|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli
4.7.2014 11:29:18   
malen@89

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Da u mene su mozda 3-5 puta na dan jave ali ne svaki dan samo nekada juce samdosta setala mislite da je od toga? Ja pijem magnezijum 365 mg po danu , sada sam zvala doktoricu jer kad sam se probudila vec mi se 2 puta stvrdnio stomak i traje 10 sekundi i prodje, znam da sam i proslu trudnocu to imala al ne vako rano, pa svasta sam sanjala jer me sad to opteretilo :-(

Pa sta kaze dr.?I meni je tako znalo biti pa onda po par dana nema al uglavnom nisu bile u pravilnim razmacima i nisu bolile.Bice to sve ok,to je normalno malo ko da ih neosjeti.

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 326
4.7.2014 11:58:50   
Ilhana RR
Evo ja se vratila, sve je uredu hB, imam bjelancivine u mokraci ali je ok za sada.
Produzeno mi bolovanje mjesec ovaj put tako da sam rahat do 31/7 ;)
(.)(.) su uredu, dobro me je nafatala al misli da su mlijecni kanali u pitanju jer se zna to desiti ako si dojila prvo dijete. Uglavnom desna mi je tvrdja od lijeve i misli da ce mi ubrzo poceti curiti iz te...

Vildana bebac je mashAllah meden ko bombona :) uzivajte draga sada, mirisite se :)

Andy, nadam se da ti nije nista opasno a mislim da je to ligament ;)

Ja sad jela i legla gledati seriju pa cu sa Lamijom gledati neki filmic, vrijeme uzasno...

Sta se radi kod vas danas?

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Bubydina)
Neposredna veza do poruke: 327
4.7.2014 13:17:19   
Mir@H
Lijep pozdrav svim trudnicama,evo da se i ja prijavim na ovoj temi,termin nam je 20.01 user posted image

Nase sunce stiglo je 23.07.2012
Mamina maza 24.01.2015

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 328
4.7.2014 13:39:01   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Mir@H

Lijep pozdrav svim trudnicama,evo da se i ja prijavim na ovoj temi,termin nam je 20.01 user posted image

Dobro dosla, sve najbolje u trudnoci aBd da prodje :)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 329
4.7.2014 13:55:32   
malen@89
Ilhana pa otkud bjelancevine u urinu,sta kaze dr.hoces li morati cesce kontrolisati urin?
Ja evo peglala bebicinu odjecicu,i ukljucila opet masinu,perem sa onim persilom sensitiv pa nikakvog mi nesto mirisa nemauser posted image user posted image user posted image jel se vama to desavalo?
Joj navukla sam ko krtica,vecinu sam dobila,a jos sam dosta i nakupovala pa mislim da nece sve stici ni obuci.Kontam se da od tih dobijenih stvari nesto i odvojim jer nisam sigurna da ce mi uopste trebati,im puno bodica dugih rukava,i nekih zimskih stvarcica malih br.a u mene julska bebe abd.
mir@ dobro nam dosla,kako se osjecas,ima li mucnina?

Neposredna veza do poruke: 330
4.7.2014 13:58:17   
Bambina.
Masallah, cestitamuser posted image Dobro nam dosla.

Bila sam na kontroli. Hvala Bogu sve ok. Beba se idealno razvija i to mi je najbitnije. Samo nek' je sve ok. Sto se spola tice kaze da je jos rano. :( Kako rano, pa 17 sedmica. Kaze da trebam opet u 20-oj na kontorolu pa ce nadam se tad vidjeti. Sve vas pozz.

Bio sam svima simpatičan oko jedne sekunde. Već sljedeće mnogima nisam bio simpatičan baš zato što sam svima simpatičan... Đorđe Balašević

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 331
4.7.2014 14:07:00   
Andy_Bec23
Bambina draga super za kontrolu ;) naravno da je najbitnije da je sve ok... Oce sigurno sa 20 nedelja moc rec ;)
Ja idem u 17;15 na kontrolu da mi izmjere cerviks i na uzv pa nadamo se najboljemu ;)

Novim trudnicama cestitke ugodnu i skolsku trudnocu ;€

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu Bambina.)
Neposredna veza do poruke: 332
4.7.2014 14:08:53   
Misty_mama
Pozdrav drage ženice...

mir@H, dobro nam došla user posted image

Meni bi slijedeći pregled trebao biti 14.07., tj. četiri sedmice poslije zadnjeg pregleda..Tada ću biti aBd 16+1. Eh, moj dr. na godišnjem i rekao mi ili da odem kod nekog drugog, ili, ako se budem osjećala dobro, ne bude bolova, krvarenja, sačekam njega, jer poslije onog prvog velikog uzv na kojem se provjerava nuhalni, slijedeći bitan je između 18. i 22. sedmice. Zakazala sam 04.08., kada ću biti 20+1, aBd, ali pitanje je hoću li izdržati do tada... user posted image Da se bar bebi hoće početi oglašavati, makar kao balončić, lakše bi mi bilo... Heh, vječito dileme user posted image

Eh da, sto se meni ovih 14-15 sedmica oduzilo user posted image

< Poruku je uredio Misty_mama -- 4.7.2014 14:11:11 >

28.05.2011, Jedan i jedan su jedan :)
05.07.2012. Dva i jedan su opet jedan. A. :)

(odgovor članu Bambina.)
Neposredna veza do poruke: 333
4.7.2014 14:09:46   
Andy_Bec23
Bambina imas li ti te tako zvane BH KONTRAKCIJE? Izgleda da sam ja izrod ;(

Ilhana draga super za bolovanje , a sta su rekli za bjelancevine?

Neposredna veza do poruke: 334
4.7.2014 14:13:29   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: Misty_mama

Pozdrav drage ženice...

mir@H, dobro nam došla user posted image

Meni bi slijedeći pregled trebao biti 14.07., tj. četiri sedmice poslije zadnjeg pregleda..Tada ću biti aBd 16+1. Eh, moj dr. na godišnjem i rekao mi ili da odem kod nekog drugog, ili, ako se budem osjećala dobro, ne bude bolova, krvarenja, sačekam njega, jer poslije onog prvog velikog uzv na kojem se provjerava nuhalni, slijedeći bitan je između 18. i 22. sedmice. Zakazala sam 04.08., kada ću biti 20+1, aBd, ali pitanje je hoću li izdržati do tada... user posted image Da se bar bebi hoće početi oglašavati, makar kao balončić, lakše bi mi bilo... Heh, vječito dileme user posted image

Eh da, sto se meni ovih 14-15 sedmica oduzilo user posted image

Ma izdrzat ces do tada vidjet ces a u medjuvremenu ce se i bebac pocet javljat... Ja i ti imamo isti termin? Ja imam sljedecu kontrolu 17.7 a danas idem samo da mi izmjere cerviks ;)

Znaci ni ti jos ne osjetis, ja bi rekla da sam danas nesta osjetila al kratko pa evo nadamo se da ce pocet redovno i jace ;)

(odgovor članu Misty_mama)
Neposredna veza do poruke: 335
4.7.2014 14:20:29   
Misty_mama
Meni je danas 14+6, vidim u tebe dan manje... Znači, možda mi i u isto vrijeme ako Bog da dobijemo u ruke naše male smrde user posted image user posted image
Ja sam par puta osjetila 'mjehuriće', ali sve nešto mislim da je rano.. Budemo vidjeli...

Draga, sretno ti i danas, i na svakom budućem pregledu.. Znam da je lahko govoriti nekome sa strane, ali uz najiskrenije namjere ti svi kažemo, opusti se i nemoj misliti na ružne stvari, nego samo na one lijepe.. Nije ovo đaba drugo stanje, uvijek nešto žigucka, boli, smeta... I, na kraju krajeva, nismo sve iste... Biće to sve dobro, samo budi pozitivna user posted image

Neposredna veza do poruke: 336
4.7.2014 14:31:17   
Ilhana RR
Malen@, nemam pojma odkud to uglavnom zato imam bijelo pranje jace a kontrola sledeca 25 jula, njima nista opasno nije a ja se samp bojim da nebude trovanje ko prosli put jer kazu da u drugoj trudnoci se ranije pojavi al dobro je za sad jer je to jedi i simptom :/

Misty, izdrzat ces... Meni je pravi UZ 18/7 a cekam ga ko ozejblo sunce jer oni do sad bili samo da vide jel sve uredu radi mog stanja...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 337
4.7.2014 14:36:43   
vanchi88
andy generacijo.........
ne javljam vam se cesto ali pratim vas i citam,udjem da vidim sta se pise i sta se radi :) Ilhana je ovdje sefica:)))) hehe
ja mislim da ti imas BH kontrakcije, one se javljaju u drugom tromesecju i bezlazene su....jedino ako nedaj Boze dodje do krvarenja ili bas nepodnosljivih boli onda je prob ali izgleda da to kod tebe nije tako, lezi odmaraj sto vise mozes pusti sve obaveze nece posao pobeci nije zec ;)
ja sam malo vremenski zaostala od evrope tako da cu tekkkk kasnije da citam kako je bilo kod dr :D

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 338
4.7.2014 14:37:45   
Andy_Bec23
Misy mama imas pravo ne sekiram se ja ja uzivam jedino mi muka kad mi kazu lezat moras i odmarat... Tog se najbise bojim nisam osoba kpja moze lezat ;( a ja sam danas 15+5 po M a mene moja doktorica nazadovala al sce u svemu nebitno bitno da ja sebi nekad oko Bozica rodim bebacu zivu i zdravu ;)

Neposredna veza do poruke: 339
4.7.2014 14:43:48   
Andy_Bec23

IZVORNA PORUKA: vanchi88

andy generacijo.........
ne javljam vam se cesto ali pratim vas i citam,udjem da vidim sta se pise i sta se radi :) Ilhana je ovdje sefica:)))) hehe
ja mislim da ti imas BH kontrakcije, one se javljaju u drugom tromesecju i bezlazene su....jedino ako nedaj Boze dodje do krvarenja ili bas nepodnosljivih boli onda je prob ali izgleda da to kod tebe nije tako, lezi odmaraj sto vise mozes pusti sve obaveze nece posao pobeci nije zec ;)
ja sam malo vremenski zaostala od evrope tako da cu tekkkk kasnije da citam kako je bilo kod dr :D

Evo i tebe juhuuu da to su te Bh kontrakcije.. To mi je i doktorica rekla danas samo ona kaze treba mjerit cerviks da se vidi dali utjecu na cerviks te kontrakcije ako ne nije opasno ;)

Kako si ti? Kako bebac napreduje?

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 340
4.7.2014 14:49:28   
amrara
Andy draga lezi i odmaraj. Uzivaj sto bi se reklo. Ja sam cuvala trudnocu 3 mjeseca i doslovno sam ih prelezala, najduze ustajanje je bilo dok se okupam. AKo ti kaze da moras mirovati onda moras, nema toga da ti to ne mozes zbog svoje bebe.
Danas sam evo punih 16 sedmica, rekao mi sa 15+4 da je curica, valjda nije pogrijesio. Hvala Bogu pa se mnogo bolje osjecam nego u prvoj trudnoci, a sad osim sto pazim da me tare ne spuca nogom u stomak nemam kad misliti na trudnocu :D ni na spavanje, ni na odmor, a tako bih rado da prespavm barem 12 sati :D

Neposredna veza do poruke: 341
4.7.2014 14:52:07   
vanchi88
drago mi je cut!!
nase decembarske bebe, a mm je uvjeren da ce to "ranije" ma doktori kaze ne znaju nista haahha kad on pocne svoje neke teorije....:)
mi smo ok, 17sed i okruglica sam prava, em sto sam se udebljala em sto trbe hvala Bogu ima, ...neku svadbu imam sad 18og drugarica mi se udaje pa cu kod mojih ici, ali nikako da nadjem neku haljinu...hocu nesto leprsavo da nije skroz uz tijelo da mi ne bude vrucina ali sta god sam probala haos...sad cu koji dan ici ganjati neke trudnicke haljinice ako nadjem sta....ako ne icu u pidzami naj komotnije mi hhaha
jel sve ok kod tebe? kad ces saznati jel boy or girl :)

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 342
4.7.2014 14:57:57   
marinčii
Hej zenice ja se odavno nisam javljala nesto sam ovi zadnji dana grozna ovaj zeludac i mucnine me izludise danas sam dva puta povracala ,podrigujem stalno sta god da pojedem ma nista ovom mom bebacu ne pase:/
ANDY draga moja sretno na kontroli da sve bude ok i ja mislim da su to BH kintrakcije al eto ipak bolje provjerit.,a kako se mheri taj cervix bas ne to zanima
BAMBINA dragi mi je da je sve ok ,a za spol nije ni bitno mozda doktor nije uspio vidjet pa nece da lupa dok nije siguran.,meni je moj sa 15*3 rekao da je djecak.
ILHANA oa otkud bjelancevine u urinu,jel to moze bit sts opasno ?
MI@RAH dobro nam dosla i ugodnu ri trudnocu zelim .
MISTY kako si mi ti?ja sam svog bebaca osjetila bas sa 14tjedana a evo vec 5 dana ga osjetim svakodnevno.
Ostale moje dame imate mahanje

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 343
4.7.2014 15:05:39   
Misty_mama
marinčii, baš sam se jutros pitala gdje si ti user posted image ti i ja možemo pod ruku što se tiče mučnina, samo što ja ne povraćam user posted image hajd' proći će i to.. makar nakon 9 mjeseci user posted image user posted image

eh andy, bolji Božićni poklon ti ne bi trebao user posted image

ja se idem spremati kući s posla, ugodan vam vikend želim, pošto najvjerovatnije prije ponedjeljka neću ulaziti ovdje.. ostajte mi zdrave, vesele, sretne, nasmijane i lijepe user posted image user posted image

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 344
4.7.2014 15:19:39   
Bambi09

Dobro nam dosla. Ugodnih 9 mjeseci, sto laksu trudnocu i sto laksi porod ti zelim.

Bambina hvala Bogu pa je bebica dobro i da se fino razvija, a sta god Bog bude dao neka bude, samo nek bude harili i zdravo.

Andy sretno na kontroli, nadam se da nece biti nikakvih problema.

Marinci pa zar jos uvijek mucnine gnjave?

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Mir@H)
Neposredna veza do poruke: 345
4.7.2014 15:26:15   
Andy_Bec23
Ma nece bit problema 100% uvjerena sam da je sve to ok....

Ja za 2 nedelje imam taj ultrazvuk organa tu sam17+4 pa mozda vide sta ce bit...

Marinci e misa mu i mucninama ;( da oce da prodju ;) ja ne osjetim bebaca smrcccc ;( koliko jos da cekam ;)

Amrara draga cestitke na curicu ;) juhu prekrasno ;)

A duzina cerviksa se mjeri ultrazvukom sa sondom,samo stave sondu i vidi se cerviks cjeli i izmjeri ga;)

Ode se kupat i spremat

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 346
4.7.2014 15:29:24   
vanchi88
sretno andi javi nam odmah cim dodjes kuci!
user posted image

Neposredna veza do poruke: 347
4.7.2014 15:30:21   
Andy_Bec23
Vanchi znaci ides dole kod svojih ili?

Neposredna veza do poruke: 348
4.7.2014 15:46:46   
marinčii
MISTY draga uzivaj u vikendu i lijepo se odmori.
ANDY pa ti bi istp trebala za tjedan dva da osjetis dok bebica malo ojaca.,a hvala za tu info .o mjerenju cervixa meni zadnja dva puta radio izv preko stomaka al trazit cu sljedeci put da i to provjeri za svaki slucaj
BAMBI draga eto izgleda mene ne misle popustiti ,samo se nadam da ce me pustiti kad rodim vec si svakave ideje imam u glavi.KAko mi to deveras po ovoj vrucini
AMRARA cestitam na curetku

< Poruku je uredio marinčii -- 4.7.2014 15:56:02 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 349
4.7.2014 16:04:58   
Bubydina
Marinči user posted image baš sam se pitala gdje si ovih dana ...

"Naša nas djeca promatraju i ono što jesmo govori glasnije od bilo čega što bismo mi sami mogli reći."Wilfred A. Peterson

15.08.2014. >Bambi<

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

jagode
krofnica 2

Jeste li alergicni na jagode

da (4%)

ne (96%)

Broj svih glasova: 49

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *