|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
3.12.2013 12:22:27   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Evo ne smijem ni pos stvari da odem. Da li da sacekam nekoliko dana pa da onda odem?

a gdje je on, a gdje si ti????

zašto si napustila dom zajednički...
zašto nisi pozvala policiju i hitnu
i ako nemaš fizičke dokaze prihičke imaš...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3526
3.12.2013 12:22:33   
Anoniman
Galicia, pitaš zašto? Reću, ali zar je to uopšte bitno kad je udarac u pitanju?
Udario me zato što ne mogu više da podnesem puhanje njegovih na svaki moj korak koji njima ne odgovara. Trenutno se pušu što sam dijete ostavila kod svoje sestre da ga pričuva ovaj mjesec jer je mladja od svekrve i bez obaveze trenutno i lakse mi je sa sestrom naravno.. Krivo im što nisam dijete s njima ostavila. To su prenijeli na njega... Jesam li odvela dijete strancu ili svojoj sestri. Zajednica jadnica, eto.. I kad sam to otvoreno rekla, da mi je dotuzilo njegovo dočekivanje mene sa posla sa napuhanom facom i da mi je dotužilo da ispaštam zbog njihovih kompleksa dobila sam riječi da sam bolesna i nekoliko šaka i vrisku djeteta... Mora da sam pogriješila..

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 3527
3.12.2013 12:25:52   
Anoniman
Otišla sam iz kuće njegovih roditelja iz njihovog sprata, navodno našeg..
Ja sam došla tu na njihovo, nismo mi to zajedno stvorili. Šta treba, da ostanem.. da je stan naš, ostala bih. Nek ide on. Ovako sam se morala pokupiti. A policija mi u tom trenu nije bila ni na kraj pameti, mnogo me iznenadio.. Dijete vristi. A koje psihicke dokaze imam Hanady?

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 3528
3.12.2013 12:27:07   
elmaL

Udario me zato što ne mogu više da podnesem puhanje njegovih na svaki moj korak koji njima ne odgovara. Trenutno se pušu što sam dijete ostavila kod svoje sestre da ga pričuva ovaj mjesec jer je mladja od svekrve i bez obaveze trenutno i lakse mi je sa sestrom naravno.. Krivo im što nisam dijete s njima ostavila. To su prenijeli na njega... Jesam li odvela dijete strancu ili svojoj sestri. Zajednica jadnica, eto.. I kad sam to otvoreno rekla, da mi je dotuzilo njegovo dočekivanje mene sa posla sa napuhanom facom i da mi je dotužilo da ispaštam zbog njihovih kompleksa dobila sam riječi da sam bolesna i nekoliko šaka i vrisku djeteta... Mora da sam pogriješila..

oj.....user posted image user posted image user posted image pa idi draga što brže možeš, savjetuj se oko pravnih stvari na vrijeme, već ti je Hanady nešto i objasnila, spasi sebe i svoju dječicu, kolika je trauma tebi dobiti udarac, djeci je još veća user posted image

E i A=<3
"Ako se svaki dan malo brinete, izgubit ćete nekoliko godina vašeg života. Ako nešto nije kako treba biti, popravite ako možete. Ali učite se ne brinuti. Brige nikad nisu ništa popravile."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3529
3.12.2013 12:29:15   
malena27 RR
Draga anonimna, okoncaj taj ''brak'', ne vracaj se ni za zivu glavu i cuvaj to malo cedo/a koje imas!
Ima sigurna kuca, imas mozda i roditelje koji ce sigurno zeljeti da zastite svoje dijete i unuce/unucad!
Sretno mila! I makni se od tog nasilnika za svoje a i za dobro svog djeteta...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 3530
3.12.2013 12:31:03   
Hanady RR

Anonimna ova priča ima dvije strane medalje....

odmah da ti kažem da ni slučajno ne dodobravm udaarac koji si primila...

ali bih te lijepo zamolila da ti malo spustiš loptu...

priznaj sebi zašto je dijete iz toploga doma dovedeno na čuvanje kod druge sosobe...
zašto si to učinila bez da se i on slaže...
i zašto ne izaberete opciju vrtića...

Izvini sad sam brutalno iskrena...
al nadrugim temama na ovom forumu tvoji postovi odaju jednu nezrelu i nestabilnu ličnost kojoj podhitno treba pomoć...u ovom doenu

izazavla si bjes u njemu ...porbudila si životinju....
i dobila udarac...

ne opravdavam ga ni sekunde, nema toga što bi udarac zaslužilo....ali ti najprije svajetujem da ti malo razmisliš jeli tebi u tom braku ikada išta štimalo...

Izvini vi ste za razvoda odavno...
ovo je kap koja je prelila čašu...al ni tvoje kapi nanešene njemu bez fizičkoga nisu naivne...i psihičko se zlostvaljanje isto kažnjava, a ti radiš to...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3531
3.12.2013 12:31:53   
Galicia
Pitala sam onako cisto da vidim kakav je monstrum u pitanju. user posted image

Sa pravne tacke gledista nemam ti savjet dati, Hanady je vec napisala sta i kako. Zelim ti srecu, da izvuces sebe i dijete iz tog pakla.
Ko god udari je kukavica.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu elmaL)
Neposredna veza do poruke: 3532
3.12.2013 12:34:53   
pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Anonimna...

do treće godine djeteta on ne može podnijeti tužbu...u praksi ako je majak stabilna i ok dijete ide uglavnom njoj...
nestabilan u ovom braku je on, udarac je fizičko zlostavljanje...

ja znam što bih uradila...a imam veću djecu....
ti čekaj ..ako želiš...
ja ne bih na forumu pisala već se policiji obratila i uredno zabilježila dešavanja ove vrste...
onda bi znala šta i kako dalje vrlo lako

nedavno se kod komsija desila tuca, muz i zena su se posvadjali i naravno ona je nju klepio user posted image kada je rekla da mu je to zadnji put i da ide od njega nije joj dao da povede djecu.. malci su jako mali 2-3 god i 5-6 user posted image na njenmo insistiranje da joj preda djecu on ih je strpao u auto i otisli su u policiju gdje je policajcu rekao da "ona hoce da mi odvede djecu, imali pravo user posted image user posted image user posted image a gospodin organ (da ne kazem koji) je rekao NE, gospodjo koliko ste vi majka i on je otac user posted image jadna zena je s istraumiranom djecom u narucju, upravo udarena od muza i jecajuci napustila policiju i vratila se s kretenom kuci user posted image nema posla, ima oca i majku kod kojih zivi njen mladji brat gori od ove njene budale, i kaze sta sam mogla, gdje da idem?! sada je kao sve ok, ona naravno trazi posao i opcije kako to okoncati jednom zauvjek ziveci s njim i praveci se da se nista nije dogodilo

Znači savršeno je jasno da su to njegova i njena djeca...
o starateljstvu ne dolučuje policija nego drugi oragni, socljalna služba i sud u krajnjoj liniji...

pozivanje policije u zahtejavu zaštite za sebe na adresu nije sito kao taj vid dolaska...

a gdje da ode...ako želi da ode od nasilnika za sve postoje intitucije....

i vrlo lako se to okonča...
razvodom, dokazom prijave da je izmlatretirana i traženja zaštite do nasilnika itd itd...

sve ja to znam ali gledaj jadnu zenu u svemu tome, mogao je taj policajac da stane u njenu zastitu a ne da je tako otpili.. nije htjela da policija vrslja po zgradi i stanu zbog djece pa je otisla potraziti pomoc i eto sta je dobila user posted image pisem ovo zato sto znam da je 100% istina i da nekoj nebi palo na pamet da napravi nista slicno, ako se vec oduci nesto uraditi onda bar da zna sta i kako. mnogo slicnih prica neda zenama da bace korak naprijed..

Neposredna veza do poruke: 3533
3.12.2013 12:36:43   
Anoniman
Draga Hanady, ako odem svojim s djetetom napusu se, ako im kazem da mi kucaju kad ulaze, napusu se, ako ih zamolim da mi dijete ne uce necemu sto je pogresno napusu se, on na sve suti.. Nikad nisam s njim mogla normalno pricati oko toga. Molila sam ga da odemo iz zajednice jer su oni ljudi koji su jako ljubomorni i poprilicno sebicni.. Uz njih takve, i ja sam takva postala. Pa se pocela puhat kad dijete ode njima isto kao i oni. A sve smo se lijepo mogli dogovoriti. A on i ja smo se lijepo dogovorili gdje cemo dijete ostaviti i zasto ovo jedno vrijeme dok ne ide u vrtic jer treba da ozdravi malo. Radi se o mjesec dana, onda se vraca ponovo u vrtic. Nisam uradila nista prije dogovoa s njim. Ali ja to ne mogu nikom objasniti. Da sam im se povinovala i prepustila i svoj brak i dijete njima i njihovoj volji, i njima i njemu bi onda samo valjala.

(odgovor članu Galicia)
  Neposredna veza do poruke: 3534
3.12.2013 12:40:54   
Merylin
Ja se slažem sa Hanady, čitajući ovaj forum naišla sam na mnoge tvoje postove. Problemi su česti i uvijek drugačiji. Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ti kao da potajno, nesvjesno uživaš u ovoj ulozi žrtve. Tako je očito da tu ništa ne štima, ne treba ulaziti u to iz kojih razloga, da li je on 100% kriv ili i ti doprineseš, jer to više nije ni bitno. Ali ono što ti toplo preporučujem je da se što prije makneš iz tog braka, ako probleme već ne možete riješiti na neki pitomiji način.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3535
3.12.2013 12:42:24   
Hanady RR

Draga Hanady, ako odem svojim s djetetom napusu se, ako im kazem da mi kucaju kad ulaze, napusu se, ako ih zamolim da mi dijete ne uce necemu sto je pogresno napusu se, on na sve suti.. Nikad nisam s njim mogla normalno pricati oko toga. Molila sam ga da odemo iz zajednice jer su oni ljudi koji su jako ljubomorni i poprilicno sebicni.. Uz njih takve, i ja sam takva postala. Pa se pocela puhat kad dijete ode njima isto kao i oni. A sve smo se lijepo mogli dogovoriti. A on i ja smo se lijepo dogovorili gdje cemo dijete ostaviti i zasto ovo jedno vrijeme dok ne ide u vrtic jer treba da ozdravi malo. Radi se o mjesec dana, onda se vraca ponovo u vrtic. Nisam uradila nista prije dogovoa s njim. Ali ja to ne mogu nikom objasniti. Da sam im se povinovala i prepustila i svoj brak i dijete njima i njihovoj volji, i njima i njemu bi onda samo valjala.

Ti si se udala tu gdje si htejla...nije te niko puškom tjerao...ljubav nanina je tolika kolika je...a etbi smeta...i zato si dijete dala sestri a ne zato što nana ne zna kako sa njim...
Moraš biti iskrena...
izazvala si bjes...svojim ponašanjem i jezikom...izvini iskrena sam...
znala si i gdje se udaješ i az koga se udaješ i sa kim ćeš živjeti...

ponavaljam i podcrtavama ne opravdavam njegov čin...

pravno sma ti rekla šta se uraditi može....

još ti smao mogu reći zajednički dom ne napuštaj i ne dovodi dijeteb bez uključenja instiucija

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3536
3.12.2013 12:43:46   
Galicia
A ovo je vec neka stara anonimna?

Neposredna veza do poruke: 3537
3.12.2013 12:45:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Galicia

A ovo je vec neka stara anonimna?

ne...možda..al što je pod nicok pisala znam...

mislim sve ok, sve super...
al ne možemo na prečas pričati...

i uvijek kad savjete dajem znam da dvije strane mdealje postoje...

ne opravdavam njegov čin....
al njih dvoje pohitno trebaju se civilizirano rastati...
ako hoće okrenuti komletnu situaciju u svoju kosit mora biti mudara...
nije ni njeno maslo za ramazana što bi se reklo

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3538
3.12.2013 12:46:34   
mum82
ja nisam upratila tvoje postove,,,ne znam kakva si a ne znam ni kakav ti je muz,,,udarce ne opravdavam,nit podrzavam,,,isto tako ne razumijem zasto je izmedju vas nastao sukob oko neceg sto ste se kako kazes zajedno dogovorili(odlazak djeteta kod tv sestre)...ako ste tm i ti zajedno o tome odlucili ne vidim zasto bi ti ulazila u bilo kakve rasprave s njegovim roditeljima,,,prigovore ti,reci to je nasa zajednicka odluka i gotovo....
opet kazem ne podrzavam nit opravdavam udarce al ne podrzavam ni trazenje problema i izazivanje istih...sto ne znaci da si ti radila jer kako rekoh ne poznajem ni tebe ni njeg...ako mislis da nema tu zivota trazi brate razvod,,,radi djeteta,nije ono duzno vase svadje slusat,,,kako god sretno...

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"

(odgovor članu Merylin)
Neposredna veza do poruke: 3539
3.12.2013 12:48:08   
Anoniman
Ne smeta mi ničija ljubav, naprotiv, nit sam rekla da neko ne zna s djetetom. Odvela sam dijete kod svoje sestre koja je sama po citav dan, nedavno nam je otac preselio i samoća je ubija. U finansijskoj nestašici je, sve sam to mužu reka i predložila mu da dijete ostavimo kod nje ovaj jedan mjesec i da umjesto vrtiću taj mjesec platimo njoj, da pomognemo.. Složio se, ali njima zasmetalo. Svekrva ima bar malo više obaveza od moje sestre sada.. Ma šta sam loše uradila? Svekrvi sam rekla ovo osim da su u finan. nestašici i odmah joj je bilo krivo.. Ko je ovdje ljubomoran?

(odgovor članu Galicia)
  Neposredna veza do poruke: 3540
3.12.2013 12:53:26   
Hanady RR

Ne smeta mi ničija ljubav, naprotiv, nit sam rekla da neko ne zna s djetetom. Odvela sam dijete kod svoje sestre koja je sama po citav dan, nedavno nam je otac preselio i samoća je ubija. U finansijskoj nestašici je, sve sam to mužu reka i predložila mu da dijete ostavimo kod nje ovaj jedan mjesec i da umjesto vrtiću taj mjesec platimo njoj, da pomognemo.. Složio se, ali njima zasmetalo. Svekrva ima bar malo više obaveza od moje sestre sada.. Ma šta sam loše uradila? Svekrvi sam rekla ovo osim da su u finan. nestašici i odmah joj je bilo krivo.. Ko je ovdje ljubomoran?

Znači pročitala sma svih 14 tvojih postova na durgim temmama...
ko sestru te molim da staneš na loptu, pogledš s eu ogledalo i kažeš sebi...ovo ne ide krivi smo oboje...upravo radi toga djeteta.

a svekrve se više ostavi...
ubijaš se sa njom...pa brojiš koliko ga puta poljubi u toku dana molim te sauliši se...

sad je ovo vrlo ozbiljno stanje il ćeš presjeć sve ovo, il ćeš zaglibiti još više...

znači iz srca ti kažem sve ovo...
na tvojoj sam strani , niko ne zaslužuje udarac...al vjeruj imama materijala da budem i na strani ovog muža koji je jadničak izmeđo dvije, tri, četri vatre već 3-4 godine....

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3541
3.12.2013 12:54:07   
Mirkica

ti uradi kako si naumila a sta te briga sto se njoj ne dopada , kao prvo kao drugo ako je takva (i moja voli da se mejsa svugdje) ti nikadaaaa ne govori kad doneses neku odluku nego kad se desi desilo se i kvita .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3542
3.12.2013 12:57:23   
Galicia
Velika vecina zena nazalost oprasta prvi udarac. user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3543
3.12.2013 12:58:34   
Anoniman
Hanady, zašto mi kažeš da ne idem iz tog doma? A gdje ću, trebam otići tu opet i čekat da me udari opet ili čekat neki blagoslov od njega da se skonta da treba porazgovarat o svemu al iskreno, a ne jedno pričat drugo radit.. Jer je prema meni neiskren od samog početka.
On njima sve toleriše, meni ništa, samo me analizira u njihovom prisustvu. Ide u drugu sobu, došaptava se s materom. Ako im i sugeriše nešto, napušu se i onda se on povuče.. Nisam baš znala da u to idem..

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 3544
3.12.2013 12:59:27   
Mirkica
ja mu udarac en bih oprostila , smaranje pred djetetom ma i da sam ga ürevarila a kamo li nesto manje .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3545
3.12.2013 13:00:56   
Mirkica

Hanady, zašto mi kažeš da ne idem iz tog doma? A gdje ću, trebam otići tu opet i čekat da me udari opet ili čekat neki blagoslov od njega da se skonta da treba porazgovarat o svemu al iskreno, a ne jedno pričat drugo radit.. Jer je prema meni neiskren od samog početka.
On njima sve toleriše, meni ništa, samo me analizira u njihovom prisustvu. Ide u drugu sobu, došaptava se s materom. Ako im i sugeriše nešto, napušu se i onda se on povuče.. Nisam baš znala da u to idem..

ako ti iams gdje ti onda idi ako je ovako kako pises , lijep razvod a meni se cini da sam ti ga vec predlagala na jednoj temi .

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3546
3.12.2013 13:01:13   
Anoniman
A to što je između dvije vatre mu predlažem stalno da riješimo. Da jednostavno odemo iz zajednice jer možemol. Ali on neće, ne smije, naljutit će se. Što sam ja kriva Hanady? Jel treba da trpim sve i žrtvuejem se zato što je on između dvije vatre? Njemu je jedino rj toga da se ja ničenu ne protivim i prilagodim se u potpunosti.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3547
3.12.2013 13:03:02   
Galicia
Koliko dugo zivis kod njegovih?
Koliko dugo si nesretna?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3548
3.12.2013 13:04:07   
Hanady RR

Prvo kad te udario šta si uradila...
pokupila jaknu i otišla demonstrativno...iz doma u kom ste vi porodica...htjel ti ili ne one j otac tom djetetu i ista prava ona na njega sada ima pred bogom i zakonom...
ko zna sem nas da si udarena...
može cijela mahala znati al nemaš mup zapnik ni hitnu nit znaš šta sutra u socijalnoj službi reći...
gdje ti je dijete...sa tobom...odvela si dijete bez njegovog pristanka??????
zna gdje si sigurno, kod setsre jel...?
hoćeš da s apolicijom on dođe po svoje dijete...

šta je vama...
šta je tebi.,...

da priča sa majkom, došaptava se...sa tom je ženom živio 20-30 godina dok ti nisis došla...nisi ti bogom dana ženo....
nauči ga da živite vi...pa vi i onu...a ne doljavaj ulje na vatru

gdje ti je dijete sada...jeli tamo...nisi valjda otišla i napustial dijete...
a nisi mupp zvala...
hoćeš sutra njega da neko posavjetuje da kaže da si napustila to dijete koje toliko voliš i nisi spavala kući...

gdje djete sada?

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3549
3.12.2013 13:06:00   
Anoniman
Od samog početka braka. Od tada sam i nesretna ali sam imala više snage da šuutim i tražim opravdanja. Od samog početka nisam mogla do danas s njim rzagovarat i riješit razgovorom ove stvari.. A nikad nije dao da s njima pričam, nit sam zbog toga ja imala hrabrosti uraditi to na svoju ruku.

(odgovor članu Galicia)
  Neposredna veza do poruke: 3550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *