Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 19.9.2014 13:17:27
Andy_Bec23
Dobar dan drage moje evo ja sada usla kuci
Kontrola je super prosla i sve je u redu :-) Moj malisa je pravi momak.... Termin nam ostaje 28.12.14 tako da smo danas 25+5 :-) Mama se udebljala 7 kila do sada
Da vi vidite kako je on papao dok smo gledali ultrazvuk hahaha pravo pravcato zvakanje , nisam mogla vjerovat sta radi naravno odmah suze na oci haha Zaljubljena sam u njega
Idem malo odspavat pa na kavu u 4 sa kolegicom njoj je termin svaki dan da se porodi haha
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 19.9.2014 15:47:44
vanchi88
bravo za kontrolu andiiii sad ce to brzooo proci eto nove godineee hhe i ja vam drage zenice slabo spavam, dugo mi treba da zaspim vrtim se svaka mi poza nekako neugodna a onda se i u snu vrtim nikako mira nisam jos redovno pocela u wc, ali po koju noc ustanem i nikako opet zaspati meni se vecinom piski kad sam u hodu vjerovatno zato sto tada bebac bas pritisce dole, bez obzira iako sam vec isla u wc, opet moram valjda je to sve normalno ja danas odoh po svoga muzica dolazi iz dalekog texasa :) pa cemo malo hodati po torontu ko zna kad se odselim kad cu dolaziti ovim putem haha
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 19.9.2014 20:48:15
ena23
Ja samo dosla da se odjavim sa teme. Nazalost, nema vise ploda, imala sam spontani. Pregled za sedam dana. Ako ne bude sve otislo samood sebe radit ce mi kiretazu.
Pozdravljam vas sve, zelim prelijepe i ugodne trudnoce i zive i zdrave bebice. Ljubim vas.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 19.9.2014 21:07:08
hapymum
ena draga bas mi je zao.
IZVORNA PORUKA: ena23
Ja samo dosla da se odjavim sa teme. Nazalost, nema vise ploda, imala sam spontani. Pregled za sedam dana. Ako ne bude sve otislo samood sebe radit ce mi kiretazu.
Pozdravljam vas sve, zelim prelijepe i ugodne trudnoce i zive i zdrave bebice. Ljubim vas.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 19.9.2014 23:48:26
Andy_Bec23
Tuga ;( jako mi je zao ;( nemam rijeci osim da ti kazem mislim na tebe .... Drzi se ljubim te puno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 19.9.2014 23:50:43
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: vanchi88
bravo za kontrolu andiiii sad ce to brzooo proci eto nove godineee hhe i ja vam drage zenice slabo spavam, dugo mi treba da zaspim vrtim se svaka mi poza nekako neugodna a onda se i u snu vrtim nikako mira nisam jos redovno pocela u wc, ali po koju noc ustanem i nikako opet zaspati meni se vecinom piski kad sam u hodu vjerovatno zato sto tada bebac bas pritisce dole, bez obzira iako sam vec isla u wc, opet moram valjda je to sve normalno ja danas odoh po svoga muzica dolazi iz dalekog texasa :) pa cemo malo hodati po torontu ko zna kad se odselim kad cu dolaziti ovim putem haha
Ma hoce da brzo ce ;) joj kako super kad kazes iz texasa dolazi i ides u toronto ... Cini mi se ko da je neki film ;)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 19.9.2014 23:52:05
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: Anelat
super Andy i ja sam 7 kg dobila :) 28 +6 :)
Ja sam vec bila pisala da se bas bojim kila ... Al neka meni on bude ziv i zdrav ma ko sljivi kile ;) a i ti si super pa 3 nedelje razlika a vidi isto kila ja cu za 3 nedelje sigurno jos vise imat ;)
< Poruku je uredio Andy_Bec23 -- 19.9.2014 23:54:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 8:59:59
almondray
Žao mi je što to čujem.Čuvaj se
< Poruku je uredio almondray -- 20.9.2014 9:00:35 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 10:47:22
marinčii
Zene moje dobro vam ovo kisno jutro. JA sam jucer primjetila malo mokro na gacicama i odma zabrijala da mi curi plodna voda odma zvala doktora i evo taman dosla s kontrole,sve uredu hvala Bogu plodne vode dovoljno ne curi kako sam se ja prepala nego imam neki iscjedak eto po prvi put i dao mi polygnax da stavljam svaku drugu vece po jednu.Bebac masala super napreduje ima 1300kg i opet glavicu prebacio prema gore a prosli put bila dole pravi jw vrtirep.Ja smrsala kilo imam 63 kg al eto doktor mi veli da ne brinem jer bebac napreduje on sebi uzme sta mu treba ,kaze kako su zene u ratu imale po 40 kila pa opet radjale djecu uredne kilaze tako da necu vise brinuti ,mada poznavajuci sebe opet cu ja naci nesto kad sam pravi panicar . ANDY. bravo za kontrolicu drago mi je da bebac napreduje a i kilaza ti je dobra taman koliko treba za nedelju u kojoj si. ALMOND. kako si mi ti?kako djecica? ROSE ,VANCHII,MORENAA,UNCHY,MILENIUM, I SVE OSTALE imate mahanje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 11:28:56
almondray
IZVORNA PORUKA: marinčii
Zene moje dobro vam ovo kisno jutro. JA sam jucer primjetila malo mokro na gacicama i odma zabrijala da mi curi plodna voda odma zvala doktora i evo taman dosla s kontrole,sve uredu hvala Bogu plodne vode dovoljno ne curi kako sam se ja prepala nego imam neki iscjedak eto po prvi put i dao mi polygnax da stavljam svaku drugu vece po jednu.Bebac masala super napreduje ima 1300kg i opet glavicu prebacio prema gore a prosli put bila dole pravi jw vrtirep.Ja smrsala kilo imam 63 kg al eto doktor mi veli da ne brinem jer bebac napreduje on sebi uzme sta mu treba ,kaze kako su zene u ratu imale po 40 kila pa opet radjale djecu uredne kilaze tako da necu vise brinuti ,mada poznavajuci sebe opet cu ja naci nesto kad sam pravi panicar . ANDY. bravo za kontrolicu drago mi je da bebac napreduje a i kilaza ti je dobra taman koliko treba za nedelju u kojoj si. ALMOND. kako si mi ti?kako djecica? ROSE ,VANCHII,MORENAA,UNCHY,MILENIUM, I SVE OSTALE imate mahanje.
Eto vidiš, zato te i bolio stomak ,i kod mene je isto bilo,prvo me bolilo,žigalo i tek onda se pojavio taj icjedak. Nekasi sebe umirila, a i vidjela bebicu.Ja jedva čekam da vidim svog , rekla mi jeda dođem u 34. sed. kad će mi i protoke u posteljici provjeri(ma šta god to značilo )
I kod mene je nemiran,prva dvojica nisu bili.A ovaj kad krenesa premetanjem sve mislim da će mi koža popucat, sad ga osjetim na jednoj strani, sad na drugoj.Neko veče sam poskakivala u krevetu toliko me škakiljalo iznutra Dječaci su dobro hB,igraju se zajedno za čudo jedno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 13:48:44
rose 87
Marincii za bebicu neka napreduje samo,moja kuma isto povraca cijelu trudnocu i rodila je dvoje zdrave djece sa normalnom kilazom tako da te to ne brine ako je sve ostalo hB ok zene moje koje ste vi uloske koristile poslije poroda,koji se ono moraju ponijeti u bolnicu,ja sam sve pozaboravljala a gledam u dm oni vir crveni na akciji 1+1 gratis jeli se oni uzimaju... jos nesto ja bih trebala sad voditi trudnocu privatno a moram i ovom drzavnom otici zbog uputnice i ctg-a kad bude vrijeme aBd,kako ja kod njega da izbjegnem uz,dali da mu kazem iskreno idem privatno na uz ili sta,jer me strah da ce stetiti bebici ako mi budu radili i jedan i drugi uz,mada kod drzavnog to nije cesto mozda jednom u 2-3 mjeseca ali kod privatnika cu raditi redovo jednom mjesecno... eto ugusih ja ko da mi je prvo dijete
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 16:03:02
marinčii
ALMOND da eto pojavio se taj iscjedak iako nije bas obilan al valjda ce vaginalete pomoci.Ja isto opet idem kad napunim 33 tjedna na pregled tako mi je rekao bar,ti protoci se gledaju da vide dali posteljica jos uvijek obavlja svoju funkciju tj.da bebu opskrbljuje svime sto joj je potrebno ne brini to je rutinski pregled svima to rade. ROSE87 ja koliko se sjecam da sam uzimala vir 80 uloske za prve dane a kasnije mogu i obicni kad rana malo zaraste.Za drzavnog doktora neznam sta bi ti rekla ja idem samo privatno al ovaj doktor radi i u bolnici pa kad bidem pri kraju on ce me narucivati u bolnicu na ctg i te zadnje kontrole.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 17:53:23
vanchi88
cao cure mm kuci pa smo jutros fino odspavali, ili barem on posto sam ja malo malo budila se...vrucina me neka uhvatila preznojila sam se. ovdje ugrijalo skoro 30c. haos a neki dan ni 10 nije bilo.....nije normalno vrijeme ena - drzi se, nemam sta drugo reci, nije lako ali moras napred srce.. marinci - ja nekada primjetim tako iscjedak ali ja se izgleda znojim jer vecinom je to kad ja hodam, sve kontam ajme sta je ovo,ali kako ovo ljeto bi ja sam se vjerovatno znojila jer ga nisam imala kad sam kuci i ne krecem se puno.. andi gdje se ti gubisss danas
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 18:06:09
vanchi88
ja u utorak ujutru idem na kontrolu, pa onda 2og okt opet kod novog dr.. jedva cekam da ga upoznam, ovaj put je jedan stariji ciko za kojeg sam cula bas sve najbolje moju drugaricu je porodio zene koliko vi cesto osjetite BH kontrakcije? ja nekada osjetim po koji na dan nekad nema par dana itd...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 19:30:02
morenaa
Ena draga jako mi je zao i ja sam imala 2 spontana i znam kroz sto prolazis al imas svoja 2 djecaka za koje trebas biti jaka, drzi se
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 19:48:38
almondray
rose 87 dobro si me podsjetila , vir 80 i u dm-su 1+1 do srijede čini mi se.Inače su poskupi ali zakon. Ja sam prošli put kupila samo dva pakla a ostala u bolnici 2 dana i zafalilo mi došla kući mm nije moga nigdje u gradu naći baš te.Tako da ću se sad obezbjediti na vrijeme.
Marinči znači i kod vas se ide u 34-tom tj.?Nisu mi to nikad prije spominjali, ja vodim trudnoću u dz i tu mi je dr. samo jedan uz radila (ona očekuje da joj strpam u džep pa da me naruči) ali idem privatno kad je potrebno.Uvijek se sa njom dogovorim kad da dođem opet.
Morena kako si ti?
Vanchi ja sam bh osjetila samo par puta u toku ove Ali su me jednom pravo dugo držale.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 20:14:44
marinčii
vanchii ma i ja se znojim isto pa mozda je i od toga na gacicama mokro bilo jer ovaj iscjdak što mi se pojavio nije obilan mrvicu ima kad se obrisem samo,al eto kad sam ja panična i odma letim da provjerim ,ovako sam sad mirna i neću se mislit jeli ili nije. Kontrakcije I JA IMAM nekad po par dana ništa a onda jedan dan po nekoliko puta ,to samo maternica vježba nemoj se sekirati. almond da i mene je tada naručio kaže da tada valjda gleda te protoke i jos jednom detaljnije bebu pregleda i mjere kilažu.
Nego ja sad malo poređujem težinu bebica u 29 tjednu i baš ispade da je moja mašala napredna ili je doktor fulio malo u mjerenju?Nešto mi puno da ima 1300kg u 28+5
< Poruku je uredio marinčii -- 20.9.2014 20:15:29 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 21:12:10
morenaa
Andy za pregled Marincii meni se slicno dogadjalo kad bi bila u visokoj trudnoci al pripisivala bi to znojenju, ljetne vrucine itd, a nek si ti otisla na pregled i sad kad znas da je sve uredu opusti se i uzivaj Almondray kot tebe 3.sin bas mocno Rose vir ulosci su ti najbolji za poslije poroda.. MI smo jucer otisli na more, mislili bit ce lijep vikend pa da djeca jos malo uzivaju.. N i mm su se cak i okupali,more je bas toplo no od danas popodne kisa nije prestajala padati pa smo se vratili nazad..jos uvijek me drzi umor,pospanost i mucnine
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar 20.9.2014 22:58:10
unchy
marinčii za kontrolu, a sto se tice iscjedka to se i meni nekad zna pojaviti, to je normalno, samo je vazno da nema neugodan miris, ja sam se bas i prije jadala na forumu zbog toga. Mi smo hB dobro, samo sto me znaju boljeti prepone i krsta, pa sam pitala doktora za to, on mi je dao magnezij da pijem i kaze da je to normalno i da bi mi trebalo biti puno bolje od magnezija, pa evo nadam se. ena zao mi je stvarno, uz tebe smo i drzimo ti fige da ponovo sto prije ugledas ostale debeljuce
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.