|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
24.12.2013 15:22:16   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

kupi fitobalm poslusaj me..

http://www.lifemedic.co.rs/FitobalmGel.aspx Jel ovo?
Ima li u svakoj apoteci i koliko je love?

mislim da nije skuplje od 12 km, jer je tajd oko 10, viks 12 ne vjerujem da je ovaj skuplji, Bogami u mojoj apoteci Sarajevo nije ga bilo,

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2701
24.12.2013 15:23:21   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: mama_alma

mislim da nije skuplje od 12 km, jer je tajd oko 10, viks 12 ne vjerujem da je ovaj skuplji, Bogami u mojoj apoteci Sarajevo nije ga bilo,

pa neka ti ga ona povuce....imaju ga 100%

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2702
24.12.2013 15:24:59   
Lady26
Bas cu pogledati, nije mi zgoreg malo ga Lani mazati jel de, nije potpuno prestala kasljati, sad se zakaslje ujutro user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2703
24.12.2013 15:26:31   
M kao Mama

pa neka ti ga ona povuce....imaju ga 100%

pa tako ću uraditi, ako bude šanse sutra da bude u apoteci, ako ne, nek joj babuka kupi usput

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2704
24.12.2013 15:27:16   
Skvo RR

Bas cu pogledati, nije mi zgoreg malo ga Lani mazati jel de, nije potpuno prestala kasljati, sad se zakaslje ujutro user posted image

ja sam emira na zdravo mazala..to je kod mene pod nazivom "carobna krema"user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2705
26.12.2013 15:50:05   
Bebica11

11,90 km

nabavili smo je, sad pomalo mazem, jucer nije bilo puno slajma pa nam iskljucili inhalacije jer kao ne zna se sta je vece korist ili rizik da ga iznosimo po ovom vremenu kaze druser posted image danas mu opet ima slajma, ja malo lupkam, zakaslje se pa mu babyvacom izvlacim, eto pa na hajr sa time, kao da mu nos manje curi al ne znam odakle onda toliki slajm u plucimauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 2706
27.12.2013 9:39:14   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Bebica11

11,90 km

nabavili smo je, sad pomalo mazem, jucer nije bilo puno slajma pa nam iskljucili inhalacije jer kao ne zna se sta je vece korist ili rizik da ga iznosimo po ovom vremenu kaze druser posted image danas mu opet ima slajma, ja malo lupkam, zakaslje se pa mu babyvacom izvlacim, eto pa na hajr sa time, kao da mu nos manje curi al ne znam odakle onda toliki slajm u plucimauser posted image

Ma nije šlajm u plučima onaj što je bio u nosu. Kako viroza napreduje i tijelo se bori i pluča luče određeni količinu sluzi koju onda kašljanjem izbacujemo. Kad kažemo da je kašalj sazrio to znači fa je upaljena sluznica pluča počela da proizvodi sluz i da se ona izbacuje.

Bebice, samo strpljivo, male bebe to sve teže izbace jer ne znaju ni iskašljhati se ni nos izpuhati. I povračanje šlajma je mehanizam da se on izbaci, ali kako se imunitet pori šlajm se i razgrađuje, i izbacuje na stolicu ... Ti strpljivo nastavi sa prirodnim terapijama i prati situaciju koja polako treba da ide na bolje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2707
27.12.2013 10:17:22   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

11,90 km

Ma nije šlajm u plučima onaj što je bio u nosu. Kako viroza napreduje i tijelo se bori i pluča luče određeni količinu sluzi koju onda kašljanjem izbacujemo. Kad kažemo da je kašalj sazrio to znači fa je upaljena sluznica pluča počela da proizvodi sluz i da se ona izbacuje.

Bebice, samo strpljivo, male bebe to sve teže izbace jer ne znaju ni iskašljhati se ni nos izpuhati. I povračanje šlajma je mehanizam da se on izbaci, ali kako se imunitet pori šlajm se i razgrađuje, i izbacuje na stolicu ... Ti strpljivo nastavi sa prirodnim terapijama i prati situaciju koja polako treba da ide na bolje.

Oki hvala ti na pojasnjenju, meni stvarno to nije bilo jasno. Jos po noci bude dobar, ujutro i pred mrak je bas kriza. Problem je sto on ne zna povratiti, samo mi je jednom sa inhalacija povracao. Ostalo kaslje i imam osjecaj (ili panicim) da mu ostaje u grlu, bori se sa time, nosamo malo potrbuske pa baloncici krenu na usta pomalo. Ako ga lupkam po ledjima i hocu da dam da doji on nece da uzme dojku dok se ne rijesi slajma pa tako sve ponovo.

Pomaze jedino kad se dobro nakaslje da babyvacom izvucem na nosuser posted image i prodise fino....

Uglavnom borimo se. Mm nije za to da ga vodimo dr a meni je sinoc bilo opet doslo bas do grla, isplakala se pravo, bas se jadnicak patio sa slajmom i kasljomuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2708
27.12.2013 10:33:48   
MicoTico

a meni je sinoc bilo opet doslo bas do grla, isplakala se pravo, bas se jadnicak patio sa slajmom i kasljomuser posted image

A što plačeš toliko? Pa dojiš dijete draga, nemoj se toliko nervirati. Biće on dobro, nije to strašno.
Vodili ste ga kod dr, uključili sve što se može uključiti, pislala si (ako sam dobor upratila ) da je bolje. Samo polako, nerviranjem nećeš ništa postići.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2709
27.12.2013 10:44:46   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: MicoTico

a meni je sinoc bilo opet doslo bas do grla, isplakala se pravo, bas se jadnicak patio sa slajmom i kasljomuser posted image

A što plačeš toliko? Pa dojiš dijete draga, nemoj se toliko nervirati. Biće on dobro, nije to strašno.
Vodili ste ga kod dr, uključili sve što se može uključiti, pislala si (ako sam dobor upratila ) da je bolje. Samo polako, nerviranjem nećeš ništa postići.

ma ne znam...kad pocne kasljati pa pocne boje mijenjati, crvena plava dok ne prodise ja premremuser posted image

nekad kad prodise tako vrisne valjda se i on prepadne....

Jedino mi daje snagu sto je cini mi se bolje hvala Bogu jer manje hropti, manje mu curi nosic...samo kad pocne kasalj bukvalno dva sata se borimo, na rukama, kaslje, potrbuske ga, izvlacim, on place itd

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 2710
31.12.2013 7:53:48   
Vinetu
Kozji loj mi je stajao u najlon kesi u frižideru nekoliko mjeseci. Danas sam primijetila da se ubuđao, a htjela sam ga poslati prijateljici.
Smije li se takav loj uopće koristiti?

Zaista nemam iskustva sa tim lojem, nisam ga nikad koristila. Dobila sam ga prije par mjeseci, ali ga na kraju ipak nisam iskoristila, jer nije bilo potrebe. Kako i gdje držati loj?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2711
31.12.2013 7:59:13   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Kozji loj mi je stajao u najlon kesi u frižideru nekoliko mjeseci. Danas sam primijetila da se ubuđao, a htjela sam ga poslati prijateljici.
Smije li se takav loj uopće koristiti?

Zaista nemam iskustva sa tim lojem, nisam ga nikad koristila. Dobila sam ga prije par mjeseci, ali ga na kraju ipak nisam iskoristila, jer nije bilo potrebe. Kako i gdje držati loj?

taj nije dobar više..
loj se čuva u zamrzivaču

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 2712
31.12.2013 8:00:41   
Vinetu
Hvala, Hanady...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2713
5.1.2014 19:57:28   
salmy
Nije za djete za mene je

Vec dva dana sam bolesna imam turu kasljem bolovi u cjelom tjelu...uzas..pijem lekadol i paracetamol..jer sam imala strasne bolove u glavi usima zubimauser posted image
Uglavnom danas posle podne sma malo bolje nemam turu ali sam slomljena
I odem u wc na ulosku vidim kao bjelo pranje ali nesto kao crno isto kafauser posted image nemam pojma sta je? hiljadu verzija u glavi..jel moguce od prehlade..nemam snage ici sutra dr jer sam grogi ...Je li se kome slicno desavalo?

Neposredna veza do poruke: 2714
5.1.2014 22:37:38   
tajra26

IZVORNA PORUKA: salmy

Nije za djete za mene je

Vec dva dana sam bolesna imam turu kasljem bolovi u cjelom tjelu...uzas..pijem lekadol i paracetamol..jer sam imala strasne bolove u glavi usima zubimauser posted image
Uglavnom danas posle podne sma malo bolje nemam turu ali sam slomljena
I odem u wc na ulosku vidim kao bjelo pranje ali nesto kao crno isto kafauser posted image nemam pojma sta je? hiljadu verzija u glavi..jel moguce od prehlade..nemam snage ici sutra dr jer sam grogi ...Je li se kome slicno desavalo?
bas si se udesila jaka prehlada meni se desavalo mozda ne bi bilo lose da odes do doc jer bi ti vjerojatno antibiotik propisao uglavnom puno caja (meni je bijela djetelina pomogla) vitamina, supica dok ne prođe Sretno mila

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2715
5.1.2014 22:55:44   
R&T@
salmy, vjerovatno jaka upala...

Ne budi sebi neprijatelj...
Da je dijete vec bi ga odvela ljekaru...
Odvedi sebe i uradi hitne nalaze krvi i mokrace...
To traje dvadesetak minuta...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2716
6.1.2014 11:35:00   
salmy
Hvala drage moje na odgovorima...manje je nego sinoc..skoro pa i nema...ja sma i dalje grogi ...tek jutros ustala iz kreveta i skinula pidjamu...Kakva je ovo gripa Bog je ne ubio skrsila me..sve me boli....Jutros i djecak dobio turu..samo sto je on cio vedar sve normala...a mm je na poslu jedva radi....Izgleda da djeca sve lako predeveraju nego mi..mene je ovo bacilo u dubiozu..odavno nisam bila ovakva

Otici cu svakako dr..kad se malo uljudim...jer sam isto strasilo samo mi metla faliuser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 2717
6.1.2014 14:29:07   
Galicia
Salmy, to kod tebe nije prehlada nego prava gripa. Idi dr, nemoj se zezati.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 2718
7.1.2014 12:22:34   
ajla86
Curica od 16mj je nekako zakinula noktic na malom prstu.nije skroz otpo a ko da ce se zagnojiti....boli je na dodir.sad smo stavilu oblogu rivanola i igra se ona.sve super....meni to jako bolno djeluje a nevodi mi se dr....sta dalje raditi..

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 2719
7.1.2014 12:31:19   
animagical

IZVORNA PORUKA: ajla86

Curica od 16mj je nekako zakinula noktic na malom prstu.nije skroz otpo a ko da ce se zagnojiti....boli je na dodir.sad smo stavilu oblogu rivanola i igra se ona.sve super....meni to jako bolno djeluje a nevodi mi se dr....sta dalje raditi..

ni posto pustiti da nokat zagnoji! ja bih odvela dr...

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2720
7.1.2014 12:33:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ajla86

taj gnoj nije dobar...
moguća infekacija...
ako dođe do nje doće kasnije do rezanja istiskanja istoga itd...
moj savjet ljekaru neka vidi domah sada i ako je došlo do infekcije tu bi se nešto antibiotsko moglo pirmjeniti na vrijeme

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2721
7.1.2014 12:41:13   
maja78 RR
Nemoj cekati puno da je odvedes doktoru, ali eto ako bas nebi odmah stavi joj oblog Acidi borici otopine, on djeluje i protuupalno

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2722
7.1.2014 12:47:20   
ajla86
Ok hvala.sad je zaspala pa cu provjerit stanje jer dok je budna neda prici nogici....ako bude gnoja vodit cu je hvala jos jednom

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2723
15.1.2014 12:42:25   
megi
Molim mame djevojcica koje su imale e. coli da mi kazu sta su sve koristile

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2724
15.1.2014 12:50:32   
hanabanana

IZVORNA PORUKA: megi

Molim mame djevojcica koje su imale e. coli da mi kazu sta su sve koristile

Kolike su vrijednosti?
Šta ste dobili od terapije=

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 2725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Gde biste zivele - geografija?
VVVV

U kakvom podrucju biste navise zelele da zivite?

U ravnici (49%)

U brdovitom kraju (7%)

Na visoj planini (5%)

Na moru/jezeru (39%)

Broj svih glasova: 107

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *