almondray
|
IZVORNA PORUKA: Bambi09 IZVORNA PORUKA: almondray IZVORNA PORUKA: Bambi09 Ni mom nije bas bilo drago sto sam odbila amnio, ali postuje moj izbor. Uzdam se u Boga i bit ce kako On odredi. A sto se tice te doktorice, pa to je nevjerovatno Uzas je kakvih ima i sta sve ima. Pa to je fuuuujjjjj... Cuj ako cuhnes u dzep i pregledace te, aman aman aman A ne sjećam se dobro , jesi li imala indikacije za amnio ili je to predostrožnosti radi preporučio? Ma i ja samo u Boga nade polažem, već sam pisala, nekako me strah tako nešto ispitivati a desi se neka bolest deseta koju niko nije ni očekivao.Neka ide svojim tokom , onako kako je određeno. Ne hvala Bogu nisam imala nikakve indikacije. nego zato sto imam 36 godina. Pa sam odbila zato sto mi nije prvo dijete. Mah i ja sam uvjerenja da ne treba puno cackati i ispitivati. OK ono osnovno sto treba, tipa napredka bebe, stanja u razvitku, stanja majke... Ali sad nesto rizikovati i bocati bez potrebe, ne... Skoro je kod nas jedna zena, ne znam tacno koje po redu joj je bilo dijete, cijelu trudnocu je gnjavili sa nekim testovima, ispitivanjima i na kraju joj rekli da dijete ima Daunov. Hajd prihvati ona to tako, od Boga je pa sta ce sad, rodice i sta... Rodi ona sina, hvala Bogu dragom, zdrav normalan prav ma dusa prava. Sto hoce reci, cesto se desi da i doktori pogrijese. Na kraju krajeva sam zacetak djeteta je od Boga, pa kako ce se razviti, hocel zivjeti ili nece, kakve ce nafake biti, hocel biti musko ili zensko, sve je to od Boga. Protiv Njega se ne moze, kako je zacrtao svakom od nas, tako ce nam biti. svaka ti je zlatna.Ovo debelo potpisujem.A i ja sam odbila zato što mi pored svega nije prvo dijete. Dr. danas bas pažljivo posmatrala, jednjak jezik, jer ima ono naznaka i posle za ds , ne samo kad se mjeri nuhalni.