Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 23:46:31
vanchi88
unchy mogle bi mi biti prije :))) ja inace gotivim bihac kao mala sam dolazila tu ali nazalost nisam bila zadnjih 6god
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 23:53:22
vanchi88
tebi termin 23.12? moja drugarica imala termin juce, jos nista...profulala
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 1:17:41
milenium
vanchi kako to da od 34 do 36 tjedna određuju položaj i placentu pa prema tome odlučuju kakav će biti porod.?zar to nije rano? jer beba se nekad zna okrenuti i dan prije poroda kamoli mjesec dana prije. inače meni reče zadnji put da je glava gore al ima još vremena,okrenut će se do poroda još deset puta i gore i dole. pozz svim trudnicama idem sada zzzzzzzz
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 5:21:23
vanchi88
ja ne mogu zaspati. Sinoc nikako,ustala rano....u sobu presla u 20h reko zaspacu....evo 23 ja ustala film gledati. Umorna ali ne mogu nece san na oci, jednostavno nema razloga nisam nervozna, nemam mnogo toga na umu smirena sam ali insomnia me pocela muciti...Dr se danas smije kaze jel te vec pocela zezati Milenium - dobro pitanje...znam da se moze okrenuti cak i u toku poroda! nema pravila, ali eto...gledace rast,tezinu bebe,ako je i dalje placenta napred ili se povukla.. Sledeca kontrola mi je 2og okt kod novog dr. Bas me zanima kakav je
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 8:34:03
marinčii
Jutro drage moje ..,uh je i kod nas zahladilo dosla nam jesen treba se oblacit bolje a meni vec mrsko ko ce nosit potkosulje i strample uh. UNCHY znaci normalni su ri bolovi ,ma i mislila sam al eto opet bolje upitat.Nadam se da ce tm brzo ozdravit i da nece prec na tebe navali na vitamine i eto ga MORENAA nadam se da si bolje jutros i da ipak neces morati na infuziju ,drzi se . ANDY bravo za kontrolu drago mi je da je sve ok a za kile ne sekiraj sve ce to spasti . VANCHII bravo i za tvoju kontrolu ,vidim kod vas to ucestalo sada,kod nas jos uvik svaka 4 tjedna tek zadnji mjesec cecsce bude. MILENIUM i moj malac zadnji put glavom gore a zadnja dva pregleda bio dole ma vrti se non stop i po noci mi neda spavati,kod drugorotki se moze okrenuti a kod prvorotki bas i ne ako se ne okrene do 30 og tjedna .Posteljica mi je sprijeda visoko i prvi put bila i rodila sam prirodno mislim da je problem samo ako je nisko i prekriva usce onda se mora na carski ALMOND drago mi je da se malenom avidja krem :)a i pomox ce mu aamo nek jede meni je uvik pomagalo a znalo mi na 1 zeljezo past.ZA sok neznam sta rec osim da ga zamrznes pa vadis po potrebi bocu kad potrosis tako se valjda ne bi trebao pokvarit
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 9:06:22
marinčii
ALMOND bravo za knjizicu nadam se da ce i nalazi biti uredni,sacekaj da budu gorovi pa onda na uzv da ti doktor i njih uspit pogleda MISKICE jesi ti sve spremila ? Primice se tebi ,kako je curica?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 9:26:52
unchy
jutro drage moje, jeste li se naspavale, ja jutros jedva do posla dosla, lipo primjetim kako hodam rasirenih nogu hahaha ko patka cu jos malo hodati a prepone bole pa bole, evo sjedim i ne mrdam ni gdje. aj ja moram sve dokumente mijenjati zbog promjene prezimena, jos nisam promjenila, a guzve su nenormalne.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 9:40:03
mishkica
IZVORNA PORUKA: marinčii
ALMOND bravo za knjizicu nadam se da ce i nalazi biti uredni,sacekaj da budu gorovi pa onda na uzv da ti doktor i njih uspit pogleda MISKICE jesi ti sve spremila ? Primice se tebi ,kako je curica?
Dobro draga hb...curica moj zvrk u svom filmu, juce joj mm kupio pidzamu i posteljinu novu minie mouse, pa je sinoc jedva zaspala od dragosti... a ja cu ti meni s ecini ranije, nekakva sam skiljava, boluckaju ledja podobro, a i smrsala sam kilogram, ovako sam i s majlom pred porod..mozda to nista ne znaci, a mozda je i primaklo.....spremna sam kako god Bog dragi da..kako mi ti, deckic??
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 9:46:51
marinčii
UNCHY patkice:)heeh i sama sam ti takva neznam sta bi bilo od menne da sam se puno udebljala ne bi mogla maknut MISKICE M dobro a ja nikakva ovi dana vec treci dan me glava boli a i mucnine ne popustaju al guram nekako. I ja sam prvi put smrsala kilo zadnji mjesec kazu da je i to jedan od znakova da se porod blizi ,ma nek si ti spremna pa kad god krene
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 14:23:56
morenaa
Prestala sam pit dabroston i mucine mi se smanjile, trebala sam ga pit jos 10ak dana al na svoju ruku sam ga ukinula jer mi je bas lose kad god popijem tabletu, valjda ce bit sve ok. Nadam se da te mi sve dobro penelope ma nije to slucajno, mozda nam se i ti uskoro pridruzis
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 15:07:11
almondray
DD išla sam na uz Dr. kaže sve ok, ali se uvijek smrkne kad se sjeti da sam odbila amnio.Mada ističe da se poslednjih godina ds javlja kod mladih imala je kaže jedu od 16g dok je to prije bilo kod starijih od 35g.
Gledam nešto mjere ni jedna ne prati NG... mada ona kaže da je ok. Šta ono bi AC ta mjera prednjači dok ostale kasne i na prijašnjim uz. Druga dr. iz dz koja mi vodi rekla mi jednom da je beba glavata
Nisam digla nalaze, spavala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 15:52:09
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: morenaa
Prestala sam pit dabroston i mucine mi se smanjile, trebala sam ga pit jos 10ak dana al na svoju ruku sam ga ukinula jer mi je bas lose kad god popijem tabletu, valjda ce bit sve ok. Nadam se da te mi sve dobro penelope ma nije to slucajno, mozda nam se i ti uskoro pridruzis
Ja na tvom mjestu nebi to uradila .... Radje da imas mucnine nego da nedo Bog dragi izgubis bebu ... Znaju doktori zasto su ti dali te tablete nemoj se igrat ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 16:10:47
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: almondray
DD išla sam na uz Dr. kaže sve ok, ali se uvijek smrkne kad se sjeti da sam odbila amnio.Mada ističe da se poslednjih godina ds javlja kod mladih imala je kaže jedu od 16g dok je to prije bilo kod starijih od 35g.
Gledam nešto mjere ni jedna ne prati NG... mada ona kaže da je ok. Šta ono bi AC ta mjera prednjači dok ostale kasne i na prijašnjim uz. Druga dr. iz dz koja mi vodi rekla mi jednom da je beba glavata
Draga dali su gledali ostale markere koji ukazuju na DS? Zasto ti je to rekla? Pa dobro ima puno njih koji imaju ds bez obzira na godine ... Ni mi nismo radili amnio nit sam htjela da se igram sa time .... I kazu da niata ne ukazuje na Ds jer da ima beba vec bi na ultrazvuku vidili nesta sto je povezano sa tim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 16:15:37
marinčii
MORENAA mozda da zovnes doktora pa da uzmes utrogestan da stavljas vaginalno od njeg ti nece bit muka a bebica zasticena ALMOND ma jane bi isto pristala na amnio ,jer ni ona ne garantuje sto postotnu tocnost,sve ce to biti ok ne sekiraj se .A ac je opseg trbuha i kod mene on prednjaci hehe
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 16:37:04
almondray
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: almondray
Draga dali su gledali ostale markere koji ukazuju na DS? Zasto ti je to rekla? Pa dobro ima puno njih koji imaju ds bez obzira na godine ... Ni mi nismo radili amnio nit sam htjela da se igram sa time .... I kazu da niata ne ukazuje na Ds jer da ima beba vec bi na ultrazvuku vidili nesta sto je povezano sa tim.
Ma bratova žena je prošle godine nosila bebu sa ds, od nuhalnog, triple do amnio ništa nije bilo u redu i išla je na prijevremeni porod. Zbog toga su me slali na amnio iako po godinama nisam još za toga.Nuhalni je bio dobar ,kao i ostali parametri i ja sam na svoju ruku odlučila da to ne čačkam. A znaš kakvi su dr. vole da se ograde . A u drugoj nisam čak ni nuhalni mjerila ona moja luda dr. iz dz zaključila iz rodbinske veze da nema potrebe za tim. A ovu sam zbog toga i kod privatnice i u dz.
Marinči umiri ti mene ja mislila obim glave i ne smijem ni da čitam po netu Ostale mjere su pokoji dan manje od NG A rekla bi ona da nešto ne štima , po uz NG je 31/5 , beba ima 2292g Dječak je kaže dubi na glavi ali u turskom položaju ,prekrstio noge po sred stomaka i jednu ruku isto drži ispruženu preko stomaka,jedva ona skonta gdje je šta kako se smotao Zato je ne osjetim nikakav pritisak na rebra i želudac...sreća.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 17:17:49
unchy
tablete koje vam doktor prepise ne prekidajte na svoju ruku, bolje je da upitate svog doktora i on ce vam dati zamjenske tablete, bar se ja toga drzim ipak se doktor bolje razumije od mene. drage moje ja sam sad uzivala gledajuci svoj stomak, moja djevojcica mi priredila prestavu nekih pola sata, stomak se pomjerao, pa cas na jednu stranu cas na drugu, pa se kao iskobeci, pa treperi, pa svasta nesto, a muzu smjesno, vice otici ce na ledja, pa on na stomak sa njom pricao a ona ko prava lupi pa lupi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 17:58:27
vanchi88
cao cure ja skoro ustala...budila sam se hiljadu puta u toku noci almondray bravo za uz. :) vazno da je sve ok!! ovdje su te amnio zabranjene i vise ih ne rade zbog posledica nedaj boze... kako se selim,ja trrazim novog akupunkturistu za ostatak trudnoce, i pisala sam nekome kinezu (ovdje oni samo rade to) i nisu kinezu kao kod nas nego bas kvalifikovani doktori. Tek nakon par dana odgovara,ja sam napisala da vec to radim blabla...imam hipotireozu i mnogo je pomogla u tome......i odgovara mi: "hipotireoza je rizik u trudnoci" koji mi K .. moras to pisati, mislim ja to znam ako nije stitna pod kontrolom, samo me prepane i onda ja svasta trazim po internetu i bezze budem tuzna zbog tako neke gluposti .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 24.9.2014 18:08:19
Andy_Bec23
Vanchi draga ti znas da i ja imam problemasa stitnom, dokle god ti endokrinolog nista nekaze ne sekiraj se i ne citaj dobit ces po guzi ....
Joj zene pa jel normalno vako da budem umorna, ja sam opetspavala sat i pol... Juce 3 sata popodne i legla vec u 10 a danas ustala u 8pa ne mogu vjerovat davako mogu bit umorna
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.