|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Naši trogodišnjaci i četverogodišnjaci
12.9.2013 9:23:51   
teacher75

IZVORNA PORUKA: ena23

e sad mi je malo lakse user posted image

mozda bi ona bila i malo samostalnija da je jedinica ali se uz brata dodatno "pobebila" i kad joj kazem da nesto uradi sama hoce da joj ja to uradim odmah govori: kako alanu ti (to radis)?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 751
12.9.2013 9:25:21   
ena23
draga ticerko zar alan ima vec 16 mjeseci?? ja sve kontam njemu je oko 3-4 user posted image bas me sokira sadakoliko je vremena mi "pobjeglo" u neznan...

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 752
12.9.2013 9:27:20   
Mirkica

Moj Beks je u fazonu traktora, bagera, autici, mašine, dizalice... sve sve sve i svakoj zna "zvuk"

moj E je sa 1 godinu se poceo zanimati za bagere i dan danas mu je to ejdina igracka, ali bas je lud za bagerima, sanja ih user posted image njegova kolekcija nagera vrjedi vise nego moja kolekcija odjece u ormaru user posted image

moj upravo gleda baggere u akciji hahahaha

a za malog se ne brini on ce za dva mjeseca tri savladat jezik , i moj krece sada 1 ooktobra i ne zna jezik ali kazu djeca se brzo snadju :)))
kod mene je ludnica taman jednog namirim drugi se aktivrra :(((

Ishaku ej prva rjec posle mama i baba bila AUTO hahahahhaha

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 753
12.9.2013 9:29:12   
Mamica24
kad se vozimo i kad vidi bager pa to je za njega disneyland :) skoro je naučio da kaže buldožer ali on kaze "buldoze" i sve mu je buldozeee... isto onaj mali Džordž iz Pepa-pig crtani što stalno govori "dinosaurus" :)

i ne da ih niiiiikome.. samo meni naravno :) on njih brise glanca ljubi grli.. pjeva im :) a curica sve to kupi ko sundjer!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 754
12.9.2013 9:32:48   
ena23
i moj sa svojima ikopa vejiku jupu u basti pa ih unese, opere u kadi, izglanca, obrise, nahrani i stavi u cosak na spavanje i pokrije dekom. i meni zato nije jasno kako to da ne zna sam sebi obuci carape ili jesti...

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 755
12.9.2013 9:36:22   
Maya_K

dobro jutro zene.

moj E ima cetiri godine i stvarno mi treba par savjeta od mama djece slicbog uzrasta.
Kada su vasi poceli sami da se oblace i kako ste ih naucili?
da li i vasa djeca jos uvjek ponekad imaju ispade ljutnje? Ono kad placu i deru se i jednostavno vidis da mu ne mozes nista, on samo place i place i place i na kraju hoce da ga zagrlim...
da li vasi peru sami zube?

Moj E je krenuo u skolu prosle sedmice... mislim da i to na njega utice, jucer sma razgovarala i sa uciteljicom i rekla mi je da je normalno da bude malo i frustriran, kaze zamisli da ti 6 sati dnevno sjedis negdje gdje nikoga ne razumijes nit tebe ko razumije.. tesko mu je...
meni ga je zao a mm kaze da smo ga umazili i da je zato malo tezak...

Dobro jutro,

evo Ena da ti ja odgovrim, jer su svi oni u par deka user posted image

moj E će napuniti u novembru 4 god. i tek unazad par mjeseci se počeo sam oblačiti i skidati, jest da traje duže ali ga pustim da uči..a nisam ga posebno nikad učila nego onako usput, kada ga oblačim govorim, ide desna noga pa lijeva, etiketa nazad itd.. pa je on kupio valjda svo vrijeme, mada i zna se pobebiti pa nemože ništa sam. user posted image
Ispade ljutnje ima redovno, zato što ima sindrom "jednog djeteta" i čim mu nešto nije po volji, histerija, mada kako je bilo sada je dobro podosta sam mu izbila, što pričom što ignorisanjem. A obavezno na kraju ide zagrljaj user posted image onaj najljepši user posted image
Zubiće mu ja navečer perem a mm ujutro, imao je fazu kada je htio sam pa sam mu puštala on malo sam opere a ja završim, mada u zadnje vrijeme je valjda skontao da mu brže ide kad odmah ja uzmem to u svoje ruke pa i ne traži sam da pere, jer obično kada je vrijeme spremanja za krevet, on je pospan, ne može da hoda, umoran je itd user posted image i mali milijun izgovora zašto bi trebali preskočiti pranje zubića, meni pravo simpatično kako on uvijek to smisli user posted image mada mu ne prolazi ali ne odustaje. user posted image

Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla, i ne brini puno (koliko je to moguće) sve se će to biti ok sa školicom, okolinom, djeca se tako brzo adaptiraju, nećeš moći vjerovati user posted image

Eman 24.11.2009
Elvin 08.03.2014
Ne mogu oni mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi :)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 756
12.9.2013 9:37:07   
bebacha

i moj sa svojima ikopa vejiku jupu u basti pa ih unese, opere u kadi, izglanca, obrise, nahrani i stavi u cosak na spavanje i pokrije dekom. i meni zato nije jasno kako to da ne zna sam sebi obuci carape ili jesti...

ko kaze da neznam
imam jednog takvog,svasta zna al ono sto bi trebao ko fol nezna

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 757
12.9.2013 9:37:52   
Maya_K
Ih, dok ja napisah kilometarski post, vi se raspisale user posted image

Eman 24.11.2009
Elvin 08.03.2014
Ne mogu oni mene malo platiti koliko ja mogu malo raditi :)

(odgovor članu Maya_K)
Neposredna veza do poruke: 758
12.9.2013 9:40:37   
Mamica24

mače malo.. i moj bona i to mi donese dvije različite čarape da mu obučem.. zube pere samo donje a gornje mene zove da mu ribam user posted image ... a na polju kad je pa to je čitav svinjac... ja njega skidam pred ulaznim vratim i do do gaćica kad je lijepo vrijeme a zimi prenesem u WC.. e da ih bi sastaviti malo da razmjnene iskustva po pitanju tetretnih vozila i mašina user posted image

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 759
12.9.2013 9:42:28   
megi
evo i nas
A je u junu napunila 4 godine
kad joj se negdje zuri da ide zna se i sama obuci, carapice nam idu malo teze, al majicu i helanke bez problema,
sto se tice hrane jede sama, pa ako mrljavi i ne jede joj se ne mora jede kad ogladni
a sto se tice igracaka iako je djevojcica munjeviti juric je bio glavni i sada je medju vodecim igrackama, mada su i barbike tu
al nista ne da sestri, samo kaze to je moje, a kad E dobije igracku odmah je uzme i kaze to je nase i ja cu da se igram, pa se neki dan cijeli dan igrala nekom igrackom za djecu od godinu dana
pricamo, pircamo, pa mozda malo ljubomore i prodje nekad

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Maya_K)
Neposredna veza do poruke: 760
12.9.2013 9:54:34   
teacher75

draga ticerko zar alan ima vec 16 mjeseci?? ja sve kontam njemu je oko 3-4 user posted image bas me sokira sadakoliko je vremena mi "pobjeglo" u neznan...

ima 18user posted image prije 2 mjeseca se poceo interesovati za aute

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 761
12.9.2013 10:09:09   
koka i po

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Djeste ženiceeee.. ja evo kofole na poslu al bome od mene danas nikakvog rada ni hajra :)

Moj Beks je u fazonu traktora, bagera, autici, mašine, dizalice... sve sve sve i svakoj zna "zvuk"

Po cijeli dan ispitkuje šta, kako, koje boje, gdje, ko,??? i samo traži " daj da neto lucam" tj da nešto ruča..

Nekad baš zna da pili po mozgu ali ja tu uvalim nanu nek ona kuburim malo...

Curica od godinu i po se saaaaamo tuče... ubi sve živoo.. još ako dodje mali od djevera ma ubi ona njega.. čim stigne ga gađa.. ne da mu ništa ni jednu igračku.. on se jadničak krije al džaba.. ako ništa ona njega nogom ili glavom hoće da udari!!

user posted image ..ratoborno dijete

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 762
12.9.2013 10:21:06   
Mirkica
koko jesul tvoji momci htjeli udratit jedan drugog tj. stariji maldjeg kad su bili mali ??

I kad se to smiri ta ljubomora izmedju djece moj Ishak neda reci da sam Salemu mama , on njemu kaze ti nemas mamu user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 763
12.9.2013 10:26:52   
ena23
zube pere samo donje a gornje mene zove da mu ribam

koji je to namazanko... user posted image user posted image

ma evo sad vidim da su sva djeca tu negdje, u par deka, sto rece MayaK. Ma ja se bila pravo nasikirala... ovdje skroz drugacije postupaju s djecom, bas se odnose kao prema odraslom covjeku.. to sam primejtila bas sad kad je E krenuo u skolu... jest da je vecina djece starija od njega ali svi se sami oblace, svi ose lanc-pakete, sami jedu, sami piju, odlaze sami u vc, svlace se i oblace, bez da neko mora za njima ici i govoriti im... al valjda se tako djeca naviknu u skoli pa im to ne pretstavlja problem...
uciteljica se cudila kako se mo jos ne zna sam obuc od-do... jer se za fizicko dva put sedmicno presvlace skroz...
znate sta moram reci i da sam poprilicno razocarana ovom skolom... ne znam je li smao to ova uk koju mi saljemo svoje djete ili su sve takve, ali uciteljicu ja i ne vidim kako treba.. sve sto te interesuje kazu mozes naci na web-stranici skole, ako imas sta za pitati uciteljicu posaljes joj mail ili ako je bas nesto ozbiljno sto zahtjeva diskusiju onda zakazes termin poslje nastave... ahaaa kao da ja imam gdje ostaviti dvoje djece pa sa njom razglabati... ujutro je vidimo samo dok emira ostavimo a posto je opsta guzva tad ne mozes ni procati sa njom.. posljepodne kad dolazimo po djecu ucitelji prvih razreda dovedu djecu u stakleni atrium, tu se poredaju djeca a roditelji stoje napolju i koje djete ugleda svoju mamu napolju pruzi uciteljici ruku i dodje kroz staklena vrata napolje.. znaci ni tu ne mozes pricati sa uciteljicom jer ne mozes ni uci u zgradu.. bas bezze...
a stalno ocekuju od nas da nesto znamo..

uh alaj se ja napisa.. oprostite, bas sam otvorila dusu, ali eto, to mi smeta... morat cu poslat uciteljici mail user posted image

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Mamica24)
Neposredna veza do poruke: 764
12.9.2013 12:02:40   
daris
zenice moje, ja koliko vidim da su svi ovi mali nestasci isti.Nadam se samo da je to jedna od njihovih faza i da ce brzo proci.user posted image

volim svog malog dečka!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 765
12.9.2013 17:35:10   
gvendolina
upravo tako daris svi su oni tu negdje user posted image

moj A vecinu stvari ne radi samostalno,bar one stvari koje se njemu ne rade...jos uvijek ga mi oblacimo, ja ga i hranim, prvo malo opere zubice pa mi dovrsimo...mada ga ni ne forsiram da radi te stvari potpuno samostalno

jako je mastovit i igra se sa raznoraznim igrackama od autica, beba, dinosaura, lego kockica, a motori su mu posebna opsesija...sto se tice bojenja, crtanja, pisanja to mu skoro nikako nije interesantno, ali se nadam da ce se do skole promijeniti iako voli da mu citamo knjige i pricamo price...stoga sam u potrazi za necim da ga zainteresujem pronasla ovu stranicu http://www.artrea.com.hr/onlinepredskola.html jako zanimljivauser posted image

(odgovor članu daris)
Neposredna veza do poruke: 766
12.9.2013 17:38:38   
Apotekarka
Moj ima problem s jelom nema kad jesti kad je slano u pitanju,u vrticui natavno jede sam koliko pojede ne znam...
Kod kuce uzme recimo par zalogaja sam i mi ga moramo nahraniti,bude nerovozan gladan ali nece sam,a zn brojati d 100,zna 20 gradova,20 rijeka,sad je u nekom tom fazonu...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 767
13.9.2013 10:39:09   
koka i po

IZVORNA PORUKA: Mirkica

koko jesul tvoji momci htjeli udratit jedan drugog tj. stariji maldjeg kad su bili mali ??

I kad se to smiri ta ljubomora izmedju djece moj Ishak neda reci da sam Salemu mama , on njemu kaze ti nemas mamu user posted image user posted image user posted image

ja mislim da ljubomora i rivalstvo medju bracom/sestrama nema veze sa uzrastom i godinama.koliko god se trudila da podjednako posvetis paznju uvijek ce se jedno osjecati grubo receno zapostavljeno.kod mene je razlika izmedju djece deset godina.velikom je dusa da zadirkuje malog a malo ko mali tako i reaguje.sto se tice pitanja ,cija je mama?,i danas imam takvih "epizoda" .oboje mi se objese na ledja i svadjaju se user posted image dok ja dahcem izmedju njih.onda nastane rat a ja poludimuser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 768
13.9.2013 12:10:46   
Honey3
Ena a oni tamo bas mali krecu u skolu user posted image kakav im je program ???

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 769
13.9.2013 15:37:34   
ena23
Evo dodjoh ovdje da napisem da sam napisal uciteljici mail user posted image
nista strasno samo sam je pitla kakv je emir u razredu i je li moguce da je zapostavljen... jer evo dvije sedmice od kako ide u skolu svako jutro otplace, pogtovo jer ga mm vozi i ostavlja i onda e o nnjemu oklembesi oko vrata i govori mu "babo nemoj me ostavljati"... a Babo mu hoce da crkne svako jutro... ja sma malo ostrija, predam ga uciteljici, poljuvbim i kazem papa. nema puno suza i mucanja i vucaranja okolo...

da, medena, ovdje bas rano krecu.. trenutno nam je raspored ovakav: ponedjeljkom idem po njega na pauzi za rucak (od 12 do 1) i ostavljam ga u skoli pa opet odem po njega u 3 i 15. Utorkom ostaje u skoli na rucku, odem po njega u 3 i 15. srijedom imaju skolu smao do 12.30.; posljepodne slobodno. Cetvrtak je opet na rucku u skoli, samo na kraju odem po njega, a petkom opet odemo zajedno na rucak, ponovo u skolu, ponovo odem po njega u 3 i 15... na to sve dodajte i malca od dvije godine kao attachment.
I ja sam u potpunosti svjesna da je ovo bas tesko za naviknuti jednom djetetu od 4 godine, ne za dvije sedmice, ali eto ja se opet nadam da cemo sve troje uhvatiti neki ritam pa da prestane plakati kad treba u skolu...

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 770
13.9.2013 16:04:51   
reallove
Naviknut ce se on Ena..evo i moj Ameen ide,4 mu je god,samo sto njega ne vodimo i ne dovodimo mi,vec skolski bus..Moj ode ujutro u pola 7,dolazi kuci u pola 3user posted image ..Njemu je ok,ide i ne buni se,uciteljica kaze da je puno bistar,ali je hiperaktivan...Place samo kad ulaze sa igranja u ucionicu..Puno toga je vec naucio,samo nam je zadaca problem,nece da pise,dosadilo mu..Meni je problem sto vidim da je ovo previse za jedno dijete od 4 god i vec mislim o tome da ga ispisem..Od sljedece god abd ce mu biti obavezno da ide,rekoh da ga pustim jos ovu godinicu na miruuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 771
13.9.2013 16:36:16   
Honey3
Pa to je bas,bas rano,i dugo i ostaju,ja ovu svoju ne mogu zamisliti u skoli user posted image majke mi to je patnja i za dijete i za roditelje user posted image
ja vam zelim sve najbolje,djecici da se brzo naviknu,i ena nemoj mi plaho tog zeta sikirati,ugodi mu,nemoj da mi zet veremi user posted image user posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 772
10.11.2013 10:14:52   
madam x
4,7 godina:
- priča bez pauze, od jutra do mraka
-uvijek želi da je u centru pažnje
-čim telefon zazvoni, ona je ili žedna, gladna, boli je prst !!!!!, prljave joj ruke, pala, udarila se,
-ako imamo goste, uvijek ima nešto važno pričati šta je bilo u vrtiću, tipa šta su jeli, pili
-u trgovinama se ganja sa drugom djecom, ako vidi koga od " raje", igra žmirke itd, a meni se kosa na glavi diže
-GLASNO, jako glasno priča
-neumorna je
- vrlo nepouzdana u čuvanju informacijauser posted image čini mi se da su u ovom uzrastu najopasniji za prenošenje razgovora trećim licimauser posted image .

Eh sad, neko će reći faza...OK...dijete je...kuliraj...OK. Ali ona ima 4.7 godina i sad se ja pitam, nisam li ja ipak previše popustljiva.Zapitam se, griješim li što se i ja nekada tješim ovim gore, a ipak je ona djevojčica i tebala bi neke stvari korigovati, tj. mi bismo trebali to.

U vrtiću nikad nikakve pritužbe nije bilo na nju.
Jako je društvena.
Uživa u crtanju i zanimaju je mnoge stvari kroz stariju sestru.
Pamti neke detalje, da meni oči stanu.
Zanima se za baštuuser posted image kako se ovo sije...ove godine je sama ubacila nekoliko zrna kukuruza i uvijek ga obilazila i gledala kako raste.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 773
10.11.2013 10:44:20   
R&T@
Zina, opisala si moju R.

Ona ima iste zahtjeve, zelje i prohtjeve...

Ali TI postavljas pravila i NE popustaj...

Idi na sistem: Ako TI (nesto), onda cu i JA (nesto)...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 774
10.11.2013 10:50:50   
R&T@
Jos nesto...

Koliko je do njih, toliko je do nas...
barem u mom slucaju...

Pravim greske sa mladjom jer ne kontam da nije vise beba...
Pa se trznem kad nesto "zna"...user posted image

Kad se samo sjetim sta sam sve ocekivala od starije u njenom uzrastu...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *