Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 13:43:49
M1984
Pozdrav drage moje, pratim vas, čitam vaše postove i mislim na vas svakodnevno. Tonči, uživaj u svojoj trudnoći i neka do karaj bude tako lijepa i bez problema. Djevojke koje ste u postupku želim vam svu sreću ovog svijeta. Ringer i kod nas je problem azospermija, je li i kod vas postupak iz TESE. Sinoć je na dnevniku ( BN TV) bio isječak iz supštine gdje je tema rasprave bio natalitet. I čini mi se da je Igor Radojičić rekao da će sad sve opšine.lokalne zajednice morati izdvajati sredstva za VTO. Ja pokušavam naći nešto na internetu ali nisam uspjela, nadam se da se to odnosi na treći pokušaj. Tako da ima nade i za one koje su ispucali svoja dav pokušaja. Držim vam fige i nadam se da će ovaj februar biti rodan :)))
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 17:59:16
An Nur
Ma gdje ste sve???!!! Evo moji 'rezultati'
ENDOMETRIJ 6,8 mm DJ 15,5; 12; 9,5; LJ 13,5; 13; 11,5;
Terapija do subote ista. Pola decapeptyla i dva menopura. U subotu opet folikulometrija pa ćemo da vidimo dal u ponedeljak ili u utorak punkcija. Nadam se da i vi mislite kako su mi 'mjere' dobre i ako jesu, da su i vaše isto tako dobre ili bolje...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 18:01:27
Dona YU
M1984, ja mislim da neke opstine vec izdvajaju za treci postupak... ali ne znam koje... mozda neka od zenica zna... Svakako, hvala na podrsci
LM, bila sam na folikulometriji i stanje je sledece: 1x12mm, 1x11mm, 2x9,5mm, 1x8,5mm, 1x6,5mm, 3x6mm i 1x3mm... endometrijum 3,6mm Dr Brankica je rekla da je endometrijum tanak, ali da misli da ce i on i folikuli rasti... povecala mi je dozu na 3 menopura i 1/2decaceptyla .... Rekla mi je da jedem ananas i pijem folnu kiselinu.... i radim to ...
Malo sam se zabrinula... Zasto je tako tanak? cini mi se da bi i folikuli mogli biti veci!
Nadam se da ce sve rasti do subote, kada ponovo idem na UZ...
Ostale zenice u postupku, kakvi su vama rezultati? Jeste li zadovoljne?
Velikiiii pozdrav svima
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 18:09:41
An Nur
Dona Yu Ja ananas ne jedem... Inače ne volim voće osim narandži, breskvi i višanja... Folacin pijim obično po dvije tabletice dnevno, a i cuclam E Vital jer sam sama negdje našla sa je dobar za rast i obnovu ćelija i zovu ga vitaminom mladosti pa... Nadam se da će to još rast iako ti imaš vodeće folikule a i to je ok... Namoj mi se razočaravati
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 18:55:48
Candy32
Ćao ženice, Doktorica je prezadovoljna mojim folikulima i rekla mi je da sam baš lijepo reagovala na terapiju. Endometrijum 9,6 imam više folikula na desnom jajniku: 2x14,5 3x14 1x13 1x11,5 i "tri tačkice" na lijevom je malo slabija sutuacija 1x14,5 1x11 1x9 i 1x8,5 ja već sutra moram na drugu folikulometriju u 12:15 i vjerovatno će mi smanjiti dozu :-) i vjerovatno u ponedeljak aspiracija. Veliki pozdrav svima.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 18:59:34
ringer
Evo i mene.Endometrijum 6,3.Na desnom jajniku 4 folikula,svi preko 10 mm,a na lijevom jajniku samo 2 folikula,jedan 11 mm,a drugi 6mm.Ista terapija do subote.Dona jedi ananas.An Nur mislim da su tvoji rezultati dobri.Meni je dr rekla da samo nastavim do subote i da su ove vrijednosti dobre.M moj muz ce dati spermogram posto mu je bilo 5 spermatozoida u januaru,ako ih ne bude onda ce tesa,pije vec godinu dana fertil plus.Pozdrav svim hrabrim damama
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 19:11:59
Candy32
Dona ja svaki dan pojedem po pola ananasa i endometrijum mi je 9,6 tako da i ti navali da se popravi :-) Sve će to da bude super nemoj da brineš ima vremena da naraste. Šaljem ti puno pozitivne energije jer sam ja jako srećna odkad sam vidjela osmjeh na brankicinom licu dok mi je govori da sam lijepo reagovala na terapiju.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 19:13:57
An Nur
Candy 32
Bravo draga, pa ti 'vodiš' definitivno!!!
Nadam se da će sve biti lijepe zrele jajne ćelijice pa da gospoda sa repićima ima puno posla u epruveti. Bravo!!! Puno mi je drago zbog tebe ringer Pa dobro ti je to, super Kod nas mm je 'ko momak', sa njim je sve u najboljem redu. Ni meni nisu našli 'mane', jednostavno se 'ne kači', a godine idu... Biće to sa svima nama sve super. Samo mi sa ovih dana nemojte rastezati, čučati, nositi teško i raditi ONO da nam kuglice ne popucaju prije vremena. Puno puno za moje hrabre cure. Tonči Gdje si ti, vidiš li ti ovu ljepotu?!! Dona Yu Kakav ti je HSG? Meni ga nisu mjerili.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 20:06:44
An Nur
Dona Yu Čuj HSG I ja sam po malo pukla izgleda Pitala sam i ja za taj TSH ali reče nema potrebe. Zašto nebi narasli folikuli? Ne reagujemo sve isto. Ti ih ako sam dobro izbrojala imaš čak 11, a to nije malo. Bitno da ćelije u njima budu fine zrele. Beba je beba... I ona od 3 i ona od 6 kila. Ne se sekirati Sve će to biti super, vidićeš!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.2.2014 21:07:08
glaxy g
Cure, nemojte se previse opterecivati velicinom i brojem folikula. Ja sam jako slabo reagovala na jaku stimulaciju (tri i po ampule). Na desnim jajniku sam imala 4 a na lijevom samo 2 folikula. Nakraju su ta dva prestala rasti, a ostali su tako sporo napredovali pa se sve to poprilicno oduzilo. Od folikulometrije do folikulometrije ne bi narasli ni milimetar. N kraju je dr rekao da vise ne smijem primati terapiju pa kad sam stopericu primila samo je jedan imao 17mm, a ostali 14-16mm. na kraju smo punkcijom dobili 5 jajnih celija od cega 4 zrele, i na kraju za transfer smo imali samo jedan embrion i to treci dan. Pola sata nakon transfera ja i mm otusli smo u jedan trzni centar i obisli ga uzduz i poprijeko, pa tri sata autom do kuce. kod kuce se nisam nesto pazila, radila sam sve po kuci kao i obicno, cak sam jednom i dizala krevet, sta da vam kazem. Dvanaesti dan test je bio pozitivan, pa onda beta i evo polako guramo dalje. Ovo sam vam napisala samo zato da vidite da tu u stvari nema pravila. Ako ce se primiti, primice se lezale mi ne lezale, imale jedan ili sest folikula sve je stvar neke vise sile. Ovu vto nisam radila u medicos u , ali to sad nije ni bitno, bitno je da je uspjela. cure, nadam se da sam vas bar malo ohrabrila, sretno!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.2.2014 10:06:41
toncica
Drage moje saborke Super za folikule . Kod svih je dobro . Narasce oni nemojte se sikirati . Trebali bi da rastu svaki dan 2 mm , ali sve je individualno od zene do zene . Da se ne ponavljam sve vam je rekla ova nasa nova koja nam se nije ni pohvalila . Ja bih na lakat progulila . Bice to sve super. Sretno vam bilo sutra na folikulometriji. Zelim vam da folikuli jos vise narastu , a i endic . za sve vas .Ljubim vas sve redom
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.2.2014 10:10:44
toncica
glaxy g mila moja neka ti je sa srecom . Samo da znas koliko si me obradovala nemas pojma . Nije bitno gdje si radila VTO bitno je da je mrvica tu . Zelim ti laku i zdravu svih . Da nam rodis zivog i zdravog bebana .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.2.2014 10:16:39
toncica
M1984 draga moja bas si me obradovala sto si nam se javila . Hvala mila na lijepim zeljama . I ja tebi zelim isto i da krenes mojim stopama . Jesi li pitala kod vas u opstini da li daju nekakvu pomoc za treci postupak . Kod nas u BN ima pomoc za treci postupak . Ja mislim , nisam sigurna 1500 km . Ljubim te mila i zelim ti da sto prije ugledas i da ti i netreba VTO .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.2.2014 13:12:29
An Nur
Galaxy Puno uzivancije i lijepe i lake trudnicke dane ti želim Lijepo je čuti kad se neko usreći i na kraju ipak pobjedi ovo zlo. Zenice, pozdrav Kako ste mi danas? Meni ove kugle šetaju po donjem stomaku i zuljaju me i pritiskaju. Kad hodam, kao da se ljuljaju i stvarno se plasim da ne puknu. Evo sam ručala i poravnila. Imala bi sta po kući raditi ali bojim se koraka napraviti.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.2.2014 14:32:48
Candy32
Izgleda vi se sve raspisale dok sam ja bila na folikulometriji
An Nur zamisli tek kako ja osjetim ovoliki broj i koliki su narasli, u prosjeku je svaki folikul od juče narastao po 2mm, a endometrijum je 10 Dan je prelijep pa smo malo šetali po gradu posle pregleda. Doktorica Brankica ja predivna samo riječi hvale imam za nju. Pored stručnosti, tako je prefinjena i ulijeva nadu i puna je razumjevanja i podrške. Ja opet sutra na folikulometriju u 9:15 a vjerovatno u ponedeljek punkcija. Svim zenicama sutra na folikulometriji želim da budu svi folikuli porasli za bar 4mm u odnosu na jučerašnje rezultate.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.2.2014 15:08:45
ringer
Pozdrav moje dame.I ja imam iste simptome kao i vas dvije.Vise osjecam desnu stranu iako su na njoj juce bila samo 2 folikula. Dan je divan.Dona gdje si? Sretno svim damama sutra
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.2.2014 15:54:19
toncica
Candy32 mila za folikule i endic . Uskoro ce se se sve zavrsiti nadam se sa pozitivnim ishodom . Svim zenicama sretno sutra i da se javite sa lijepim vijestima . Navijam iz sve snage za vas . Znam kako vam je sve sam to prosla 2 puta . SRETNO .