|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  97 98 [99] 100 101   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
20.9.2013 19:16:01   
almondray

IZVORNA PORUKA: Niina

Zene drage pomagaj te, mojoj curii je 3,5g a na tutu ide jos s godinu i pol ali uzasan strah od wc solje. Pocela je u vrtic i ostaje citav dan i nikako ne piski tamo. Kuci sam je nekako oslobodila da piski ali eco treci dan nije kakila od straha. Postavim je na solju, i kada osjeti da ce kakiti takva je panika, strah uhvati..vristi... sta da radim kako da je oslobodim.

Isti sličaj je i kod mene bio.Do 6-te nije smio sjesti na šolju zbog nekog straha.Ja ne bi forsirala , jedini je problem ako zadržava mokrenje tako dugo.

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 2451
22.9.2013 20:57:30   
Lana_
Veče,curica 4.5god ima temp 38.5 od 15h danas,dala sam joj dalsy,oko 5 je povratila i temp nije spala,onda sam joj senf na noge stavila,i opet ništa evo sad hoću da je tuširam..koja doza ide dalsya za nen uzrast,ili mi dajte neki drugi savjet,unaprijed hvala

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2452
22.9.2013 21:03:44   
Pingvina
Lana, curici od 4,5 godine dajes Dalsy po jednu kasiku (5ml) na svakih 6 sati. Imas li kuci cepice???Sudeci po simptomima, pokupila je ovaj virus sto hara. Kako meni pacijenti rekose, jedino cepici pomazu da se temperatura spusti. Ako nemas cepice mozes probati sa kombinacijom paracetamol sirupa i Dalsy sirupa na svaka 4 sata.

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 2453
22.9.2013 21:05:49   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Lana_

Veče,curica 4.5god ima temp 38.5 od 15h danas,dala sam joj dalsy,oko 5 je povratila i temp nije spala,onda sam joj senf na noge stavila,i opet ništa evo sad hoću da je tuširam..koja doza ide dalsya za nen uzrast,ili mi dajte neki drugi savjet,unaprijed hvala

dalsy se po kilaži daje uglavnom...
no evo u upustvu stoji i tablica da za djecu od 3 do 7 godina dostana je doza od 5 ml za jedno davalje...pa u zavisnoti do kilograma na 6 ili 8 sati
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/UP-I-530-09-05-02-214.pdf

jeli ima još povraćanja...
kako jede...
jeste pogledli grlo...
djeca često kod upale grla povrate sirupe koje uzmu...

dajite dosta vode...tečnosti...

tuširanje...glavu ne...
senf...
jaje izmutite smao bjelance ( ako dijete nije largično na isto) stavite na salvetu i spustite niz kičmu djetetu neka stoji dok s ene osuši...mojim to pomogne...
nemojte topliti dijete previše...

evo i dobre teme
http://www.ringeraja.ba/forum/m_6601/mpage_1/key_/tm.htm
na prvoj strani imate tekst s asuper savjetima

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 2454
24.9.2013 11:28:00   
Apotekarka
Evo mene opetuser posted image
Zbog Antoniovog oka obavili smo i pregled kod neurtopedijatra...Doktorica predpostavlja takodjer da je propuh ili neki virus uzrokovao ovo sto je bilo i da bi se to trebalo vratiti ubrzo na svoje mjesto,Antonio je zadovoljio na preledu ali doktorica kaze ako hocemo da uklonimo bilo kakvu sumnju(mada 99% ) misli da nije nista da obavimo magnetnu rezonancu da otklonimo svaku sumnju...Ja sam naravno saduser posted image user posted image ,ne znam sta da uradimo da li da pricekamo jos malu uz b complex ili?On je onako super nikakvih drugih smewrtnji nema ali eto kad ti netko spomene magnetnu rezonancu covjeku je to paf

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2455
24.9.2013 11:31:17   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Zbog Antoniovog oka obavili smo i pregled kod neurtopedijatra...Doktorica predpostavlja takodjer da je propuh ili neki virus uzrokovao ovo sto je bilo i da bi se to trebalo vratiti ubrzo na svoje mjesto,Antonio je zadovoljio na preledu ali doktorica kaze ako hocemo da uklonimo bilo kakvu sumnju(mada 99% ) misli da nije nista da obavimo magnetnu rezonancu da otklonimo svaku sumnju...Ja sam naravno saduser posted image user posted image ,ne znam sta da uradimo da li da pricekamo jos malu uz b complex ili?On je onako super nikakvih drugih smewrtnji nema ali eto kad ti netko spomene magnetnu rezonancu covjeku je to paf

naravno d anije jednostavno...
kada se kaže...
al lijepo ti je rkel ad s eisključe sve druge sumnje...
ja bez obzira na brigu i sikiraciju koju sada imaš bih je zakazala...
u svakom slučaju prije ćepš biti mirnija da je sve to Ok i brzo prolaznouser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 2456
24.9.2013 11:34:16   
Apotekarka
Posto se na Kosevu dugo ceka na tzermin morat cu negdje privatno ga odvesti gdje mi preporucujete Sunce ili sl...
Sva sam uf jos od petka i mene nesto safatalo bolovi u cjelom stomaku,pocelo s gornjim stomakom i spustalko sei na donji u ledja udara,vjetrovi,je li moguce da je meni jaka prehlada i nerovoza oko svega toga za A...

Neposredna veza do poruke: 2457
24.9.2013 11:35:04   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

naravno d anije jednostavno...
kada se kaže...
al lijepo ti je rkel ad s eisključe sve druge sumnje...
ja bez obzira na brigu i sikiraciju koju sada imaš bih je zakazala...
u svakom slučaju prije ćepš biti mirnija da je sve to Ok i brzo prolaznouser posted image user posted image

S obzirom koliko se čeka taman ćeš imati vremena da vidiš kako se situacija razvija. Najlakše je nazvat i otkazat.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 2458
24.9.2013 11:35:06   
Hanady RR

Posto se na Kosevu dugo ceka na tzermin morat cu negdje privatno ga odvesti gdje mi preporucujete Sunce ili sl...
Sva sam uf jos od petka i mene nesto safatalo bolovi u cjelom stomaku,pocelo s gornjim stomakom i spustalko sei na donji u ledja udara,vjetrovi,je li moguce da je meni jaka prehlada i nerovoza oko svega toga za A...

sasvim je nromlana rekcija nervoze želudca na sve ovo...
ne brini...

a ja bih zakzala koševo...dok dođeš na red imaš vrmena u čekanju da vidiš kako napreduje terapija...
da je potrebno hitno doktorica bi to napisla vama i rekla...

nemoj paničiti molim te

< Poruku je uredio Hanady RR -- 24.9.2013 11:37:56 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2459
24.9.2013 11:37:00   
Lejla Ka

Ja bih sačekala.
Da je hitno, da sumnjaju na nešto loše, ne bi doktorica to tako ležerno.
A i to nije toliko hitno da ne sačekaš sedmicu dvije i vidiš da li se smiruje i ide prema totalnom oporavku.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 2460
24.9.2013 11:38:00   
Apotekarka
A kad se privatno naruci nkoliko se ceka zna li tko?
A moja Hanady samo fali da je i meni sta pomislila sam na crijeva,kamenac,jajnike jewr su takvi bolovi dala sam se biljnim preparatima dok malog rijesimouser posted image

Neposredna veza do poruke: 2461
24.9.2013 11:40:22   
Apotekarka
Pa ona je rekla da svakako sacekamo 5-6 dana jer je okica mrvicu bolje kako je bila ,ali kaze da je on super za svoje godine,napredan,pametan i zbog toga ne sumnja nista mada uvijek 1% mogucnosti za nesto ima....A za KOsevo kod nass su znmali cekati vise od pola godine na pregled jer ne pripadamo tom kantanu mislim da je to predugo...

Neposredna veza do poruke: 2462
24.9.2013 11:41:14   
Hanady RR

A kad se privatno naruci nkoliko se ceka zna li tko?
A moja Hanady samo fali da je i meni sta pomislila sam na crijeva,kamenac,jajnike jewr su takvi bolovi dala sam se biljnim preparatima dok malog rijesimouser posted image

e ja bolesniju ženu da bolje izleda dugo srela nisam...

kaka si ko vila ravijojla...

hajd ko grom si ti....

prati dijete...ne idi privano bezveze...
nazovi koševo sutra naruči ...do termina vidjet ćeš pomake...
ako bude išlo na gore kod privatnika možeš u 2 dana termin nać...

a neće ići na gore nego na bolje i otkazat ćeš i to na kkoševuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2463
24.9.2013 11:41:45   
Apotekarka
Najgore sto ja nme mogu ici radi bebe pa sam sva grozna,mm veli ona je napisala uputnicu hitno da bi prije na red dosli ako se odlucimo za magnetnu rezonancu mada ona ne smatra da je hitno....

Neposredna veza do poruke: 2464
24.9.2013 11:43:15   
Apotekarka

hajd ko grom si ti....

a neće ići na gore nego na bolje i otkazat ćeš i to na k

Pih tko mi kazeuser posted image user posted image
Porazgovarat cu s mm kad dodje pa cemo odluciti...

Neposredna veza do poruke: 2465
24.9.2013 11:43:30   
M kao Mama

Pa ona je rekla da svakako sacekamo 5-6 dana jer je okica mrvicu bolje kako je bila ,ali kaze da je on super za svoje godine,napredan,pametan i zbog toga ne sumnja nista mada uvijek 1% mogucnosti za nesto ima....A za KOsevo kod nass su znmali cekati vise od pola godine na pregled jer ne pripadamo tom kantanu mislim da je to predugo...

ovako ti je i da si iz našeg kantona, da je šta hitno mislim da bi ona dala uputnicu, pričekaj koji dan pa vidi, ako baš budeš htjela imaš u sarajevuu u Suncu i u Hrasnom privatno magnet

Neposredna veza do poruke: 2466
24.9.2013 11:44:59   
Hanady RR

hajd ko grom si ti....

a neće ići na gore nego na bolje i otkazat ćeš i to na k

Pih tko mi kazeuser posted image user posted image
Porazgovarat cu s mm kad dodje pa cemo odluciti...

user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 2467
24.9.2013 14:42:47   
Apotekarka
Je li tko ovdje radio magnetnu djetetu,kako to ide,cisto sumnjam da ce htjeti mirovati,da li rade pod anestezijom...

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 2468
4.10.2013 21:50:41   
migule
drage moje molim vas za savjet. malac mi od jucer ima temperaturu koja se vrti oko 38,5-39
danas sam mu u pola 12 stavila voltaren cepic i tura se nije vracala sve do 19 h. u 21 mu je bila 39 i dala sam mu panadol baby sirup, medjutim temp ne spada, cak mi se cini da je za koji podiok veca. zanima me kada mu smijem ponovo dati voltaren cepic. nisam ga vodila doktoru jer nije imao drugih simptoma, pa sve kontam da je nesto virusno i da ce proci.

Neposredna veza do poruke: 2469
4.10.2013 22:02:52   
chantal
A koliko je dječaku?

Ne znam na koliko ide voltaren,vremenski ali znam da se ostavlja kao zadnji izbor...zašto nisi pokušala obični paracetamol (sirup ili čepiće) ili brufen?I nama je panadol skroz slabo djelovao,a paracetamol,onaj s okusom jagode,još uvijek super skine temp pa nije bilo potrebe za nečim jačim (6 god)
I ja bih ga sutra odvela na pregled ako se nastavi temp.to je onda već treći dan,žarište negdje postoji,traži da vadite nalaze.

(odgovor članu migule)
Neposredna veza do poruke: 2470
4.10.2013 22:18:42   
migule
malom je 3 godine. i bio mi je obicni paracetamol prvi izbor i obicno je djelovao ali ovaj put slaba fajda. ovo je drugi put u njegovom zivotu da mu dajem cepic. nema nikakvih drugih simptoma pa sam kontala sacekati 3 dana temperature da vidim nece li proci bez posjeta doktoru. u svakom slucaju cu ga odvesti sutra aBd, nek ga doktor pogleda. hvala

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 2471
4.10.2013 22:27:54   
Pingvina

IZVORNA PORUKA: migule

malom je 3 godine. i bio mi je obicni paracetamol prvi izbor i obicno je djelovao ali ovaj put slaba fajda. ovo je drugi put u njegovom zivotu da mu dajem cepic. nema nikakvih drugih simptoma pa sam kontala sacekati 3 dana temperature da vidim nece li proci bez posjeta doktoru. u svakom slucaju cu ga odvesti sutra aBd, nek ga doktor pogleda. hvala

Rado bih ti pomogla, ali moram znati koliko dijete ima kila. Pretpostavljam da si mu stavila cepic od 12,5 mg s obzirom na njegovu dob. Voltaren se inace daje u dozi 1-2mg/kg u toku dana podijeljeno u 2-3 doze. Kod tako male djece se ipak praktikuje dijeljenje u 3 doze...Znaci na 8 sati, ali pod uslovom da se doza tacno izracuna prema kilazi djeteta. Mada bih ja na tvom mjestu odvela dijete, ako nista u hitnu neka ga preslusaju. Vikend ti je i onako pred vratima. Porodicnog neces naci prije pondjeljka.
Sretno!!!

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu migule)
Neposredna veza do poruke: 2472
5.10.2013 20:22:07   
rose 87
smijem li staviti oblogu dijetu oko vrata dok ima temp.user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 2473
5.10.2013 21:08:19   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: rose 87

smijem li staviti oblogu dijetu oko vrata dok ima temp.user posted image

hm ja sam stavljala mogar peskir iza vrata za skidanje temperature, a onu standradnu oblogu ne znam.
Mada ja se sjecam do smo bili djeca sve mame su uredno stavljale obloge oko vrata

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 2474
5.10.2013 21:27:59   
rose 87
evo postavih i na drugoj temi znam da ih je tamo vise,kazu smijem pa cu probati,hvala svakako

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 2475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  97 98 [99] 100 101   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  97 98 [99] 100 101   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *