Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 18:31:03
Andy_Bec23
IZVORNA PORUKA: bambi1
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Jel nam se vratila bambi 1 sa pregleda?
Evo me:( tuzna sam pravo:(( ne vidi se plod,samo gestacijski mjehur, po tome trudnoca izgleda kao stara 3-4 sedmice, a po zadnjoj m je 6+1:((
izgleda da nista nece biti od trudnoce :((( kontrola sljedece sedmice
Hejjj ne tuzna biti i meni se sa 6+1 nista nije vidilo samo gestacijska isto sam plakala i kukala... Za 3 dana otisla kod drugog foktora koji je odma vidio bebu i srce zato nemoj da se sekiras i. Meni je po tone kasnila ovulacijs 4 dana i bila sam tek 5+4 a ne 6+1 tako da nista nije uzalud
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 18:42:22
Bubydina
Draga i ja sam prvi put osla na kontrolu bilo 7 sedmica nije se vidio otkucaj srca,samo vrecica i dok. samo rekla da je u maternici i da dodjem za 15 dana i sa 9 sedmica sam vidjela otkucaj i bebicu
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 18:44:04
bambi1
ja sam imala prije 4 godine spontani,pa nakon godinu dobila svoju curicu. sad me ovo vrati opet na prvo iskustvo. nije dr izgledala bas zadovoljno :( kaze da mi je tvrda maternica I da se vidi samo gestacijski mjesak s zumanjcevom vrecicom , plod-embrion se,za sada ne vidi:( dala mi je utrogestan vaginalete I konttola za deset dana . ko ce yo prezivjeti do tad :((
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 18:54:09
rose 87
IZVORNA PORUKA: marinčii
ILHANA pitat cu ga hvala na preporuci. Kako si ti!jesu se tebi smanjile mucnine? ROSE87 ja ne pijem kavu ali moze kapucino:) Kakva je upala ,u urinu bakterije?pretpostavljam da si radila nalaze? I ja radila prosli tjedan a tek krajem tjedna cu kod doktora a snizeni mi limfociti a granulociti malo uvecani valjda nije nista strasno
ma da u urinu,a bas prije trudnoce radila nalaze i nije bilo nista,ja sam i proslu trudnocu patila sa tim bajama
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 18:56:07
Ilhana RR
ja sam imala prije 4 godine spontani,pa nakon godinu dobila svoju curicu. sad me ovo vrati opet na prvo iskustvo. nije dr izgledala bas zadovoljno :( kaze da mi je tvrda maternica I da se vidi samo gestacijski mjesak s zumanjcevom vrecicom , plod-embrion se,za sada ne vidi:( dala mi je utrogestan vaginalete I konttola za deset dana . ko ce yo prezivjeti do tad :((
Meni je doktor na prvom uzv sa Lamijom teko da je mrtav plod i da dodjem za 4 sedmice opet... Utom su meni pocele mucnine i kad sm ponovo mu otisla na kontrolu plakala ko luda jer nisam htijela da cujem lose vijesti al srce se vidilo da kuca.... Prvi put mi reko da je 5 sedmica a drugi put 9...
Mozda doktorica zna tvoju situaciju pa nece da ti dize nadu... Sada miruj i cuvaj se i aBd za deset dana srce ce se vidjeti...
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 18:57:31
rose 87
bambi1 nemoj da se brines prije vremena,evo i ja kad sam otisla bila 6 sed. ja mislim i vidjeo se samo gestacijski m., sljedeci put za 15 dana srce malo kucalo
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 18:57:40
Andy_Bec23
Hej pa gdje ces bolje jos je i zumancana vrecica tu idto ko i kod mene ;) nista se ti nebrini bit ce to ok sve je to u redu vidjet ces isti slucaj ko i u mene ;)
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 19:32:38
Andy_Bec23
Zenice moje hvala vam, divne ste. Bas sam potonula. uvijek sam imala redovne cikluse pa me zato ovo bas brine. a tko zelimo ou mrvicu
Pa nesekiraj se ako ima zumancana vrecica u gestacijskoj gdje ces bolje od toga, plod je vrlo mali sa 6+1 da bi se vidio... Vidjet ces da ce biti sve ok i da ces za 10 dana javit da je sve u redu... Ukoliko nemozes izdrzat odi u petak kod privatnika ja ti garantiram bebaca i srce 1000%
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 19:36:12
Andy_Bec23
Nego meni sestricina javila danas da je dobila nalaz od aminocenteze 16 sedmica je ;( jako sam se isplakala i sad me boli i stomak i ledja;( onda mozete mislit koliko sam plakala ;( uzas. Da joj Bog da snage da prodje kroz ovo sta ju ceka ;(
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 19:55:45
vanchi88
cure ja nisam bila kuci od cetvrtka pa nisam ulazila da citam bila sam bizi sta ima ovdje? ukratko ?? pa cu da vas citam unazad
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 20:13:41
vanchi88
andy?? sta se to kod tebe desava, kako je prosao tvoj anatomski pregled,jel bebi slusa???
"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 20:18:56
Bambi09
Andy kao sto napisah neki dan u Boziju volju se ne mozemo kvartati. Ako je On odlucio tako tako ce i biti. A vrlo lahko moze biti da su pogrijesili. Treba pratiti, po mogucnosti potraziti jos misljenja i biti sto smireniji. Ipak 16 sedmica nije mali period. Neka joj je Bog na pomoci, a molit cu da je pogresna dijagnoza.
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 20:20:10
marinčii
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: marinčii
ILHANA pitat cu ga hvala na preporuci. Kako si ti!jesu se tebi smanjile mucnine? ROSE87 ja ne pijem kavu ali moze kapucino:) Kakva je upala ,u urinu bakterije?pretpostavljam da si radila nalaze? I ja radila prosli tjedan a tek krajem tjedna cu kod doktora a snizeni mi limfociti a granulociti malo uvecani valjda nije nista strasno
Ma taman se ponadam i opet povracam... :( bas mi tezak dan, evo sad lezim i kontam da cu ubrzo povratiti pa se nadam da cu zaspati prije da zadrzim bar ovo malo sto sam jela danas...
Kako ti prodje kod doktora?
A draga neznam kako da tw utjesim i kod mene je ista situacija ima bolji i losiji dana al eto moramo izdrzati nema nam druge. NIsam bila kod doktora svof tek cu u cetvrtak ili petak moram ga nazvati da vidim kad ima termin,al sam zvala sestru svoju i rekla joj da pita svoju doktoricu i ona mi rece da su ovi nalazi uredu pa eto malo sam se smirila.
ROSE a misa mu i baje navali na caj od brusnice bit xe to bolje.
BAMBI zao mi je draga al kako zene rekose to jos nista ne znaci sljedeci put ces abd vidjet i plod i cut srceko.
ANDY zao mi je za sestricnu al ja ipak ne bi vjerovala ni toj amniocintezi ,zna se desiti da i tu bude greska
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 20:31:08
vanchi88
andy drago mi je cuti za bebaca, samo da sve bude ok...:) mene nekada zna boliti ali veoma rijetko i to mi se cini da se trbuh rasteze tad mi smo 19+4 danas
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 21:42:47
vanchi88
zasto se ovdje niko ne javlja,sta se desavaaaa gdje su nestale trudniceee
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 22:15:32
Andy_Bec23
Neznam nije mi puno pisala,samo da je curica i da ima trisonie 21 i da ce prekinut trudnocu... Nisam puno ispitivala jer znam i sama kako je to ;( mene hvala dragom Bogu prestao stomak boliti ,ma to je zato sto bebac raste ;)
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 21.7.2014 22:38:22
Andy_Bec23
Bambi09 draga neznam sta da kazem, ona je rekla samo odma da ce prekinut trudnocu ;( jako sam bila tuzna i sva sjecanja su se vratila;( nisam htjela nista da ju pitam jer znam koliko joj je tesko .... Samo molim dragog Boga da joj da snage . Ona je 37 godina sada i zato i radi aminocentezu ;( a ima zdravog sina u 2012 rodila a u 2013 imala missed ab u 11 sedmici i sada ovu trudnocu 16 sedmica .... Nek joj dragi Bog sad olaksa iskusenje kroz koje mora proc ;(
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 22.7.2014 0:23:19
binanina
Bambi1, znam da je teško psihički izdržati u toj situaciji, ali moraš biti jaka. Skoro sve smo se uvjerile da u 6 sedmici ništa nije vidljivo, pa tako ni ja nisam vidjela, tek u 8 sedmici na pregledu čuli prve otkucaje. Bit će aBd sve u redu, pazi se sada u ovom periodu, pokušaj odmoriti, legiti, ne naprezati se, niti dizati bilo šta teško...
Andy i ja tako ponekad osjećam kojekave nedefinisane bolove na dnu stomaka i prtisak, ali izgleda beba se opet okrenula glavom dole. Ja to tačno osjetim, jer kada je bila krenuta gore, nema bolova niti pritiska, a s bolom znam da je glava dole. Izgleda, bebici veselo se tako igrati i gurkati, pa sve dok je sigurna, i te bolove ću izdržati
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 22.7.2014 7:58:38
Bambi09
IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23
Bambi09 draga neznam sta da kazem, ona je rekla samo odma da ce prekinut trudnocu ;( jako sam bila tuzna i sva sjecanja su se vratila;( nisam htjela nista da ju pitam jer znam koliko joj je tesko .... Samo molim dragog Boga da joj da snage . Ona je 37 godina sada i zato i radi aminocentezu ;( a ima zdravog sina u 2012 rodila a u 2013 imala missed ab u 11 sedmici i sada ovu trudnocu 16 sedmica .... Nek joj dragi Bog sad olaksa iskusenje kroz koje mora proc ;(
Amin. Bit ce djece jos, ipak 37 godina nije strasno. Pa ja gazim 37-mu pa kontam da sam jos sposobna za radjati. Pa tako i ona, ako zeli jos djece, ima jos fore da proba, samo ne treba gubiti nadu i vjeru.
Dobro vam jutro zelim Mi smo danas punih 36 sedmica
< Poruku je uredio Bambi09 -- 22.7.2014 7:59:15 >