HNF
|
dammy znam vrlo dobro kako se osjecas. nas na grupi uci, da NE SMIJES dopustiti da te strah preplasi. Znaci treba da ides svaki dan ako si u mogucnosti u taj centar, pa 5 minuta, 5 .bolje ista nego nista. nema nista gore ako kazes, ne smijem, ne mogu otici tamo, strah postaje sve veci i veci, jer se strah strahom hrani. Znaci, necu reci moras, nego trebas da ides tamo, pa koliko god da ostanes bolje i to, nego da ne pokusas. vjeruj i mene bude strah da idem bilo gdje izvan grada. evo nasi prijatelji imaju kucu na selu, i ja kad trebam ici tamo mene neki strah obuzme,odmah razmisljam kako cu ako me tamo uhvati panika, pa ovo, pa ono, znate vec sta sve, daleko mi je hitna, bolnica. i danas kazem muzu eh sutra cemo ili prekosutra akobogda, kod njih na izlet na rostiljanje, pa nek bude sta ce bit.ja namjerno radim stvari kojih se plasim, samo da se suprostavim strahu. vjeruj i mene je strah samo tako, nervoza u zeludcuuuu, preznojavam se, ali idem, samo da ne bih dozvolila da me strah nadjaca. evo danas sam gledala neku emisiju na TLC, zove se ANKSIOZNOST.Americka emisija,ljudi koji imaju anks.panicne napade, ne izlaze iz svoje kuce zbog toga. i veliki neki strucnjaci im pomazu, i sve se svelo na to, da oni moraju radit stvari koji se plase, to jest netjerali su ih da idu van iz kuce, jer se samo tako moze to prevazici, izlaganjem strahu. Kazu i ti doktori da je to u pocetku jako jako tesko, ali da je to jedini nacin. naravno u granicama svojim,, znaci pokusas danas 5 minuta, kad vidis da vise ne mozes vratis se kuci, pa opet suttra,bitno je samo pokusat a ne odustat. isto i za opsesivne misli, one su moj najveci problem.kad se javi ta neka ruzna misao, kazes sebi, pa ok to je samo misao, ja to ne zelim, i ne zelim da uopce reagujem na to. jer ne mogu kontrolisat sta ce mi sve naumpast u toku dana, ali mogu kontrolisat svoju reakciju na to.kaze meni psihijatrica ejjj da ti je vidjet sta sve ljudima pada na pamet, da cujes i njihove misli, hajd reko utjesi me, nisam najgora,hehe, bar se tjesim etooo :*
|