Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 12:51:23
Aleksandra77
IZVORNA PORUKA: Aleksandra77
toncica.Isla sam preko fonda, i to mi je prvi put.Iz Banjaluke sam i radim u KC. Nesto sam nacula da ce biti i treci put besplatno, ali neznam nista zvanicno. Znas li ti? Ja sam od maja bila na dinoprostu 20 dana, pa na mikroginonu 1,5 mjesec, pa dekapeptil 7 dana + 7 dana pola doze u kombinaciji sa menopurom. Sve traje od maja. Dugo ... i na kraju neuspjeh. Kaze mi Brankica iz Medicosa, nisi dobro odreagovala na terapiju... Ako je vec vidjela, a vidjela je da se na desnom jajniku ne razvijaju dovoljno brzo, trebala je pojacati dozu... sama je rekla..ali nije. Nisam zadovoljna sa pristupom. I sad cekanje do februara... Izace godina dana, a ko zna ishod. 77 sam godiste pa mi je to sve predugo, avrijeme prolazi. Ja sam razmisljala da pustim organizam 2-3 mjseca da se oporavi, povaditi sve hormone i pokusati pirodno do postupka, pa sta bude. Kad si ti bila na IVF i kad ides ponovo?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 13:12:14
toncica
Aleksandra77 Ja sam isto cula za trci postupak , ali nevjerujem . Fond je prskao kao dinja . Limitirali su 22 oplodnje , a platili samo14 . Tako je meni rekla DR SANJA i da ce mo ubuduce morati platitipostupak pa onda potrazivati od fonda refundaciju . A mozda i bude ko zna pred izbore da nam se predsednik fdodvori, kao on je fin ...... Jasam mila moja 74 godiste , ali sta cu radim kako mi kazu .Puno je i meni da cekam ali sta je tu je . Ja sam isla prvi put preko fonda u aprilu. I sad isto idem drugi put preko fonda u decembru . Meni je isto bilo dugo da cekam , ali mi DR nije dala da idem u postupak prije ni zbog fonda ni zbog mene . Naravno da cec mila moja pokusavati prirodno . Ali pusti organizam da se oporavi . Mozes posle ici samo na folikulometrije cisto da pratis stanje folikiula i ovulacije , ali bez stimulacije . Ja sam isto prosli put bila kod DR BRANKICE i bila sam zadovoljna . Bila sam na kratkom protokolu . skoro 2 mjeseca sam pila mikroginon. Dva dana sam primala po 3 fostimona, pa sam 3 dana primala po3 merionala . Onda sam dva dana primala po 3 merionala i po jedanu cetrotide pa onda dva dana po dva merionala i po jednu cetrotide .Posle toga za dva dana sam primila stopericu . Ja sam super odreagovala na terapiju s obzirom na moje godine . Ali eto prpoalo . Mora i nama jednom uspjeti
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 13:16:49
toncica
seka23232 mila dobro dosla Je li ti to cekas betu . Navijam da bude trocifrena beta . Koliko si ti imala Jajnih celija i koliko se oplodilo ? Koliko si vratila embrija i koji dan? Napisi nam malo naesto o sebi . Koliko se trudite za i koji vam je problem ?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 14:03:20
Aleksandra77
toncica. Ma mora jednom upaliti, ja sam uvjek pozitivna i optimista. Evo umjesto po betu u petak ja se spremam za posao, ali sta da se radi. Drugi put. Nadam se da ce tebi uspjeti u decembru i da ces ugledati , pa za 9 mejeseci mozda i , a do tada smo tu da se druzimo, i dajemo snage jedna drugoj da sve prodje kako treba.A do tada veliki
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 19:46:48
maja1981
Toncica, možda se i vidimo ako i mene zakači decembar. Aleksandra77 hvala za informaciju o aspiraciji, to me mnogo zanima. I ja kad sam bila na prvoj VTO u Medico-s bila sam pod totalnom anestezijom, ništa ne boli, ali nekoliko dana u aprili i maju nisu imali anesteziologa pa su radlili u lokalnoj, žene su mnogo kukale, kažu da je strašan, neopisiv bol. Valjda se neće ništa promijeniti sa anestezijom dok mi dođemo na red. Pozdrav za sve ženice i puno sreće.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 22:13:25
toncica
seka3232 sve do petka iz sve snage za trocifrenu betu ,ako bog da pa da se sve zajedno radujemo . Aleksandra77 hvala mila na lijepim zeljicama i podrsci . I ja tebi zelim isto sto i sebi . Naravno da treba imati nade i ici dalje . Drago mi je da tako pozitivno razmisljas . maja1981 ja bih voljela da se sretnemo i upznamo . Ja sam upoznala dosta forumasica i sa ove teme, a i sa drugih tema . To su sve jako fine zenice koje su prosle sve i svasta u zivotu samo da dodju do Ja sam bila na postupku u aprilu . Kad je bila punkcija mislim da sam samo ja i jos jedna zena radile u totalnoj anesteziji, a sve ostale u lokalnoj . Bila sam svjedok i cula kako zena jauce . Izvadili su joj 10 jajbih celija . Zamislite koliko je to bolno bilo . Onu lokalnu kao da i nisu udarili . Zaboravila sam vam reci zvala me danas sestra isa klinike i dobila sam terapiju za bestiju . Traje 10 dana . Onda moram ponoviti briseve . Svima veliki pozdrav mrmot draga moja
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 22:21:59
lavsaturn
Cao, drustvo!
Neka od vas je upitala za Konzilijum.Isla sam u Martu kod njih, i bila sam sad u Sep.Vadila sam nalaze za trombofilije:MTHFR, tip II, i tip V.Platila 200,00 Km.I sad vadila PAI 1, to je placeno 94KM.Pozitivna sam na MTHFR, a sad je utvrdjeno da imam i PAI 1 ( 4G/5G ).Bila sam juce na kontroli kod hematologa i rekla mi je da drugi put kad budem isla na IVF, da ce mi biti heparin ukljucen odma od pocetka terapije, i to fragmin 2 puta dnevno, zbog moje kilaze. Hematolog me pored svega ovog uputila jos i da odem neurologu, jer imam u zadnjih godinu dana strasne glavobolje, pa da se vidi da li je to zbog trombofilije.Pa to sve kad zavrsim, trebala bi otici geneticaru dok. Cuturilu, u Beograd, tj. da se po malo pripremam za novu vantjelesnu.Dug je put do tada, jer treba uraditi i histeroskopiju, ali tek poslije nalaza i misljenja od geneticara.Luda kuca, svaki put sve komplikovanije, umjesto jednostavnije da bude.Puno srece svima i da nam se zelje ostvare, da pored docekamo u svom zagrljaju i , mala slatka bica.PUSA za sve vas!!!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.9.2013 22:56:00
toncica
lavsaturn mila moja pa gdje si ti nama ? Radis nalaze pa su ti opravdani izosyanci . Zao mi je mila zbog nalaza . Valda ce na kraju sve ispasti dobro . Hvala ti na lijepim zeljicama . I ja tebi isto zelim da sto prije imas svoju malu slatku Izvjestavaj nas o svemu mila moja da budemo u toku . . Jesi li ti prije radila te sve nalaze ?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.9.2013 8:24:54
seka3232
hvala ti puno toncica zeli i ja tebi da se i tvoja zelja ostvari od i svima ovim curama jer znam kroz sve sta se prolazi da nam nije lako ali kad ugledamo betu sve cemo mi to zaboravit i uzivat sa pozdrav svima
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:01:04
Aleksandra77
TONCICA. Danas sam bas razgovarala sa svojom porodicnom doktoricom i rekla mi je da bas u zadnjem periodu, jako puno neuspjelih trudnoca. I njen savjet je da se bas sad,dok je jos organizam pod uticajem hormona, najlakse ztrudni, posle neuspjele IVF. A ako ne upali i dalje stoji IVF. To sam cula na jos par strana, da se provjeri ovulacija i u napad :-). Tako da nema odustajanja,nema , , vec samo dok god se ne pojavi i dodje
< Poruku je uredio Aleksandra77 -- 27.9.2013 14:02:40 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:07:52
Aleksandra77
seka 3232. Ovo sto sam napisala toncici se odnosi i na tebe. Nema odustajanja i radi prirodno, do sledeceg IVF. Citala sam nesto i o nekim cajevima, ali kad nadjem stavicu tu. Samo napred i digni glavu. Ti i ja smo isti dan radile embrio transfer, s tim sto sam ja prokrvarila pre 7 dana. Ali idemo dalje, nema vremena za depresiju. Veliki
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:19:02
no idea
Aleksandra77, slažem se s tobom. Ja sam ostavila iza sebe neuspješnu iui, i nadam se da ovi hormončići još rade, zato ćemo sad, čekajući odobrenje od fonda, da pokrivamo svaka dva dana :)
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:23:01
toncica
seka3232 mi je mila moja sto nije uspjela VTO . Da ti ne pisem rijeci utjehe sve znas sta bih ti napisala . Nemoj biti glavu gore i nastavi dalje . . Meni je isto tako bilo kao i u tebe . Nisam prokrvarila , a kad sam uradila betu manja od 1.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:34:42
toncica
Aleksandra77 potpisujem sve sto si rekla . Probajte pratiti ovulaciju sa LH trakicama ili mjerenjem bazalne temperature . Ja am to sve isprobala . Nemojte da se obeshrabrite a,svaka zena je za sebe . Ja sam probala sve i svasta . Popila sam cisternama neznam ni kakvih sve cajeva . Probajte i vi sa macinom travom i vrkutom . Nekima je uspjelo , da li od toga ili nije neznam . Ja sam posle VTO pokusavala prirodno. Isla na folikulometrije . Sve super sve je tu i ovulacija i plodni dani i super folikulii odlican endometrijum , ali opet nista . Sta cu idem dalje . Treba za 2-3 dana da stigne da uradim hormone , pa da krenem sa mikroginomom. no idea je li vam to jos nije stiglo rjesenje iz fonda ? Samo ti . Sta li nam je sa mrmot , da li je sve zavrsila ? mrmot dusice moja mislim na tebe svaki dan i navijam . Ajde makar nas ti obraduj .
< Poruku je uredio toncica -- 27.9.2013 14:35:21 >
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:51:14
no idea
nije, tonči, još stiglo, i ne očekujem ga prije polovine oktobra, tek sam prije nekoliko dana predala. ako sam dobro upratila, i ti si ga dobila polovinom septembra, a predala dvadeset i nekog avgusta, je li tako? zato neću da gubim vrijeme dok se oni smiluju na moje muke, pa sam pravo vrijedna :) pusa
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:54:29
Aleksandra77
toncica. Koliko sam vidjela, a tu sam tek par dana, ti si nama svima oslonac i uzor. Uz sve si nas i svaka ti cast na tome. Iz sveg srca ti zelim sve najbolje i nadam se da ces ovaj put stvarno uspjeti. Samo se ne predaj i pokusaj se maksimalno opustiti i ne razmisljati previse o ovome. Jednom ce upaliti, mora. Najveci za tebe i sve za tebe i zato sto si to sto jesi
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 14:58:28
no idea
aleksandra77, ja se pridržavam ovog:svako drugo veče, a što se tiče čajeva i ostalog-pravim malo pauzu, ispila sam more čaja, kapi, kunicu u vinu, pojela ananasa za cijeli život-sad malo odmaram od svega što moram i ugađam sebi: jedem samo ono što mi se u datom trenutku jede, pijem samo šta mi se trenutno pije...i mozak na pašu: predala sam papire, mislim da će odgovor biti pozitivan, s obzirom na naše godine i istorijat liječenja, tako da neću da razmišljam, samo ''pokrivam'' ove dane, za svaki slučaj :) veliki pozdrav svim trudilicama
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 15:19:01
toncica
no idea draga moja mislila sam da ste predali ranije . Mi smo predali 22.08 odobreno nam je 04.09 a na kucnu adresu stiglo 18.09. . Sigurno ceti odobriti . Aleksandra77 hvala ti do neba mila moja za lijepi rijeci i zeljice . Saosjecam uvijek sa svakom od zena , jer nas muce iste muke . Uvijek sam tu da pomognem ako mogu . Jako mi je drago kad nekoj zeni pomognem .Ja sam mila moja rijesila posle prvog postupka da se opustim i nerazmisljam uopste o tome . Zasad mi uspijeva , a nadam se da ce tako i ostati . Mene samo izludise ova cekanja i administracija . Nisam vam rekla zvali me sa klinike i dali nam oboma terapiju . Moramo oboje piti antibiotik zbog one bestije , 10 dana pa da ponovim briseve . Odem ja po recept kad ono naravno nije na listi . Ogulise me za 70,60km . Uzas jos malo nece nista moci preko socijalnog sve ce mo morati platiti . Ljubim vas sve i navijam za sto vise Gdje su nam ostale zenice ? Gdje su one sto idu samnom u decembru u postupak . Zna li neko kad ce biti gotova sema ?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 15:22:22
viktorii
Samo da vam napisem svoje iskustvo,devet godina sam u braku i nikako nisam uspela da zatrudnim. prosle godine u aprilu prvi puta radila IVF nazalost nije uspelo. Umeduvremenu dok sam se spremala za drugi pokusaj, ostala sam prirodno trudna ,a dijagnoza mi je začepljeni jajovodi,čak kada sam radila HCG kontrast uopste nije prolazio.Samo u mom slucaju trudnoca je bila van matericna i zavrsila je operacijom. Nego htela sam reci da nikada netreba odustajati jer i cuda se dogadaju. Ievo sad sam hvala Bogu u petom mesecu trudnoce iz drugog pokusaja IVF. isvim zenicama zelim da osete ovu radost sto pre.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.9.2013 15:40:07
Aleksandra77
Zaboravila sam napomenuti i pitati i vas. Ja sam noc prije krvarenja posle embrio transfera 9 dan dobila jaku , pretpostavljam hormonsku groznicu. To je bio uzas koliko sam se smrzavala i trajalo je oko 2h. Sutradan sam prokrvarila. I prije sam u terapiji imala slicne situacije, da se probudim u sred noci, mokra, kao cep pa groznica, i takodje i budjenja oko 2h, pa do zore budna, te mi se osjetilo njuha toliko pojacalo, da je to bilo nepodnosljivo za smradove... Da li je neko imao slicna iskustva?
< Poruku je uredio Aleksandra77 -- 27.9.2013 15:42:01 >