|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
22.2.2009 17:02:34   
Emina*
Super za Muhameda, bas mi je drago da je fino ruckio user posted image  user posted image  user posted image
Samo tako nastavi, kako si i krenula,
i vidjeces kad pocne da mete sve sto mu izneses user posted image  user posted image

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 276
22.2.2009 17:06:00   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: SelmaK

Drage mame,

imam jedno pitanjce!
Recite mi kada ste pocele davati vasim bebama telecu koljenicu, tacnije praviti supu od nje i njenog mesa!
Moj sin ce uskoro imati 7 mjeseci, pa sam mu mislila poceti davati supice. Do sada je probao dosta povrca, voca, kao i nekih zitarica!

Pozz!

mozes vec poceti user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu SelmaK)
Neposredna veza do poruke: 277
22.2.2009 17:10:35   
hanabanana
SelmaK, ja bih ipak rekla da bi možda mogla početi sa bijelim mesom piletine i puretine, pa nakon toga krenuti sa koljenicom, tj mesom sa koljenice.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 278
22.2.2009 17:21:41   
ElmaB
Hanabanana, pocela sam sa cijelim jajetom, jer znam kada je Tea bila mala, da mi je dr rekla, u koliko u porodici nisu zabiljezeni tezi slucajevi alergije, da se cijelo jaje moze dati i malo ranije. E, to ja sam dala vec nekoliko puta i hvala Bogu sve je ok!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 279
22.2.2009 17:27:53   
žana o8
Drage moje , imam i ja jedno pitanje. Žani mi pojeden samo par kašikica guste hrane. Do sada je probala rižu,jabukicu, bananu, krušku, marelicu , ali sve hoće po par kašikica. Kada bebe počinju baš jesti , zante onako malo više količinski. Njoj npr. ona teglica Hippova -mala može biti 3 dana. Jel ja džaba paničim ili...?

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 280
22.2.2009 17:27:55   
hanabanana
Ma ja sam dala žumanac, i nije bilo reakcije, ali me bjelanjka nešto strah. I starijoj sam ga dala dosta kasno.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 281
22.2.2009 17:31:13   
mišur
Emina,
samo da prijavim da sam te poslušala i upalilo jeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Napravila sam mu za ručak čorbicu sa mrkvom i krompirom i teletinom.. dala mu prvo malo čorbice, a onda sa njom u komadiće krompira i mrkve, pa opet čorbice, i jeo je bez povraćanja i pravljenja faca...Nije baš pojeo koliko inače, ali nije ni bitno,važno je da je prihvatio...
Znate koliko sam sretnauser posted image
Hvala ti na pomoći, Emina...
I čorbicu sam napravila kao i nama, dinstala meso, bez začina i paradajz sosa..
Paradjz sos ću mu sutra pokušati dati...

Jutros je doručkovao zobene pahuljice, ručao ovo što sam napisala, a za užinu sam mu napravila sutlijaš sa jabukom.. I dalje neće voće, pa ga moram zavaravati...Za večeru ćemo neki Nestle..

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 282
22.2.2009 17:31:46   
Romali
Žana, taman tako je i od nas bilo. Nemoj paničiti. Od jedne kašike došli smo do jedne šerpiceuser posted image user posted image Samo redovno joj daji i kako budeš smanjivala AD/ dojenje povećavat će se količina čvrste hrane. Mada ovaj moj izjelica nije dugo smanjivao dojenje, tek sad kad sam počela raditi.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

Neposredna veza do poruke: 283
22.2.2009 17:32:15   
andji
Žanić,koliko vidim malena ti ima tek 5 mjeseci,nemoj paničariti još je ona mala da bi ti puno jela količinski,ona tek isprobava ukuse,i ume od svega pomalo.Moj ima 16 mjeseci pa i dan danas bitku bijem da pojede porciju,ponekad iz dva puta pojede zdjelicu hrane,a nekad odjednom...a nekad neće uopšte.....no sikiriki dakle,i pusti je neka isprobava sve pomalouser posted image user posted image user posted image

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

Neposredna veza do poruke: 284
22.2.2009 17:37:01   
hanabanana
Moja je tek od sedam punih mjeseci znala pojesti skoro pa cijelu onu teglicu od 90 ml. Ja ne bih brinula.

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 285
22.2.2009 17:38:58   
žana o8
 Hvala drugarice moje. Evo me ko Sexy Sejo.user posted image user posted image user posted image user posted image . Ja sve kontam da ona sada mora pojesti čitavu teglicu ,a ona je meni još malecka  moja dušica.

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 286
22.2.2009 17:42:50   
Romali
IZVORNA PORUKA: žana o8

Hvala drugarice moje. Evo me ko Sexy Sejo.user posted image user posted image user posted image user posted image .

Fali ti  ovo user posted image
user posted image user posted image , ma samo polako dok dijete skonta šta joj daješ

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu žana o8)
Neposredna veza do poruke: 287
22.2.2009 17:49:38   
Emina*
Mišur,
e nemas pojma kako mi je drago user posted image   user posted image   user posted image
Napokon Luka pokazao zube user posted image   user posted image .... 
Super, super, ne mogu ti opisati kako sam se obradovala kad sam vidjela tvoj post..... 
Samo ti tako nastavi, jest ce on, ne sekiraj se... K'o sto Romali rece, doci ce on i do serpice user posted image
Ja sam nastavila npr, ako vam je ostalo supice, jer ja vazda napravim serpu, mozes sutra u posebnu zdjelicu da skuhas karfiol, brokule i sl... I samo na kockice, sitno isjeckaj... I kako dajes supicu, tako ubacis koji zalogaj i ovoga, i sve tako... Ako si me skontala, i kasnije slobodno, kako se on bude privikavao na nepasirano, vidjeces kako ce ici lakse....

Joj, moram opet napisati, bas mi je drago user posted image   user posted image   user posted image

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 288
22.2.2009 19:04:21   
lejlaze
i mi smo poceli sa upoznavanjem hrane. ali nije bas nesto odusevljen. najbolje mu ide banana. medjutim kod mene je problem sto Daris nece flasicu nikako, znaci ni sokica ni caja, vodu.
nemam pojma kako da ga na to naviknem. kada mu caj dajem, dajem iz kasikice i onda je to borba, podje puhat, pa pljuckat i na kraju je skroz mokar user posted image . nadam se da ce se to promjeniti

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 289
22.2.2009 20:32:10   
Golubica
user posted image Moja Asja vec duze vrijeme jede cijelu teglicu. Znala je plakati ako joj prestanem davati, ali hvala Bogu nikada nista nije bilo. Jos bi znala odmah nakon toga i flasicu popiti. Ali opet je ZILOPEK. user posted image

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 290
22.2.2009 20:53:56   
žana o8
Joj gdje ti pada na pamet riječ žilopek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 291
22.2.2009 21:15:18   
Anoniman
Ovih dana je bilo svega. Pravili smo svakakve kombinacije. Dorucak uobicajene kasice od voca, s tim sto sad manje blendam, poceo je jesti, odnosno zvakati. Za rucak smo povrce kuhali s mesom ili u mesnoj vodici (teletina, piletina) nekad u to zumance, a nekas smo u puru stavili zumance.
Probala sam malo naribat sira po preporuci forumasica, pa se i meni cak svidjelo, i u puru sam jos stavila mladog sira i pavlake. Sve pojede.user posted image user posted image user posted image
A za veceru idu zitarice, s tim sto nekad napravim mix s vocem, skuhauser posted image m malo to voce i onda kad izmjesam u to stavim kasuku rizolina, ili pahuljica i sl.
I jos sam zaboravila napomenut da cijedim stalno sok od cvekle i malo mu utrpam a malo onako podvalim u vocnu kasicu.

Neki dan sam pravila krompirusu i Davudu sam dala malo krompirica iz pite. Kako je gledao u nas, morala sam malo. Svidjelo mu se, a meni je jos simpaticnije kako on to zvace.

(odgovor članu žana o8)
  Neposredna veza do poruke: 292
22.2.2009 21:30:33   
mukica
E i kod nas je svaki dan neka nova kombinacija i sve mu se svida(da kucnem) i nema problema sto mu u podne dajem vocni obrok a oko tri dajem slani obrok,cak sta vise mislim da mu je slana varijanta draza.Cim vidi svoju zdjelicu covjek zijevauser posted image .
Maida kako pravis puru jel to palenta ili????

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 293
23.2.2009 8:44:46   
ElmaB
Doruckovali smo Nestle pahuljice sa kakaom, rucat cemo grasak sa rizom i mrkvom, za uzinu puding, a za veceru neka vocna kombinacija!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 294
23.2.2009 9:35:32   
lejlaze
danas cemo probati malo jabuke i mrkvice, pokusavala sam to vec jednom i nije bio odusevljen.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 295
23.2.2009 10:43:38   
Crvena
Mi smo jutros probali komadic zumanceta (prvi put), stavila joj u vocnu kasicu, smazala sveuser posted image
Za rucak cemo supicu od koljenice, malo mrkvice, brokulice
A za veceru cokolino (probali neki dan, svidjeo joj se)user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 296
23.2.2009 11:46:06   
mamina princeza
Danas smo doruckovali banana breskva i jabuka gotovu kasicu ....
izmedju grickali malo hljeba:)))
sad je popila flasicu i pajki
a za rucak cemo krompir mrkvicu i mali komadic teletine sa mesnom vodo

poceli smo da jedom i meso - prvo smo piletinu i puretinu pa teletinu

sad me interesuje koliko cesto dajete vi meso - svaki svaki drugi, treci dan ... ne znam koliko bi cesto trebala ( mojoj Dzelili je malo manje od osam mjeseci)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 297
23.2.2009 16:37:39   
Visnja RR
Bilo bi pozeljno da se daje namanje 3 puta sedmicno... do tebe je hoces li vise... ja vec duze vrijeme dajem svaki dan... domace ili u Hipp-u..

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 298
23.2.2009 17:25:39   
mamina princeza
ok hvala visnja na odgovoru do sada sam tako otprilike svaki drugi ili treci dan a sad smo mislili jos ponekad pa zato i pitam...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 299
23.2.2009 18:31:30   
Anoniman
Za dorucak pura sa zimancetom (danas prvi put citavo zumance), sirom mladim i pavlakom.
Rucak: pileca supica, celer, persun, mrkva, tikvica i malo djecije tjestenine, a za veceru cemo malo voca izmiksat.

(odgovor članu mamina princeza)
  Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Sipadova zgrada u Velesicima

Da li ste cule neke price za ovu zgradu, koja jos nije prosla tehn. prijem?

da cula sam i to........ (66%)

nisam nista cula (34%)

Broj svih glasova: 76

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *