Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
evo ga u originalu kada mi ga dala :))) predobar recept... samo pitaj za recepte iz pretisa...nema šta nemam u ljubavi sam sa pretisom odavno
šnicle, ja ih uvijek radim od junećeg medaljona. Kažem u mesnici da mi odmah izrežu onoliko komada koliko mi treba.
Nasolim ih dobro, nekada premažem senfom, i uvaljam u braš¡no. S obje strane. Bacam ih na ulje, propržim sa obje strane, znači samo malo propršim da se uhvati boja. U isto vrijeme na drugoj strani stoji pretis i prebacujem propržene š¡nicle u pretis, a druge stavljam u tavu. U pretis samo malo linem ulja da se ne zaljepe. Kad sam sve š¡nicle propržila i poredala u pretis, dolim vode u tavu, i zalijem po š¡niclama. Nekada u to narežem gljiva, malo posolim, sada sam dodala domaćeg paradajz sos, jednu šoljicu, i zatvorim pretis. Kad počne da š¡iš¡ti, smanjim na najmanje moguće, i ostavim 7 minuta. Nakon toga gasim, i maknem sa ringle.
E sada, sos da to što su bile uvaljane u brašno, doda se voda i dobije gustoću.
Ja ovako pravim snicle ali ih stavim u vatrostalnu pa onda u rernu na jedno 2h krckanja. I ja sam opazila ovaj delimano set_ i sad lomim muza da ga kupim...mislim da cu od sljedece place sebe pocas_tii...jos sad kad sam procitala ovoliko pozitivnih komentara zaljubljena sam u ove lonce. Mene samo strah da mi tako gulas i snicle ne zagore...nisam nikada koristila pretis lonac...ali naucit cu. Prvo cu napraviti ove sniclice
< Poruku je uredio 9months -- 23.11.2013 22:45:49 >
Ja vec dosta dugo koristim pretis samo malo drugaciji od ovih što sam kupila. Fora je da kada pocne da pisti treba da se smanji jer se svakako kuha pod pritiskom i ne treba kuhati na 3-ci. Važno je da ima vode i nece zagoriti. Delimano je super već imam šerpu koju sam dobila od mame a najvjerovatnije cu kupiti i tavu samo ne znam koju velicinu . Mislim da cu ovaj set maksimalno iskoristit jer nemam vremena za visesatna spremanja jela, iako mogu mislit kako su dobre ove snicle iz vatrostalne, Ovaj manji pretis je super za umake i snicle u sosu.
Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?
Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?
nemam uputstvo kod sebe ali meni se cini da pise nesto o tome kako se cisti pretis kada promjeni boju. nikako ne strugati, pogledaj u uputstvima ima, meni se cini limunovim sokom ocititi ili tako nesto.
Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?
nemam uputstvo kod sebe ali meni se cini da pise nesto o tome kako se cisti pretis kada promjeni boju. nikako ne strugati, pogledaj u uputstvima ima, meni se cini limunovim sokom ocititi ili tako nesto.
pa, tek ga žena kupila, kad prije da se čisti, ne volim ovo što sam vidjela, taman sam se bila zagrijala za ovu igračku, al naravno svekrva bi tim rukovala, ne ja Bogomi
Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.
Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.
sto se tice soli, ja posolim maltene sve sto kuham u pretisu prije nego sto ga zatvorim. jedino meso koje cu zapeci poslije ne solim ali nije mi se ovo desilo. ja bih pokusala ocistiti kako je receno u uputstvu. ako opet smatras da nesto nije u redu mozes traziti zamjenu jer je fakticki nov. probaj pa javni sta si uradila.
Ma, nije to prljavo, ne znam nikako kako da objasnim. Nema nikakvih naslaga, samo mi boja nije ravnomjerna i vjerovatno to ima veze sa soli i tom napomenom koja piše. Pokušaću pronaći u uputstvo ima li nešto o tome. Nisam radila ništa neuobičajeno, skuhala, on se ohladio, ja ga oprala deterdžentom i spužvom i to je to. Nego mi nekako jutros baš čudno bilo, nov a ja kontam šta sam uradila pogrešno. Kuham u pretisu godinama. Ne mislim da se promijenilo išta u kvalitetu lonca, ali mi nije svejedno bilo kad sam vidjela.
sto se tice soli, ja posolim maltene sve sto kuham u pretisu prije nego sto ga zatvorim. jedino meso koje cu zapeci poslije ne solim ali nije mi se ovo desilo. ja bih pokusala ocistiti kako je receno u uputstvu. ako opet smatras da nesto nije u redu mozes traziti zamjenu jer je fakticki nov. probaj pa javni sta si uradila.
isto....
mojim nije ništa...pazi kada mješaš pri dinstanju prije zatvranja nemojte željeznim kašikama dno ... il drvene il silikonske kuhače... mislim to jevažno...
ja ga opereme regularno...kroistim ga već pravo dugo... na mjestu ovom ja bih ga reklamirala pod hitno...ako nisi ti učinila nešto da sastružeš dno...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?
Pokusaj da operes arfom, to se kod mene nekad desi sa fislerovim serpama, operem sa arfom i isperem sa vrucom vodom i moras odma da posusis, meni nekad ako ostane vlazno tako se prosara, ili ako si sipala u njeg hladnu vodu a on bio vruc i od toga hoce da se prosara. I ja aBd planiram da kupim ove pretise, najvise jer mi je dnevna psojena sa kuhinjom, pa zbog isparavanja, mada nisam nikad koristila pretis, ali naucice maxus da ga korsiti.....
Kupila sam sinoć one lonce Delimano u Mercatoru i odmah sam upotrijebila veliki i skuhala u njemu grašak/bižu. Oprala sam ga i jutros kad sam ga htjela nasložiti u ormar vidim da se dno ono kao prošaralo, tj nije ravnomjerne boje, ne znam nikako kako da objasnim. Malo sam gledala uputstvo i nađoh na jednom mjestu kao napomenu da treba soliti tek ključalu hranu, kako ne bi koroziralo od soli. E sad, da li je to koriziranje ili šta već. Zna li iko?
Pokusaj da operes arfom, to se kod mene nekad desi sa fislerovim serpama, operem sa arfom i isperem sa vrucom vodom i moras odma da posusis, meni nekad ako ostane vlazno tako se prosara, ili ako si sipala u njeg hladnu vodu a on bio vruc i od toga hoce da se prosara. I ja aBd planiram da kupim ove pretise, najvise jer mi je dnevna psojena sa kuhinjom, pa zbog isparavanja, mada nisam nikad koristila pretis, ali naucice maxus da ga korsiti.....
P.S. jesul oni od inoksa unutra, ili?????
E, upravo to, prošara se. Ja sam ga prala jutros opet, ali isto mi je bilo. Pokušaću ga odmah posušiti. Jeste, inoks je i unutra. Ali mi se ovo ne čini kao da će spasti nakon arfa, jer to nije naslaga, nego je sami materijal promijenio boju, tj prošarao se. Hvala na savjetima.
Ma ja, ne bude ni kod mene naslaga, nego dobije kao neku zuckastu boju, i bude prosarano, kao krugovi, uglavnom to prosarano bude gdj eje meso dodirivalo serpu, i to u vecinom kad kuham meso. Fislerove sepre, donijela mi tetka iz Njemacke, , he, imam tetku u Njemackoj. I samo malo jace arfom, sa spuzvicom i sto toplijeom vodom, posusit i to je to, kod mene upali uvijek.
Probaću danas. Kad se može sa Fislerovih skinuti, može vala i sa ovih. Ako ne mogne, reklamiraću ga. Ja sam dinstala meso prije dodavanja vode, mislim to uvijek radim.
Samo da kažem da sam juče reklamirala lonac i odmah su mi ga zamijenili u Mercatoru bez problema. Žena koja tamo radi kaže da su ih prodali preko hiljadu, ali da niko nije vratio još. Ja sam ga juče kad sam došla s posla ponovo oprala s arfom i toplom vodom, međutim kad ga posušim to se opet vidi, tj, opet je prošarano flekama. Čak me je i ova gospođa u Mercatoru pitala da li sam probala arfom da operem. Uglavnom, sad ću ga koristiti tek nakon što detaljno pročitam uputstvo. Mada i dalje mislim da nije do mene. Rekla mi je da prije prvog korištenja prokuham malo vode u njemu.
ajd ja ovako napamet.... ako je onaj iz Merkatora...
a valjda i ja skontah kako treba....kad zaklopis stavis na vatru ubrzo ce onaj jedan pipak da iskoci...drugi pipak stavis na poziciju 2... kad pocne da sisti smanjim na 1...
kad zavrim s kuhanjem onda vratis lagano na 0 ali ne bas odjednom...valjda iz straha ja to radim postepeno.... kad prestane sistanje otvoris ....
ajd ja ovako napamet.... ako je onaj iz Merkatora...
a valjda i ja skontah kako treba....kad zaklopis stavis na vatru ubrzo ce onaj jedan pipak da iskoci...drugi pipak stavis na poziciju 2... kad pocne da sisti smanjim na 1...
kad zavrim s kuhanjem onda vratis lagano na 0 ali ne bas odjednom...valjda iz straha ja to radim postepeno.... kad prestane sistanje otvoris ....
a jesam objasnila
jesi i dalje će on na balkonu u kutiji da krčka, hahahah, ma fakat onaj slovenački nije težak, al opasna materija
šta bona iskače, nemoj me plašiti, hahahahh, tamo ja vidjeh ima neka varijanta hitro kuhanje i lagano kuhanje, eto npr hoću grah da skuham, jels tavljam na jedan ili na dva, i koliko treba grahu u ovom loncu
ma na poklopcu na onoj plastici imas jednu rupicu....vrlo brzo ce taj pipak iz rupice iskociti....ja prvo pretis stavim na 2....kad prosisti smanjim na 1...kuham 30 minuta...iskljucim vatru i ako zurim okrecem prema 0....ako ne zurim pustim da sam ispsti paru .....pa onda iskljucim na 0... tada otvorim
i meni one fleke ja ga rucno prala neznam smijeli u masinu nisam stigla upustvo ni otovriti danas cu slikat pa pokazat sliku onda da i ja ga reklamiram