|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
25.7.2014 19:54:18   
kokouli

IZVORNA PORUKA: okana

Kokuli želim ti od srca da uspiješ, jer znam kako je. Znam da ću platiti još 2000 KM rekli su mi to i to mi nije problem jer sam prije samog postupka dobila detaljne informacije. Ali sav novac se isplati sutra kad budemo imali jedno malo i vjeruj mi briga me i za kredit koji ću ja i suprug vraćati još 5 godina. Ako ne uspijem ja ću opet dići kredit. Ja sam inseminaciju radila u Euromedical-nije uspjela, IVF u Bahceci i iskreno u obje sam klinike bile zadovoljna. Mislim da je najbitnije da imaš povjerenje u svog dr i njegov tim. Bitno je da imamo mogućnost izbora da odaberemo kliniku i dr kojeg želimo. Hvala Bogu da ove klinike postoje da ne idemo po inostranstvu i dajemo još za troškove spavanja, ishrane, prevoza i sl. Moj post je bio u smislu da poželim sreću ženicama u bilo kojoj klinici, želim i dr Umitu i dr.Kurtu uspjeh i puno iVF bebica i da se sve ostvarimo kao majke.Amin!

Ja sam se srela s dr.Enverom tada prije 2 godine i pregledao me i zacudio se kako ne ostajem trudna i rekao mi da je to moguce prirodno i zaista sam zatrudnjela prirodno tj.bio je ciljani uz jednu stopericu ali sam imala spontani prije pola godine ,a sada moram na taj IVF i sva sam nekako ne znam ....nesretna sam grozno poslije svega sto je bilo ali nekako samse sastavila ,guram dalje ,tako Elice razumijem te sasvim kad kazes nisam spremna ,ali ja vise nemam ni vremena ,godine jure .

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 2201
25.7.2014 21:31:22   
dzeny31
Drage moje zenice, zelim vam puno srece i da ako Bog da sto prije dodjete do svojih bebica, bez obzira u kojoj klinici radili postupak. Znam da je sve to tesko i psihicki i finansijski pregurati, ali vrijedi. Mislite samo na svoj cilj, i uz Boziju pomoc to ce se ostvariti. Cuvajte se i budite hrabre i jake, jer vi to mozete.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2202
26.7.2014 1:46:55   
Elica 5
Kokuli nisam ništa od nalaza platila svi nalazi koji se vade kod njih se ne plaćaju oni su uračunati u cijenu postupka,, tako da ništa nisam platila samo sam ja kad sam došla kući malo otvorila stranice ovih poliklinika i gledala cjenovnike i gledala koliko koji košta i skontala da bi me oko 300 km izašlo da sam to sve plaćala,,, tako da je to super,, a tebi sretno i zovi odma ako si mislila ujutro jer mislim da doktor ide za tursku sutra pa vidi,,,, da ti ne ode.....

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 2203
26.7.2014 19:40:18   
kokouli
Bila sam danas na pregledu ,dao mi je Femaru da pijem 5 dana ,rekla sam mu da sam jednom pila to i nisam reagovala ,on kaze ide na ciljani odnos buduci da sam prije 6 mjeseci ostala trudna na isti nacin ......nista se ne nadam al hajde ....I rekla sam mu da ja ne bih to ciljala pretjerano niti radila IUI vec naredni put na mikroinekciju ,pa cemo vidjeti ,uglavnom nisam nista platila ,za 5 dana na kontrolu.user posted image I otisao je za Tursku .

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2204
26.7.2014 19:57:51   
Elica 5
E dobro je da nije bio otišao,,, user posted image ,,,, ma hajde probaj još ovaj put sa femarom tko ga zna možda baš sad upali kad se ti najmanje nadaš,, a ako ne onda idući mjesec odma direkt bocu user posted image user posted image kaži doktore ja više neću da čekam hoću da se bocam,,,, šalim se naravno ali neka si pristala pokušaj eto nekošta te ništa sem ciljanja user posted image user posted image

16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2205
26.7.2014 20:09:00   
Elica 5
I da Kokuli nekako mi drago kad vidim da je tako,,, jer ipak je naš, doktor Enver fer user posted image pa mogao ti je reć da od danas krećeš u postupak,,, šta ga briga zar ne,,,ali eto to mi je po hiljaditi put dokaz da on stvarno neželi ulaziti odma u postupa ako već može pokušati na jeftiniji način za pacijenta user posted image user posted image ....pa aBd možda i upali,,,,,,

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2206
26.7.2014 20:36:03   
kokouli
I ja sam to MM rekla ,kazemzacudih se kontala sam odmah ce me u postupak ,ali eto nije ,ma da sto kazes hajde da pokusamo i to nema sta nismo probali ,ma ne dr.je ok fakat ,samo sto sam ja nako na rezerve znas ,ali ko zna ....daj Boze da upali ,iako se ne nadam bas nimalo netso .Kazem jednom sam pila tu Femaru i nisam dobro odreagovala ,imala sam 2 folikula ali ne dovoljno su se razvili i tako ,a mozda je bio takav mjesec ,ko ce ga znati .......user posted image Doduse ,zasto i ne pokusati ,ipak MM ima odlican nalaz a i mene se valjda moze srediti sa tim folikulima ,joj ne znam sva sam nekakva ,najgori mi je nio UZ buduci da mi je 2 dan ciklusa .user posted image

< Poruku je uredio kokouli -- 26.7.2014 20:37:27 >

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2207
29.7.2014 8:54:45   
melody85
Drage forumasice,primjeticete da sam "zvanicno" nova na forumu mada sam ja tu i tamo pratila vase price i iskustva i to mi je u pojedninim siutuacijama pomoglo i donijelo neke korisne informacije.Naravno,imali smo isti problem kao i vi...borbu za potomstvo.Suprug i ja smo u braku 6 god,a nasa lutanja i borba su trajali nekih 4 god.No,hvala Bogu vriedilo je,svaka borba i trud se isplati a narocito kada docekate taj trenutak kada vam konacno kazu da ste trudni!!!!Naravno,nakon toga slijede drugi strahovi i strepnje da li ce sve biti u redu....ali morate biti pozitivni i vjerovati da ce te doci do svoga cilja.Ja vjerujem....sada sam usla u 4.mjesec,dvojke su...za sada su bebaci a i ja super!!!Tvrdim da je velikim dijelom za uspjeh zasluzno stanje uma...tek kada sam rascistila neke stvari sama sa sobom,kada sam naucila biti sretna sa onim sto u zivotu imam a u granicama normalnog i moguceg se boriti za ono zelim i nemam.Mi smo IVF,tacnije ICSI radili u Bahcecciju,njima smo ukazali svoje povjerenje i nismo se nimlao pokajali.Postupak je uspio od prvog puta,za svo osoblje od doktora pa nadalje nemam rijeci,predivni su.Cijene su takve kakve jesu..za nas standard previsoke.Narvno tesko je se pomiriti s tim u kakvoj drzavi zivimo ali sta je tu je.Osrednjeg smo imovinskog stanja i nije nam lako biti pripremiti taj novac ali uspije se nekako i onda se na to ne treba vise osvrcati.Nismo jos sjeli i izracunali ali rijec je oko nekih 6000 km sigurno mozda i vise.Zelim vam svu srecu ovoga svijeta,ako vas bilo sta zanima mozete pitati.Da..nasi prijatelji su radili IVF u vrijeme dr Kurta i isto im je uspjelo od prvog puta i prezadovoljni su s njim tako da sam uvjerena da i klinika New life je isto odlican izbor.Poz

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 2208
29.7.2014 9:14:09   
melody85
Izvinjavam se M1985,nisam imala namjeru da ovo bude tebi neki odgovor vec opcenito.To je mi je prva objava...ne znam kako sam to izvela user posted image

(odgovor članu melody85)
Neposredna veza do poruke: 2209
29.7.2014 10:01:17   
M1985
Sve ok. I ja sam Bahcecijeva trudnica i bas mi je drago da cujem pozitivna iskustva. Cestitam na bebixama i da sve aBd prodje u najboljem redu. Znam kako je cekati svaki novi pregled i jisliti da li ce sve biti ok.

(odgovor članu melody85)
Neposredna veza do poruke: 2210
29.7.2014 10:59:35   
melody85
Da...izgleda da ima puno Bahcecci trudnica user posted image ...i meni je drago cuti kada se sve sretno zavrsi.

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 2211
1.8.2014 10:53:43   
melody85
Meni je nakon postupka,hvala Bogu uspjesnog,sto i vama svima od srca zelim,ostalo nesto lijekova pa ako nekome bude trebalo neka mi se javi,dala bih vrlo povoljno i neke bih poklonila.Imam 1 Cetrotide,2 Menopura koji su isto sto i Merional jer ja nisam uspjela naci u apotekama dovoljno Merionala pa je dr.Umit rekao da dokupim Menopure,estrofem,Urogestan,Medrol.Poz

(odgovor članu melody85)
Neposredna veza do poruke: 2212
1.8.2014 13:35:22   
Elica 5
melody 85 imaš pp poslala sam ti,,,,

(odgovor članu melody85)
Neposredna veza do poruke: 2213
1.8.2014 17:03:43   
Alepa
Velik pozz, svima
Novi sam clan, ali pratim vase razgovore odavno. Trebalo bi mi je jedno razjasnjenje. Na pregled kod Basceci sam bila prije 2 god. dr Kurt me je pregledao, dobili sve informacije o IVF-i nismo se mogli odlučiti. I dalje nema nista novo, a citajuci da je on otvorio svoju polikliniku, gdje sada otici. Djelovao mi je pravo profesionalno, strucno, sta sada ?
Hvala unapriijeduser posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2214
1.8.2014 18:54:11   
kokouli
To bi ipak morala sama da odlucis ,da otvorio je svoju kliniku ,a i Bahceci tim je vrlo uspjesan s njim i bez njega ,reklo bi se .U svakom slucaju sretno ti bilo sta god odlucila .user posted image .

(odgovor članu Alepa)
Neposredna veza do poruke: 2215
1.8.2014 19:05:12   
Alepa
U pravu si, hvala ti u svakom slucaju. Najbitnije je da ja sam prelomim, i smognem snage za to.user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2216
1.8.2014 21:57:43   
Elica 5
Alepa dobro nam došla a još brže otišla sa ove teme na temu za trudnice ABD,,, draga moja ti sama moraš odlučiti,,, ako imaš pare za postupak onda je puno lakše,,, odabrati jer imamo dobre klinike i uspješne,,, što se tiče Envera tu se nema šta puno pričati zaista a odeš i porazgovaraš ponovo jer su konsultacije besplatne tako da nećeš ništa izgubiti odeš i sama se uvjeriš šta ti godi a šta ne,,,,

Kokuli kakve su to promjene,,,,, pročitah tamo znači nećeš na ciljanje user posted image a kako god sretno,,,,

(odgovor članu Alepa)
Neposredna veza do poruke: 2217
1.8.2014 23:00:19   
kokouli
Da ,to danas dr.kaze da je tako pametnije a ja vala ne znam sta je naumio ,nadam se da zna sta radi ....sutra mi je kontrola opet.user posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2218
1.8.2014 23:03:22   
Alepa
Hvala ti puno, znaci mi ta podrskauser posted image .

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2219
1.8.2014 23:30:23   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: kokouli

Da ,to danas dr.kaze da je tako pametnije a ja vala ne znam sta je naumio ,nadam se da zna sta radi ....sutra mi je kontrola opet.user posted image

Neznam šta da ti kažem,,,, ja vazda kažem hajde valjda doktor zna šta je najbolje,, tako da sretno user posted image

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2220
1.8.2014 23:48:35   
mersudina 27
Veliki pozdrav za sve zenice na meni najdrazoj RR temi.
Vidim ima dosta novih trudilica tako da mene rijetko koja i zna.
Moja dva sunca imaju vec 14 mjeseci,veliki momci.nisam se dugo javljala na forum.Ali eto nekako sam imala potrebu da sa vama podijelim svoje iskustvo.Svoje djecake sam cekala vise od 11 god.i hvala Dragom Allahu i nasem dobrom dr.Enveru,docekala sam da i ja nekome budem mama.Mozda ce sad neke zene da pomisle da je ovo reklama za dr.Envera nije zaista.Ja za njega imam samo rijeci hvale.Na prvom mjestu sto je on veliki covjek,humanista,pa tek profesionalac.I tako mi je drago da se opet vratio u nasu zemlju da pomaze parovima koji zeljno iscekuju da postanu roditelji.I jako mi je drago da kompletan tim iz Bahceci sada radi u New Life jer zaista to je najbolji tim na svijetu kojem ja bezgranicno vjerujem.

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2221
2.8.2014 8:28:26   
kokouli
Vidjecemo danas sta se desava ,radi se o tome da ja imam mali broj folikula u rezervi ,godine i sve skupa ...da u najjacoj stimulaciju mogu dati 2 folikula ,a to dam i bez stimulacije ,tako da valjda je ocvo najbolja varijanta za mene .DR.je ok .vidi se da mnogo zna i ima ekstra kliniku ,ali to sve skupa za ishod ne mora da znaci bas nista .Pratimo pa javim .

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 2222
2.8.2014 8:29:59   
kokouli

IZVORNA PORUKA: Elica 5

IZVORNA PORUKA: kokouli

Neznam šta da ti kažem,,,, ja vazda kažem hajde valjda doktor zna šta je najbolje,, tako da sretno user posted image

Mislim ,ciljani nam ostaje uvijek kao mogucnost,veci je problem nabosti dobru jajnu stanicu ....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2223
2.8.2014 10:11:00   
Elica 5
Kokuli sretno danas pa javi kako prodje, a što kažeš ciljani su vazda tu

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2224
2.8.2014 10:15:03   
Elica 5
Mersudina velika pusetina za tebe i tvoje lijepe momke,, user posted image user posted image neka si nam se javila i dala svoju podršku,,, ljubi eli

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 2225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

homosexuaalnost
marny

ukoliko bi saznali da vam je prijatelj gay dali bi vam smetalo

ne, nebi mi smetalo (77%)

prekinula bih prijateljstvo (23%)

Broj svih glasova: 128

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *