jasmin
|
9 mjeseci sam skidala nakupljene kilograme i uspjela . -Prvo pravilo: Ne misli da ćeš skupljene kilograme skinuti za kratko vrijeme, treba puuuuno volje, borbe i odricanja. Mjesecima se nakupljalo, mjesecima će se i skidati, ako želiš da efekat bude dugotrajan. -Drugo pravilo: Počni sad, odmah !!! Bez onog da pojedem zvrk pite i sl. Odmah izbaci hljeb, pite, šećer i sve što ga sadrži. -Treće pravilo: Nikada ne odustaj ! I ako ''zabrljaš'', nastavi dalje kao da ništa nije bilo. Kod skidanja prvih par kilograma ne bi trebalo vježbati, ali bi trebalo hodati barem 30 minuta dnevno. Ja sam vidjela da sam se ugojila u godini dana, ali se nisam vagala, do onog 21. novembra, na moj rođendan, kada sam stala na vagu i vidjela 75 kg. Istog trenutka sam rekla sebi ''e gospoja, dosta !!! '' I odmah krenula rigorozno, nije poželjno, i evo me kao ona s jutjuba, vama je to čudno, ali ja sam to morala da uradim . Nabavila gajbu cijeđenog soka od jabuke i približno praktikovala pravila medicinske dijete. S tim da, kad sam bila gladna, pojela bih bananu ili jabuku, umjesto krekera sam jela petit keks. Bilo je to 5 dana, pa 2 dana odmora, i tako 21 dan. Za tih 21 dan držanja, plus po 2 odmora, su otišle 4 kile. Poslije toga sam jela drugačije, dakle, ne po pravilima dijete. Uglavnom, u tih 9 mjeseci dam probala i kupus dijetu i UN 7 dana, i ishrana bez tjestolikih jela i slatkiša, i opet medicinsku, i skinula do sada 12 kg. Planiram još 2 da skinem aBd i da se smirim . Moja kilaža sada je 63, na visinu od 162. Htjela sam do 62 kg, ali volim nepar, pa sam odlučila da idem na 61. Upisujem se s vama da bodrimo jedni druge za tih mojih preostalih 2. Ne želim biti mršava, samo želim da izgledam pristojno . Vježbam svaki dan po 10, 15 minuta, one osnovne vježbice samo da nisam bez neke aktivnosti. A sada kad djeca krenu u školu, ide i mama, po najmanje 2 puta dnevno do škole i nazad. Odličan način da održavam kilažu . Od danas pa narednih 6 dana sam izbacila slatkiše, hljeb i tjesteninu. Bumo vidli hoće li otići i ta jadna 2 kg .
< Poruku je uredio jasmin -- 20.8.2014 11:40:57 >