mum82
|
drage moje,evo i mene s pitanjem naime moj trogodisnjak je u nekoj fazi(nadam se),evo neko vrijeme jednostavno je neposlusan i ne zeli nista svoje da dijeli s bilo kim,pravi scene,place evo primjera,sinoc smo krenuli kod prijatelja koji imaju djecu i naravno ja sam ponijela slatkisa da zajedno se pocaste,B je odmah poceo da place,i rekao da on ne zeli da nosi slatkise drugoj djeci,objasnila sam da treba da dijeli i pitala ga -je li tebi drago kad ti prijatelji donesu slatkise,rekao je da jeste,ali da on ne zeli njima da nosi ,uz ubjedjivanje,ponijeli smo slatkise danas smo bili u igraonici,nekoliko starije djece od njeg ga je malo gurkalo i nisu mu dali da se penje na tobogan,njihovi roditelji su fkt reagovali i djeca su se pomakla ali on se rasplakao,samo je govorio kako mu ne daju i da on hoce sam da se penje,onda su slagali velike kocke,ali on nije dao nikom drugom da srusi te kocke ( to im je bila igra,slazu pa ruse),i naravno opet plac,,,pokusavali ga smirit,nista,rekli ici cemo kuci ako nastavis,nista,samo plac,na kraju ga izveli iz igraonice i bio je kaznjen dok se S jos malo igrao e sad ja ne znam jel to faza ili mi negdje grijesimo,trudimo se da provodimo vrijeme s njima,igramo se,setamo,glupiramo,ako je dobar nagradimo,za neposlusnost kaznimo,ali on nekako sve po svom mm misli da je to zato sto provodi malo vremena s drugom djecom,a ja opet kontam ima brata,jest da je mladji,al jel moguce da mu fali drustva malo oduzih al stvarno smo u dilemi sta radit,ne zelimo bit grozni roditelji pa kaznama ga "ucit" sta je dobro a sta nije,al situacija je ponekad bas nepodnosljiva,evo upravo ne da bratu da jede jabuku s njim,kao pojesce mu sve