|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  316 317 [318] 319 320   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: porodiljska naknada
13.2.2014 12:07:32   
Bebac05
Hoćemo li konkretno raditi više, dok nas čovjek još čeka?

(odgovor članu heni5)
Neposredna veza do poruke: 7926
13.2.2014 12:12:41   
moon 234
Katastrofa! 33 KM ni pelene se ne mogu kupiti za te pare...

(odgovor članu heni5)
Neposredna veza do poruke: 7927
13.2.2014 12:18:14   
moon 234
Neka dogovori neko sastanak, ko ono ima br.Tel.? Pa neka odu dvije zastupnice, da iznesu zahtjeve...ili ko zeli i moze, ja bih takodjer otisla na taj sastanak, mozda da vidimo s njim koliko zena mogu doci na sastanak?

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 7928
13.2.2014 12:23:03   
Hanady RR
Predlažem Vam:

jedna zaposlena i jedna nezaposlena porodiljadlja neka idu na stastanak...
zahtjeve formulirati smao u odnosu na izmjenu zakona i odredba kantona sarajevo...
te zahtjeve realne formulišite ovdje sada
1.
2.
3.

evo moo234 ti to napiši...ja ću vam pomoći koji su na nivou kantona koji federacije

dalje dve što bude na federlanom noivou predočiti mu u smislu da u narednom periodu o istome obvjesti nekog od zstaupnika na federalnom niovu da se vidi šta uraditi s emože ili hoće...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu moon 234)
Neposredna veza do poruke: 7929
13.2.2014 12:23:28   
moon 234
@Bebac05 sad sam vidjela da ti imas njegov br. Tel. user posted image
Mozes li nam zakazati sastanak s njim, kada tebi odgovara?

(odgovor članu moon 234)
Neposredna veza do poruke: 7930
13.2.2014 12:28:30   
leki_4you
Meni jutros mail stigao da su uplacene naknade, mozda smo ipak malo ministra nabrzile user posted image ja se sinoc umalo ne posvadjah s njim, vidim da je i njemu prekipilo isto kao i nama i vrijeme je vise da se izborimo za bolji status majki, moja rodica u Njemackoj tri godine na porodiljskom i sve joj uplacuju, ne moramo bas ko oni al ovu jednnu godinuda imamo kako treba...

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 7931
13.2.2014 12:30:33   
hapymum
I u te zahtjeve upisite da se poveca nadoknada na 2 ili 3 4 dijete pogotovo za blizance il trojke.to obavezno navedite.

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu leki_4you)
Neposredna veza do poruke: 7932
13.2.2014 12:32:14   
Bebac05
Ko ide na sastanak taj neka i zove, prvo da vidimo ko ide i koliko osoba ide, po mom mišljenju je najpametnije jedna zaposlena i nezapolena porodilja.

(odgovor članu moon 234)
Neposredna veza do poruke: 7933
13.2.2014 12:35:43   
leki_4you
Meni se cini da bi dobro bilo da ide jedna zaposlena u javnom sektoru i jedna kod privatnika a treca nezaposlena, samo nek ispricaju svoje price jasno ce s vidjeti ogromne razlike...

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 7934
13.2.2014 12:38:04   
Bebac05
Ni jedna iz javnog sektora neće ići zato što one dobijaju platu cijelu godinu, za njih važi drugi zakon, oni ne primaju porodiljsku naknadu nikako nego državnu platu.

Neposredna veza do poruke: 7935
13.2.2014 12:40:22   
leki_4you
Ozbiljno to nisam znala, eto to i mi trebamo trtazii i zdravo...

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 7936
13.2.2014 12:41:59   
proljece30
drage moje, ja bi voljela da onaj ko nas bude zastupao gospodinu Dini Konakovicu iznese jos jedan problem koji imamo i koji je prestrasan za trudnice ili one koje su to bile. Naime, otkazi u trudnoci su veliki problem, neka poduzmu nesto po tom pitanju,neka im zabrane takve stvari, neka mijenjaju Zakon..ja sam u sedmom mjesecu trudnoce ostala bez posla. Ako je potrebno, reci cu javno o kojoj se firmi radi, a ako toi gospodina Dinu bude zanimalo (ne vjerujem da ga zanima) mogu potvrditi da sam ostala bez posla u sedmom mjesecu. Mislim da je krajnje vrijeme da se nesto poduzme po pitanju trudnica, ne, nemaju sugu, samo su trudne. I jos nesto, u mom otkazu pise da sam visak, a kasnije priamaju novu osobu, mogu se poslodavci kazniti na bilo koji nacin, jer ako je neko visak, odakle ideja za novim radnikom?

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 7937
13.2.2014 12:42:53   
Bebac05
To je ozbiljno, znam osobu koja prima platu cijelu godinu, može im se, i to obavezno treba iznijeti, ona je već dva puta sa svojom bebom išla na odmor u Tursku a od naše naknade ne možemo da kupimo ni hranu za bebu.

Neposredna veza do poruke: 7938
13.2.2014 12:47:39   
NEA_SA
ma treba stati u kraj I tom lopovluku, moja sestra I ne moze ostati trudna, jer je na ugovoru koji se svaki mjesec obnavlja,cim bi ostala trudna otkaz tj prekida se ugovor. uzas a otkaz sebi ne moze priustiti jer joj muz ne radi ( tacnije radi al vec 5 mjseci nije primio platu :( , ko da I ne radi ). a godine joj idu. usput zavrsila dva fakulteta I magistar je a radi u butiku, eto nam drzave u svim aspektima

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 7939
13.2.2014 12:48:04   
Latinka
Ja sam pred porodom i samo da kazem da sam uz vas, iako ne mogu nikako drugacije da pomognem za sad, a rado bih se prikljucila.
proljece, tuzi ih. nemaju pravo primati nikoga ako su tebe otpustili kao teh.visak,mislim godinu dana

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu proljece30)
Neposredna veza do poruke: 7940
13.2.2014 12:50:13   
leki_4you
Ako neka od trtudnica smogne snage da govpri za medije samo nek mi javi user posted image

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 7941
13.2.2014 13:01:45   
eaeb
Nemojte drage moje dame od Kulina bana jer tako se ništa neće postići.
Treba sastaviti spisak od max 10 zahtijeva koji se moraju ispuniti u roku 1 mjesec dana.
Zna cijenjena gospoda i za produžavanje ugovora i za otkaze trudnica i za sve ostale moguće i nemoguće probleme ovog društva samo su se do sada pravili mutavi. Međutim, sada oni love u mutnom i nastoje uloviti koji jeftini politički poen za buduće dane. Zato mi trebamo takođe iskoristi tu njihovu situaciju i istjerati svoje sad kad imamo priliku. Pa nek bude saradnja na obostano zadovoljstvo- makar do izbora :)

Neposredna veza do poruke: 7942
13.2.2014 13:04:05   
moon 234
Hvala, na pomoci, posto ja bas nisam 100% upucena u zakon, ali cu ga iscitati do sastanka...
Ja skupljam jos prijedloge, ali evo poredala sam vec neke, molim za sugestije:
1. Redovna mjesecna isplata porodiljske naknade i djecijeg dodatka, a najkasnije do 10. u mjesecu
2. Isplata zaostalih naknada do 31.03.2014. (Smatrala sam realnijim datumom nego kraj ovog mjeseca, mozda i grijesim)
3. Ponovno uvođenje tzv.13-e naknade
4. Isplata jednokratne pomoci za opremu novorođencadi u svim Opstinama
5. Da duzina porodiljskog odsustva nije regulisana kolektivnim ugovorom kompanije, nego drzavnim zakonom, koji bi trebao da zeni omoguci minimalno 1. godinu placenog odsustva sa radnog mjesta( posto svaki privatnik iskoristava rupe u zakonu I uslovljava zene da se vrate ranije na posao - ili ce ostati bez istog )
6. Da se zenama u radnom odnosu isplacuje ostatak place ,a ne da budu na neplacenom odsustvu ( jer vecina firmi zene nakon poroda brise sa platne liste - jedina primanja su im naknade )
7. Povećanje naknade obavezno i ujednačavanje, a ne da jedan mjesec dobijemo 490, a drugi 447 KM, to je velika razlika.
8. Povecanje nadoknada za 2 ili 3, 4 dijete pogotovo za blizance il trojke.
9. Izjednacavanje naknade zaposlenim i nezaposlenim majkama.
10. Obavezna zastita trudnica od diskriminacije na radnom mjestu u smislu zastita od otkaza za vrijeme trudnickog bolovanja i porodiljskog odsustva

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 7943
13.2.2014 13:08:47   
Dzensy

IZVORNA PORUKA: Bebac05

To je ozbiljno, znam osobu koja prima platu cijelu godinu, može im se, i to obavezno treba iznijeti, ona je već dva puta sa svojom bebom išla na odmor u Tursku a od naše naknade ne možemo da kupimo ni hranu za bebu.

Da se i ja tuspasim, nisam stigla do sada. Samo da vam kazem da sam uz vas i da to Bebac05 nije tacno. Ja sam u drzavnoj firmi, i istina je da mi firma namiruje do pune plate ali to ode sto oni namire u kredit i za rezije. Znaci da i ja zivim od onoga sto mi postarko donese i iscekujem ga kao ozeblo sunce isto kao i vi. Ovo kako ne radim gubim topli obrok i kartu a to dobro osjetim i jedva cekam da se vratim na posao da napokon primam toliko da mogu normalno da zivim i da ne mislim hoce li doci postar ili nece,pun mi je vise toga kao i svima vama.Zakonski mora ici preko Opcine 60% i nikako drugacije i nema sanse da ta osoba koju znas prima sve od firme, laze te. Rado bi isla na taj sastanak jer sam uz sve kategorije porodilja 100% i slazem se da je ovo uzas sta se radi, samo imam nerjesiv problem gdje sa djecom? Ruke su mi vezane trenutno jer je suprug odsutan naredni citav mjesec. Praticu vas na forumu pa ako se ikako mognem izorganizovati javim se definitivno. Pozdravljam vas sve.......... user posted image

(odgovor članu Bebac05)
Neposredna veza do poruke: 7944
13.2.2014 13:12:23   
hapymum
I ja sam uz vas trudna sam druga beba termin je krajem juna.ako sta mogu pomoci tu sam.btw radim kod privatnika

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

Neposredna veza do poruke: 7945
13.2.2014 13:14:40   
leki_4you
Drago mi je da se javila i jedna iz drzavne firme i potvrdila ono sto sam znala, vi dobijete jel tako naknadu kao i mi a ostatak do pune place vam namiri firma ako se ne varam jel?

(odgovor članu Dzensy)
Neposredna veza do poruke: 7946
13.2.2014 13:19:18   
srećicaa
Nisam bila u Sa ovih dana, pa nisam ni čitala. Ja sam porodilja kojoj je u toku porodiljnog odsustva promijenjen ugovor o radu i vjerovatno me čeka otkaz po povratku na posao. Ako želite mogu ići na sastanak, jer poznajem dobrim dijelom i zakonodavstvo.

¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨*
Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno.
16.03.2013.

Neposredna veza do poruke: 7947
13.2.2014 13:20:56   
leki_4you
Ja bih isla ali nemam s kim user posted image ostaviti, ali ako slucajno suprug ne bude radio prijavljujem se user posted image

(odgovor članu srećicaa)
Neposredna veza do poruke: 7948
13.2.2014 13:21:35   
Bebac05
Pa sama si ovim rekla da primaš puno platu na ovaj ili onaj način tebi se nadomiri iznos koji si dobijala dok si i radila, a to što imaš kredit i režije imamo mi svi obaveze ali ih plaćamo od naknade jer drugog primanja nemamo, a tebi naknada ostane netaknuta!
Dzensy mene bi iskreno bilo sramota javiti se na forum da sam na tvom mjestu i traziti neka prava, hocese jos da ti omogucimo topli obrok i prevoz posto ti je bas tesko bez toga?!

< Poruku je uredio Bebac05 -- 13.2.2014 13:25:13 >

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 7949
13.2.2014 13:23:45   
leki_4you

IZVORNA PORUKA: moon 234

Hvala, na pomoci, posto ja bas nisam 100% upucena u zakon, ali cu ga iscitati do sastanka...
Ja skupljam jos prijedloge, ali evo poredala sam vec neke, molim za sugestije:
1. Redovna mjesecna isplata porodiljske naknade i djecijeg dodatka, a najkasnije do 10. u mjesecu
2. Isplata zaostalih naknada do 31.03.2014. (Smatrala sam realnijim datumom nego kraj ovog mjeseca, mozda i grijesim)
3. Ponovno uvođenje tzv.13-e naknade
4. Isplata jednokratne pomoci za opremu novorođencadi u svim Opstinama
5. Da duzina porodiljskog odsustva nije regulisana kolektivnim ugovorom kompanije, nego drzavnim zakonom, koji bi trebao da zeni omoguci minimalno 1. godinu placenog odsustva sa radnog mjesta( posto svaki privatnik iskoristava rupe u zakonu I uslovljava zene da se vrate ranije na posao - ili ce ostati bez istog )
6. Da se zenama u radnom odnosu isplacuje ostatak place ,a ne da budu na neplacenom odsustvu ( jer vecina firmi zene nakon poroda brise sa platne liste - jedina primanja su im naknade )
7. Povećanje naknade obavezno i ujednačavanje, a ne da jedan mjesec dobijemo 490, a drugi 447 KM, to je velika razlika.
8. Povecanje nadoknada za 2 ili 3, 4 dijete pogotovo za blizance il trojke.
9. Izjednacavanje naknade zaposlenim i nezaposlenim majkama.
10. Obavezna zastita trudnica od diskriminacije na radnom mjestu u smislu zastita od otkaza za vrijeme trudnickog bolovanja i porodiljskog odsustva

Ti si to dobro skuckala samo mi se cini da bas necemo moci dobiti zaostale naknade jer i plate kasne isto toliko a sto se tice 13-te naknad ako se ne varam to je bilo od Grada sarajeva i tu nam Skupstina ne moze pomoci.

(odgovor članu moon 234)
Neposredna veza do poruke: 7950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  316 317 [318] 319 320   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  316 317 [318] 319 320   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *