Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 9:11:01
dzeny31
Pahuljice ja te u potpunosti razumijem. Mene je strah da je skroz ne zatvore. Znam kako jecekati jos jedan mjesec i opet ne znas hoce li se ista promijeniti... I ja se osjacam isto izgubljeno... Dovoljno sto sve ovo prolazimo, jos nam je ovo nedostajalo...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 9:32:10
M1985
Ja sam prosle sedmice pisala email dr. Admiru i kaze da pocetak rada sa pacijentima ocekuju za otprilike mjeseca dana. Prije dva-tri dana poslala sam im poruku na FB ali niko nije odgovorio. Voljela bih ako neko ima kakve nove informacije vezano za rad klinike. Ja sam trebala raditi kod njih histeroskopiju pa onda poceti sa pripremama na vantjelesnu ali sada kad citam ove postove, plasim se sta ce se dalje desavati sa klinikom i ko zna kada cu moci krenuti u postupak.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 10:32:31
jakuta
Evo i ja sam jutros zvala kliniku i dobila inf.kao i vi Sestra mi je preporucila da idem svom ginekologu na kontrole a da dr Admiru posaljem poruku za terapiju Eto kakva nam je drzava,ne daju ljudima da rade i barem malo nam olaksaju put do naseg cilja,sramota. Razumijem sve zene koje prolaze ova teska iskusenja i molim Boga da sto prije podju sa radom.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 15:41:09
pahuljicamala
Jos ce ovi protesti usporiti rjesavanje administrativnih problema u Bahceciju! A, kako je krenulo, mislim da ce ispred vlada imati proteste i parova koji se bore sa sterilitetom, ako ne pocnu rjesavati i ovaj problem sa klinikom uskoro. Nisu ni svjesni kako mogu biti bijesni parovi koji se bore za svoje roditeljstvo, a "drzava" i politicari im to sve usporavaju samo zbog svoje licne koristi!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 17:29:52
sana80
Jos smirujem uzbudjenje. 264. Elhamdulillah... Zelim da ise ubrzo rijesi problem sa klinikom i da i druge moje drage zenice imaju ovaj osjecaj... Svima hvala na podrsci.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 18:34:50
Adria
Sanooooooo čeeeestitaaaam! MashAllaaah! Bogu hvala! Baš sam sretna zbog tebeee!
UZ su meni u Bahčečiju zakazali nakon sedam dana ako mene još uvijek pamćenje dobro služi, trudnoća fakat ali fakat zaglupljuje
Uživaj i čuvaj se što bolje sada!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 21:07:04
White rose
sana 80 čestitam! Da bude školska Sretno!!!
1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0 2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska 3. FET April 2013 Cito, beta 0 4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0 5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :) 6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 7.2.2014 22:30:33
Nejra26
Ja imam neka saznanja, nisam 100% sigurna. Kažu prelazi Bahceci u neki drugi prostor u Hadžićima. Ne znam dal čitav kolektiv ili pojedinci. Kao malo će preinačit djelatnost kako bi riješili ove postojeće probleme.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.2.2014 22:42:40
trag
Sano80, cestitam od srca, sve najbolje da bude... Drage moje i mene brine ova situacija sa klinikom. Prije nekoliko dana odgodili su mi pocetak procesa za jos jednu terapiju pilula, razlog jer je dr.Admir na bolovanju radi saobracajne nesrece i problema klinike oko tih papira. Nervoza je prisutna. Nadam se da ce ubrzo rijesiti te probleme i poceti sa radom, jer su nam potrebni..
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 9.2.2014 15:59:06
jakuta
Drage moje kako ste danas? White kako tebi dr racuna koja si sedmica,jel od zadnjeg menzesa,dana spajanja u laboratoriji ili dan embriotransfera. Mene su potpuno zbunili oko racunanja.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.2.2014 10:22:32
Adria
Nedzlice draga, hvala na pitanju.... imamo još fina dva mjeseca ako budemo imali sreće pa ne poranimo Ljubi svoje bebare
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 10.2.2014 23:47:52
sana80
Hvala svima od srca. A imam jos divnih vijesti. Jedna zena iz Holandije sa kojom sam se zblizila tokom postupka danas je radila test, takodje pozitivan. Posle 17 godina. Ja sam bila sa njom, zajedno smo cekale nalaz, isplakala sam se od srece i za mene i za nju... ;)
I da ne zaboravim moju dragu dzeny31, koju zvanicno predlazem za psihoterapeuta. Toliko podrske mi je pruzala, a i dalje je tako...
I ja imam ziganja po malo, u subotu sam i krvarila malo, ali srecom brzo je stalo. Vodeno...
Nadam se da ce se brzo rijesiti problem sa klinikom, i da sve drage zenice dozive bezgranicnu srecu...
U Bahceci sam naucila da se ne smije odustajati, sta god da se desava.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.2.2014 16:27:36
jakuta
IZVORNA PORUKA: sana80
Hvala svima od srca. A imam jos divnih vijesti. Jedna zena iz Holandije sa kojom sam se zblizila tokom postupka danas je radila test, takodje pozitivan. Posle 17 godina. Ja sam bila sa njom, zajedno smo cekale nalaz, isplakala sam se od srece i za mene i za nju... ;)
I da ne zaboravim moju dragu dzeny31, koju zvanicno predlazem za psihoterapeuta. Toliko podrske mi je pruzala, a i dalje je tako...
I ja imam ziganja po malo, u subotu sam i krvarila malo, ali srecom brzo je stalo. Vodeno...
Nadam se da ce se brzo rijesiti problem sa klinikom, i da sve drage zenice dozive bezgranicnu srecu...
U Bahceci sam naucila da se ne smije odustajati, sta god da se desava.
Oo sanoo,drago mi je da si se javila,kako prolaze dani brzo ili sporo. Dzeni nam je svima pruzala podrsku i ja se slazem da budepsihoterapeut,ta zena je puna pozitivne energije. Nadam se da je sve uredu i da nije vise bilo krvarenja i kd mene je na pocetku bilo malo krvarenja i ja pomislila da je gotovo. Drago mi je i za tu zenicu iz holandije od srca. Kod koga ides na konrole i ko ti odredjuje terapiju? Pozdrav drage moje
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.2.2014 17:26:32
sana80
Cula sam se sa dr Admirom, i on mi je rekao da nastavim sa terapijom kao do sada. Nazvacu ga opet krajem nedjelje za UZ, da vidim kada, gdje kako... Do kada se koristi utrogestan? Jesi ti jqkuta i posle testa nastavila sa injekcijama progesterona? Vec me popusta prehlada, pijem sokove cijedjene, voce a za drugo nemam nesto apetita al jedem... Dobro se osjecam Bogu hvala, jedino sto puno spavam... :) Razmisljam pozitivno, rekla sam da sam se dosta nervirala dok smo se borili, sada je vrijemw da uzivam... ;) AkoBogda i da sve prolazi dobro.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.2.2014 19:15:32
jakuta
sano i ja trebam pitati dr za utrogestan,do kada da ga koristim A injekciju progesterona sam primila još jednu poslije testa Hvala Bogu da si dobro,a sad uzivaj i pitaj sve sto te interesuje ako znam rado cu ti odgovoriti
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.2.2014 22:49:12
Nejra26
Trudnice naše drage, hvala Bogu da ste dobro. Jakuta, Sano, Adria meni dajete snagu da pozitivno mislim i nadam se aBd uspijehu svih nas ostalih.. Samo uživajte.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 11.2.2014 23:34:47
White rose
Za sve koje se pitaju, utrogestan se troši do kraja 3. mjeseca trudnoće. Jedino što se može desiti jeste da vam smanji dozu, ali sumnjam da će ukinuti. ;) Eto :) Folna kiselina do 4., Polibevit do 5., aspirin do 8. ili 9. nisam sigurna. A od 5. mjeseca ide i željezo... To je ono što ja znam, tj. meni je tako dr. Umit rekao...
1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0 2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska 3. FET April 2013 Cito, beta 0 4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0 5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :) 6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
... malena.
kada djeca smiju da sjede.dali kada se ona sama pocnu dizati i trazit ili kada navrsi odredjenu dob.mojoj je tek 4 mj i dize se tako da je u polusjedecem polozaju.mislim da je rano da sjedi.a vasa????
sa 4 (50%)
sa 5 (6%)
vise od 5 (29%)
komentar (15%)
Broj svih glasova: 66
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!