Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 19:07:25
tasa83
Kazu ova zadnja nedelja do bete da je najteza prva mi i nije bila toliko teska bas sam bila cool da me to i plasilo jel sam inace emotivac i pomalo panicar :) ali kako rekoh moj hobby krerativno okruzenje i drustvo pa nisam ni mislial previse o svemu tome do juce...
kolika beta treba da bude da bi se reklo da postoji trudnoca???
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 19:27:20
toncica
Drage moje hvala vam na lijepim rijecima . Mi trudnice cemo biti vama trudilicama vjetar u ledja . eva30 sretno mila sutra na UZ da sve bude kako treba . Sutra ces ako bog da vidjeti svoju malu mrvicu . Javi nam se kad dodjes . Mi cemo do tada navijati Mozda Jednog Dana mila moja ja i moja mrvica ti saljemo puno podrske . harmonika mila moja vjeruj mi da sam za 13 godina borbe prosla kroz sve i svasta , ali isplatilo seb. Sada je nasa mrvica tu i zeljno je ocekujemo . Svima SRETNO
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 19:28:37
harmonika
koliko se ja razumijem sve iznad 5 smatra se trudnoćom. tako su meni dr rekli i kod spontanog i vanmatericne. mislim da bi trebala biti trocifrena,s obzirom da je od transfera proslo 10-15 dana
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 19:40:21
toncica
tasa zaboravih ti napisati da beta mora biti najmanje 5 da bih se uopste posumnjalo na trudnocu , ali posle 10 ili 15 dana nema anse da bude toliko . Ako je trudnoca u pitanju ja mislim da svaka beta mora biti preko 150. Drzim fige da beta bude trocifrena pa da slavimo .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 19:41:16
harmonika
mislim da se iznad 5 smatra da trudnoća postoji. eh sad,ako je mala onda je moguće da je biohemijska. trocifrena bi morala biti za toliku trudnoću tj.10-15 dana od transfera ( ne znam koliko je to nedelja trudnoće) uglavnom,navijamo da ti bude trostruka!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 20:11:42
biljka
Evo i mene malo da vam se prikljucim, Tasice draga, ja sam bila u Medikos kada je jedna zena radila betu i rekla mi je da mora biti preko 100. Ja licno mislim da je kod tebe uspjelo, jer ne bih krvarila po malo, to bih samo lilo. A toliko ti jos kasni. Drzim ti Velike fige u petak. MIONAB , ja sam strasno nervozna, mozda umislam neke stvari, ne osjecam vise onakvu jaku bol, samo nekada po malo. Ali ne nadam se ja previse, evo od danas me grudi bole, stomak se naduvao tj simtom pms, cijelo tijelo me boli, kao i svaki put kada cu dobiti.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 20:18:56
tasa83
Ja sam prosla te vase simptome :)) to mora tako izgleda samo nekom manje nekom vise...identicni su simptomi trudnoce i pms-a... hvala Biljka na podrsci
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 20:29:12
majuša
Gdje se te moje trudnice i buduće trudnice?Nema mene neko vrijeme!Pratim vas malo, ,malo spavam, a malo više mi je muka.Sad dok pišem želudac mi je oko krajnika.Elem koje ste imale neuspjeh glavu gore, koje čekate betu , ne brinite trudne ste dok se ne dokaže suprotno!Moja beta 12 dan je bila 190 zarez nešto a vraćeno mi 4 dan.Beta mora biti iznad 5 a može biti i manje od sto ( ne previše) ali se mora pravilno duplati.To je ono što ja znam.Muka mi je izvinite moram ići
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 20:37:55
biljka
Prosla sam jednu inseminaciju, dobro to ne mogu porediti, ali isto mi je ovako bilo cak sam i ranije dobila, a inace ne redovam mi je ciklus cak do 15 dana neka i vise. Nego mislim da je red da se ja vama malo opsirnije prestavim. u braku sam tri i pol godine, ne cuvamo se maltene cetiri. Na maternici sam imala septum, koji sam uklonila i nije se vratio. hormonski status mi je ok. kod muzica puzica ( majmuncine klasicne bosandjerosa) slaba pokretljivost i varikokela, baco odbija svu terapiju jer kaze da je zdrav i da stete antibitske terapije, da nije stari deda i da ne moze piti trental. Dobro mirim se ja sa tim ipak je bosanac, pokusam sa cajevima, inace on ne pije kavu, vec caj pa reko hajde da probam,kada ja nabavih cajeve, backo ti predje na kapucino....hmmm i meni jedino ostade vantjelesna. I da ja sam sve sama zvala za konsultacije bez njegovog znanja dovela ga pred svrsen cin. ETO MALO I O MENI
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 20:55:19
mionab
Biljka ja se osjećam isto.Stomak kao da nešto ključa.Nekad više nekad manje. Kod nas je isti problem, smanjen broj progresivno pokretnih spermatozoida.Broj je uvijek bio ok, uspijeli smo i pokretljivost popraviti ali bebe nema.Tako da smo se odlučili na VTO.U braku smo isto 3,5 godina.Da ne povjeruješ, kao i vi Kod mene je sve ok, jedino što je dr vidjela polipčić koji je predlagala da otklonim histeroskopijom(ne bi trebalo da pravi problem jer nije na zidu i ne smeta za implantaciju).Ali sam ipak odlučila da pokušam još jednom pa ako ne uspije( što ne želim) da onda to odradim. Imam 32 godine.Svašta ja ispisa, malo sam i dosadna Tašo jesu li tebi bili isti bolovi kao menstrualni?Meni su krenuli od 5.dana ET i povremeno se javljaju.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.6.2014 21:08:01
biljka
TASO, svi moji prijatelji to kazu ali oni ne razumiju imaju svi djecu lako su je dobili, kazu OPUSTISE . Imam i ja 32 god.i bas na moj rodjendan mi je bila inseminacija.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.6.2014 7:14:03
eva30
ja sam imala 6 vto,jednom vanmatericna,4 bez iceg i sada beta 1377(ako bog da bice napokon sve ok)...uvjek mi je najteze bilo cekanje i uvjek isti simptomi kao pms.opusteno je nemoguce ali ja sam ovaj put vise izlazila nisam miirovala bila okruzena ljudima koji nisu znali sta se desava i lakse je
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.6.2014 9:10:19
mionab
Jutro svima Ja se danas baš loše osjećam, od sinoć me boli stomak i imam iste simptome kao kad trebam dobiti.Ovako mki je bilo i prošli put.Mislim da neće uspjeti, već se pripremam na to .Baš sam neka tužna i neraspoložena. Taso, navijam da sve bude dobro i da nas obraduješ lijepom betom. Eva isto sretno danas.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.6.2014 10:59:30
Candy32
Dobro jutro drage moje dame, Nisam se dugo javljala, pa jutros odlučih da vam pišem. Naime, bila sam u VTO postupku u specijalnoj bolnici Beograd kod dr Radulovića, cijena 3000 evrića. Posle neuspeha u Bl i na nagovor prijatelja koji su imali pozitivno iskustvo sa dr Radulovićem otišli smo u Bg. Sve je išlo iznenađujuće brzo. otišli na konsultativni razgovor, uradili nam sve potrebne nalaze i popodne dali terapiju, znači sve za jedan dan. Osmog dana ciklusa otišli za Bg, Punkcija bila 30.5. sa 16 jajnih ćelija. Nakon 5 dana, vraćene tri savršene blastociste, i tri zamrznute, bilo ih je i više ali mi nismo imali novaca da više zamrznemo. 12. dan od ET beta 1121 presrećni, betu radim ponovo u petak da vidimo da li lijepo raste a u subotu isdem kod svoje dr na pregled. Sad nekoliko detaljčića, koji bi i vama mogli pomoći. Dr je rekao da je najbitnije to pola sata koje se odleži na klinici nakon embriotransfera. Još nam je rekao da ako se u jajnicima koji su osjetljivi zbog stimulacije, jave bolovi oko 7. dana od ET, RADUJTE SE jer se počeo slučiti progesteron (što znaci da je trudnoća počela) i da oni reaguju na njega. Grudi bole nekolikoa dana nakon ET najviše od štoperice i nemojte to uzimati kao simptom jer će kad iz organizma izađu ti hormoni one prestati da bole i nemojte da vas to obeshrabri. Ja još uvijek nemam neke posebne simptome trudnoće, a dok sam čekala betu nisam ih ni tražila ni preispitivala svoje tjelo da li pokazuje simptome. Istina bila sam nesnošljiva sa izraženim promjenama raspoloženja ali sam i to pripisivala uticaju hormona iz stimulacije. Dva dana prije bete bilo me strah otići u WC da ne bih vidjela krv, jer sam prošli put prokrvarila dva dana prije bete.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 19.6.2014 15:53:03
mionab
Kolač, malo je bolje ali osjetim te grčeve i neki ružan bol kao da sam dobila.Ja se ovako uvijek osjećam prije nego što trebam dobiti.Ne znam šta da mislim. Ako su simptomi trudnoće i pms isti onda stvarno ne znam. Tašo meni kad nije uspio prvi postupak prvo je krenulo smeđe i odmah ujutru dobila tako da za tebe ima nade, navijam