ali ko zeli i to mu odgovara to je druga prica! Moja trudnoca hvala Bogu dragome dobro...u ponedeljak sam imala onaj growth scan... to je dr trazila ne znam ni sama zasto...vjerovatno zbog mog predhodnog loseg iskustva u know..... cisto da vidimo kako napreduje malisa...ima preko 5.5lbs i 34+4 je po ultrazvuku a ja bila 32+4 ...sutra ginekologu na biweekly checkup pa vidjecemo sta on kaze. jos malo pa cu na weekly checkups kod njega posle 34e sedmice... kod nas zahladilo a kod vas toplo! kako je dole, kad sat vracate?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 6:03:34
vanchi88
IZVORNA PORUKA: BebeLina
skoro sest sati ujutro. Vec nekih sat vremena sam budna...
Kazu nevalja spavat na ledjima, jer postoji mogucnost da beba pritisne glavnu venu za dotok krvi. A ja se redovno budim na ledjima i tacno osjetim pritisak i tezinu bebe. Mozda me zato podsvjesno i muci ova nesanica, strah me zaspat... Ko ce znati...
Vidim sve ste ok... saljem vam zagrljaj...
haha i ja se vjecito probudim na ledjima, mene su tako uhvatile BH kontrakcije znaci usrala sam se bila nema veze ako se budis na ledjima znaci onda ni jedna trudnica nebi spavala jer ne smijes na ledjima, ne smijes na desni bok nego samo na lijevi. koliko je to realno ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 6:24:22
BebeLina
Ne znam ni sama, vjeruj... Cujems vasta, a strah me googlat, pa se onda pitam smije li se to ili ne smije :) A po belaju zapamtim sve sto cujem Da sam ovakva bila na fakultetu do sad bih bila doktro nauka :)
Sat vracamo u noci sa subote na nedjelju, sad 26. Bude mi smijesno koliko sel judi zapetljaju nakon toga. Ja vratim i samo nastavim, ne racunam i ne pitam se "koliko je to po starom vremenu"... Temperatura je krenula prema dolje i meni stvara muku odjeca. Sad mi se nista trudnicno ne kupuje, a fali mi dosta toga za hladnije vrijeme...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 6:34:02
vanchi88
samo se sjeti da se ti u snu toliko vrtis i okreces naravno nesvjesno to radis... ako mozes preko dana lezi odmori... mene je mm jutros u pola 11 zvao i probudio ja se pogubila nit' znam gdje sam ni jel dan il noc al zato, pola 1 sad a ja ne mogu zaspati ehe.
Vi ranije sat mijenjate nego mi ovdje, mi bi trebali nov 4 tek. Spaavacemo duze ili u tvom slucaju bices budna sat duze eheh
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 10:09:49
rose 87
joj sto ste vi poranile marincii za djecaka i urednu kontrolu mala curice dobro nam dosla,cestitam na trudnoci... meni isto bude smjesno kad ljudi preracunavaju vrijeme poslije joj sad bi bilo toliko i toliko ,vratim satic i nastavim pupo me jos svrbi iako mazem svaki dan baby uljem,probala sam mazati i necim drugim jer sam mislila da mi to ulje nesto ne odgovara,nista sve isto,probat cu mazati cesce u toku dana valjda pomogne,a jest mi stomak narastao u zadnjih 2 sedmice,sinoc krenuli do grada i obucem hlace jedne i skontam koliko mi je bas narastao,po odjeci samo primjetim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 10:42:38
no idea
dobro jutro, evo mašemo vam ja i moja mrvica...vrijeme grozno, smračilo se, hladno, kiša lije... mala curice, čestitam, mila, nemaš pojma kako si me obradovala! cure, pa ja kao da nisam u 10-oj sedmici, nego u trideset i nekoj imam i taj hepek s nogama naveče, nervozne noge, tjeram mm da mi ih masira, isto se bojim zaspati na leđima, nekakav vodenkast iscjedak bez boje i mirisa sva sreća pa jutros nemam mučninu, pa sam happy...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 12:19:08
vanchi88
a u pm.....od 5 sam budna. BebeLina za sve si ti kriva, presla tvoja insomnija na mene no idea jel koliko cesto imas mucnine? ja se sjecam mene je negdje od 6 nedelje do 14/15 drzalo, al ne jutarnja nego cijeli dan, sve mi smrdilo da sam na kraju svoj desedorans morala da promijenim jer sam sama sebi smrdila :) meni je bilo ranije lakse na ledjima ali sto si veca i teza beba to je teskoooo probudim se ukocena bukvalno! Gdje su svi ja kontam napisace se dok ja ustanem
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 16:56:32
mala curica
Hvala Andy na savjetu,imam doma Mexalen.Ako "prigusti" i ne mognem vise izdrzati popit cu mada se trudim da nista ne pijem.Imam osjecaj da sam u licu kao buhtla. Ja sam jucer skuhala grah,pitam mm kakav je, meni nema nista ukusa.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 17:22:36
vanchi88
malo sam odspavala al ovo je sranje ustanem umornija nego kad cijelu noc spavam aaa... ja cu morati grahic opet kuvati kad dodje mm s puta on njega obozava curice stavi malo hladne obloge iza vrata i na celo, to hoce pomoci i pij puno puno vodeeee dehidracija moze biti uzrok toj glavobolji. mozda popij malu soljicu crne kafe takodje ako je jos uvijek pijes. ako nista ne omogne onda uzmi tabletu, paracetamol ili sta vec imas, znam da nema puno opcija za trudnoce
RE: Razgovori u ocekivanju beba-oktobar 22.10.2014 17:41:36
BebeLina
Vanchi je pravi drug ovdje :) Jedino ona suosjeca s mojom nesanicom i solidarise se sa mnom.. :) i ja sam jutros ustala oko pola pet... Iimam plave podocnjake...
Sindrom gnijezdjenja me ubi. Opet sam kucu radila. Trljala kupatilo, slagala ormare. Sad pravim hljeb i bosanski lonac.