|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
30.11.2013 14:38:25   
dzeny31
Jos uvijek ti ne mogu odgovoriti u pp... Kod mene su svi brisevi bili ok, hormoni malo uzburkani, ali nista strasno, ali bebe nema 3,5 godine... Nemoj se brinuti sto ti kasni menstruacija, to je nornalno nakon laparaskopije... Meni je prosli put kasnila 15-ak dana

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 1576
30.11.2013 17:53:37   
ljiljo

IZVORNA PORUKA: dzeny31

Jos uvijek ti ne mogu odgovoriti u pp... Kod mene su svi brisevi bili ok, hormoni malo uzburkani, ali nista strasno, ali bebe nema 3,5 godine... Nemoj se brinuti sto ti kasni menstruacija, to je nornalno nakon laparaskopije... Meni je prosli put kasnila 15-ak dana

nema veze za pp, a ja sam se prepala pravo evo nema je jos,a primjetila sam gdje mi je veci rez,tu je bio dren malu kvrzicu kad budem isla na kontrolu moram vidjeti sta je samo

20.01.2009 ispunile sve naše želje

02.11.2013 - 8 sedmica - vanmatericna

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1577
30.11.2013 19:07:06   
dzeny31
Znas da ce ti reci sve je uredu... Ko te je operisao?

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 1578
30.11.2013 19:13:06   
ljiljo
dr.Idrizbegovic, ne djeluje lose on je ucenik od dr.Godinjaka

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1579
30.11.2013 19:21:38   
dzeny31
Mene je Godinjak oba puta operisao, zadovoljna sam...

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 1580
30.11.2013 19:22:58   
dzeny31
Mene je Gidinjak oba puta operisao... Koliko dugo si pokusavala ostati trudna?

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 1581
30.11.2013 19:51:57   
ljiljo
imam sina sad ce mu 5 god. u januaru, i njega sam sto bi rekli isprve dobila, i prestali se cuvati kad je on napuni 1 god. nekih 3 i po godine smo se trudili i nista sve do oktobra tj. novembra gdje sam imala VM, a nisam ni mogla ostati trudna jer sam imala priraslice u jednom jajovodu a drugi bio sljepljen a ja to nisam znala,sve do ove laparaskopije, Godinjak je dobar pravo ali ne mozes doci do njega, eto upoznah ovog dr. i ne djeluje lose, cim je Godinjakova skola

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1582
2.12.2013 8:14:33   
pahuljicamala
White rose sva sam se najezila kad sam procitala ovo "Dvije gestacijske! Bice kod nas sve duplo ako Bog da" user posted image user posted image user posted image user posted image
Ceatitaaaaam od srca! Bit ce veselo, ako Bog da, zaboravit ces svu mukotrpnu borbu verlo brzouser posted image Da su bebice zdrave vesele, lijepe i veliki borci, kao i roditelji! Neka Vas ucine najsretnijim na Svijetu!

dzeny31 dobro nam doslauser posted image a jos brze presla na ljepse temeuser posted image
Zao mi je zbog toga sto si sve prosla i najiskrenije se nadam da ces brzo putem White rose i ovdje samo svracati da pozdravis i das podrsku i podijelis svoja iskustva, a nasa iskustva su dragocjena, to sve znamo....
ljiljo nadam se da si ti sada dobro.... Zelim ti uredna nalaze i da nas cim prije obradujesuser posted image

Svim zenicama zelim da 2014. ispune placem bebicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Volim vas sve i saljem veeeeelikiuser posted image

Nada posljednja umire....

(odgovor članu ljiljo)
Neposredna veza do poruke: 1583
2.12.2013 9:36:10   
kokouli
Pozdrav svima ,pitanje zanima me konacna cijena s lijekovima u Bahceci klinici ,ako moze neko ko je frisko zavrsio postupak ,gdje ste nabavljali lijekove kod njih ili negdje drugo ili da li dr.Enver Ali Kurt jos radi kod njih .

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1584
2.12.2013 9:45:18   
White rose
Cijena je 4000 KM punkcija + lijekovi. Ako uzimaš kod njih to ti je oko 2000-2500 KM, zavisno od toga kakva ti je terapija. Plus planiraj jos par stotina na neke dodatne troškove, test hormona, estrofem, utrogestan, prvi uzv itd. Dr. Enver više nije tu, ali je ovaj drugi meni još i bolji, a koliko sam uspjela saznati i veći je stručnjak. Ja sam nabaljala lijekove u Sandžaku, u Srbiji su najjeftiniji. Ako te zanima kako javi se na pp. Ja sam friško njihova trudnica, sad sam u sedmoj sedmici :)

1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0
2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska
3. FET April 2013 Cito, beta 0
4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0
5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :)
6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 1585
2.12.2013 9:54:06   
kokouli
White rose cestitam ti od srca ,sjecam se kad si onda imala problem ,ali hvala bogu sve si to prebrodila i sad uzivaj i pazi se .Ti lijekovi kod njih su preskupi ......za mene i dalje .....ja imam broj tel.neke apoteke Viva u Prijepolju ako je isti evo cu ti ga napisati pa mi samo kazi je li to taj tel003816388717811.

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 1586
2.12.2013 9:57:28   
kokouli
Imas pp.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 1587
2.12.2013 20:42:47   
dzeny31
Hvala pahuljice... I ja se iskreno nadam da cu ubrzo ostvariti svoj san i napokon docekati jednu malu bebicu... Mogu i dvije, ne bi imala nista protiv... Sve vi koje ste dosle do vasih bebica, pruzate mu ogromnu snsgu da nastavim dadlje....

Neposredna veza do poruke: 1588
3.12.2013 8:14:26   
pahuljicamala
kokouli neka ti je sretno na klinici Bahceci user posted image Ja sam kod njih radila punkciju u aprilu i imam zaledene embrije, imala sam jedan transfer, drugi zapocela, pa zavrsila u bolnici ( uzrok nije utvrden 100%), a trenutno sam ponovo pod terapijom za novi FET, pa se nadam samo najboljemuser posted image Ako te bude nesto zanimalo, slobodno se javi, bit ce mi drago, ako mogu pomoci user posted image
Sve zenice Trebam vasu pomoc. Unistavaju me ovi lijekovi, odnosno njihovo uzimanje tacno na vrijeme, kako dr. Umit zahtijeva. Moram se u pola noci buditi da uzimam Estrofem, a jos kad pocnem i sa Utorgestanom za koji dan, bas ce me unistiti. Na poslu sam kao zombiuser posted image Nakon sto se probudim da uzmem lijek, ne mogu da zaspim. Da li ste vi Estrofem uzimale na 8h? Kako ste sa Utrogestanom? Ja na poslu ostajem 9h i nemoguce da utrogestan uzmem na vrijeme. Doktor je spomenuo injekcije, ali ni njih ne mogu uzimati u toku radnog vremena, a i ogroman stres mi stvaraju, jer cu ja svakako nakon transfera morati primati i Heparin, a imam averziju prema tim iglamauser posted image user posted image Dr. Enver nije vrsio pritisak da se lijek uzima tacno na 8h. Sat vremena manje ili vise nista nije znacio... White rose, kako si ti sa ovim lijekovima?

Hvala puno na pomoci, unaprijed, i veeeeliki pozdrav svima!

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1589
3.12.2013 8:23:45   
White rose
pahuljicamala ja sve lijekove uzimam na vrijeme i ne bih da se zezam i nesto mijenjam. Sada ih uzimam u 8-16-00 i jednostavno ne spavam do 12h onda stavim bobe i u krevet do 8h. Sada ne radim, a i kada sam radila izdrzala sam da se drzim rezima i na poslu u wc-u obavljala posao ;) Sto se mora nije ni tesko, sve za user posted image

1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0
2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska
3. FET April 2013 Cito, beta 0
4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0
5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :)
6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska

Neposredna veza do poruke: 1590
3.12.2013 8:25:11   
Mia
pahuljicamala ja sam gledala da uvijek u isto vrijeme uzimam lijekove (estrofem i utrogestan), tako da ti predlazem da pomjeris vrijeme uzimanja estrofema, npr. kad krenes na posao. Nece nista biti ako jedan dan pomjeris za tih par sati, ali onda nastavi uzimati u isto vrijeme. A sto se tice utrogestana, to je vec malo teze ukoliko ti posao nije sjedeci. Ja sam ga uzimala svakih 8 sati (8:00, 16:00 i 00:00) s tim da sam pomjerala pomalo ukoliko mi je tako vise odgovaralo. Ja npr. radim do 16 sati i kuci sam najkasnije do 16:30 i tad ga i stavim. A ujutro u 8:00 stavim na poslu i onda sjedim min. sat vremena. Pa eto, pokusaj i ti nesto iskombinovati. Sretno i bas mi je drago da si u postupku novog FET-a user posted image Od srca ti zelim da uspijes user posted image

Neposredna veza do poruke: 1591
3.12.2013 11:46:45   
pahuljicamala

White rose i Mia hvala na odgovorima. Ja sam na poslu minimum 9h i nisam bas sposobna da vaginalete koristim u wc-u u stojecem polozaju user posted image Nakon apliciranja utrogestana treba odlezati 15 minuta..., meni su tako svi rekli prosli puta... Nadala sam se da cete mi reci da se niste ni vi pridrzavale i da sat vremena manje ili vise ne znaci mnogo, ali....user posted image
Smislit cu vec nesto... Kao sto sam nedavno citala, u nekim stranim zemljama nakon transfera uopste ne daju nikakve lijekove i opet imaju dobar uspjeh... Ako je sudeno, biti ce....

Hvala puno i veliki pozdrav svima....

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1592
3.12.2013 12:21:30   
Mia
pahuljicamala mislim da utrogestani ne moraju bas biti u minut stavljeni, tako da pkusaj uskladiti sa svojim radnim vremenom. Mozda da prvi stavljas prije posla, drugi odmah nakon posla i treci pred spavanje.

Neposredna veza do poruke: 1593
3.12.2013 18:09:58   
dzeny31
Drage moje, i meni je potrebna mala pomoc... Prekosutra ako Bog da idem na prve konsultacije u Bahceci kliniku... Interesuje me sra me ceka... Da li radi samo jedan doktor? Da li ce me odmah pregledati? Kada suprug radi spermiogra? Koliki se zadrzis na prvim konsultacijama? Pisite mi sve, plz....

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1594
3.12.2013 19:16:26   
Adria
Dzeny31, u Bahčečiju imaju dva doktora ali uvijek jedan vodi glavnu riječ tj dr Umit. Zadrži se svako drugačije, sve zavisi od tvog slučaja. Vjerovatno sam razgovor ne bi trebao da traje više od 15ak minuta, dok te sve ispita što ga zanima, dok ti njemu ispričaš sve, dok ga pitaš što te zanima, dok ti objasni kako teče postupak i to je to.
Ukoliko odlučite da možete odmah od slijedećeg ciklusa u postupak vjerovatno će te odmah i pregledati. Za spermiogram nisam sigurna ali vjerujem da muž daje spermiogram isti dan kad tebi urade UZV.
Koliko ja znam prvi UZV se plaća 100KM.

Sretno sutra i sretno svim ostalim ženicama.
Pozdravlja vas vaša Adria.

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1595
3.12.2013 20:02:53   
dzeny31
Hvala draga moja na informacijama....

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1596
3.12.2013 20:39:39   
dzeny31
Adrija, jos jedno pitanje za tebe... Hoce li doktor traziti neke standardne nalaze da vadim prije postupka? Nsdam se da te ne zamaram pitanjima...

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1597
4.12.2013 14:43:14   
pahuljicamala
draga Mia Ja se sjecam da sam prosli puta utrogestan prvi dan uzimala dvakih 2-3 sata, da bih taj dan mogla uzeti potrebnu dozu¨, a i da nije bilo vazno tacno vrijeme uzimanja. Doktor i sestra su mi tako rekli. user posted image Ali pravila novog doktora su drugacija.... Nadam se da moze sa zakasnjenjem od sat vremena. Kako god, bit ce nekako, heheuser posted image Uglavnom, javim se nakon kontrole, kada saznam kako se zapravo mora uzimati, pa da i ostale zenice znaju....

dzeny31 Ja sam zakasnila da ti dam ikakve informacije, ali ovom prilikom bih da ti pozelim svu srecu i da zazelim da klinika Bahceci bude tvoj saveznik do majcinstva, u najkracem rokuuser posted image Ukoliko mognemo pomoci, tu smo, naravno user posted image Ja sam pod terapijom za FET, pa mozda se i sretnemo ovih danan tamo, ko zna user posted image

Veliki pozdrav svim zenicama!

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1598
4.12.2013 16:50:13   
Adria
Dzeny31, draga izvini što kasnim sa odgovorom. Hoće, meni je tražio, mislim da svima traži nalaze, od nalaza hormona(FSH, LH, prolaktin, hormon štitnjače TSH), do kompletne krvne slike, testiranja na Hiv, rubeolu itd, ima baš dosta nalaze koje traže, nešto možeš uraditi u državnim bolnicama, nešto privatno, doduše ne znam gdje živiš, ja živim u kasabi pa sam nešto morala i privatno raditi a ima par stvari koje si i u bolnicama plaćaju ali trebala bi se uklopiti u nekih 100KM za nalaze.
Slobodno pitaj šta god hoćeš i kad god hoćeš i ovako i na pp, ja sve što znam rado ću ti pomoći. Sretno ti u postupku od srca, da sve se brzo završi u tvoju korist i na sreću najveću.

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

Neposredna veza do poruke: 1599
4.12.2013 19:10:23   
dzeny31
Hvala vam puno drage moje... Danas sam bas nervozna, gotov mi je nalaz histeroskopije, biopsija endometrija... Dijagnoza Polypus cervicis... Ako neko zna sta bi moglo biti, bila bih mu zahvalna...

(odgovor članu Adria)
Neposredna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kad pada kiša
veeseelaa

vi....

otvarate kišobran (71%)

šetate bez kišobrana (12%)

sklanjate se s iste (17%)

Broj svih glasova: 42

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *