|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
3.12.2013 13:08:18   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Anoniman

A to što je između dvije vatre mu predlažem stalno da riješimo. Da jednostavno odemo iz zajednice jer možemol. Ali on neće, ne smije, naljutit će se. Što sam ja kriva Hanady? Jel treba da trpim sve i žrtvuejem se zato što je on između dvije vatre? Njemu je jedino rj toga da se ja ničenu ne protivim i prilagodim se u potpunosti.

ne ne trabaš da trpiš...nisi trebala ni ići u zajednicu...
to je neki sin koji neće do svoje kuće...
moj je suprug takav...
i da mi je živa sveskrva čekala bi me sad kod kuće sa posla...
znači sve mu diraj ala babovinu ne...neće da je napusti podržavam, potpisah to i kad mi dođe da plačem jer živim na vrh brda ja sebi onaj vjenčani list stavim dpo nos i kaže...sam pao sam s eubio...
a jok, hajmo odavde ja ne mogu odvje živjeti joj joj ja sma živjela u vili, joj moj je otac vamo, mama vako...
to prvo...

drugo...
ne ne treba da se žrtvuješ...treba da spasiš to dijete iz braka za koje ni ti ni taj tvoj muž sposobni niste....
jer ste oboje egocentrični, egositični i bez obzira na silnu ljubav prema djetetu na to dijete najmanje mislite kad se svađate ...pa zaboravite i kako ste ga nparavili i čiju krv ono unutra ima...

jer reći mužu s akojim si svejsno rodila djete da je iskomlekisran je za mene je strašna uvreda moga djeteta...jer sma mu ja tog babu svjesno izabrala...

jasnije sad šta ja tebi pričam....

razvedi se civilizirano....
i brinite o djetetu konačno

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3551
3.12.2013 13:08:41   
Anoniman
Hanady, otišla sam na posao kao i svaki drugi dan. Dijete sam naravno povela i ostavila kod sestre prema našem dogovoru. Ništa nisam demonstrativno uradila. Jedino sam mu rekla da ću ostati kod mame s djetetom dok se ne snadjem. To je sve. Bil se ti vratila tu poslije tog jutros, jer jutros se desilo?

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 3552
3.12.2013 13:08:43   
Merylin
Anoniman, meni se čini da je tebi bitnije dokazati da je on kriv, da je on gad, bezosjećajan, nasilnik koji nikada nije na tvojoj strani, nego se maknuti od njega i zaštititi to svoje dijete. Na kraju šta god da se desi, to će biti izbor koji ćete napraviti ti i tvoj muž, da li da se razvedete ili ostanete zajedno, ali to jadno dijete nema pravo izbora i trpit će kako god okreneš. Kao majka, dužna si to dijete zaštiti, a ne tražiti krivca.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3553
3.12.2013 13:10:13   
Mirkica
Hanady moj rodjak ej zivo sa mamom i zenom 6 godina i on je samo mami geldoa u zubi nema zenino se nisat ne broj , mislim jakoo je to ruzno i tesko za zenu nakon 6 godina je i otisla , ja nemam nista protiv roditelja mm idemo im cesto djeca takodje punooo vole svekrvu to je ljubav tolika da mi Ishak kaze mama ja necu da zivim s tobom hocu kod majke :))) , meni nije krivo , al ja i mm smo par , roditelji porodica i sve ono sto se tice nas kao porodice donosimo odluke MI , i mi rjesavamo , on svoje nek voli i postuje i trbeba al svak ima svoje mjesto .

Da dodam naravno ima is naha kojima smeta kad svekrva pogleda djete i izmisljaju samo , ovo se ne odnosi na te zene , jer bas mrzim tu vrstu zena .

< Poruku je uredio Mirkica -- 3.12.2013 13:12:39 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 3554
3.12.2013 13:11:42   
Hanady RR

Hanady, otišla sam na posao kao i svaki drugi dan. Dijete sam naravno povela i ostavila kod sestre prema našem dogovoru. Ništa nisam demonstrativno uradila. Jedino sam mu rekla da ću ostati kod mame s djetetom dok se ne snadjem. To je sve. Bil se ti vratila tu poslije tog jutros, jer jutros se desilo?

uopšte je nebitno šta bih ja uradila ?
jer na posao laganini ne bih optišla...vjeruj mi...
a ovo boldirano ne bih uradila 100% ovako kao ti

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3555
3.12.2013 13:13:50   
Anoniman
Nego sta bi, vratila se ?

Neposredna veza do poruke: 3556
3.12.2013 13:15:47   
Mirkica

vrati se opet , i sledecom prilikom ce jos brze da te namlati . Posto si se vratila skuzice da mu moze i to proci i onda ce spoznat novu metodu , vaspitavanja zene . ZA udaraca ma da kleci na koljenima da mu oprostis , ja sam takva a drugi kako hoce .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3557
3.12.2013 13:16:37   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Hanady moj rodjak ej zivo sa mamom i zenom 6 godina i on je samo mami geldoa u zubi nema zenino se nisat ne broj , mislim jakoo je to ruzno i tesko za zenu nakon 6 godina je i otisla , ja nemam nista protiv roditelja mm idemo im cesto djeca takodje punooo vole svekrvu to je ljubav tolika da mi Ishak kaze mama ja necu da zivim s tobom hocu kod majke :))) , meni nije krivo , al ja i mm smo par , roditelji porodica i sve ono sto se tice nas kao porodice donosimo odluke MI , i mi rjesavamo , on svoje nek voli i postuje i trbeba al svak ima svoje mjesto .

Mirkice meni je seoskih mahalskih priča svekrva i snaha pun klinac....
i svaka priča ima dvije strane mdealje...
ovo njeno s ene broji, on amamu gleda...to vi mačku o rep okačite...rekla, pošla, došla...sve je to tamo negdje gdje si znao da se udaješ i ideš...

tačno mi nekad bude žao muškaraca koji imaju mater i snahu pod istim krovom...

A ovo...
Ovo je vrlo ozbiljna situacija u kojoj ova žena ugrožava svoje djete...
nije postupila pravilno...

Udario je, otišla a posao, odvela dijete i neće da se vrati....

dal je ovo pravno valjano pitanje je sada....
ako on bude zhjevao dijete kad dođe do suda šta ćemo onda...nije dijete samo mamino...to vi možete se busat ko i ja ja sam ga rodila ovo ono...dijete je i njegovo...
a on ga se ne odriče...budite sigurni ta će svekrva njega poslat noćas po dijete...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3558
3.12.2013 13:19:22   
Hanady RR

sad sa tvoje tačke...

nazvala ga, dogovorila sastanak na neutralnom terenu....
ne voliš ga više, to vidimo...
u tom smilu sa njim dogovoprila sporazumni razvod braka...
rekla da nećeš se vraćati al da dijete može biti kod nejga toliko kod tebe toliko..predložila dolazaka socijalnom radniku već sutra ujutro...
i okončala ovaj brak sporazumno...

ako neće nazvala socijalnog radnika sada i pitala šta i kako dalje nakon svega ovoga što si nama ispričala...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3559
3.12.2013 13:21:34   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mirkice meni je seoskih mahalskih priča svekrva i snaha pun klinac....
i svaka priča ima dvije strane mdealje...
ovo njeno s ene broji, on amamu gleda...to vi mačku o rep okačite...rekla, pošla, došla...sve je to tamo negdje gdje si znao da se udaješ i ideš...

tačno mi nekad bude žao muškaraca koji imaju mater i snahu pod istim krovom...

A ovo...
Ovo je vrlo ozbiljna situacija u kojoj ova žena ugrožava svoje djete...
nije postupila pravilno...

dal je ovo pravno valjano pitanje je sada....
ako on bude zhjevao dijete kad dođe do suda šta ćemo onda...nije dijete samo mamino...to vi možete se busat ko i ja ja sam ga rodila ovo ono...dijete je i njegovo...
a on ga se ne odriče...budite sigurni ta će svekrva njega poslat noćas po dijete...

svakako , to si upravu da svaak ima svoju pricu , zato i kazem ako je ovako kao sto ona pise . JA sam i rekla i moglo se do sada primjetiti milion puta da ne volim snajkice koje bi najsretnije bile da nema muz roditelja , al to je neka druga tema .

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 3560
3.12.2013 13:22:15   
idana_85
Ne volim se petljati u tudje probleme. Vidim samo se ovdje posta rekoh da zavirim sta se desava.
Anonimna, moja svekrva voli reci zajednica=jadnica i tako je. Mi smo bili 2,5 g i gluho bilo. Od kako smo odselili volimo se i slazemo kao da sam im kcerka. Ako ikako imate mogucnosti odvojiti se - ne cekajte.
Nisam citala detalje,ali ako te je udario...ne znam. Mene moj muz nikada nije udario i mislim da je svjestan da to ne bi ni smio, mada ne sumnjam da ima trenutaka kad to pozeli. Udarac je za mene tacka na brak. Kratko i jasno, pa tamam da je 10-oro djece tu.
Opet je u pitanju tvoj zivot i ne trazi savjet od nikoga,sjedi i sama izvagaj, napapir stavi za iprotiv, tu ti niko ne moze pomoci,moras sama odluku donijeti.
I jos moja svekrva kaze kad brak pocne nakaradno, uvijek je nakaradan. Vjeruj mi da je tako.

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 3561
3.12.2013 13:24:15   
Anoniman
On sigurno neće, čak se ne bi ni javio. I ja bih to najradije uradila, ali s njim se nikad nije moglo pričati iskreno i lijepo da ne počne sa svađom čim mu nešto ne paše i sa traženjem krivca i ružnim riječima. Baš će ovaj put htjeti. Najradije bih da se s njim baš tako sporazumno dogovorim bez da uključujem bilo koga, bez socijalnog radnika, bez bilo koga... A da li ga volim? Volim ga, i to jako.. Ali šta mi vrijedi.. Mislim da on mene ne volil..

Neposredna veza do poruke: 3562
3.12.2013 13:26:40   
Anoniman
Reci cu ti

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3563
3.12.2013 13:27:29   
Hanady RR

On sigurno neće, čak se ne bi ni javio. I ja bih to najradije uradila, ali s njim se nikad nije moglo pričati iskreno i lijepo da ne počne sa svađom čim mu nešto ne paše i sa traženjem krivca i ružnim riječima. Baš će ovaj put htjeti. Najradije bih da se s njim baš tako sporazumno dogovorim bez da uključujem bilo koga, bez socijalnog radnika, bez bilo koga... A da li ga volim? Volim ga, i to jako.. Ali šta mi vrijedi.. Mislim da on mene ne volil..

kako se ti misliš razvesti papirom da e uključuješ bilo koga a imate dijete????
de se malo dozovi...

ne može to ja odoh pa ćemo s edogovarat bez papira o razvodu...
socijalna služba mora biti uključena imaš dijete maleljotne helo

a ovo voli ne voli...

ne voliš ti njega ni sekunde...
vjeruj mi na riječ...
a ni on tebe...
vi svako voli samo sebe...

i nemama ti šta pisati vše...
sve sma ti savjete dala...
ja ne bih dijete odvojila bez rzgovora i dogovora sada nakon ovoga...
i on može tražiti pravni savjet...pa ti vidi

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3564
3.12.2013 13:29:54   
Anoniman
Ziva bila, slusaj sebe i tako odluci. Nemoj sebi z****ati zivot dodatno zbog foruma.

Neposredna veza do poruke: 3565
3.12.2013 13:32:51   
Mirkica
Hanady nesto si danas kao na lijevu nogu ustala ili poznajes osobno Anonimno pa zans d aje los insan .

Smiri se malo , svajetujes zenu a vidim da si nadrndana po postovima , sad razlog ne poznat , zeni nije do nje mozda , mozda i jeste al nekome u problemu OVOLIKOM , nije bas potreban neko ko je se nadrndo iz ovog ili noog razloga .

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3566
3.12.2013 13:35:01   
Mirkica
Anonimna moj ti je svajet , Pahuljiin savjet mani se foruma poslusaj sebe , zans gdje zivis i kako zivis i SAMA , ja sigurno ne volim tvoje djete vise nego ti .Zelim ti svu srecu svjeta, sjedi razmisli , podvuci , zakljuci i onda prerezi .

BA 13.12.2008

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3567
3.12.2013 13:39:16   
Hanady RR

Hanady nesto si danas kao na lijevu nogu ustala ili poznajes osobno Anonimno pa zans d aje los insan .

Smiri se malo , svajetujes zenu a vidim da si nadrndana po postovima , sad razlog ne poznat , zeni nije do nje mozda , mozda i jeste al nekome u problemu OVOLIKOM , nije bas potreban neko ko je se nadrndo iz ovog ili noog razloga .

nisma ja nadrndana nego relana mirkice...
ne mogu da je tapšem po leđima kad može biti u problemu i većem od ovoga udarca...i ao ode ovako kako je naumila i ako se vrati u zajednicu

ovo je trenutak u kome mogu njih dvoje na neutralnom terenu rješiti probleme...

znači nemojte bezveze ženu muntata da se ne vraća i ne čini ništa po ovom pitanju...
taj je čovjek udario al taj je čovjek otac toga djeteta...
doće sa policijom po dijete šta je vama...

nije prijavila udarac nikome, otišla na posao staležno i normalno i povela dijete na čuvanje...

jel vama jasno da ima dijete do 2,5 godine...
jel vam jasno da taj muž koji živi sa mamom i smao nju sluša će svoju mamu slušat i noćas vas noć...
jel vam jasno da policija može doći po dijete ...šta onda...šta joj tada savjetujete?????

šta će onda...ni tamo ni vamo...
user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3568
3.12.2013 13:40:15   
vjestica

meni je ovo najlogičnija stvar koju treba uraditi u tom trenutku
po čemu je to ugrožavanje djetetauser posted image
meni lično je ugroževanje svoje i djetetove sigurnosti ostajanje sa nasilnikom
i što toliko napadaš ženu?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3569
3.12.2013 13:40:23   
Anoniman
Ovo "reci cu ti" ode a nisam zavrsila.
Odgovaram pod anonimnim nickom.....iz licnog iskustva pisem i moj savjet ti je da ides odatle, da spasis tu djecu. Moj otac je tukao moju majku 23 godine, nalazio je on svakakve razloge, sto rucak nije vruc, sto nesto nije ispeglano po njegovom tabijatu...ili sto bi njegovi rekli, muhanat je. Ona je odlazila od njega x puta i isto toliko puta se vracala.(ne znam zasto) Uz to fizicko, postojalo je i psihicko maltretiranje. kad sam i ja stasala dovoljno za batina i ja sam dobijala "svoje".Policija je dolazila, hitna, pravljeni zapisnici...dolazila i vojna policija jer je bio i vojno lice...sve to postoji tamo negdje, on ima i dosije, poznat je policiji.
To bi ja mislim jos trajalo da ja nisam rekla da idem iz te kuce jer ili cu njega ubiti, ili cu sebe ubiti ili cu poluditi. Kad smo otisli, postao je jos agresivniji, dolazio, sacekiva, tukao (majku). E tada je policija valjda ozbiljno shvatila situaciju, uhapsila ga..i poslije toga je bio mirniji. Onda su uslijedili socijalni radnici, pokusaji pomirenja itd.
Napokon su se razveli nakon 25 godina ali ipak sa posljedicama na djecu. Da napomenem da nije pio, pusio..drogirao se, eto, jednostavno je takav.
Ako je digao jednom ruku na tebe, vjeruj mi opet ce user posted image gledala sam to citav svoj zivot...

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3570
3.12.2013 13:42:44   
Anoniman
Ti cijelo vrijeme Hanady govoriš on je otac djetetu. Znam da jest. ali i ja sam majka djetetu. Ima valjda Boga..

Neposredna veza do poruke: 3571
3.12.2013 13:44:10   
pipi_duga_capara
savjeti Hanady su realni i jedini upotrebljivi, sad jeli nadrndana ili ne to ne znam user posted image malo prije pisah o zeni koja je sve uradila pogresno i nije nista postigla da sacuva sebe i djecu.. zivjeli smo u istoj kuci, nisu imali internet pa je koristila moj nebili nasla nacin ali sve se svodilo na rekla kazala, ja bi ovako ja bi onako bla bla suplja po raznom forumima.. tako je i uradila i nije nista dobila! trebao joj je neko kao Hanady sto je rekla anonimnoj, pravno sta se moze a sta ne..

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 3572
3.12.2013 13:44:37   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: vjestica

meni je ovo najlogičnija stvar koju treba uraditi u tom trenutku
po čemu je to ugrožavanje djetetauser posted image
meni lično je ugroževanje svoje i djetetove sigurnosti ostajanje sa nasilnikom
i što toliko napadaš ženu?

i ja gledam,te nije joj maslo za ramazana,izazvala gnjev...pa ide i on njoj na živce pa ga nije izudarala

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 3573
3.12.2013 13:46:39   
Galicia
Ja bih se vratila i njega i mater mu nalemala da ne znaju za sebe. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 3574
3.12.2013 13:48:31   
Anoniman
evo poslala sam mu poruku po Hanadynoj uputi da izadjemo i porazgovaramo mirno sami nas dvoje i pokusamo se sporazumno rastati i dogovoriti oko našeg djeteta. Rekla mu vrijeme kad da se nadjemo, pitala je li za i ne odgovara nit se javlja? I do mene je..

(odgovor članu Galicia)
  Neposredna veza do poruke: 3575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  141 142 [143] 144 145   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *