Arminaa
|
Ja sam A sunetila na Kosevu, ali ga je osunetio dr. Zvizdic koji radi u Sanasi. Radili smo pod lokalnom anestezijom, mm ga je cuvao, a treba ti sljedece (mada ti je nasa bebaa sve vec napisala): Kantarionovo ulje bademova krema vazelin Najmanje pakovanje pelena broj vece od broja koji sad koristis Kamilica i sprica Cepic voltaren pp Dobit ces papir sa uputama sta i kako - kad skinuti, cime mazati, koliko dana ne kvasiti vodom i slicno, ali evo neke upute za prvih 24 sata. 24 sata nakon sunecenja skidas zavoj, nama je dr. Zvizdic rekao da napravimo caj od kamilice i obilno zalijevamo cunu, odnosno gazu sa toplim cajem (to je najlakse raditi spricom), dakle 24 sata nakon sunecenja to radis. Nama je trebalo samo 3 sprice kamilice da zavoj sam spadne. Ne smijes kvasiti vodim, dva puta dnevno peres cunu kamilicom. Pelenu za broj vecu obilno namazes vazelinom, pa preko njega stavis sloj bademove kreme - A je puno krvario, ali nam se nijednom nije zalijepilo za pelenu. Svako presvlacenje obilno kapas kantarionovo ulje da bi brze zarastalo i da se zilice stisnu- da manje krvari. Doktor kaze da je najbolje poslije zahvata da budu sto mirniji, kako cuna ne bi puno krvarila, medjutim taj dan je A bio toliko nemiran, samo je mlatarao nogicama, podizao se i bas je bio veseo, kao da nije ni osunecen, voltaren mu nismo dali, nije bilo potrebe za njim, zaplakao mi je samo nekih 5 sekundi kad je prvi put piskio i to je bilo to, sunecenje nismo ni osjetili hvala Bogu. Pokazat ce ti jos kako trebas navlaciti cunu, odnosno pritiskati je u korijenu, kako se ne bi uvukla, to se radi od 7 dana sunecenja naredna dva mjeseca jednom dnevno. Eto, ako imas jos sta, samo pitaj. P.S. Probaj se ne brinuti puno, vidjeces aBd da to prodje puno lakse i bolje nego sto se mi nadamo
|