|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci
10.11.2013 11:00:32   
madam x

IZVORNA PORUKA: R&T@

Zina, opisala si moju R.

Ona ima iste zahtjeve, zelje i prohtjeve...

Ali TI postavljas pravila i NE popustaj...

Idi na sistem: Ako TI (nesto), onda cu i JA (nesto)...

Problem je što ona ne konta ili se pravi da ne konta kad je dosta.

Sa starijom sam dosta ranije postigla to, da je moj pogled dovoljan i da ona ZNA da nema dalje.

Ova jok.

Kod kuće nije problem, da dreknem i ona onda skonta.user posted image

Ali u javnosti je meni problem, kad mi je bez veze da galamim u prodavnci, a ona sva sretna, vidi se da uživa, pršti od zadovoljstva, igrajući se žmirke ili ganjajući se sa drugom djecom.

I ne konta onaj blago prijeteći pogled.

Ja mislim da se pravi da ne konta.user posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 776
10.11.2013 11:02:31   
madam x

Jos nesto...

Koliko je do njih, toliko je do nas...
barem u mom slucaju...

Pravim greske sa mladjom jer ne kontam da nije vise beba...
Pa se trznem kad nesto "zna"...user posted image

Kad se samo sjetim sta sam sve ocekivala od starije u njenom uzrastu...

Da, i ja se ovdje gubim malo...

Kažem ja neku noć prijateljici, ja ću poludjeti sa njom, kaže ona, nećeš, kad do sad nisi, sad nećešuser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 777
10.11.2013 11:06:31   
R&T@
Ista moja R.user posted image

Pa sam "trenirala" novi blagi upozoravajuci...user posted image
Ono spustim se na koljena, unesem joj se u facu, sa sirokim osmijehom i vatrom u ocima...

Pa mi svekrva rekla da ih zlostavljam ocima...

Jesam se nasekirala, samo da znas...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 778
10.11.2013 11:08:05   
reallove
Ja se ne smijem ni javiti na ovu temu,moj je definitivno prevrsio sve mjere..Ne mogu mu nista,pricam sa njim puno,objasnjavam mu,ali on opet radi po svom..Izludi me..Sinoc je "za dlaku" izbjegao batine..Mm je toliko naljutio da ga je htio istuci,ali ja to nedam..Ne tucem ga nikad,samo ponekad pucnem,bezveze..Ne volim ga tuci i ne volim da vristim na njega,ali nekad jednostavno ne znas kako ces sa njim..

Inace je hiperaktivan,previse prica,ne pazi nikad sta i kako radi,nema vremena ni zasto,jer toliko skace,sve mora biti po njegovom,igracke kvari,lomi,place ako mu se sta zabrani..ma do ujutro mogu ovako...

Ja se trudim da ne grijesim sa njim,ne teretim ga nekim stvarima,vodim ga napolje,to obavezno,igram se sa njim,pustim ga da gleda crtice,igra playstation,pustim ga da se igra igrackama do mile volje,pobaca sve igracke po sobi i izadje..Neumoran je,nikad nebi smirio..

Svaki dan ga pomalo uzmem da ucimo slova,crtamo,pisemo,ali i to max pola sata,jer on jednostavno ne moze da sjedi duze..Za hranu je uzas,izmislja dan i noc,uvijek njemu specijalno moram praviti..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 779
10.11.2013 11:09:42   
madam x

Ista moja R.user posted image

Pa sam "trenirala" novi blagi upozoravajuci...user posted image
Ono spustim se na koljena, unesem joj se u facu, sa sirokim osmijehom i vatrom u ocima...

Pa mi svekrva rekla da ih zlostavljam ocima...

Jesam se nasekirala, samo da znas...user posted image

Oštroumnauser posted image

Nemoj da se prebacimo na svekrveuser posted image

-60 godina
-sve hoće da zna
-bolje kuha od meneuser posted image user posted image

haj nek nam ovo obrišu

izvinjavam se za OT

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 780
10.11.2013 11:11:46   
madam x

IZVORNA PORUKA: reallove

Ja se ne smijem ni javiti na ovu temu,moj je definitivno prevrsio sve mjere..Ne mogu mu nista,pricam sa njim puno,objasnjavam mu,ali on opet radi po svom..Izludi me..Sinoc je "za dlaku" izbjegao batine..Mm je toliko naljutio da ga je htio istuci,ali ja to nedam..Ne tucem ga nikad,samo ponekad pucnem,bezveze..Ne volim ga tuci i ne volim da vristim na njega,ali nekad jednostavno ne znas kako ces sa njim..

Inace je hiperaktivan,previse prica,ne pazi nikad sta i kako radi,nema vremena ni zasto,jer toliko skace,sve mora biti po njegovom,igracke kvari,lomi,place ako mu se sta zabrani..ma do ujutro mogu ovako...

Ja se trudim da ne grijesim sa njim,ne teretim ga nekim stvarima,vodim ga napolje,to obavezno,igram se sa njim,pustim ga da gleda crtice,igra playstation,pustim ga da se igra igrackama do mile volje,pobaca sve igracke po sobi i izadje..Neumoran je,nikad nebi smirio..

Svaki dan ga pomalo uzmem da ucimo slova,crtamo,pisemo,ali i to max pola sata,jer on jednostavno ne moze da sjedi duze..Za hranu je uzas,izmislja dan i noc,uvijek njemu specijalno moram praviti..

Mi se svi nakako tješimo ovim....ovo nije tačno, hiperaktivnost je poremećaj, bolest, ne mislim da tvoje dijete to ima, ni moje. Samo smo ih razmazili.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 781
10.11.2013 11:14:01   
R&T@
Nismo presle na svekrve, Boze sacuvaj...

Samo ja doooobrooo iskoristim cinjenicu da R. svasta prica...
user posted image user posted image user posted image

Bas me briga sto nekome to smeta...

Nismo presle na svekrve, Boze sacuvaj...

user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 782
10.11.2013 11:18:19   
reallove
Ma ja to tako kazem,da "docaram" citavu situaciju..Nemam druge rijeci do hiperaktivan...Svaki dan je gore i gore i vise niko ne moze izaci na kraj sa njim..Ja krivim prvenstveno MM,pa onda dedu i nanu,jer do danas mu ugadjaju i ne daju na njega..Mm putuje stalno i nikad ga nema,pozeli ga,pa kad dodje ono malo kuci,gleda da mu ugadja..5 god smo zivjeli u zajednici,kako se rodio ispunjavaju mu se zelje,prvo unuce,kod mojih i kod roditelja od mm..Ja sam nekako uvijek pokusavala da napravim nesto od njega,ali tesko je to,ako ga ja pucnem ili kaznim,uvijek se nadje neko da ga uzme i "tjesi"user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 783
10.11.2013 11:18:34   
R&T@

pobaca sve igracke po sobi i izadje..

Sva djeca to rade...

Ranije ja sjednem usred tih igracaka, kupim pooooolahko jednu po jednu i sve ponavljam: Sto bih ja sad vani, ali moram ovo pokupiti... bas je sporo... A mogla bih i neki slatkis, da ne moram ovo kupiti...Da mi neko hoce pomoci...

Naravno, sada mi to ne pali vise...

Imam novu taktiku, ali je ona za sedmogodisnjake...user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 784
10.11.2013 11:21:04   
R&T@

ako ga ja pucnem ili kaznim,uvijek se nadje neko da ga uzme i "tjesi"user posted image

user posted image

A kad uradi nesto lose, onda je mamin...

Kako to mrzim...user posted image

Jedva sam se izborila s tim...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 785
10.11.2013 11:27:30   
madam x

Ma ja to tako kazem,da "docaram" citavu situaciju..Nemam druge rijeci do hiperaktivan...Svaki dan je gore i gore i vise niko ne moze izaci na kraj sa njim..Ja krivim prvenstveno MM,pa onda dedu i nanu,jer do danas mu ugadjaju i ne daju na njega..Mm putuje stalno i nikad ga nema,pozeli ga,pa kad dodje ono malo kuci,gleda da mu ugadja..5 god smo zivjeli u zajednici,kako se rodio ispunjavaju mu se zelje,prvo unuce,kod mojih i kod roditelja od mm..Ja sam nekako uvijek pokusavala da napravim nesto od njega,ali tesko je to,ako ga ja pucnem ili kaznim,uvijek se nadje neko da ga uzme i "tjesi"user posted image

Kod mene makar ovoga nema i one znaju da je moja zadnja, šta god ko govorio poslije.

Makar to.

Kako sam skontala, niste više u zajednici. Čestitam.user posted image Uživajte, Emin će narasti...pusti brigu na veseljeuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 786
10.11.2013 11:29:04   
madam x

pobaca sve igracke po sobi i izadje..

Sva djeca to rade...

Ranije ja sjednem usred tih igracaka, kupim pooooolahko jednu po jednu i sve ponavljam: Sto bih ja sad vani, ali moram ovo pokupiti... bas je sporo... A mogla bih i neki slatkis, da ne moram ovo kupiti...Da mi neko hoce pomoci...

Naravno, sada mi to ne pali vise...

Imam novu taktiku, ali je ona za sedmogodisnjake...user posted image

Ja se odmaram kupeći igračke...samo nek je tišina i mir...ja stvarno imam problem sa zvukovima, prezasićena. Kako ti , Rita?

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 787
10.11.2013 11:30:28   
madam x

ako ga ja pucnem ili kaznim,uvijek se nadje neko da ga uzme i "tjesi"user posted image

user posted image

Moja djeca sve svoje dobre osobine i vještine su nasljedila od daaaalekih svekrvinih rođaka

user posted image genetika je čudouser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 788
10.11.2013 11:50:49   
R&T@

IZVORNA PORUKA: zinanina

...samo nek je tišina i mir...ja stvarno imam problem sa zvukovima, prezasićena.

Dobro je da nisam jedina...user posted image
Cesto R. podmetnem onaj crtani Mali princeza, epizoda Gdje moj glas?user posted image

A kako sam?

Sama sebi licim na vagu: balansiraj tamo, balansiraj ovamo...user posted image

user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 789
10.11.2013 16:16:40   
reallove

Kod mene makar ovoga nema i one znaju da je moja zadnja, šta god ko govorio poslije.

Makar to.

Kako sam skontala, niste više u zajednici. Čestitam.user posted image Uživajte, Emin će narasti...pusti brigu na veseljeuser posted image

nismo vise,sada smo sami pa ga nekad "redim"user posted image ..Evo danas je dobar,cijeli dan sami mi u kuci,pa me slusa..Ma nece njemu vise biti,da se mazi,da koristi,sada akoBogda kada dobije sestru,vidjet ce da ne moze vise po starom,u pocetku ce biti tesko,ali ja sam rijesila da ga smirim vise..

hvala na cestitkama :)

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 790
10.11.2013 16:19:04   
reallove

user posted image

Moja djeca sve svoje dobre osobine i vještine su nasljedila od daaaalekih svekrvinih rođaka

user posted image genetika je čudouser posted image

R&T@,tako je..kada nevalja,mamin jeuser posted image a mamu slomise oni svi zajedno...

zinanina,al se ismijahuser posted image user posted image user posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 791
10.11.2013 18:18:44   
koka i po
samo nek je tišina i mir...ja stvarno imam problem sa zvukovima, prezasićena.

evo jos jedneuser posted image
samo sto kod mene mira i tisine nikada nema.
onih sat vremena pred spavanje kada sve povaljam nebih dala nizasta na svijetu.
tv na mute i nema vise jela,vode,piskenja i ostaloguser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 792
10.11.2013 19:25:01   
salmy

Slicni su obojica..citam tvog..gledam svog...samo bih ja dodala da moj uzasno psuje i psuje....
Vise nemam pojma sta s anjim..Jucer smo setali i vozio romobil...onako ka bacio na uluci iz hira...naisao je neki covjek i kao zeza se uzeo mu romobil i krenuo...Jao majko mila...ovaj je poceo plakat i plakat...dere se hebe ciki majku..uzas zivi...Ciko mi je vratio i smije se..pomilkio ga po glavi...ovaj je i dalje nastavio da nabraja i psuje....Sve mora biti po njegovom...meni cetso kaze onako usput be ti majku...i sl....jos mm izbjegava da govori ruzne riejci pred njim...ali ovaj je prevrsio sve mjere...jednostavno mu je uzrecica hebi ga....prosto me stid na ulici kako psuje...cak i prolaznici mene gledaju kao kako to djete psuje? stid men i osjecam se grozno...Kako vrijeme prolazi sve je gori i gori...majmun je mala maca za njega(ruzno zvuci,ali je tako)user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 793
10.11.2013 19:48:47   
reallove
Eh moj samo sto ne psuje,to jedino mogu da se pohvalim...A zna me osramotiti,npr ako ga neko poljubi ili ga zove,on kaze necu,ti smrdis ili ti si ruzan.,tako te stvari..Ja se samo crvenim,objasnjavam mu stalno da to nije lijepo,mozda ce da shvati jednomuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 794
10.11.2013 19:53:30   
salmy

Eh moj samo sto ne psuje,to jedino mogu da se pohvalim...A zna me osramotiti,npr ako ga neko poljubi ili ga zove,on kaze necu,ti smrdis ili ti si ruzan.,tako te stvari..Ja se samo crvenim,objasnjavam mu stalno da to nije lijepo,mozda ce da shvati jednomuser posted image

hahhahahah...nije smijesno ali moram...ovaj isto normala kaze recimo komsinici da joj je prljava kosa...da nekome noge smrde na sirce ....kad ga neko pomiluje po kosi kaze:pusti me glupaco/ne...ne diraj me smrdi ti ruke....Maloprije ga kupam i malo bila vrela voda..kaze mi pi*ko jedna oprzi me...jesi ti normalna opste? i tako...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 795
10.11.2013 20:00:09   
R&T@
Salmy, mora postojati neko od koga "kupi" te izraze...

Vjerovatno je ta osoba nesto posebno u njegovim ocima...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 796
10.11.2013 20:01:31   
reallove
Meni nezgodno bude,ali sta cu Boze,nije do meneuser posted image ...Sreca samo da ne psuje,ne psujemo ni mi nikad,nema od koga ni cuti,niko ne psuje pred njim..A sto se mene tice,meni nikad nece reci nista ruzno,to sam zna da nije lijepo,ni meni ni mm,nekad npr krene,kaze meni,ee suti,ja ga pogledam,a on odma pocne,a mama nije tebi i ljubi me..Samnom je puno pazljiv i to moram priznati,svi drugi na stranu,ali samnom se drugacije ponasa,poljubit ce me,nece povisiti ton na mene,sada kako sam trudna,kao pazi na mene,e to jestuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 797
   [Obrisana poruka]
10.11.2013 20:07:16   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 798
10.11.2013 20:07:41   
salmy

Salmy, mora postojati neko od koga "kupi" te izraze...

Vjerovatno je ta osoba nesto posebno u njegovim ocima...

Muza cesto prebaci pa opsuje..ali u zadnje vrijeme se koriguje zbog njega...ali draga Tajra on kad uplai tv i gleda recimo Izeta( koji mu je uzor) Šemsu isl..sve kupi i ponavlja...i sto mu vise govorimo da je to ruzno sve radi namjerno....Tacno mi dodje da sretnem policajca i da mu on ko zaprijeti....Jer se boji njih samo tako....Recimo na mene se naljuti i kaze. uzecu pusku sa vatrom i upucacu te...policija ce te odvest u zatvor i ti ce umrjjet...a ja cu doci i prouciti ti elhamuser posted image ...ja bi mogla knjigu napisat Bgmuser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 799
10.11.2013 20:15:12   
R&T@

IZVORNA PORUKA: Iman83

Za sve naredbe, molbe, prohtjeve prikladan odgovor je NEĆU!

Šta da raaaadim?!

Nije nimalo pedagoski, ali moja T. je to rijesila kod R. odgovorom : Pojedi svijecu...
user posted image user posted image

Pa sada ona dobro pazi da ne kaze NECU...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *