Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 14:02:22
Aleksandra77
Ćao djevojke. Evo odlučih da se i ja učlanim. Bila sam 13.09.2013 na VTO u Medico-s, koja završava neuspjesno (dobila sam krvarenje).Prije toga sam imala 1 miset prije 4 godine, pa prije 2 ,jednu vanmatericnu gdje mi je odstranjen lijevi jajovod, prosle godine takodje vanmatericna u desnom jajovodu koja je rijesena metotrxatom i sad VTO koji ne zavrsava uspjesno (betu sam trebala raditi u petak, ali sad nema potrebe). Zelim sa vama da prodjem iskustva i da podijelim i svoja. Zajedno smo jace. Pozdrav za sve.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 14:07:19
Aleksandra77
Ja sam u Konzilijumu radila PAI-1, MTHFR i kostalo je oko 160 KM, prosle godine Faktor V i Faktor II prije mjesec dana i takodje sam placala oko 130 KM
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 15:14:38
ema38
novim curama da pozelim dobrodoslicu i svima pusa ja sam tu citam vas na brzinu kad stignem pisem Toncice samo da ti napisem i kod nas u nalazima nasli su Enterococu tacnije kod muza u spermokulturi neki kazu da je beopsna neki kontra ali i mi smo aktivni da je se rijesimo doktorica je rekla terapiju od 10 dana antibiotike ali ja sam citala na netu da postoji jedan caj koji je rjesava uspjesno pa nabavila iz ausrije trenutno pije 3 puta dnevno pa ponovice nalaz bas cemo vidjeti jel rijesio caj se zove SOLUBITRAT pus Mrmot mislim na tebe i navijamo draga
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 18:01:00
maja1981
tonicica, sledeće sedmice vadim hormone, posle toga briseve, pa ću se onda javiti u Medico-s. Posle prvog postupka su me upisali za drugi postupak za novembar, pretpostavljam da ću sa novembarskim ciklusom početi sa Mikroginonom, a kad ću u postupak neznam, vidjeću šta će da mi kažu. Zna li neko kakvo je stanje sada sa aspiracijom, rade li je u totalnoj anesteziji ili ne (jedno vrijeme nisu imali anesteziologa).
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 19:50:58
somaja
TONCICA u pravu si mila,bas me nema,svega sam 2 puta se javila zadnju godinu,bas sam bezobrazna ja samo malo "virnem",pa upratim poneka desavanja,nema se vremena bas kako je bebica stigla ( znas da sam ostala trudna nakon 10 god. pripremajuci se za umjetnu nakon 3 propale inseminacije )...Puno vam srece zelim svima,ljuubiiim
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 21:51:15
toncica
Dobro vece drage moje . Cijeli dan sam pravila zimnicu pa vam se nisam stigla javiti . Aleksandra77 zelim ti dobrodoslicu i jos brzi odlazak na trudnicke teme Mila moja jako mi je zao sto si morala proci kroz sve to . Znam da ti nije lako , ali glavu gore i u nove pobjede . Pitaj mila slobodno sta te interesuje . Uvijek se nadje neka zenica da ti odgovori . Tu smo jedna za rugu da se podrzavamo , dijelimo iskustva , da tugujmo , a i da se radujemo . Naravno da smo zajedno jace . Zelim ti mila da sto prije ugledas i da se zakaci za svoju mamicu i nepusta . mila moja i budi jaka . Ssljem ti veeeeeliki podrske .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 22:01:18
toncica
maja1981 draga moja ko pocnes sa terapijom u novembru onda ces i ti u postupak u decembru kao i ja . I ja cu hormone raditi za koji dan . Cekam da mi ciklus krene pa da ih odradim . Briseve sam uradila i danas sam poslala nalaze DR SANJI. Za anesteziju neznam nista . Mozemo pitati Alekgandru , ona je skoro bla . Zao mi je mila sto ti nije uspio prvi postupak VTO . Drzim fise i navijam da drugi postupak uspije . ema38 to je neka crijevna bakterija i nije opasna . Lijeci se lako za desetak dana . Javni nam se kad stignes
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 22:07:25
toncica
somaja draga moja pa cestitam ti na . Neka nam je ziva i zdrava . Onda ti je opravdan izostanak, jer sad imas manje vremena . Mila jako mi je drago da si posle svega sto si prosla ostala zasluzila si kao i svaka zenica ovde . Javi namse kad stignes da vidimo kako napreduje . Veliki tebi i maloj
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 22:30:10
mrmot
Cao drage moje zenice, toncice i ema za vas najveci poljubac na svijetu. Ja sam u Bl, nemam net pa se ne jsvljam. Hvala vam svima na podrsci vjeruj te da mnogo znaci. Meni su se neke stvari iskomplikovale pa sam ovdje vec 8 dana ali je sada sve ok. Sve cu vam detaljno pisati kada dodjem kuci. Sve vas puno volim i ljubim
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 22:30:25
toncica
smarija draga moja neka si se ti odmorila odsvega . Treba covijek i da se odmori. Tako sam i ja isto . Napunila baterije za ovaj postupak . Zelim ti srecu u sledecem postupku i da bude dobitni . Bicu tu da navijam za tebe i da te podrzavam . Mora i nama jednom uspjeti MORA AAvalon draga moja sretno u subotu sa nalazima . Ako bog da da bude sve ok . mrmot i dalje
< Poruku je uredio toncica -- 24.9.2013 22:31:04 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 24.9.2013 22:34:12
toncica
mrmot draga jedva cekam da se sve zavrsi pa da nam sve detaljno ispricas . Hvala bogu mila da je sad sve ok . Znala sam ja da ti nemas net . Ljubim te puno i drzim fige da postupak bude uspijesan . Drago mi je da si se javila .
< Poruku je uredio toncica -- 24.9.2013 22:35:02 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 9:49:08
ninolina
Cao zenice, ja samo da vas pozdravim. Imam jos tri pilulice mikroginona i onda ocekujem menstruaciju. Da li ste se vi same bockale? Prve cetiri boce imam kod sebe i bockace me prijateljica doktorica, a kada odem u Bl hoce li mi oni na klinici davati ili cu morati sama? Saljem vam veliki zagrljaj podrske
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 10:50:09
no idea
ćao, cure, samo da vas pozdravim i poželim dobrodošlicu novim članicama. ja predala papire u Fond, sad je do njih. Tonči, dušo, i ja sam prošle godine imala tu beštijicu u cervikalnom brisu. Kod nas odmah daju i antibiogram tj. na šta reaguje i otišla kod dr, ona mi prema antibiogramu propisala antibiotike i macmiror vaginalete, ali nisam stigla uraditi kontrolni bris jer je bilo pred operaciju, pa mi je neposredno pred operaciju dala i 1g ciprocinala intravenozno. operacija odrađena, tek ove godine sam ponovila briseve, nema beštije. Dakle, sedam dana antibiotika i vaginaleta - nestane. To je bezveze bakterija, normalan stanovnik crijevne flore, mogla si je dobiti ako si se jednom nepravilno obrisala nakon velike nužde. Uglavnom, nije ništa strašno. Tako su meni rekli. Ja sad čekam Fond da mi odobri, sreća je pa ne moram puno nalaza povaditi. Nadam se da će mi odobriti do oktobarskog ciklusa, koji očekujem polovinom oktobra,pa da i ja krenem sa kontracepcijom i da budem sa vama u decembru, ako je moja dr ranije i planirala... Sve vas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 10:59:44
no idea
somaja, tvoja priča me baš ohrabrila, evo i mi se pripremamo za vto, ali smo odlučili da pokrivamo i ovo vrijeme tj. plodne dane do rješenja i postupka, pa ko zna :)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 11:13:14
Aleksandra77
Maja1981, sto se tice aspiracije, radi se u totalnoj anesteziji i sam postupak traje oko 10 min, pa jos 15 odmora u sobici. Bezbolno je. Mene su nakon 2 dana zvali na embrio transfer
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 11:18:37
Aleksandra77
Hvala puno na dobrodoslici. Puno znaci kad imas s kim podijeliti ono sto prolazis, ne samo emocije, nego i iskustva pa kakva god bila. Juce sam zvala Medicos da vidim sta dalje. Rekli su mi pregled u oktobru, posle 2 ciklsa, a sam proces, tek u februaru. Koliko ste vi cekale?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 11:20:35
Aleksandra77
no idea. i ja sam misljenja da se ipak trebaju pokrivati i plodni dani, ko zna, mozda i upali. Previse je cekanja samo za VTO i predugo sa neizvjesnim ishodom.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 11:24:01
Aleksandra77
ninolina, ja sam prva 2 dana isla u Medicos na davanje inekcija, ali sam odustala i sama sebi sam davala u stomak. Nije jednostavno, ali je manje bolno, i lakse kontrolises vrijeme kad si dajes, nego da se vezes za nekog.Dozvoljeno odsupanje je +, - sat vemena. Poz
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 11:43:47
toncica
Dobar vam dancic drage moje saborke . Vidim da ste aktivne to je super . Do skoro sam ovde bila malte ne sama , a sad imam vas . ninolina ja sam mislila da mi muzic daje injekcije pa sam odustala . Isla sam kod porodicnog DR ili na hitnu , a sad neznam sta cu vidjecu . Hoce mila dace ti i oni injekciju ako je primas u vrijeme kad oni rade . Sretno mila sa bocanjem no idea nikad se nisam susretala sa bakterijama , pa tako nisam ni znala za antibiogram . Ima sa druge strane nalaza samo ja nisam obracala paznju . Lujka cccccccc.... Drzim fige da ti fond odobri postupak . Hvala ti mila za info o toj bestiji . Odmah sam se informisala o njoj . Aleksandra mila mora proci 6 mjeseci izmedju dva postupka . I zbog fonda , a i zbog organizma da se oporavi od silnih hormona . Koliko si imala jajnih celija i koliko se oplodilo ? Koliko si ti vratila embrija ? I ja sam za to da se pokriju plodni dani . Nikad se nezna mozda upali . Drage moje evo od mene jedna podnevna Sve vas ljubim i navijam za sve vas .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 12:03:52
Aleksandra77
toncica. Imala sam 2 jajne celije, samo je jedna oplodjena i jedan embio je vracen. To mi nisu ni rekli, nego sam shvatila. kad sam ih pitala koliko je bilo, rekli su zvace te dr. Kad me sutradan nazvala, samo je rekla da je jedna oplodjena i da dodjem sutradan na embio transfer. I taj jedan je i vracen. Nisam zadovoljna sa cijelom pricom oko Medicosa. Koliko sam se raspitivala, kazu da su 3 mjeseca za organizam dovoljna za novi postupak, posle prethodnog, samo sto Medicos, grupise zene kad njima odgovara, kao i za sezonu godisnjeg (juli,avgust)
< Poruku je uredio Aleksandra77 -- 25.9.2013 12:05:06 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 12:37:33
toncica
Aleksandra77 mene je posle punkcije nazvala embriolog i rekla da imam 5 oplodjenih embrija , ali da je jedan loseg kvaliteta . A izvadjeno mi je 7 jajnih celija . Treci dan mi je vraceno 3 embrija . Nazalost nije uspjelo . Meni su odmah na punkciji rekli koliko su mi izvadili jajnih celija . Neke klinike rade postupke svaki mjesec neke svaka dva mjeseca , sve zavisi kako ko . Jasno je meni da mi nemamo vremena za cekanje, ali po mom misljenju je bolje cekati duze da se organizam oporavi od hormona , jer to uopste nije zdravo . i u drugim klinikama se skroz slabo rade VTO u julu i avgustu zbog vrucina . . Meni se isto nesvidja sto grupisu zene i uskladjuju cikluse . Tako da neko mikroginon pije skoro 2 mjeseca a neko mjesec ili manje . Je si li ti isla preko fonda , ili privatno ?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 12:50:17
Aleksandra77
Isla sam preko fonda, i to mi je prvi put. Nesto sam nacula da ce biti i treci put besplatno, ali neznam nista zvanicno. Znas li ti? Ja sam od maja bila na dinoprostu 20 dana, pa na mikroginonu 1,5 mjesec, pa dekapeptil 7 dana + 7 dana pola doze u kombinaciji sa menopurom. Sve traje od maja. Dugo ... i na kraju neuspjeh. Kaze mi Brankica iz Medicosa, nisi dobro odreagovala na terapiju... Ako je vec vidjela, a vidjela je da se na desnom jajniku ne razvijaju dovoljno brzo, trebala je pojacati dozu... sama je rekla..ali nije. Nisam zadovoljna sa pristupom. I sad cekanje do februara... Izace godina dana, a ko zna ishod. 77 sam godiste pa mi je to sve predugo, avrijeme prolazi. Ja sam razmisljala da pustim organizam 2-3 mjseca da se oporavi, povaditi sve hormone i pokusati pirodno do postupka, pa sta bude. Kad si ti bila na IVF i kad ides ponovo?