sana80
|
Cao drage moje trudilice! Ja sam nova clanica, pretazivala sam nesto, naletjela na vas i vidjela da je ovo sjajan forum. Naime ja sam `80 god, MM `78. Dijagnoza MM-oligoasthenospermia. U braku smo skoro 5 godina. Posle 4 mjeseca braka, ostala prirodno trudna, i ispostavila se biohemijska. Nakon toga, krece ludi provod. filovanje sa klomifenom 3 puta po 3 mjeseca *ukupno 9 ciklusa*, dok se nisu sjetili da se vidi kakvo je stanje kod MM. U medjuvremenu sam odradila milion pretraga HSG, UZ,laboratorija. sve bilo ok... Od suprugovog doktora smo dobili prijedlog da ne cekamo da odmah startamo sa ICSI. 2 puta radili oba puta u Slo *Postojna*. Doktor bio zadovoljan svim dobijenim, ali na kraju nista. Posle 2 ICSI koji smo radili u martu, jako lose sam se osjecala, tesko sam podnijela. Sjela sam i napravila semu svih analiza koje trebam uraditi *sama, nazalost*, i onda krenula, slucajno otkrijemo Hashimoto kod mene, tsh povisen, i u konsultacijama sa endokrinologom rekao je da je 1 od sigurnih razloga za neuspjeh. Do sada sam to reguslisala, pa je tsh u idealnim granicama. Na preporuku mnogih prijatelja otisla sam na konsultacije u Bahceci pocetkom septembra, i tada mi je doktor otkrio polip koji je kako on kaze najvjerovatnije i nastao dugom stimulacijom klimifenom,i za koji je odmah preporucio histeroskopiju. Po;etkom oktobra i to sam rijesila kod njih, a doktor mi je tom prilikom i uradio biopsiju materice. Bogu hvala, patologija je bila super. U januaru planiramo postupak kod njih, *dr Umit*.Mogu samo reci da sam do sada jako zadovoljna, i odnosom i brzinom odgovora koje dobijam na mail za sve moje nedoumice. Sve injekcije * Gonal F, Menopur, Cetrotide i Ovitrelle* sam vec narucila u jednoj apoteci u Mariboru *najprije sam kontaktirala proizvodjaca u Njemacku*, a mogu vam reci da je razlika u cijeni drasticna u odnosu na BIH, a i ostale zemlje regiona. Sad se pokusavam malo sabrati i pripremiti za ono sto nas ceka. Tesko mi ide, jako sam osjetljiva i placljiva. U medjuvremenu pokusavam i prolaktin da smanjim... Sva sam se i ja u medjuvremenu poremetila, bas mislim od tog stresa i nervoze... .... Eto tu sam uz Vas, ako trebaju jos neke informacije od mene, pisite odgovaram. Mnogo znac cinjenica da imamo jedna drugu. Sretno svima nama i da uskoro svi vidimo .
|