Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 19:25:56
Andy_Bec23
Al smjesno mene pita doktorica jel znate spol ja reko neznam , kaue jel zelite znat ja se okrebem ka monitoru i kazem vidim cunu decko je ona me pogleda i kaze kako znate? Ja reko vidim cunu ;) a i pretpostavljala sam da je decko ;) al to je bilo smjesno razgovor izmedju nas svije haha
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 19:37:21
malen@89
I ja sam jasno vidjela nogice i nesto veliko kako visi izmedju hahahaahh,tad jos najbolje,i kasnije je nama dr.pokazivao cundaricu al ja nisam bas to mogla skontati Super za cervix moj je bio 3,7 blago skracen pa sam od tada na mirovanju al ne strogom,i nikad mi ga vise nije ni izjerio samo me pita svaki put jel bilo kontrakcija ja kazem nije i to je to.
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 19:59:08
lovepower
hejj curice moje drage,uhh sto nam se danas plavi tema mashAllah cestitam vam na djecacima drage moje... ma malena i ja nosim djecaka kako si mene zaboravila,ali meni je doktor pokazivao prosli put ali ja nisam nista skontala ,danas bila na kontroli sve uredu nije mi pokazao bebu tolika je guzva bila Boze sacuvaj ali samo nek je sve ok,sad maleni prednjaci zadkom a do sada je glavicom nadam se da ce se okrenuti do poroda,navijajte za nas andy za kontrolu prekini se vise toliko sikirati,samo stetis i sebi i bebi iduci put kad dignes paniku dobit ces batine sta nam je sa Ajlom nek nam se javne da vidimo kako je ona i kako je bebica mi odosmo malo u goste pa se tipkamo kasnije
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 21:33:56
Bambina.
Marinciiiiiiiiii Pa si si zenoooooo, ja te pozelila Sta ima kod tebe? Vidim da mucnine jos nisu popustile, druzim fige i od srca se nadam da ce uskoro popustiti. Vanci za Nek'' vam je ziv i zdav Andy za Vidis kako su tebi vidjeli. Baaas mi je drago zbog tebe, uzivaj, opusti se, smisljaj ime za svog prica. Mozda meni nisu vidjeli jer nema nista imedju nogu. Mozda vam ja urozim malo taj decembar. :) Mozda dr ne vidi jer nema nsita izmedju nogu :) Ma samo nek'' je sve dobro. Ilhana Je li prestalo da ziga? Nadam se da si dobro. Vjerujete li vi meni da bih sad otisla privatniku i rekla: Ne zanima me, uvecavaj, okreci, cekaj da se okrene beba, pregledaj sat vremena samo reci sta je Ma bezze mi malo sto mi rece da je rano jos kad ja znam da se u sedamnaestoj sedmici moze vidjeti ali eto...
< Poruku je uredio Bambina. -- 4.7.2014 21:38:36 >
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 22:09:10
Bubydina
IZVORNA PORUKA: Bambina.
bubydina pa gdje siiii? Kako si sad? Pisala sam ti ja i pitala za tebe ali sigurno nisi procitala....
Evo mene draga,isto nam je uvijek, danas me je bas bolilo,cijeli dan mi je bio uzas, ali trpim pa da samo sto duze izdrzimo... Nije mene dugo bilo ovdje,prije par dana sam se "vratila"
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 22:52:45
Ljubicica3
Sto se ja umorih danas...isla u porodiliste da se registrujem kad dole guzva kaze moras cekati sahat vremena I tako I bilo. Bas je bilo krcato trudnice,posjete brisk a djece u cekaonici. Neke dosle da se porode uhhh otpuhuju na veliko,jednoj prvo dijete pa posla plakati strah je reko bolje cuvaj snagu za poroda kaze ona meni lahko je tebi kad ti je 3...reko isto boli svaki put . Kad sam dosla kuci napravim hljeb,napunim paprike,usisam I onda se pocastim hurmasicom,sad sam se izvalila I odmaram do iftara. Jutros mi je izisla nekakva sluz malo smedjkasta mozda je sluzni cep I ledja me u dnu zigicaju.Mozda krene uskoro. Samo da bude sa hajrom aBd.
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 22:58:14
Ljubicica3
IZVORNA PORUKA: vildanab
Drage moje evo da malo vidite mog malog princa. Mama ga presvlaci i stavio prst u usta koliko je gladan ne moze da ceka. Super smo oboje hvala Bogu. Mene rana boli jedva sjedam i krecem se al sta sam prezivjela dobro je. On masalla doji, spav, kaki.... Preponosna sam mamica
Slatkis mali,vidi prstica! Vrijeme je i bilo da nam I djecaci ovdje podju pozirati samo nam se djevojcice radjaju . Neka su nam zivi I zdravi.
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 23:20:55
Bubydina
IZVORNA PORUKA: Ljubicica3
Sto se ja umorih danas...isla u porodiliste da se registrujem kad dole guzva kaze moras cekati sahat vremena I tako I bilo. Bas je bilo krcato trudnice,posjete brisk a djece u cekaonici. Neke dosle da se porode uhhh otpuhuju na veliko,jednoj prvo dijete pa posla plakati strah je reko bolje cuvaj snagu za poroda kaze ona meni lahko je tebi kad ti je 3...reko isto boli svaki put . Kad sam dosla kuci napravim hljeb,napunim paprike,usisam I onda se pocastim hurmasicom,sad sam se izvalila I odmaram do iftara. Jutros mi je izisla nekakva sluz malo smedjkasta mozda je sluzni cep I ledja me u dnu zigicaju.Mozda krene uskoro. Samo da bude sa hajrom aBd.
Tebi je to izgleda polako krenulo,nek ti bude hairli
Imas li fb ???
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 23:26:26
rose 87
ja samo da se pozdravim,bila kod svojih na iftaru,a citav dan u dvoristu u bazenu se djecak danas kupao tako da nisam svracala ovdje vildana djecak je presladak,dusa draga,da vam je ziv i zdrav punooo godina andy i vannci cestitam za ,neka su i oni zivi i zdravi svojim mamama,mene moj kad pita a sto si ti mene mama rodila ja kazem da me ima ko cuvati kad ostarim,pa eto da i vas vasi aBd cuvaju marincii ja pitala par puta za tebe i ja sam mislila da si zbrisala na more,ali naumpale su mi i tvoje mucnine i ja kad ih imam ne sjedam za racunar ljubicice kod vas danas praznik jeli tako,joj ja u subotu ocekujem goste iz daleke vam zemlje,jedva cekam,ti se se znaci najavila,sad samo da bebica krene,iscekujemo je,kad krene neka je sretno i hairli ostale ljubim vas,milkite pupe ...
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 4.7.2014 23:45:29
malen@89
Vece zenice, Jestel mi pospale,ja bila kod seke na veceri,joj unistila sam se,kaze meni od brata mala ti tetka ako budes toliko jela kad se porodis ostat ces debela ,lopuza jedna al sta me briga ja sam 4 godine cekala da budem debela tako da se necu zamarati kilogramima mada sam svjesna da nekad pretjerujem Lovepower nisam te bona zaboravila al mislim da ti nisi znala u periodu kad smo mi otkrile pa zato sam to rekla,a sad nam i miskica,i new mama cini mi se cekaju djecacice tako da su se tu negdje izjednacili i . Laku noc i lijepe snove vam svima zelim
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 0:19:56
Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: Bambina.
Marinciiiiiiiiii Pa si si zenoooooo, ja te pozelila Sta ima kod tebe? Vidim da mucnine jos nisu popustile, druzim fige i od srca se nadam da ce uskoro popustiti. Vanci za Nek'' vam je ziv i zdav Andy za Vidis kako su tebi vidjeli. Baaas mi je drago zbog tebe, uzivaj, opusti se, smisljaj ime za svog prica. Mozda meni nisu vidjeli jer nema nista imedju nogu. Mozda vam ja urozim malo taj decembar. :) Mozda dr ne vidi jer nema nsita izmedju nogu :) Ma samo nek'' je sve dobro. Ilhana Je li prestalo da ziga? Nadam se da si dobro. Vjerujete li vi meni da bih sad otisla privatniku i rekla: Ne zanima me, uvecavaj, okreci, cekaj da se okrene beba, pregledaj sat vremena samo reci sta je Ma bezze mi malo sto mi rece da je rano jos kad ja znam da se u sedamnaestoj sedmici moze vidjeti ali eto...
Ma ziga i dalje, svaki put kad odem u wc pritisnem malo da vidim sa nece procuriti jer kad me je napipala prvo je pitanje bilo dali mi iko od krvne rodbine ima rak na dojkama... Ovdje idu privatniku, samo sto kosta 100e da saznaju spol jer nece ovi doktori da kazu uvijek :/ Bolje sam veceras nego jutros :)
Malen@, kaze meni moje rodjeno dijete neki dan "Oj mama sto ti mozes pojesti" a dva dana povracala bila pa izgladnila...
Nego danas stadogh na vagu, ja -12 odkako sam zatrdunila... Jos 2 kg smrsala... Neznam kako jer stvarno jedem redovno i sve vise i vise vracam se onom svom sa puno povrca, doduse vegetarijanac sam al ipak i tjestenjina i hljeb jedem vise nego inace al ipak mrsam... Al dobro je ne bunim se, vratim ja ovo kad zivnem ;)
Ujutru u 9 Lamija ima zavrsetak na plivanju al ne znam dal da je vodim, sledece sedmice i nako kastavlja a u 9 temperatura niska pa bas i nije idealno za kupanje al eto vidjet cu ;)
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 0:57:15
maca76
Samo da vas pozdravim!!
Veceras bila kod radne kolegice na iftaru i naravno sam se prejela,ali sam otisla po mm i natjerala ga da hodamo po gradu. Dosli smo maoprije.... jedva se raspremili....
New mama...bolje sam i manje me boli zeludac...Hvala na pitanju. Pocela sam da radim ima mjesec...nadam se da cu jos bar do sredine septembra izdurati.
Tri jutra sam nosila urin,a nalazi tek u srijedu . tako da moram cekati kontrolu...tamo cetvrtak ili vec kad bude dezurni dr. Nesto sam nestrpljiva jedva cekam kontrolu...
Citala sam sta ste pisale..ali stvarno sam se na pola vec pogubila Plaho ste bile vrijedne.
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 8:55:49
malen@89
Jutro bebelice, hajd da i ja jedno jutro zovem na kafu ili caj pa sta ko voli bujrum. Ja sinoc sanjam da sam se porodila,i lijepo sam vidjela svoga sinceka i uzela ga u narucje,osjetila sam mi i miris svoje bebare kad sm se probudila bas mi bi krivo.Al evo moj prco od kako sam oci otvorila,podsjeca me da je tu . Popijem kafu i odo peglati drugu turu odjecice dok nije bas ugrijalo.
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 9:49:28
lovepower
jutro i od mene... malena hvala na kafici... viken je pa cete se slabo javljati uzivajte,koristite lijepo vrijeme,ja cu citav dan biti kuci evo malkice doruckujem pa cu piti ness tek sam ustala poz za sve okruglice
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 10:14:09
Bambina.
Bubydina Dusa draga, ne daj se, samo sabura. Ja kad sojetim da nesto zigne ja ti dignem noge na nesto visoko i legnem na bok. Uzimas li magnezijum direkt? Ja zimam od 375mg, to je potrebna dnevna doza, opusta misice, nema kontrakcija...To mi je dr savjetovala iako ih nisam ni imala, a svaki slucaj. Kaze apotekarka da je trudna, uzimala bi ga svaki dan, sve dok se ne porodi... Ilhana I ja sam imala problema sa dojkom. Imala sam prosirene mlijecne kanale kao dojilja, zigalo me, probadalo. Isla sam na ultrazvuk i i mene su pitali je li neko imao carcinom dojke. Ja sam rekla da nije niko, kao sto i nije. Meni ti se za dva mjeseca pojavi jedna "loptica"velicine jednog cm koj sam mogla pomjerati prstom, ma kao kliker, na ultrazvuku kazu da je gusta gusceg sadrzaja. Urade mi punkciju i kazu da je filidni dobrocudni tumor..To je bilo prosle godine u februaru. Bila sam 7 sedmica trudnoce i izvadili su mi to u lokalnoj anesteziji, samo napravili rez (koji se sad skoro i ne vidi) i izvadili tu "lopticu". U tvom slucaju je normalno da se prosiruju kanali i da ziga jer se mlijecni kanali i trebaju siriti. Ipak se nesto desava i to je nrmalno. Tako da ne brines, kad se desi bez ikakvog razloga onda moze da bude nesto, a i da se lako rijesi kao kod mene.
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 11:30:27
Bubydina
Bambina ma pijem ja obavezno mg 375 , ali dzaba,i uz to imam bolove A lezim non stop,ustanem samo do wc-a sinoc sam mislila da cu morati u bolnicu nije mi ni danas nesto bolje ali ne mogu nista... da bar izdrzim jos 2-3 sedmice
< Poruku je uredio Bubydina -- 5.7.2014 11:32:05 >
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 11:34:44
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Bubydina
Bambina ma pijem ja obavezno mg 375 , ali dzaba,i uz to imam bolove A lezim non stop,ustanem samo do wc-a sinoc sam mislila da cu morati u bolnicu nije mi ni danas nesto bolje ali ne mogu nista... da bar izdrzim jos 2-3 sedmice
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 11:42:54
rose 87
ej okruglice nema vas,ja u poslu nekom,pa samo provirila da vidim jeli sve ok bubydina kad se rodi sve ce to mirovanje i bolove mami nadoknaditi mirisom svojim i posebnom ljubavlju kakvu samo djeca mogu pokazati,nedaj nam se
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 11:52:55
Ilhana RR
Jutrooo ja do sada spavala
Bambino, nisam imala problema sa dojenjem al vidjet cemo sad nego to u januaru sto me brine al ni ja hB nikog nisam imala sa rakom dojki u rodbini pa se i manje sikiram a evo i manje ziga ;) Evo da dodam da mi nesto providno iz sike izlazi, valjda je radi toga zigsla... Sad vidjoh...
Oj ovdje danas lijepo vrijeme, kontam da uzmem Lamiji bazen da napunim pa nek se dijete brcka... Da vidim hoce li od brata da dodju pa i one zajedno... Bice lijepo vrijeme ovih dana pa se isplati a mozda to uradim kod moji, bolje im je dvoriste hahaha
Danas subota i ko da gledam mnoge od vas nece biti online :P
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 12:19:44
Bubydina
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
dobro si ti vec izgurala,miruj, ne brini
Jesam draga dosta izgurala,ali beba je sitna pa je to problem da ima vise na kilazi ne bi se toliko plasila prijevremenog poroda ali bit ce onako kako je On odlucio saburim
RE: Razgovori u ocekivanja beba -Juli 5.7.2014 12:19:47
Bubydina
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
dobro si ti vec izgurala,miruj, ne brini
Jesam draga dosta izgurala,ali beba je sitna pa je to problem da ima vise na kilazi ne bi se toliko plasila prijevremenog poroda ali bit ce onako kako je On odlucio saburim