Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 22.9.2014 19:13:09
vanchi88
marinci ja i ti smo tu negdje oko sedmica....ja sam 28+4 u cetvrtak punih 29 ulazimo u 30. kako vrijeme leti
ja sutra na kontroluuuu. Ne znam ni sta bi je pitala ?
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 11:12:10
marinčii
Dobar dan zenice.,gdje ste sve opet nestale. Ja sam se sinoc opet ispovracala i zaspala gladna ,isplakala sam se vise mi dojadilo al opet se nekako priberem i kazzem nedaj BOze gore sve ce se ovo izdrzat samo da nam bebice dodju zive i zdrave. VANCHII da ja i ti cemo se u 12 ganjat koja ce prva:) Ajde pitaj doktorice zaovu bol u preponama jel normalna mene kad uhvati jedva da mogu hodati. ANDY kako bi na kontroli? ALMOND kako si ti? prestade li trckalica.? Ostale moje drage trudnice saljem vam zagrljaje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 12:51:15
unchy
IZVORNA PORUKA: marinčii
Dobar dan zenice.,gdje ste sve opet nestale. Ja sam se sinoc opet ispovracala i zaspala gladna ,isplakala sam se vise mi dojadilo al opet se nekako priberem i kazzem nedaj BOze gore sve ce se ovo izdrzat samo da nam bebice dodju zive i zdrave. VANCHII da ja i ti cemo se u 12 ganjat koja ce prva:) Ajde pitaj doktorice zaovu bol u preponama jel normalna mene kad uhvati jedva da mogu hodati. ANDY kako bi na kontroli? ALMOND kako si ti? prestade li trckalica.? Ostale moje drage trudnice saljem vam zagrljaje
draga izdrzi jos malo, brzo ce proci. i mene bole prepone, stidne kosti, pogotovo kad dodjem s posla i da legnem dok se namjestim hocu da crknem i onda kad treba ustati haus, al kazu da je to normalno, da valjda u trudnoci kosti omeksaju, pa to uzrokuje bol, a i tezina, ja nikad stomak nisam imala, pa mi je ovo bas... sinoc sam se sat vremena brijala haha jedva. al eto sad sam mirna mjesec dana
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 12:53:49
unchy
i da, ima valjda neki pojas s kojim se potpases i ono ti valjda olaksa teret, samo ne znam gdje to nabaviti. i ja sam doktora pitala on mi je rekao da je to sve normalno i da mora to tako boljeti i dao mi je da pijem magnezij 300, pa evo tri dana pijem al nema bas nekog efekta.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 14:33:48
Penelope82
Uh...ja zalutah ovdje Procitala sam zadnjih par postova,pa rekoh da nesto sarnem,mozda nekome pomognem Nisam trudna,ali jesam bila dva puta Za sve te bolove u preponama,ledjima i svim koscicama...meni je pomagalo da legnem na bok i stavim jastuk izmedju nogu...Tako sam se odmarala i spavala mjesecima u obe trudnoce
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 15:27:37
almondray
Ma ja vazda u nekoj frci, završavam neke narudžbe, svese bojim da ne krene nedaj Bože ranije. Danas mi mama bila, malo ćaskale i tako.Bole i mene kosti, stomak sve...ma i u prijašnjim trudnoćama je isto bilo samo što se zaboravi. Trčkalicu obavezno dobijem ujutro kad me crne misli počnu ganjat
Unchy blago tebi pa cijeli mjesec mirna, meni za 7 dana bude isto...k'o vukodlak sam
Andy šta bi na kontroli?
Marinči pravila sinoć taj tvoj mix,za malog svog.Jutros mu dala , prvo je rekao bljak...da bi kroz 5 min tražio još krema Valjda mu pomogne, jest da sam našla samo jednu vrstu džema, više liči da je od malina nego kupina, nešto mi bledunjav i roz A ja od kupina pravila sok i sav mi se pokvario nadam se da neće i od borovnica jer njega beš imam dosta.A nisam stavljala nikakve konzervanse. Izdrži još malo, proći će i to.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 16:18:09
milenium
unchi taj pojas sam viđala u dm-u. scarlet dobrodošla misli samo pozitivno.
andi šta je bilo na kontroli?
vanchi i marinci,joj kad spominjete koliko do kraja mene trema hvata kad vidim te brojeve 10,11... treće mi a trema me puca koda mi je prvo,ne mogu se tome oduprijet nikako. i sanjam neke ružne snove,kao beba se rodila al ne diše...itd itd...
almond ne spominji gospođu,baš sam se neki dan pitala kako izugkleda kod onih koje su rodile petero ,kod mene se vide ožiljci od šavova,nakon prvog poroda šav ulijevo,nakon drugog u desno i sad? valjda opet lijevo po onom istom jadne ti smo mi ženske.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 16:42:06
morenaa
Trudnice moje pozdrav..ja od sinoc svako malo povracam, zeludac mi se iziritirao i svako malo imam nagon da povratim a nemam vise sto.. ako nastavi morat cu se javit u bolnicu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 18:40:06
unchy
aj zene evo moj muz gripa, sav se trese,a ja se bojim prici preci ce na mene pa sta cu onda , nadam se da nece preci, a bas mi ga zao, jadan smrca, kaslje i ima temperaturu. sta nam je sa Andy? je li bila na kontroli?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 18:42:18
unchy
IZVORNA PORUKA: almondray
Ma ja vazda u nekoj frci, završavam neke narudžbe, svese bojim da ne krene nedaj Bože ranije. Danas mi mama bila, malo ćaskale i tako.Bole i mene kosti, stomak sve...ma i u prijašnjim trudnoćama je isto bilo samo što se zaboravi. Trčkalicu obavezno dobijem ujutro kad me crne misli počnu ganjat
Unchy blago tebi pa cijeli mjesec mirna, meni za 7 dana bude isto...k'o vukodlak sam
Andy šta bi na kontroli?
Marinči pravila sinoć taj tvoj mix,za malog svog.Jutros mu dala , prvo je rekao bljak...da bi kroz 5 min tražio još krema Valjda mu pomogne, jest da sam našla samo jednu vrstu džema, više liči da je od malina nego kupina, nešto mi bledunjav i roz A ja od kupina pravila sok i sav mi se pokvario nadam se da neće i od borovnica jer njega beš imam dosta.A nisam stavljala nikakve konzervanse. Izdrži još malo, proći će i to.
draga i ja sam prije bila ko vukodlak za sedam dana, al sam jedno vrijeme samo cupala i prorijedile su mi se bas, pa tako da mogu izdrzati mjesec
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 19:58:39
almondray
IZVORNA PORUKA: milenium
unchi taj pojas sam viđala u dm-u. scarlet dobrodošla misli samo pozitivno.
andi šta je bilo na kontroli?
vanchi i marinci,joj kad spominjete koliko do kraja mene trema hvata kad vidim te brojeve 10,11... treće mi a trema me puca koda mi je prvo,ne mogu se tome oduprijet nikako. i sanjam neke ružne snove,kao beba se rodila al ne diše...itd itd...
almond ne spominji gospođu,baš sam se neki dan pitala kako izugkleda kod onih koje su rodile petero ,kod mene se vide ožiljci od šavova,nakon prvog poroda šav ulijevo,nakon drugog u desno i sad? valjda opet lijevo po onom istom jadne ti smo mi ženske.
Ma ne bih da prepadam ove prvorotke ja imam uspomenu samo od prvog ali vrijednu sad se to nešto sve izvratilo jel moguće da je zbog težine ...mah nećšu više zavirivat pa taman....
I da znaš da i mene trema puca više nego sa prvim.Sa drugim sam jedva čekala , s pjesmom išla u porodilište i sa pjesmom izašla.A sad ne znam šta mi je... Gledam juče u dm-u one yessa uloške,imaju xy vrsta od neke 2KM do 8i nešto a vir80 kod nas nema na akciji, rasprodali.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 20:03:18
almondray
Morena nadam se da će te ubrzo popustit mučnine.Ja ni u jednoj nisam ni dana imala mučnine hB.
Unchy ne znam kako bi ih počupala A boga mi baš mi je postalo teško saginjati se, prekuče sam se zavalila u kadu i kad je trebalo izaći ja ne znam kako em klizavo em tijesno, em nisam više k'o nekad
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 21:12:03
unchy
IZVORNA PORUKA: almondray
Morena nadam se da će te ubrzo popustit mučnine.Ja ni u jednoj nisam ni dana imala mučnine hB.
Unchy ne znam kako bi ih počupala A boga mi baš mi je postalo teško saginjati se, prekuče sam se zavalila u kadu i kad je trebalo izaći ja ne znam kako em klizavo em tijesno, em nisam više k'o nekad
ma prvi put je najgore cupati, a kasnije sve lakse i lakse,a vjeruj mi isplati se, al nemoj sad kad si trudna, nisam ni ja, jer da ne bih naskodilo heheeh, ja sam stojeci pred ogledalom, jedno ogledalo ispred sebe i jedno na podu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 22:05:51
vanchi88
Hellou :D ja sad udjoh u kucu, jutros kontrola, pa posle sa drugaricom i otisla kupiti malo voca da imam ovih dana . sve je ok na kontroli. mjere trbuha su po sedmicama, 1kg smo gore u zadnje 2 nedelje, urin dobar...pozdravile smo se, dala mi je sve moje nalaze od pocetka do sada da predam drugom doktoru pitala sam za bolove, rekla je da je to sve normalno jer beban sigurno pritisce od sad do kraja moze samo d se pogorsa, pitala sam je za otekline u nogama jer nemam nista obuti baletanke ni jedne ne mogu jedino patike nosim...i to je sve normalno samo da povecam unos vode a ja sam do 03h bila budna sinoc nece san na oci i gotovo... sto sam spavala spavala sam haha beban nam je glavicom dole ali okrenut ledjima prema trbuhu. Ko zna mozda tako i ostane mene bas ligamenti bole sa strane od trbuha kao da me gasovi muce a ne znam ni sama sta je sta se ovdje desava?
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 22:14:32
Andy_Bec23
Vece drage moje ;) evo da se nebrinete sve je u redu ... Beba pase tocno sedmicama kojima treba tako da sve je u redu ;). Fusbaler mamin... Juce imala goste i bilo mi je napirno, dok sam dosla iz boönice pa dok sam sve pripremila a otisla tek oko 1 nocas spavat i onda ustala u 7 jutros... Pravila dorucak i ispratih goste pa poslje isli setat malo i onda dosla kuc spavat jer sam bila ajme umorna...
Danas sam stala na vagu ... Sok:( 9 kila do sada bas me strah i to sad stalno mesta gledam po internetu sta i kako ;( a stalno mi se jede nesta ;(
Unchy draga moj muz bio prehladjen i ja ga ljeciöa 3 dana.. Hvala dragom Bogu nist nije preslo na mene . Ja sam odma kad je njemu vilo lose uzela caj i pila po danu 10 cajeva i jela puno voca i sve je bilo ok... Nemojte se ljubiti i peri cesto ruke . Ja sam cak i spavala u dnevnom a on u sobi tak da preporucujem ti nemoj sa njim spavat dok ne ozdravi ...
Mislim da pojas nesmijete nosit ukoliko vam doktor ne preporuci ... Bolje prvo sa doktorom razgovarat nego uzet na svoju ruku...
Moja kolegica nocas rodila... Kaze tezak porod al se isplatilo... Curica ziva zdrava 2990 teska i 48 duga ... Jedva cekam da ju upoznam ... To ce mi bit snajka ;) haha
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 22:17:51
vanchi88
bravooooooo generacijo. ja sve svoje kile tebi dajem hahaa ja sam na pocetku dobijala dosta a sad kao malo usporilo.. samo ti jedi, sto jedes ti jede i maleni.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 22:21:42
vanchi88
ja cu tek ultrazvuk imati negdje izmedju 32 i 36 nedelje da se ustanovi velicina bebe, pozicija bebe i posteljice i po tome odredjuju jel najbolji carski ili prirodni porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 22:28:33
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: vanchi88
ja cu tek ultrazvuk imati negdje izmedju 32 i 36 nedelje da se ustanovi velicina bebe, pozicija bebe i posteljice i po tome odredjuju jel najbolji carski ili prirodni porod
Bojim se kila ... Al sta ces i vako sam punija nebi volila da budem jos deblja ;( al sta je tu je ;)
A moj prinz lezi vec od 20 nedelje sa glavom dole, nadam se da se nece okrenuti ;) plazenta nam je na zadnjem zidu gore tako da kod mene sve ukazuje na prirodan porod pa vidjet ce mo sta bude bit ce ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 23:05:09
rose 87
da vam se i ja javim,imala danas goste pa poslije puno posla,jer planiram sutra do mame i na kontrolu pa dok sve pripremim,mi smo dobro hB, gura mamu,jucer se tako cudno namjestio,pravo me bolilo ispod pupka pola dana dok ne skonta da ga malo gurnem i poce da me lupka i da se namjesta na drugu stranu,nemogu da vjerujem da mi je toliko narastao,doduse bio je za sedmicu napredniji na proslom uz... marinchii,morena nadam se da ce vam biti bolje,nije lako sa mucninama se patiti ja jedva izdrzah i ona 2-3 mjeseca ostale jeste mi dobro
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 23:11:35
vanchi88
citam svoje nalaze sto je dala...u 18oj sedmici pise fino posteljica je niska i sprednje strane. cervix 5.5cm
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 23.9.2014 23:25:28
unchy
vanchi88 za kontrolu andy za kontrolu i moja bebica je okrenuta glavom prema dole a posteljica gore kako sam razumjela doktora, a sto se tice steznjaka necu nista uzimati dok ne vidim prvo sa doktorom. evo i ja jedem ko ... nadam se da nece preci na mene gripa, moja sestra kaze da nece, da smo naklokane vitaminima od prenatala da nema sanse da se razbolim. jos sam nesto htjela napisati i zaboravila...
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.