Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Najbolje je neka ti neko ode do općine i uzme zahtjev za naknadu, ondje na ulazu u općinu. Na zahtjevu imaš navedene sve dokumente koji su ti potrebni za ostvarivanje prava na porodiljsku naknadu. A kad sve skupiš opet predaješ na protokol u Općini a oni proslijeđuju službi koja to obrađuje.
Drage mame bolovanje sam otvorila 01.08.2012 a porodila sam se 16.08.2012 pa me sad zanima da li se naknada posljednja dobija do dana otvorenja bolovanja ili dana kad se porodis,dobila sam za prosli mjesec,sad me zanima hocu li dobiti i za august? Hvala unaprijed
Drage mame bolovanje sam otvorila 01.08.2012 a porodila sam se 16.08.2012 pa me sad zanima da li se naknada posljednja dobija do dana otvorenja bolovanja ili dana kad se porodis,dobila sam za prosli mjesec,sad me zanima hocu li dobiti i za august? Hvala unaprijed
ne kontam te...kako si dobila za juli ako ti je porodiljsko od 01,08,..................šta ti piše na čeku od porodiljske...........jesi li ti dobila riješenje.....jesi li zaposlena ili na birou......
ne kontam te...kako si dobila za juli ako ti je porodiljsko od 01,08,..................šta ti piše na čeku od porodiljske...........jesi li ti dobila riješenje.....jesi li zaposlena ili na birou......
Bebo, otvoreno 01.08. prošle godine! GARAA kako god ti ćeš dobiti za avgust samo nisam sigurna koji iznos
Bebo, otvoreno 01.08. prošle godine! GARAA kako god ti ćeš dobiti za avgust samo nisam sigurna koji iznos
ne vidjeh godinu....neće onda dobiti za avgust jer je na špočetku dobila za avgust kad je otvorila bolovanje..........isto kao što ću ja sad odbiti avgustovsku i nema više a otvoreno por. 01,09,.......
Drage mame rjesenje sam ja dobila nekad u oktobru a prvu naknadu sam dobila u decembru tj.za 9,10,11 i 12 mjesec,malo sam zbunjena zato sam se vama javila ne bi li nesto saznala mozda je neka od vas imala sl. Slucaj pa bi mi moglo pomoci
prekinula sam porodiljsko odsustvo, receno mi je u firmi da odnesem Izjavu u Centar za socijalni rad. Da li je to ispravna informacija? Buni me.. kad sam ostvarivala pravo za porodiljsku naknadu, isla sam u Opcinu prebivalista, a ne u Centar za socijalni rad.
Garaaa zao mi je sto cu te razocarati ali je i tebi julska naknada bila posljednja koju si dobila..jer oni isplacuju prilikom prve isplate retroaktivno od datuma otvaranja bolovanja ...sto znaci da su ti u decembru obracunali sve sto ti duguju od 01.08.... tako je bar kod mene bilo..otvorila bolovanje 16 jula i prosli mjesec dobila posljednju naknadu za tih 16 dana jula... Jeco trebas predati u općini na onom šalteru gdje predaješ i zahtjev za primanje porodiljske...tako su bar meni rekli!
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
ako nisi prije otvarala ja mislim da ces se voditi na bolovanju od dana poroda. neka me neko ispravi ako nije, jer ja sam otvorila prije nego sto cu se porodit na 2 dana.
Zna li neko koliko moras biti u radnom odnosu da bi ostvarila pravo na porodiljnu naknadu? Sad sam na birou ali mogu opet biti prijavljena.. u maminoj firmi i koje su njene obaveze tj placanja. Unaprijed hvala