Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.9.2013 22:18:42
toncica
lavsaturn i mene najvise ubi cekanje . I kad nacekam onda me neko shebe da izvines. Nije meni ako me pomjeri za mjesec , ali ako me bude pomjerila za par mjeseci nesnam sta cu . Moracu biti dosadna i moljakati.. Draga moja kakav ti posao radis kad si od premora zavrsila na hitnoj? Ja se iskreno nadam da ce bog pogledati na svaki par koji nema djecu i da ce im podariti makar po jednu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 10:04:30
zeks
No idea mila sretno na cekanju sve smo uz tebe i nadamo se pozitivnoj beti.Toncice mila bez nerviranja i slusaj svog muzica,dodatan ti stres ne treba ljubim te puno pa se cujemo
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 12:17:56
toncica
zeks draga moja hvala ti na podrsci . Poslusala sam svog dragog i cekacu cetvrtak . Sta cu kako mi je tako mi je . Prestala sam se nervirati , vidjela sam da nemogu nista promijeniti . Zdaba se nerviram.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 13:10:16
zeks
E tako i treba cuvaj snagu za ono sto te tek ceka,samo slusaj svog dragog muskarci su ti koji ovo s nama prolaze hladnije glave i razumnije razmisljaju od nas,tek kad sve prodje skontamo koliko su bili u pravu.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 14:09:40
no idea
cure, hvala vam na podršci puno, puno...ja čekam, ali se obijam od posla, tako da ne stignem puno razmišljati niti osluškivati svoje tijelo...ljubim vas! samo polako, nemojte se nervirati, nemojte stres sebi stvarati, idite korak po korak
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 16:54:21
mrmot
Cao Toncice Iskreno sam se nadala da ces biti sada prisutna jer sam ja zvala BL prije pola sata i Sanja je bila tamo. Zovi ih jer ako ne zoves nema sanse da te prije ubace. Ja sam izgleda imala bas, bas srece te sam odmah usla za septembar. Posle svega sto sam procitala koji je problem sa terminima ne mogu da vjerujem da je kod mene islo sve tako brzo a i ja idem preko FZO ne idem privatno. U vrijeme kada sam otisla kod Sanje prvi put cak mi ni rjesenje nije bilo gotovo a nije mi nista naplaceno ni tada nego su rekli da ce cekati rjesenje. Vjerovano ce se nesto drugo kod mene iskomplikovati cim je ovo na pocetku sve ok. Veliki pozz za sve i CUVAJMO zivce.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 19:33:16
toncica
mrmot hvala ti draga moja . Zvacu sutra necu ni cekati cetvrtak. Ti si imala ludu srecu, a i neka si . Neka neko ima i srece . Nemoj mila da razmisljas da ce ti nesto krenuti naopacke. Nemora da znaci ako ti je sve islo super da ce ti na kraju nesto poci naopacke . Samo opusteno i razmisljaj pozitivno koliko mozes . Naravno da trebamo cuvati zivce trebace nam ite kako . Trebaju da budu konjski da sve izdrzis i podneses .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 19:55:18
Dona YU
Poslednji put kada sam danas zvala nisu bili gotovi, rekli su da zovem posle dva... nisam stigla da pozovem, a pravo da ti kazem bilo mi je glupo... sutra cu svratiti...
Ja sam odradila test na Hiv i HEp , krvnu grupu, RH... sutra cu ih pitati da li je rano za briseve.. . Bezveze je zato sto ne mozes doci do doktorke kada hoces... nemam koga da pitam, a sestre nemaju odgovor bas na svako pitanje...
Meni septembarski ciklus pocinje krajem meseca...nadam da se tada treba odraditi hormonski status, drugi dan tog ciklusa... posto ovaj nisam uradila te nalaze...
Nemam konkretan odgovor ni na jedno pitanje koje sam postavila, samo cekam tu semu za novembar... i sama radim sta mislim da treba...
Nadam se da ce te ubaciti za novambar... bilo bi fer!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.9.2013 23:25:40
ajla 81
Cao cure.kako ste mi?Procita ovo za Toncicu pa malo me na ljuti,podrzavam glaxy i stvarno nije to fer.Znam kako je jedanput kod mene bilo sto kaze glaxy zima snijeg i otisla da mi na to kaze pa dobro nisi trebala dolaziti iz Doboja mogla si sledeci put,pa zasto mi je onda rekla dodji,Mislim svaka cast dr.ali mi je bilo krivo sto sam dzaba otisla,a za sestre mogu reci samo da je Natasa prema meni bila fina,nasmijana i uz mene.ali opet svako ima svoje misljenje.Trebaju imati razumjevanja prema nama,nije nam lahko,kada sve procitam ovdje kroz sta su zenice prolazile,svaka cast.A i ja sam pobrkala sve pa mogu samo reci ove sto su nam trudne uzivajte u trudnoci,ove sto su u postupku zelim vam srecu,a ti Tonci moja nemoj mi se sikirat kao i sama sto si rekla mozda je neki znak a znam da ti je dan ko godina,saljem ti veliku pusu ostalima veliki pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.9.2013 14:29:56
toncica
Dona YU draga moja tako ti je to u nasoj drzavi . Radi ko sta hoce i kako hoce . Zvala sm jutros pa mi rekli da SANJA radi drugu smjenu . Zvacu posle 3 sata i traziti nju direktno. Tako sam i jutros nisam ni pitala je li na odmoru . Gle cxuda radi drugu smjenu , sad nije na odmoru . Nije ni bila slagali . Javni se da znam sta je bilo . ajla 81 mila moja kome ne bi nilo krivo . Jedva docekas taj dan i onda ti kazu nisi na spisku . Meni su sestre ok nisu one krive sto ja nisam upisana . Sesra sa kojom sam ja pricala je bila jako ljubazna i prijatna . Sve sto sam je pitala rekla mi je stvarno nemam zamjerku . Naostrila sam se za danas ima da budem dosadna kao buva . . Hvala ti mila na podrsci Gdje ste mi ostale zenice javljajte se . Svima veeeeliko
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.9.2013 18:08:22
toncica
mrmot jesam mila 6 puta zvala ja njih i oni mene . Nisam se cula sa SANJOM bila je auzeta . Zadnji put me je sestra pitala sta je u pitanju i rekla je da ce me nazvati dok vidi sa DR . To je i bilo vise me niko nije zvao . Oni do 6 sati rade . Neznam sta bih rekla na ovakav bezobrazluk ni sta da mislim vise . Uzas .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.9.2013 20:35:26
toncica
Evo mene . Zvala m DR SANJA irekla mi da ja nisam dobro razumjela sta je ona meni rekla . Kao ona je mene tek imala u vidu u novembru da pocnem sa pripremama. Kao da sam ja luda da neznam sta mi je rekla . A ako sam ja luda nije valda i moj muz kad se cuo sa njom u avgustu. Morala se nekako izvaditi pa svalila na mene . Dace mi prednost zbog mojih godina i ici cu u postupak u decembru . Imaju problem sa fondom na isplacuju im nista . Obecali su im isplatiti samo 22 zene , a nisu ni to ispunili . Isplatili samo 14. SANJA mi je rekla da meni i ostalim zenama koje imaju 38 i 39 godina daju sansu , ali na njihovu stetu . Ubuduce ce se morati platiti VTO pa onda potrazivati od fonda refundaciju . Uzas, katastrofa . Moram prvo da dobijem rijesenje od fonda i da uradim nalaze . Posto nemam jos odobrenje nemogu u novembru u postupak . Nema veze bolje ista nego nista . Eto tako vam je stanje kod mene .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.9.2013 20:45:57
mrmot
cao Toncice Bas mi je zao sto si prosla tako. Ja sam imala samo dobre namjere da ti kazem kada je Sanja tamo pa da se mozes cuti sa njom. I ja sam ih opet danas zvala jer pijem kontracepciju do 5 septem a pojavilo mi se krvarenje 2 pa sam se uplasila da ce me pomjeriti sa postupkom. Nervozna sam uzasno, ovo mi je prvi postupak i jedva cekam da se sve ovo zavrsi. Bas je igra zivaca. Imaj jos malo strpljenja, znam da je dan dugacak kao godina, ali polako, doci ce i taj decembar. Sta da ti kazem da bih te utjesila stvarno neznam ni sama. Sjeti se nas zena koje vodimo istu bitku kao ti i mozda ti bar malo bude lakse! VELIKA PUSA
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.9.2013 21:45:37
toncica
mrmot draga moja hvala ti na podrsci i raxumijevanju . Nemoj mila biti nervozna samo da znas koliko to znaci. Vjeruj mi prosla sam kroz sve to . Znam da nije lako , ali probaj se opustiti koliko god mozes i nemoj razmisljati . Bice sve ok vidjeces . Ja uopste ne razmisljam o postupku nego me ubise ove administracije i cekanje odobrenja . Sad imam brigu hocu li uopste dobiti odobrenje . Fond je prso ko dinja . Gledali ja i moj dragi sinoc na vijestima , u fondu je haos . Ja sam opet zadovoljna nije meni problem cekati decembar . Ja sam se bila uplasila samo da me ne prebace za sledecu godinu . Ipak hvala DR SANJI sto je uzela u obzir moje godine . Kad me je nazvala bilo je pola osam . Ja sam mislila da me nece ni nazvati jer rade do 6 sati. Ljubim te mila moja i samo opusteno bas zbog toga sto je to igra zivaca .
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.9.2013 22:48:32
leptir40
Dobro veče, ja sam nova na forumu .Nekako nisam bila sigurna gdje baš da se javim ali se nadam da nisam pogriješila.Želim svim mamama koje čekaju svoje bebe laganu i mirnu trudnoću a svim onim koje to žele puno sreće. Ja imam punih 40 godina . Svoju djevočicu koja ima tri godine rodila sam tek nakon pet punih godina čekanja. Svega je bilo ali hvala Bogu uspjeli smo. Poslije poroda gin. mi je preporučio yezz tablete koje sam pila tri godine i ovaj sam mjesec prestala.ŽELIM PONOVO [sm=nosecka.gif. Znam da nemam još puno vremena jer biološki sat otkucava i da li ću moći? Voljela bih da mi pomognete ,ima li neko mojih godina slično iskustvo. A interesuje me: kakvi su ciklusi poslije korištenja kontrac. tableta.Inače , prije su mi bili na 30 dan a sad neznam . Zadnju M sam imala 12.08. i sad čekam, osluškivala sam svoje tijelo i mislim da je bilo uzburkano.Mislim da znam kad mi je bila ovulacija jer sam godinama to pratila a naročito sad kad ne pijem tablete. Nadam se vašem odgovoru.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 10:02:43
toncica
leptir40 dobro nam dosla na ovu temu i jos brze otisla na trudnicke teme . Imas mila i temu cekaonica u septembru . Tamo su ti isto super zenice i sve ce ti objasniti sta te interesuje . Ja draga moja imam 39 godina i 12 godina se borim za svoju bebicu . Dosad nisam ostvarila trudnocu . U aprilu sam isla na vantjelesnu oplodnju i nije uspijela . Sad idem ponovo u decembru. Moji ciklusi su na 29-30 dana . Kad pijes kontracepciju onda se ciklus regulise . Po prestanku pijenja tableta ciklusi bih trebali biti uredni . Moj predlog ti je mila moja da zbog tvojih godina probas par mjeseci prirodno ili da odmah ides na stimulaciju . Sretno mila moja i zelim ti da sto prije ugledas
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 11:35:51
zeks
Leptir40 dobro nam dosla,cure samo da vam javim da sam juce isla kod nas u fond treci put nije odobren tako da cu ja jos cekati i cekati dok skupim pare,toncice mila drago mi je sto si uspjela za decembar zakazati sad ce i to proletiti i ti ces biti nasa nova trudnica
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 12:10:19
no idea
tončice, draga, znači zajedno smo u decembru...možda. Ja se ešto ne nadam da će ova iui uspjeti, jer nemam nikakve simptome T. Ništa, važno je da su te stavili na spisak za decembar, a ovi iz Fonda će ti sigurno odobriti, jer si već ''stari'' pacijent. Samo-NO SIKIRIKI! Mene malo brine što ću vjerovatno morati uletiti u još jedan kredit za decembarski postupak. Bljak! Ali neću sad da mislim o tome: Trudna sam dok se ne dokaže suprotno! Misliću o tome sutra, kako kaže Skarlet O'Hara. Ja ću misliti tek sljedećeg mjeseca! Eto, tako, sva sam zbrkana, kao što se može vidjeti iz mog posta, ali valjda je to normalno u očekivanju bete. Veliki pozdrav svim curama
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 13:03:46
eva30
cao svima,pa sta se sada to desava sa fondom,ja sam im po prvi put poslala pismo sredinom avgusta sada me strah da li cu uopste dobiti odgovor pozitivan.kada bi po vama trebala dobiti odgovor
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 13:26:03
ajla 81
Cao cure,Tonci bas mi je drago,da si ipak u decembru zakazat mogla termin,i nadam se da ce ti brzo proletjeti vrijeme uz tebe sam Citam sta Zeks pise isla u fond..ja mislim sad ce napisat odobren ono nista.zao mi radi cura koje cekaju hocel biti odobren taj treci postupak,a sta je sa onim treci put ako uspije fond placa,ako neuspije sam moras da platis negdje sam citala.Eva 30 ti nebrini dobices po prvi put saljes koliko ja poznajem...nikog nisu odbili samo cekanje i ja sam cekala 2 mjeseca.pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 13:31:47
zeks
No idea kako kazes trudna si dok se ne dokaze suprotno i pozitivno misli do kraja,a mislim da ti je rano za ikakve simptome,iscekivanje bete je meni najgori dio od cjelog postupka,biti ili ne biti.Samo hrabro naprijed mi smo uz tebe.Eva30 nemoj brinuti stice odobrenje i ja sam zadnji put cekala dugo al stiglo je,po meni krajem mjeseca bi mogla dobiti odgovor.Sretno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 14:12:50
no idea
hvala, draga, na podršci e, sad, znam da je off topic, ali moram vam ispričati šta mi se desilo danas, da vas malo nasmijem. ja sam pravi baksuz! išla ja u apoteku kupiti folnu kiselinu, jer mi je dr rekla da je svaki dan pijem- i, u centru grada, maltene pred opštinom mi zvoni mobilni, ja sagnem pogled da vidim ko je i op-okliznem se, pogledam u šta sam stala-kad ono govance, čak mislim da je dječije a ne kučeće! eno sad cipela kisele se u asepsolu! takva glupost se samo meni može desiti, hebiga!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.9.2013 19:44:50
toncica
Drage moje hvala vam svima na podrsci i lijepim zeljicama .I ja vama zelim isto sto i sebi . no idea draga moja ja sam cula da je to sreca .Znas kako moj dragi kaze ko zna za sta je to dobro . Mozda ti se posreci . Daj boze da beta bude visoka . Ne razmisljaj o VTO u decembru nego uzivaj i opusti se do bete . Znam da nije lako , ali ja sam samoj sebi rekla da necu misliti o tome i da necu raditi test prije bete . Tako je i bilo . zeks draga moja kakav crni trci postupak nisu isplatili ni odprosle godine . Sad su limitirali 22 zene , a ni to nisu isplatili . Tesko nama sa ovakvim politicarimai ovakvom drzavom u kojoj zivimo . Mi da imamo te pare mi ne bih ni isli preko fonda . eva30 ne sikiraj se mila tebi je prvi put sigurno ces dobiti odobrenje . I ja isto imam brigu da li cu dobiti odobrenje. Mi smo predali 22.08. Rekli su nam da se ceka oko mjesec dana . Prosli put smo cekali skoro 2 mjeseca . ajla 81 hvala mila moja leptir40