Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 17:06:00
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: SelmaK
Drage mame,
imam jedno pitanjce! Recite mi kada ste pocele davati vasim bebama telecu koljenicu, tacnije praviti supu od nje i njenog mesa! Moj sin ce uskoro imati 7 mjeseci, pa sam mu mislila poceti davati supice. Do sada je probao dosta povrca, voca, kao i nekih zitarica!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 17:21:41
ElmaB
Hanabanana, pocela sam sa cijelim jajetom, jer znam kada je Tea bila mala, da mi je dr rekla, u koliko u porodici nisu zabiljezeni tezi slucajevi alergije, da se cijelo jaje moze dati i malo ranije. E, to ja sam dala vec nekoliko puta i hvala Bogu sve je ok!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 17:27:53
žana o8
Drage moje , imam i ja jedno pitanje. Žani mi pojeden samo par kašikica guste hrane. Do sada je probala rižu,jabukicu, bananu, krušku, marelicu , ali sve hoće po par kašikica. Kada bebe počinju baš jesti , zante onako malo više količinski. Njoj npr. ona teglica Hippova -mala može biti 3 dana. Jel ja džaba paničim ili...?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 17:31:13
mišur
Emina, samo da prijavim da sam te poslušala i upalilo je Napravila sam mu za ručak čorbicu sa mrkvom i krompirom i teletinom.. dala mu prvo malo čorbice, a onda sa njom u komadiće krompira i mrkve, pa opet čorbice, i jeo je bez povraćanja i pravljenja faca...Nije baš pojeo koliko inače, ali nije ni bitno,važno je da je prihvatio... Znate koliko sam sretna Hvala ti na pomoći, Emina... I čorbicu sam napravila kao i nama, dinstala meso, bez začina i paradajz sosa.. Paradjz sos ću mu sutra pokušati dati...
Jutros je doručkovao zobene pahuljice, ručao ovo što sam napisala, a za užinu sam mu napravila sutlijaš sa jabukom.. I dalje neće voće, pa ga moram zavaravati...Za večeru ćemo neki Nestle..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 17:31:46
Romali
Žana, taman tako je i od nas bilo. Nemoj paničiti. Od jedne kašike došli smo do jedne šerpice Samo redovno joj daji i kako budeš smanjivala AD/ dojenje povećavat će se količina čvrste hrane. Mada ovaj moj izjelica nije dugo smanjivao dojenje, tek sad kad sam počela raditi.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 17:32:15
andji
Žanić,koliko vidim malena ti ima tek 5 mjeseci,nemoj paničariti još je ona mala da bi ti puno jela količinski,ona tek isprobava ukuse,i ume od svega pomalo.Moj ima 16 mjeseci pa i dan danas bitku bijem da pojede porciju,ponekad iz dva puta pojede zdjelicu hrane,a nekad odjednom...a nekad neće uopšte.....no sikiriki dakle,i pusti je neka isprobava sve pomalo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 17:49:38
Emina*
Mišur, e nemas pojma kako mi je drago Napokon Luka pokazao zube .... Super, super, ne mogu ti opisati kako sam se obradovala kad sam vidjela tvoj post..... Samo ti tako nastavi, jest ce on, ne sekiraj se... K'o sto Romali rece, doci ce on i do serpice Ja sam nastavila npr, ako vam je ostalo supice, jer ja vazda napravim serpu, mozes sutra u posebnu zdjelicu da skuhas karfiol, brokule i sl... I samo na kockice, sitno isjeckaj... I kako dajes supicu, tako ubacis koji zalogaj i ovoga, i sve tako... Ako si me skontala, i kasnije slobodno, kako se on bude privikavao na nepasirano, vidjeces kako ce ici lakse....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 19:04:21
lejlaze
i mi smo poceli sa upoznavanjem hrane. ali nije bas nesto odusevljen. najbolje mu ide banana. medjutim kod mene je problem sto Daris nece flasicu nikako, znaci ni sokica ni caja, vodu. nemam pojma kako da ga na to naviknem. kada mu caj dajem, dajem iz kasikice i onda je to borba, podje puhat, pa pljuckat i na kraju je skroz mokar . nadam se da ce se to promjeniti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 20:32:10
Golubica
Moja Asja vec duze vrijeme jede cijelu teglicu. Znala je plakati ako joj prestanem davati, ali hvala Bogu nikada nista nije bilo. Jos bi znala odmah nakon toga i flasicu popiti. Ali opet je ZILOPEK.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 21:15:18
Anoniman
Ovih dana je bilo svega. Pravili smo svakakve kombinacije. Dorucak uobicajene kasice od voca, s tim sto sad manje blendam, poceo je jesti, odnosno zvakati. Za rucak smo povrce kuhali s mesom ili u mesnoj vodici (teletina, piletina) nekad u to zumance, a nekas smo u puru stavili zumance. Probala sam malo naribat sira po preporuci forumasica, pa se i meni cak svidjelo, i u puru sam jos stavila mladog sira i pavlake. Sve pojede. A za veceru idu zitarice, s tim sto nekad napravim mix s vocem, skuha m malo to voce i onda kad izmjesam u to stavim kasuku rizolina, ili pahuljica i sl. I jos sam zaboravila napomenut da cijedim stalno sok od cvekle i malo mu utrpam a malo onako podvalim u vocnu kasicu.
Neki dan sam pravila krompirusu i Davudu sam dala malo krompirica iz pite. Kako je gledao u nas, morala sam malo. Svidjelo mu se, a meni je jos simpaticnije kako on to zvace.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.2.2009 21:30:33
mukica
E i kod nas je svaki dan neka nova kombinacija i sve mu se svida(da kucnem) i nema problema sto mu u podne dajem vocni obrok a oko tri dajem slani obrok,cak sta vise mislim da mu je slana varijanta draza.Cim vidi svoju zdjelicu covjek zijeva . Maida kako pravis puru jel to palenta ili????
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2009 10:43:38
Crvena
Mi smo jutros probali komadic zumanceta (prvi put), stavila joj u vocnu kasicu, smazala sve Za rucak cemo supicu od koljenice, malo mrkvice, brokulice A za veceru cokolino (probali neki dan, svidjeo joj se)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2009 11:46:06
mamina princeza
Danas smo doruckovali banana breskva i jabuka gotovu kasicu .... izmedju grickali malo hljeba:))) sad je popila flasicu i pajki a za rucak cemo krompir mrkvicu i mali komadic teletine sa mesnom vodo
poceli smo da jedom i meso - prvo smo piletinu i puretinu pa teletinu
sad me interesuje koliko cesto dajete vi meso - svaki svaki drugi, treci dan ... ne znam koliko bi cesto trebala ( mojoj Dzelili je malo manje od osam mjeseci)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.2.2009 18:31:30
Anoniman
Za dorucak pura sa zimancetom (danas prvi put citavo zumance), sirom mladim i pavlakom. Rucak: pileca supica, celer, persun, mrkva, tikvica i malo djecije tjestenine, a za veceru cemo malo voca izmiksat.