Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.1.2014 12:33:39
toncica
Hvala vam drage moje na lijepim zeljama . Gdje ste se sakrile sve ? Danima nikoga nema . Nije fer da mene ostavite samu ovde da dezuram . Zenice koje su u pripremama za VTO dokle ste stigle ? Sve vas ljubim i navijam za sve vas da u ovom mjesecu , a i u ovij godini bude sto vise bebica
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.1.2014 21:50:23
toncica
Dona YU hvala bogu da je sve uredu . Sretno mila na UZ . Ja sam OK . Jos uvijek lezim i odmaram . Super se osjecam . Izgleda da me je sahvatala neka urinarna infekcija . Uzela sam susenu brusnicu da pijem . Idem na UZ u srijedu 08.01 . Jedva cekam da vidim je li sve uredu sa mrvicom . Draga moja ja jos uvijek nisam svjesna da sam trudna . Mislim da je gami zajedno sa tobom u postupku. Drzim fige i navijam za sve sta god radile . Sve vas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 15:30:58
maramala
Pozdrav cure
Nova sam na forumu, a u istoj sam situaciji kao i većina vas ovdje.
Imam 35, a muž 42 god. Vec manje od godinu dana pokušavamo zatrudniti, ali nažalost bezuspješno. Ja sam uradila neke pretrage: hsg uredan brisevi uredni hormoni uredni (u granicama) folikulometrija je ok (ovulacija mi dolazi malo kasnije zato što imam ciklus na 32-33 dana), jednom sam radila folikulometriju i imala sam folikule na oba jajnika jedna 18 mm, a druga 26 mm, kada su pukle. mm je radio spermogram i spermokulturu i uredne su.
Išli smo kod dr Sibinčić gdje smo dobili dr Brankicu koja me je u februaru naručila na folikulometriju od 9 dana kada dobijem. Zanima me, koje se analize moraju raditi kod njih, a koje se mogu uraditi i na poliklinici-Paprikovcu. Ja sam ranije radila folikulometrije i sve ovo što sam nabrojala besplatno na Paprikovcu, a kako je Medicos privatna klinika, da li insistiraju da se sve analize rade kod njih? Nama je preporučena folikulometrija, stimulacija i inseminacija, a zatim eventualno VTO u septembru. Super je što ste ovdje sa sličnim iskustvima i veliko je olakšanje imati nekoga s kim možeš razgovarati o svemu ovome.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 16:30:42
toncica
maramala mila dobro dosla na ovu temu i jos brze otisla na ljepse trudnicke teme . Ja znam da se kod njih mora samo spermiogram raditi , a za ostalo mislim da priznaju sve nalaze gdje god da rsdis . E sad posto ti je DR Brankica predlozila inseminaciju onda je sigurno mislila da to sve kod njih radis da bih te mogla pratiti . Ja sam kod njih radila 2 ICSI-a o trosku fonda , tako da nisam nista placala . Prvi put kad smo otisli na konsultacije tad smo sve platili sto smo radili . Radili smo spermiogram UZ i ginekoloski pregled . Sve ostale nalaze su nam prihvatili . Mi smo imali pun kufer nalaza . Kod nas je isto sve bilo uredu , ali nece pa nece . Hvala bogu uspijelo je iz drugog puta . Evo sad cekam srijedu da idem na prvi UZ da vidim je li sve uredu sa mojom mrvicom . Ja sam mila ostala trudna posle 13 godina borbe za nasu bebicu . Sigurno ce ti se javiti neka zenica koja je bila u situaciji kao i ti pa ce ti objasniti . Nema sad zenica praznici pa se razbjezale . Doci ce one . Ja ti mila zelim da ti netreba ni inseminacija ni VTO . Zelim ti da sto prije ugledas Sretno mila na folikulometriji i da urodi plodom . Kad ides na folikulometriju ? SRETNO i javi nam se opet da znamo sta se desav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 16:46:44
maramala
Toncice
Tako mi je drago čuti ovako nešto, svaka ti čast na istrajnosti toliko godina. To je definitivno za svako poštovanje i hvala Bogu dragom pa si i uspjela u tome.
Na nekom drugom forumu mi je jedna djevojka rekla da obavezno uradim oggt sa insulinemijama, AMH i Inhibin b. Znam otprilike zbog čega se vade ti nalazi, ali ne znam zašto mi dr nije rekla da to uradim. Trebala sam ovaj mjesec ici na folikulometrije, ali kako sam dobila i neradni su dani taman kad sam trebala početi, odgodile su me za sljedeći mjesec. Inače meni vještica dolazi na 32 dana i kada sam mjerila folikulometriju na poliklinici prosli mjesec, ovulirala sam 19 dan. Znam da su praznici i da se zenice bave različitim poslovima, ali eto mene je uhvatilo čitanje foruma i mogu ti reći da je odličan.
Još jedno pitanje, kada krenem na folikulometrije i stimulacije i sve to što predhodi VTO, da li ću plaćati sve to do VTO ili ima neka druga varijanta.
Hvala ti puno unaprijed i čestitam ti na tvom uspjehu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 17:01:35
toncica
maramala hvala ti draga na lijepim rijecima . Slobodno pitaj sve sta te interesuje . Sve smo ovde jedna za drugu da se podrzavamo i pomazemo koliko mozemo . Ja sam uvijek tu za svakoda ako mogu da pomognem , jer sam i sam a bila u tom problemu koji nimalo nije lak . Neznam mila za te nalaze , ako DR bude smatrala da treba dace ti da uradis . To se nedaje svakom da radi . Samo kome je potrebno . Ako si nosila nalaze kad si isla prvi put kod dR Brankice vjerovatno je zakljucila iz tvojih nalaza da netreba . Za inseminaciju ces nazalost morati sve platiti , jer to fond ne pokriva . A sve sto budes radila za VTO i terapija , folikulometrije , aspiracija i sam postupak se neplaca ako ides preko fonda . Sve sto ti nije jasno slobodno pitaj . Nema na cemu mila tu smo jedna za drugu i u dobru i u zlu . Hvala mila na cestitkama i vucem te za nosic da krenes mojim stopama
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 17:25:07
maramala
Toncice, hvala ti. Jedna djevojka mi je rekla da je isla na dvije inseminacije i nijedna nije uspjela. Nakon toga je samoinicijativno otišla uraditi te insulinemije i oggt test koji nisu bili uopšte dobri i kao endokrinolog joj je dao terapiju. Kada je to dovela u red zatrudnila je prirodnim putem. A bila je pacijen dr Brankice iz Medicos-a. Bojim se da oni nekada previde te stvari usljed velikog broja pacijenata.
Meni je Brankica radila UZ i konstatovala moguće endometrijume na jajnicima, ali kada sam joj poslala nalaz hsg-a na CD-u, rekla mi je da je nalaz uredan i možda mi je desni jajnik policističan. I to je bilo sve, nije me poslala ni na kakvu pretragu, nego samo zakazala folikulometriju.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 17:57:40
toncica
maramala neznam mila jedino da trazis uputnice od svog ginekologa ili porodicnog za te nalaze da odradis . Mila to su ti nalazi na secer , rezerve jajnih celija i procjena funkcije jajnika . I mi smo brdo nalaza uradili na svoju inicijativu . Sve sto smo culi i procitali na internetu . Sve bilo OK . Ako budes isla na VTO onda ce ti dati nalaze da radis . Neznam mila stan mislis da popricas sa njom da li trebas raditi te nalaze ? Jesi li ti njoj nosila svoje nalaze koje si radila prije .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 18:12:49
maramala
Jesam i nije ih komentarisala jer su bili svi u granicama. jedino šta mi je rekla je da mi je možda desni jajnik policističan. pitacu ja nju da li da uradim ove nalaze, ali cu ih u svakom slučaju uraditi zbog sebe. pogotovo te rezerve i kvalitet jajnih ćelija, jer sam čitala da se često formiraju folikuli i pucaju, ali u njima nema jajne ćelije :-( A šta si ti sve radila od nalaza ako se možeš sjetiti? Šta je radio tvoj suprug?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.1.2014 18:43:03
toncica
maramala nisi mila dosadna i nesmaras . Sve sto znam ja cu ti odgovoriti . Ja sam pila macinu travu , vrkutu ona ti je odlicna za jajnike , ciste , miome i ostalo . Pila sam caj od maticnjaka , nevena , hajducke trave , kolopera i neznam ni ja cega vise , Popila sam cisternama . Pila sam i kapi konopljike tj divljg bibera i femisan A kaoi. Neznam ni ja vise sta sam pila . Razne mjesavine trava za plodnost . Moj muz je radi spermiogram , spermokulturu , pregled testisa i naaz na antitijela u spermatozoidima . takozvana ASA . Hvla bogu sve bilo Ok . Ja nisam nista posebno radila . Radila sam sve briseve , kolposkopiju , HSG , HSS , test na hlamidiju , ASA , hormone i neznam ni ja vise sta sam sve radila . I ovo sam milion puta uradila . Bila sam na stimulacijama za ciljane odnose sto puta i nista .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.1.2014 18:56:24
toncica
Zenice moje SRETAN BOZIC svima koje slavite . Da ga provedete u zdravlju i veselju sa svojim porodicama . Zelim vam drage moje da sledeci Bozic docekate sa malim smotuljcima . Nama je ovo najsretniji i najradosniji Bozic u zivotu . Sad je i nasa mrvica sa nama . Jedva cekam sutra da vidim kako mi je mrvica . Vec me je uhvatila neka panika . Svima saljem veliki
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.1.2014 20:49:04
kiki82
Hello drage ženice!!! " Predpostavljam da na ovoj temi ima i ženica iz Brčkog, pa sam htjela da vas obavijestim da se u Brčkom osniva Udruženje za borbu protiv steriliteta! Ako ima neko zainteresovan , sledeći sastanak će se održati 12.01. u 17 h u omladinskom centru.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.1.2014 21:43:32
Dona YU
Tonci, jedva cekam da cujem rezultate! A zakacila se mrvica, videces ... A verujem ti da nisi svesna... I samo mogu da zamislim koliko ste oboje srecni! Cuvaj se draga! Odmaraj! Ne znam nista oko mogucnosti folikulometrije na drzavnoj ginekologiji, ja sam sve, sem analiza hormonskih i briseva, radila u Medico-su... Zao mi je...
Veliliiii pozdrav!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 8.1.2014 11:11:49
maramala
Drzim ti fige Toncice. Biće to sve ok vidjećeš! Ja sam radila jednu folijulometriju na poliklinici, klasika ides svaki drugi dan, mjeri folikule i endometrijum...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 8.1.2014 14:47:05
glaxy g
Maramala, Brankica ti i nije neki strucnjak. Barem kad sam ja radila prvi IVF u Medicosu 2012. godine bila je obicni ginekolog a ne subspecijalista humane reprodukcije. mislim da kod nas cak i nema nijedan takav strucnjak. S obzirom na vase godine i cinjenicu da vrijeme u tim pretragama jako brzo prodje, bolje receno izvuce se a da i ne primjetis, da sam ja na tvom mjestu ja bih otisla kod nekog specijaliste i konsultovala se, a postupak na kraju mozes uraditi besplatno u medicosu. Ovo ti kazem zato sto oni lupaju i nagadjaju da nije ovo, da nije ono i na kraju izgubis i vrijeme i zivce. ne moze biti danas imas endometriozu na jajniku a sutra je policistican, pa ce kasnije reci e sad je nesto trece. meni je to skroz neozbiljno i ne daj da te zavlace. To je neko moje misljenje pa ti draga moja vidi sta je najbolje za tebe.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 8.1.2014 15:41:38
toncica
Evo mene sa UZ . Malo hodala po gradu i isla da se osisam . Na uz je sve super hvala bogu . Mrvica je velika 2,8 mm. Trudnoca je 6+1. DR je prezadovoljna kaze da je neka napredna beba hvala bogu . Pomalo se cuje i pulsiranje srca . Taman na sledecem UZ ce se fino cuti . Sledeci UZ mi je za 7-10 dana . Presretni smo sto je sve uredu. Evo vam i slicica nase male mrvice .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 8.1.2014 15:53:20
maramala
Čestitam Tončice! Malena je ali slatka :-)) Drži se i samo polako, sve će to biti dobro na kraju!
Glaxy, možeš li mi predložiti nekog ginekologa kod kojeg bi mogla otići? Slažem se da nažalost ovdje nemamo nekog izbora po pitanju VTO, ali sta je tu je. Ja izgleda moram proci kroz dvije inseminacije prije VTO (valjda je takva procedura). Danas sam uzela uputnice da uradim oggt, insulinemije, torch i to sve radim "na svoju ruku". Šta mi predlažeš da uradim da ne bi morala čekati na Brankicu?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 8.1.2014 16:00:19
maramala
Djevojke,
Samo jedno pitanje. Nalaz spermiograma kod supruga pokazuje 0% rapidno pokretnih spermića 40% pokretljivih 30% pokretnih u mjestu 30% nepokretnih
Ja sam po netu čitala i uglavnom sam vidjela da ovo nije dobar nalaz za prirodnu oplodnju. Ovi u Medicosu nam rekoše "nalaz je u redu za inseminaciju i VTO". Mislim da li je moguće da nam kažu da je nalaz ok, ako uopšte nema rapidno pokretnih spermića?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 8.1.2014 16:23:42
toncica
maramala hvala ti mila moja . seka3232 hvala draga puno . Bili smo presretni oboje nemogu ti opisati koliko . Srce mi je lupalo ko ludo i malo sam i plakala .