|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
24.12.2013 12:58:18   
ziki
Bebice tebe jos hormoni nosaju. Pusti komsiluk i poglede. Hanady ti fino opisa kako da ga lupkas i da dojis posle. Stavlja ga na bok da spava. user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2676
24.12.2013 13:01:00   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

aman bebice šta ti je...
pa u domu zdravlja znaju savršeno da ti na to nisi mogla utjecati...šta ti je
žao im njega što je bolestan a ne što misle da je neko kriv za to ženo...
sasvim je logično gdje je jendo dijete koje je pod staklenim zvo0nom bona da nema boplesti...kad se dvoje deci sve smo poršle krugove virusa i bolesti...
pa meni je moja mlađa o 4 mjeseca do 3treće godine u kartonu zavedena kao brohitičar..
nisma se bogami smatrala krivom za to...jesma dodouše mm govorila...ovo je sa vaše strane vi ste sipljiviuser posted image
šta ti je...
nemoj zezat...
polako
user posted image

user posted image

hvala tiuser posted image

ma i pitala me dr jel iko imao bronhitis u porodici,...mama kaze da smo i ja i sestra imale, ja manje seka mladja vise al je to izaslo do skole, a mm je duuugo dugo kao dijete kasljao, i stalno bio po doktorima, al sveki kaze da nije imao bronhitis...

cini mi se da su prije sva djeca imala pomalo bronhitisuser posted image

jucer me cak jedan "tata" doveo sina kod dr pita sta je bebi itd itd i ja kazem kako se seka razboljela pa on...pita me imam li mogucnost da ih odvojimuser posted image ne znam...al meni stvarno nije naumpalo da sad N posaljem bolesnu negdje, na hajr...bice sve oki, sve je to normalno valjda, sreca pa je mm stalozen, on smiruje situaciju i stalno govori da panicim previseuser posted image

ma ni zdravu ni bolesnu...šta ti je...
još te drmaju hormoni...
šta misli veće jel je voliš još i tako...
ko sad se jsećam tog ludila...
nsima ih dana dovojila...nisma htjela...kaže mama da povedem ja H...reko ni govora mislit će da je ne volim jer sma rodila mlađu...mati me gleda i kaže molit ćeš ti mene da je vodim...
user posted image
zna žena...
sad ih obe znam vikendom isplaiti zaboli me iskreno dal misle jel ih volim ponekaduser posted image al hormoni su mi u miru sadauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2677
24.12.2013 13:01:17   
škorpija

IZVORNA PORUKA: bebacha

fitobalm
sjetila sam seuser posted image

a šta je osnova tog balzama

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2678
24.12.2013 13:01:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: škorpija

fitobalm

http://www.lifemedic.co.rs/FitobalmGel.aspx

i piše da ne smiju djeca ispod tri godine

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2679
24.12.2013 13:03:02   
bebacha
Bebice moj sin od 3 mjseca dobio upalu grlu i doktor me nalijepi da sam ja kriva sto sad tako malo beba mora piti antibiotik jer ga nisam odvojila od sestre kad je bila bolesnauser posted image

et sta reci,koga ubiti.plačući sam dosla kuciuser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2680
24.12.2013 13:04:04   
bebacha

fitobalm

piše ovo

prirodni balzam gel koristi se kao sredstvo za olakšavanje tegoba ( otežanog disanja ) kod dece već od prvih dana života

Neposredna veza do poruke: 2681
24.12.2013 13:04:58   
bebacha

fitobalm

piše ovo

prirodni balzam gel koristi se kao sredstvo za olakšavanje tegoba ( otežanog disanja ) kod dece već od prvih dana života

Fitobalm gel NE sadrži ni kamfor ni mentol i zbog toga je apsolutno bezbedan za upotrebu kod novorođenčadi kao i u svim uzrastima. Kamfor i mentol se ne smeju primenjivati kod dece mladje od tri godine

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2682
24.12.2013 13:08:44   
Hanady RR

Bebice moj sin od 3 mjseca dobio upalu grlu i doktor me nalijepi da sam ja kriva sto sad tako malo beba mora piti antibiotik jer ga nisam odvojila od sestre kad je bila bolesnauser posted image

ja bi ga ubila...100%user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2683
24.12.2013 13:10:06   
škorpija
hanady ti si ovo vidjela vjerovatno pa te zbunilo

Fitobalm gel NE sadrži ni kamfor ni mentol i zbog toga je apsolutno bezbedan za upotrebu kod novorođenčadi kao i u svim uzrastima. Kamfor i mentol se ne smeju primenjivati kod dece mladje od tri godine zbog opasnosti od apneje (prestanak disanja ) i kolapsa, iriracije kože

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2684
24.12.2013 13:11:54   
bebacha

ja bi ga ubila...100%user posted image

bi ja sad ove pameti
al tad je ono za mene zavrsio sa svojim poslom
odem mu bas kad moram i to po neku uputnicu ili nesto

Neposredna veza do poruke: 2685
24.12.2013 13:13:31   
Hanady RR

Fitobalm gel NE sadrži ni kamfor ni mentol i zbog toga je apsolutno bezbedan za upotrebu kod novorođenčadi kao i u svim uzrastima. Kamfor i mentol se ne smeju primenjivati kod dece mladje od tri godine zbog opasnosti od apneje (prestanak disanja ) i kolapsa, iriracije kože

ma da...
sad čitamuser posted image
al u moj vakat ovoga nije bilo...dr.teheis jest...i hvala im na njemuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2686
24.12.2013 13:15:36   
bebacha

ma da...
sad čitamuser posted image
al u moj vakat ovoga nije bilo...dr.teheis jest...i hvala im na njemuuser posted image

nisam ni ja nikad koristila,samo dr theis al fale i ovaj

Neposredna veza do poruke: 2687
24.12.2013 13:35:52   
Bebica11

bebice mažite ga onim dr. theis balzamom, dobar je i za propuhivanje nosa, sigurno će laše disati, dobar je i za šlajm i smanjuje kašalja, a smiju i tako male bebe (p.s neko reče da je na bazi svinjske masti, ali to nigdje ne piše na upustvu, a vala i da jest to je lijek, gotovo jedini koji smiju tako male bebice)

e provjericemo to za svinjsku mast radi raje, ja poslala upit na njemackom na njihovoj stranici pa ako mi odgovore javim vam

http://www.naturwaren-theiss.de/kontakt.php?ok&s=86292febf7433d98aa837869ba8d04d4kontaktformular

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2688
24.12.2013 13:36:30   
Lejla Ka
Bebice, sve je OK. Što više povrati šlajm to bolje. Potrbuške što više. Naljevaj fiziološku, doji koliko želi, jer niko nije baš apatitli kad je bolestan, nemoj siliti da jede. I smanjeni apetit je mehanizam odbrane. I polako. Znam da ti je teško al sve će to bit OK.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 2689
24.12.2013 14:37:13   
M kao Mama
šta da radim ja s mojoj kebarom bebarom od 19 mjeseci i njenim šjajmom, od četvrtka smo bili na urbazonu, 9 komada, nastavljamo inhaliranje kombinovano, malo sa ventolinom, malo sa fiziološkom, duša draga sam dođe do komode i traži inhalator, e onda idemo tri puta na dan udarna doza po dva pufa fliksotida, još danas, a od sutra po dva puta na dan dva pufa i antibiotik klavaks do 29,

prsa od danas mažemo sa masti svinjskom na krpicu, ovo smo malo pauzirali od četvrtka jer je bilo temperature, puter joj stavljam u mlijeko, neće sa gušćom, mlijeko nema šanse, bisolvon smo pili 15 dana, i eto šta joj da uradim, a da ne poludim,

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2690
24.12.2013 14:57:57   
Skvo RR
dosta fizioloske u nos...haman je kupaj u njoj...dosta, ali dosta cajeva...sluzi se rjesavas sa puno tekucine...

i naravno

probaj ovo..

http://www.kuvajza.me/karamel-mlijeko/

i kupi obavezno FITOBALM..da mazes pluca i ledja.user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.12.2013 15:02:07 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 2691
24.12.2013 15:01:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mama_alma

šta da radim ja s mojoj kebarom bebarom od 19 mjeseci i njenim šjajmom, od četvrtka smo bili na urbazonu, 9 komada, nastavljamo inhaliranje kombinovano, malo sa ventolinom, malo sa fiziološkom, duša draga sam dođe do komode i traži inhalator, e onda idemo tri puta na dan udarna doza po dva pufa fliksotida, još danas, a od sutra po dva puta na dan dva pufa i antibiotik klavaks do 29,

prsa od danas mažemo sa masti svinjskom na krpicu, ovo smo malo pauzirali od četvrtka jer je bilo temperature, puter joj stavljam u mlijeko, neće sa gušćom, mlijeko nema šanse, bisolvon smo pili 15 dana, i eto šta joj da uradim, a da ne poludim,

luj i jabuka čaj...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2692
24.12.2013 15:04:39   
Lady26

IZVORNA PORUKA: mama_alma

luj i jabuka čaj...

Ma samo luk u 1/2l vode, da kuha 10 minuta, kad se ohladi tek toliko da se moze piti, dodati kasiku meda i malo limuna, odlicna stvar!
Davati svako malo po gutljaj ili na kasiku, i svaki put podgrijati....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 2693
24.12.2013 15:10:21   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

dosta fizioloske u nos...haman je kupaj u njoj...dosta, ali dosta cajeva...sluzi se rjesavas sa puno tekucine...

i naravno

probaj ovo..

http://www.kuvajza.me/karamel-mlijeko/

i kupi obavezno FITOBALM..da mazes pluca i ledja.user posted image

moje li dr. tajso onaj balzam a čaj i luk nema šanse,

mislim i ovako je dovoljno trauma bilo u ovih nekoliko dana od antibiotskih kapi u nos, preko bocam, do beby halera i čišćenja nosa, još je sa lukom i jabukom ne mogu raspametiti, apije druge čajeve, sreća pa hoće tečnosti, mada ne jede, al jest će samo nek krene na bolje

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2694
24.12.2013 15:11:29   
Skvo RR
kupi fitobalm poslusaj me..

Neposredna veza do poruke: 2695
24.12.2013 15:12:25   
Skvo RR
ja imala prehladu i nesto kasljucala bezze poslije 10 dana..kao onaj podrazajni i uzmem fitobalm, hajde rekoh da namazem..ujutru kada sam se ustala i jedno 2h poslije ustajanja gadaluk samo takav iskasljala.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2696
24.12.2013 15:12:56   
M kao Mama
a i ovo špinovano pije s tim da dodam i malo putera, jer mi je dr rekla da joj stavljam puter da bi joj to rastopilo, podmazalo da lakše krene i kod nje je jako produktivan kašalj,

Neposredna veza do poruke: 2697
24.12.2013 15:15:11   
M kao Mama

ma kupit ću, al u mom selu nema ga, neku noć sam obišla tri apoteke samo tajsu imaju i vicks

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2698
24.12.2013 15:17:35   
Lady26

http://www.lifemedic.co.rs/FitobalmGel.aspx Jel ovo?
Ima li u svakoj apoteci i koliko je love?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2699
24.12.2013 15:20:52   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lady26

http://www.lifemedic.co.rs/FitobalmGel.aspx Jel ovo?
Ima li u svakoj apoteci i koliko je love?

ja kupovala u sarajevo apoteci na kovacicima..vec mi je trece pakovanje od prosle godine..a fakat ne znam tacnu cijenu, kad uvijek jos nesto kupim uz to.user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 2700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  106 107 [108] 109 110   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

:)
amaniamanic

Imate li celulit?

da (58%)

mnogo (11%)

ne (10%)

malkice (20%)

Broj svih glasova: 118

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *