|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar
21.9.2014 1:42:30   
milenium
marinci sad je sve ok s posteljicomuser posted image a zašto su vama zabranjeni odnosi,pa sve je ok bilo koliko znam?
a kilaža ne znam što bih rekla,reče mi kolegica neki dan 7 mj trudna a u bebi 2500 već. ja se iznenadila.

ena dragauser posted image žao mi je,prošla sam jedan spontani i nema te riječi kojima možeš dočarati nekome da ti je stvarno žao.mogu samo reći drži se nedaj se.

unchi mene su leđa bolila cijelu prošlu trudnoću a sad samo ponekad.

morena pa gdje na more u ova doba? kiše non stop. danas oluja.

vanchi,kad si spomenula teksas ,tako mi djeluje nestvarno,kao da gledam neki film.user posted image
i kako je danas u texsasu?

almond mojoj je 20 mj ,danas sjedila na tuti,sama tražiula da sjedi i sjedila 15ak min i ništa. samo joj drago skinut se i to je sveuser posted image mislim da još ne razumije šta treba radituser posted image

rose kako tvoja trudnoća?

a vir ulošci,kupovala sim ih nakon poroda al nekako su mi mali,a i ona mrežica mi se usječe u ranu.kažu da ima neki vir bez te mrežice. a jedna žena koja je ležala do mene mi je davala neke jessa uloške,ti su bili čudo. tražila ih u dm kasnije i kupila neke jessa al nisu to bili ti,nisam točno znala kakva je vrećica boje. za ovaj porod kupit ću jesse po jedan paket svake vrste dok ne nađem one koje su me spasile.

andi bravo za bebu drago mi je da je sve ok.

(odgovor članu unchy)
Neposredna veza do poruke: 426
21.9.2014 8:51:15   
morenaa
Milenium kise su gotovo cijelo ljeto,al odemo mi cesto,imamo svoju kucicu.blizu nam je pa iskoristimo svaki slobodan vikend.
Unchi Mg pomaze kad imas grceve, a za ledja ne znam sto da ti kazem, vecina zena koje su radjale ima bar ponekad problema s bolom u ledjima..

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 427
21.9.2014 10:16:42   
rose 87
jutro
milenium mi smo dobro hB,guramo,bebica se javlja,ova trudnoca mi je bas teza nego prva i mnogo sam vise zabrinuta ali valjda to tako treba biti,maleni stalno milki stomak pa se nadam da ce se brzo navici na bracu a ubi pitanjima haha,kako tvoja djecica user posted image
ja kupih ove vir 80 sto su na akciji 8 komada,pa valjda ce biti dobri,danas nikakvih planova pa cemo samo odmarati,ostale user posted image poljubac veliki...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu morenaa)
Neposredna veza do poruke: 428
21.9.2014 12:21:04   
marinčii
Drage trudnice ja uletila da vam pozelim ugodan ovaj nedeljni dan ,nadam se da uzivate sa svojim najmilijima.
MILENIUM super za posteljicu sad znaci ne moras vise mirovati.
Ma nama su samo bili zabranjeni odnosi na pocetku kad sam imala ono manje krvarwnje a posle nisu al nas dvoje plasljivi uzas pa se nikako opustit sve krenemo kad jedno se opusti drugo ne moze i tako :)nama prodje 6 mjeseci vec.
ZA kilazu evo citam nije to previse taman tu negdje i treba biti,ko ti toj kolegici vodi trudnocu to mi nesto previse pa kolika ce beba do kraja biti svasta.
UNCHY i mene boli prepona lijeva kad usranem jedva krenem hodati kako me zaboli u prvoj trudnoci me vala nista nije bolilo sad svasta nesto.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 429
21.9.2014 16:06:27   
Andy_Bec23
DD zene moje drage .... Ja sam sada kuhala rucak, pospremala podrum i sve pobacala , koristim muza haha joj jesmo se sad najeli :-)Bilo domace pilece supice, snitzle i krumpir mmmmmmm

Sutra mi ddolaze tetak i tetka u goste pa pripremam sve i pecemo kolac :-)

Marinci draga ja sam vodeni iscjedak imala od pocetka trudnoce al to je sasvim normalno i drago mi je da je kod tebe sve u redu i da bebac napreduje user posted image user posted image a sto se tice bebicine kilaze to je sve samo otprilike a neka bebac da napreduje

milenium ja i ti smo blizu ja sam danas punih 26+0 usli u 27 juhuuuuuuu

Sve ostale ljubim vas puno user posted image user posted image user posted image

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 430
21.9.2014 18:48:44   
almondray
Ženice moje drage , jeste li vi zavirivale kad dolje...mislim jeste li gledale gospođu u user posted image
Joj znam da promjeni boju ali ja se šokirala od prizorauser posted image imaću noćnu moruuser posted image

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

Neposredna veza do poruke: 431
21.9.2014 20:18:03   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: almondray

Ženice moje drage , jeste li vi zavirivale kad dolje...mislim jeste li gledale gospođu u user posted image
Joj znam da promjeni boju ali ja se šokirala od prizorauser posted image imaću noćnu moruuser posted image

Ej draga ja nisam a nisam ni znala za to ????

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 432
21.9.2014 20:58:30   
vanchi88
ahahahaha almond dobra si user posted image user posted image
ja ne mogu nista da vidim od trbuha a kad ogledalo stavim sve mi naopacke hahaha
na slepo se brijem koliko toliko :)

ja danas pakujem neke stvaricce, mm jos kuciiii pa ja sjedim i motam u novine a on dodaje hehe prava radna akcija :)
sad sam stavila neko meso da se pece i krompir cu uz to, a sebi ribu za promjenu...
pa kasnije u goste
primjetila sam da me ovih dana bole malo kao kukovi dok stojim i donji dio ledja, ali cim sjednem lakse mi
jel to normalno?
hodati da ne pricam

< Poruku je uredio vanchi88 -- 21.9.2014 21:02:09 >

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 433
21.9.2014 21:01:16   
vanchi88
milenium - ja zivim u kanadi, ali mm vozi kamion relacije texas-toronto nekada kalifornija toronto...zavisi kako ga baci sef :)
kaze dole je bas kao u filmovima, kaktusi prasume, vrucina... on ide u gradic El Paso koji se granici sa meksikom pa se vecinom dole prica spanski a i njih je na pretek haha.
kaze svega i svega se covjek nagleda u americi...ovdje je malo mirnije ali dole je ludnica

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 434
21.9.2014 22:08:08   
almondray

IZVORNA PORUKA: vanchi88

ahahahaha almond dobra si user posted image user posted image
ja ne mogu nista da vidim od trbuha a kad ogledalo stavim sve mi naopacke hahaha
na slepo se brijem koliko toliko :)

ja danas pakujem neke stvaricce, mm jos kuciiii pa ja sjedim i motam u novine a on dodaje hehe prava radna akcija :)
sad sam stavila neko meso da se pece i krompir cu uz to, a sebi ribu za promjenu...
pa kasnije u goste
primjetila sam da me ovih dana bole malo kao kukovi dok stojim i donji dio ledja, ali cim sjednem lakse mi
jel to normalno?
hodati da ne pricam

user posted image pa ne vidimn ni jauser posted image pa sam se masakrirala, i rekoh da pogledam šta uradi i šokiram seuser posted image

Sanjate li vi poroduser posted image
Ja sam u prošlojuser posted image više puta sanjala.A u ovoj dok još nisam ni znala da sam trudna sanjam da se porađamuser posted image i onda uradim test kad onouser posted image i nisam više.

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 435
22.9.2014 0:28:59   
scarlett
Drage cure, da vam se i ja pridružim, upravo sam ušla u 7 sedmicu. Bilo me nekako strah da to odmah obznanim, ne mogu još uvijek da se radujem, mislim drago mi je, ali prošle godine u ovo vrijeme sam prolazila kroz gubitak jedne bebe i sada nekako sve poredim, kako sam se prošle godine osjećala u kojoj sedmici itd. Razlika između termina je 2 sedmice, nekako se dosta toga poklapa. Bila sam već kod dr. za sada je sve ok i nadam se da ćemo ovaj put ako Bog da uspjeti izgurati do kraja. Puno pozdrava svima, vidim da vas je većina u zadnjem trimestru, želim vam da sve držite uskoro vaše zdrave bebice u naručju.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

Neposredna veza do poruke: 436
22.9.2014 7:29:59   
amrara
Jutro zene kako ste :D JA evo poranila da ucim, imam ispit sutra, dosta toga znam ali i ne znam jos puno stvari, od mog 22mjesecnog djecaka je nemoguce uzeti olovku u ruke. Tacno ne znam odakle ima onolika energija, da ja barem mogu toliko biti budnauser posted image user posted image
Sad prelazim kod drzavnog doktora, sve su prilike da cu kod Katice na Jezero. Sad sam 28a sedmica, tj. u cetvrtak aBd punih 28+0. Kaze doktor da je beba velika, sad je 1200 gr. Dobila sam kilu/bruh skroz ispod stomaka, i jednu manju na pupku (to je ono kad pupak bas iskoci) ali kaze da ce se barem ta uglavnom povuci. Ova ispod stomaka me boli kad se zamorim.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 437
22.9.2014 8:10:26   
Andy_Bec23
Jutro drage moje ja evo krenula u bolnicu na kontrolu ;) bas se radujem ponovom ultrazvuku hihi ;)

Ajmo ustajanje nema spavanja ;)

Daj mi recite jel to normalno al ja imam osjecaj da mi je stomak pao prema dole ;( kao da vise ne raste prema gore vec da pada dole i malog osjetim tako 2 cm ispod rebara znaci uopce jos nije kod rebra .. Jel to ok za 27 sedmicu?

Neposredna veza do poruke: 438
22.9.2014 9:49:18   
marinčii
Jutro zenice mene glavobolja probudila rano bas me boli grozno i nekako imam osjecaj koda nemam dovoljno zraka i da cu se ugusiti uh evo me sjedim kraj prozora.
ANDY sretno na pregledu za spustanje stomaka neznam al mislim da je ok nekim zenama je unize a nekim uvise niamo svi isti.
VANCHII i mene bolee prwpone posebno na kraju dana jedva ja krenem hodati uzas ko neka stara bakica:)
ALMOND joj bas me nasmija sto veli vanchii ja svoju i ne vidim od stomaka a vala mi nije velik nit je zagledam necu da imam nocne more:)
SCARLET dobro nam dosla ,zelim ti ugodnu i bez problema trudnocu i da rodis zivu i zdravu bebicu .

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 439
22.9.2014 10:17:40   
almondray

IZVORNA PORUKA: scarlett

Drage cure, da vam se i ja pridružim, upravo sam ušla u 7 sedmicu. Bilo me nekako strah da to odmah obznanim, ne mogu još uvijek da se radujem, mislim drago mi je, ali prošle godine u ovo vrijeme sam prolazila kroz gubitak jedne bebe i sada nekako sve poredim, kako sam se prošle godine osjećala u kojoj sedmici itd. Razlika između termina je 2 sedmice, nekako se dosta toga poklapa. Bila sam već kod dr. za sada je sve ok i nadam se da ćemo ovaj put ako Bog da uspjeti izgurati do kraja. Puno pozdrava svima, vidim da vas je većina u zadnjem trimestru, želim vam da sve držite uskoro vaše zdrave bebice u naručju.

user posted image dobro nam došla, baš mi je drago vidjeti te ovdje.Nemoj da brineš unaprijed, uživaj u trudnoći.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 440
22.9.2014 10:26:11   
almondray
Andy ionako ideš na pregled pa će ti dr. reći šta je i kako.Može bit da se bebica okrenula poprijeko pa oslobodila pritisak na rebra.A možda i nisko nosiš.

Marinči jesi li ti neki dan spominjala recept za anemiju?Nešto bademi , kakao i šta još???
Jesi li kontrolisala pritisak?Otičete li vi?Meni su prije noge oticale sa napredovanjem trudnoće, međutim sad hB ništa.
Ja sam loše spavala,probudio me bol u stomaku, krsta me boleuser posted image na kraju trčkalicu dobijem.Stvarno sam se prepala...opet.
Odem istuširam se i zamotam u jorgan,i sve se smiriuser posted image

Neposredna veza do poruke: 441
22.9.2014 10:35:06   
marinčii
ALMOND jesam spominjala sam,ide dzem od kupina 100grama badema mljeveni i 100 grama kakaa to se sve pomijesa i jede se po dvije kasike nataste.Meni doktor dao da pijem neke tablete jos ih nisam kupila iako mi je hgb 119 A ZELJEZO 12 veli padat xe to pa da se ne dovedemo da pred porod bude skroz nisko pa da moras venozno primat.
Sto se tice proljeva neznam sta bi ti rekla i ja sam prosli tjedan. svaki dan imala stolicu rijedju jest jednom dnevno bilo al bi mi cudno posto sam dosad se borila sa zatvorom

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

Neposredna veza do poruke: 442
22.9.2014 11:03:06   
rose 87
ja cu vas samo brzinski pozdraviti pa se nadam da cu vas kasnije uspjeti iscitati,nadam se da su mi trudnice dobro i zdravo,poljubac veliki...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 443
22.9.2014 12:20:58   
vanchi88
dobar dancic trudnice
kod mene je 06h sad vozila mm na posao i samo da se javim pa odo odmah nazad u krevet jer je i dalje mrkli mrak napolju
ANDY - nemoj da se sikiras gdje ga osjetis jer on i dalje ima dovoljno mjesta da se pomjera gdje god hoce....ja svog malenog osjetim vecinom oko pupka i ispod...kad legnem onda osjetim vise i sasvim nekada mi je iznad pupka i tu se okrece,udara sta li je vec. Nije mi nista niko spominjao da li nisko nosim ali pretpostavljam, svaka zena to drugacije nosi zato se nemoj nista brinuti najvaznije je da ti osjetis bebca.
pisemo kad ustanem tamo pred vase spavanje haha
user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 444
22.9.2014 12:44:50   
Vanne
Vanchi pisem ovdje samo da ti kazem da imas pp....

Andy u 20 nedjelji vrh maternice je u visini pupka,svake nedjelje se pomjera za 1 cm gore,znaci po tome vrh maternice ti je 7 cm iznad pupka....oblik stomaka zavisi od polozaja plodai mjesta gdje je posteljica smjestena....ako beba mjenja polozaje a ima jos uvijek dovoljno prostora za to onda je ok ako oblik i visina stomaka varira....

Marinci kako si mi ti mila?

Pozz ostalim trudnjacama

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 445
22.9.2014 12:47:47   
Vanne
I ove trudnice koje su malokrvne....popravljajte zeljezo,na porodu se izgubi mnogo krvi,ja sam zbog nemara zavrsila na transfuziji nakon poroda....a ako nemate dovoljno zeljeza i beba ce imati manjak u rezervama,kao sto je slucaj sad sa mojom...

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 446
22.9.2014 13:21:17   
marinčii
VANNE draga ja sam dobro iako jos uvik povracam a evo nesto me danas glava boli pa sam bas nikakva al eto sve je to prolazno valja nam izdrzati.Sto se tice anemije i ja sam cijelu proslu trudnocu pila nadomjestak a ovu evo bilo sve ok dosad a sad moram piti bas da bi sprijecila to da primam venozno tako mi je bar doktor rekao.,a i moj M malo malo anemican i onda mora piti sirupe.
KAKO si mi ti?ka ko curica napreduje?bas mi je drago da si nam se malo javila.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 447
22.9.2014 13:36:51   
Vanne

IZVORNA PORUKA: marinčii

VANNE draga ja sam dobro iako jos uvik povracam a evo nesto me danas glava boli pa sam bas nikakva al eto sve je to prolazno valja nam izdrzati.Sto se tice anemije i ja sam cijelu proslu trudnocu pila nadomjestak a ovu evo bilo sve ok dosad a sad moram piti bas da bi sprijecila to da primam venozno tako mi je bar doktor rekao.,a i moj M malo malo anemican i onda mora piti sirupe.
KAKO si mi ti?ka ko curica napreduje?bas mi je drago da si nam se malo javila.

Ff
Curica raste ko iz vode,debeljuca prava,stalno nas ruzi dr da puno dobija na tezini,ali briga me....dijete samo doji,nisu to prazne kalorije...
I ona je blago anemicna,ja nisam htjela uzimati tothemu posslije poroda jer joj je pogorsavala grceve,pa joj sad propisali legofer da pije...on joj poremetio stolicu,ma haus zivi pa joj ga ukinem i sad sam ja na tothemi da joj prenosim preko mlijeka zeljezo...a grcevi slabe hvala Bogu...
Joj tebe te mucnine bas hoce,ne znam kako izdrzavas... koja si sad nedjelja? Kad ovako vidim andy 27 nedjelja a ko da je juce bila osma...bas vrijeme leti ko ludo....
Samo pij zeljezo i jedi cveklu,ja sam bila uzasna nakon poroda,nisam mogla glavu podici a da se ne onesvijestim....sve zene nosaju svoje bebe u porodilistu a ja ne mogu ustati iz kreveta do wc....

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 448
22.9.2014 15:41:53   
marinčii
Ma ako samo doji neka je kakva dijeta svasta i ovi doktori izvaljuju,a ti navali na borovnice ja sam posle poroda samo jela borovnice i pila sok od istih i bas me podiglo inace neznam sta bi jer sam bila smrsala i oslabila uzas.A mom M su davali ferrum lek on je malo blazi pa mu nije toliko stolicu uneredio.
Ja sam ti danas punih 29 tjedana jos 11 imam i eto bebice abd jedva vala cekam da mi se najest ko covijek hehe ovako uvik gladna i zeljna a nista mi zivo ne pase

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 449
22.9.2014 19:03:08   
vanchi88
vane samo ti nju doji... hvala bogu ne moras dohranjivati cula sam za neke slucajeve gdje samo majcino mlijeko nije dovoljno
bravo za curu imace sarah da bira medju decembarskim djecacima ahha user posted image

ja sam skoro ustala, jedva zaspala kad sam odvezla mm na posao... vani hlado a ja se u kucu zatvorila
drugarica mi je sinoc dala punu kutiju stvarcica od njegog djecaka.. ja nista jos nisam kupovala ali mi ona dala mnogo stosta
andi generacijo gdje se skrivas?
sta vi zenice radite?

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *