|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
27.9.2013 18:33:54   
malenaa
Staza imam 5 god ali sad ne radim.. hocu da se prijavim pa me interesuje koliko moraju placati za mene i koliko dugo...

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu zvjezdica1601)
Neposredna veza do poruke: 7151
27.9.2013 20:45:48   
lala0606
6 mj. prije poroda moras biti prijavljena da bih imala pravo na por naknadu..... a sto nam neko baci bombu za porodiljsko user posted image ja srela danas postara, covijek nema veze nista... kaze ko ti to rece niti je uplaceno niti istauser posted image

**mali zvrk**

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 7152
30.9.2013 10:24:17   
medaaaa
Da li neko zna kada ce nam poceti dijeliti pare

(odgovor članu lala0606)
Neposredna veza do poruke: 7153
30.9.2013 11:12:55   
veeseelaa
Sad sam na birou ali mogu opet biti prijavljena.. u maminoj firmi i koje su njene obaveze tj placanja. Unaprijed hvala

Ukoliko žena-majka u radnom odnosu nije zasnovala radni odnos najmanje šest mjeseci prije poroda, naknada plaće obračunava se u visini od 50% od najniže plaće u Federaciji BiH, te se u skladu sa prethodno navedenim, ovim korisnicama po posljednjim podacima Fedralnog zavoda za statistiku isplaćuje 216,00 KM.

Znači , ako se prijaviš sad stičeš pravo na naknadu puno, mislim ako si 6 mjeseci u radnom odnosu prije poroda bila

majka te može priaviti na najniži lični dohodak u iznosu od cca 400 KM, a doprinosi od tog iznosa su 69%, što na ovaj iznos od 400 KM daje iznos od 276 KM

znači za narednih 7-8 mjeseci bi imala obavezu svaki mjesec plaćati taj iznos , što je isplativo je rćeš odmah po porodu prekunuti radni odnos i početi primati nadoknadu od cca 430 - 480 KM, ovisno od mjeseca do mjeseca

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 7154
30.9.2013 21:45:29   
Rio_de_Janeiro
Situacija sljedeća:

Osoba je radila u BiH prije odlaska vani, ima radnu knjižicu i nešto radnog staža. Vratila se u BiH sa mužem ali nije uspjela naći posao, u međuvremenu zatrudnila. Kako da se prijavi na biro? Konkretno, opština N. Sarajevo. Hvala.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 7155
1.10.2013 8:52:17   
Mirela K
Jel' ko zvao one tete u Opcinama? Kad ce nam te pare ? user posted image

(odgovor članu Rio_de_Janeiro)
Neposredna veza do poruke: 7156
1.10.2013 10:26:22   
amilica 1
zdravo ja sam nova clanica pa da vas pozdravim i usput kazem na ovu temu da cemo sacekati jos mozda 2 dana za novce jer jos cekovi nisu stigli a oni prvi dolaze pozz

(odgovor članu Mirela K)
Neposredna veza do poruke: 7157
1.10.2013 10:50:01   
ada_
IZVORNA PORUKA: Rio_de_Janeiro

Situacija sljedeća:

Osoba je radila u BiH prije odlaska vani, ima radnu knjižicu i nešto radnog staža. Vratila se u BiH sa mužem ali nije uspjela naći posao, u međuvremenu zatrudnila. Kako da se prijavi na biro? Konkretno, opština N. Sarajevo. Hvala.

moze se prijaviti na biro s radnom knjizicom i licnom kartom samo mislim da nece imati zdravstveno osiguranje,sad ne znam kako ce rijesit to posto je trudna user posted image

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

Neposredna veza do poruke: 7158
1.10.2013 10:52:20   
ada_
za Stari G.pocinje isplata 4 user posted image

" U oluji,u buri,kraj nedaca svih,uz teske gubitke i tugu kletu,biti nasmijan,prirodan i tih,najveca je umjetnost na svijetu"

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 7159
1.10.2013 10:55:39   
Rio_de_Janeiro

IZVORNA PORUKA: ada_

Situacija sljedeća:

moze se prijaviti na biro s radnom knjizicom i licnom kartom samo mislim da nece imati zdravstveno osiguranje,sad ne znam kako ce rijesit to posto je trudna user posted image

Zdravstveno će imati preko muža. Znači nema prepreke za osnovno prijavljivanje? Gdje se ide u Novom Sarajevu konkretno?

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 7160
1.10.2013 11:09:44   
Marija13

Misliš 4.og? Onda NG neće prije sljedeće sedmice! Užas! user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 7161
1.10.2013 12:16:54   
Mirela K
ako neko sazna za NS neka nam javi :-) unaprijed hvala

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 7162
1.10.2013 12:35:25   
ada_

IZVORNA PORUKA: Marija13

Misliš 4.og? Onda NG neće prije sljedeće sedmice! Užas! user posted image

da 4-tog user posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 7163
1.10.2013 12:38:25   
ada_

Situacija sljedeća:

Zdravstveno će imati preko muža. Znači nema prepreke za osnovno prijavljivanje? Gdje se ide u Novom Sarajevu konkretno?

nema prepreke moze se prijaviti na biro uvijek,a biro je u ul.LOZIONICKA BR.5

< Poruku je uredio ada_ -- 1.10.2013 12:39:58 >

Neposredna veza do poruke: 7164
1.10.2013 18:38:30   
zvjezdica1601
Da u Lozionickoj ,samo sto se sad dobijaju termini ko se prijavljuje.

(odgovor članu ada_)
Neposredna veza do poruke: 7165
1.10.2013 20:02:07   
Rio_de_Janeiro

IZVORNA PORUKA: zvjezdica1601

Da u Lozionickoj ,samo sto se sad dobijaju termini ko se prijavljuje.

Po kojem principu, termini?

Neposredna veza do poruke: 7166
1.10.2013 22:23:01   
malenaa
Dragaa obradova ti mene... ali meni porod abd mart pa to nekako knap izadje ha?
Ako me odjavi odmah poslije poroda kako imam i dalje pravo na naknadu kao zaposlena?
Hvala ti mila unaprijed

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Sad sam na birou ali mogu opet biti prijavljena.. u maminoj firmi i koje su njene obaveze tj placanja. Unaprijed hvala

Ukoliko žena-majka u radnom odnosu nije zasnovala radni odnos najmanje šest mjeseci prije poroda, naknada plaće obračunava se u visini od 50% od najniže plaće u Federaciji BiH, te se u skladu sa prethodno navedenim, ovim korisnicama po posljednjim podacima Fedralnog zavoda za statistiku isplaćuje 216,00 KM.

Znači , ako se prijaviš sad stičeš pravo na naknadu puno, mislim ako si 6 mjeseci u radnom odnosu prije poroda bila

majka te može priaviti na najniži lični dohodak u iznosu od cca 400 KM, a doprinosi od tog iznosa su 69%, što na ovaj iznos od 400 KM daje iznos od 276 KM

znači za narednih 7-8 mjeseci bi imala obavezu svaki mjesec plaćati taj iznos , što je isplativo je rćeš odmah po porodu prekunuti radni odnos i početi primati nadoknadu od cca 430 - 480 KM, ovisno od mjeseca do mjeseca

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 7167
1.10.2013 23:11:08   
nina2725
Za Novi Grad došli čekovi pa valjda će i novci do kraja sedmice mi se nadamo user posted image

mamina sunčica 15.02.2013.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 7168
2.10.2013 8:34:49   
zvjezdica1601
Sad im je to na birou neki fazon,valjda imaju previse posla.Odes kod gospodje na sprat i ona ti da termin koji dan opet da dodjes s papirima .Ne moze valjda odmah da ih obradi.Ma strasno.Ipak je to najposjecenija institucija u drzavi

(odgovor članu nina2725)
Neposredna veza do poruke: 7169
2.10.2013 9:04:49   
GARAA
Molim vas jel se naknada racuna od datuma poroda ili datuma otvorenja trudnickog bolovanj?

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 7170
2.10.2013 9:24:21   
mamich
Od datuma otvaranja bolovanja,vec sam ti prije pisala da ocekujes za pola mjeseca augusta isplatu user posted image

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu GARAA)
Neposredna veza do poruke: 7171
2.10.2013 10:05:17   
GARAA
Hvala ti puno,malo sam zbunjena neko kaze jedno neko drugo,samo sam htjela da znam dal da ocekujem postara ili ne,hvala na odgovoru

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 7172
2.10.2013 12:28:50   
Rio_de_Janeiro

IZVORNA PORUKA: zvjezdica1601

Sad im je to na birou neki fazon,valjda imaju previse posla.Odes kod gospodje na sprat i ona ti da termin koji dan opet da dodjes s papirima .Ne moze valjda odmah da ih obradi.Ma strasno.Ipak je to najposjecenija institucija u drzavi

Aha. Hvala ;)

Neposredna veza do poruke: 7173
2.10.2013 13:04:27   
medaaaa
Sada sam zvala postarka isplata jos uvijek nije bila.NOVI GRADuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 7174
2.10.2013 13:06:18   
medaaaa
DRAGE MAME MALA POMOC MI OD VASA TREBA JA SAM PRINCEZU RODILA U OKTOBRU 2012 KADA DA OCEKUJEM 13 PLATU KAO ONO CESTITKA OD GRADONACELNIKA.DA LI SE TO UOPSTE VISE DJELI

(odgovor članu medaaaa)
Neposredna veza do poruke: 7175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  285 286 [287] 288 289   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *