|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  169 170 [171] 172 173   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
12.9.2013 19:29:05   
Dona YU
Samo da vas pozdravim! Toncice nisi sama... ;)
Svakin dan, po par puta, virnem da vidim ima li sta novo... Ne pisem, zato sto ne umem da vas posavetujem. Malo toga i sama znam...
LM, cekam rezultate briseva... Toga se uvek najvise bojim. Pa onda hormoni stitne :( ...
Samo razmisljam pozitivno i nadam se najboljem!
Svima u postupku zelim punoooooo srece i strpljenja! Drzim fige najjace !!!!

''Postoji milion gradova u koje možeš odlaziti, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš.''

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4251
12.9.2013 19:34:42   
anja82
Pozdrav za sve djevojke. Imala bih jedno pitanje ako mi neko moze odgovoriti. Dobila sam uputnicu za sve briseve tj. vaginalne, cervikalne, klamidija itd. Dobila sam uputnicu za Klinicki centar a nisam iz BL, pa me zanima hoce li mi odmah gore uzeti briseve ili cu samo dobiti reagense, pa da mi uzme briseve moj doktor i ja ih onda odnesem u labaratoriju? Au sto sam iskoplikovala pitanje.:-) Ako neko moye da mi odgovori bila bi vam zahvalna. Hvala unaprijed i srecno svim curama!

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4252
12.9.2013 19:55:17   
mrmot
Toncice inekcije za sada super podnosim, primala sam gonal f i menopur. Ja nemam pojma da li ovako treba ali ja samo osjecam po malo da se nesto desava u donjem dijelu stomaka a bolova nemam nikakvih. Vidjecu sta dr Sanja sutra bude rekla. Mozda kaze da na mene nista ne djeluje user posted image

(odgovor članu anja82)
Neposredna veza do poruke: 4253
12.9.2013 20:45:57   
toncica
Dona YU mila nemoj samo izvirivati . Malo se ukljuci u razgovor, nema veze sta je . Ako te nesto interesuje slobodno pitaj . Tu sam za sve moje saborke koje se bore kao i ja . Sve sto je u mojoj moci ja cu vam pomoci . Nemoj se bojati nista . Drago mi je da si pozitivna i da tako razmisljas . Samo tako nastavi i vidjeces da ce ti biti lakse. Ja ti to kazem iz iskustva .
Drzim fige da nalazi budu OK .Hvala ti mila na lijepim zeljicama i podrsci user posted image
mrmot draga to je super terapija . Rekla sam ti da to nije nista strasno . Samo budi pozitivna i opustena . Naravno da ces reagovati na terapiju , vidjeces sutra . Odmah javi radoznala sam .user posted image user posted image user posted image
anja82 dobro nam dosla . Ja bih ti odgovorila , ali nisam bas najbolje razumjela pitanje . Ko ti je napisao uputnicu za klinicki centar? Ja sam sve te nalaze uradila kod svog ginekologa . Odmah su mi uzeti svi uzorci i ja ih odnijela na mihrobiologiju . Ali nije svuda isto . Bas sam danas o tome pisala sa jednom forumasicom , ali na drugoj temi . Ona je iz Sarajeva . Kod njih je to komplikovano do bola . Sretno mila . Je li se ti to spremas za postupak ?user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio toncica -- 12.9.2013 20:49:11 >

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 4254
12.9.2013 21:13:17   
anja82
Hvala Toncice na dobrodoslici! Ja sam uputnicu za KC dobila od porodicnog doktora, posto se ti nalazi u mom gradu ne rade, pa nisam bas sigurna kako dalje. Muz i ja smo tek poceli vaditi nalaze, pa se jos uhodavamo kako, sta i gdje.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4255
12.9.2013 21:30:03   
toncica
anja82 ja bih ti rado odgovorila , ali neznam . Pretpostavjam da ces to sve uraditi u KC Ja sam iz Bijeljine . Meni nisu ni dali uputnice kod porodicnog . Rekli mi da to oni ne rade i da idem kod svog ginekologa . To je ispalo super barem nisam puno hodala, a ni zakazivala se .
Mozda ti se neko i javi ko je radio nalaze u KC

< Poruku je uredio toncica -- 12.9.2013 21:31:08 >

(odgovor članu anja82)
Neposredna veza do poruke: 4256
13.9.2013 7:29:34   
M1984
Pozdrav drage moje, nisam vas zaboravila i redovcno vas čitam. Ja još odmaram od junskog propalog postupka, nisam spremna trenutno da opet krenem u postupak a svejedno mi je pauza do sledeće godine.
Našim dragim trudnicama želim sve najbolje i da uživaju u svojoj trudnoći. A NAMA drage moje da i mi jednom doživimo taj osjećaj :))))
Anja82, ja sam iz Doboja. Kod nas se to ne radi u domu zdravlja pa sam i ja briseve i hormone radila u BL jer se ne plaća, privatno izađe oko 300,00 KM.
Hormone sam radila na Paprikovcu u KC a briseve sam dobila uputnicu za ZAVOD ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA BL, pa kad odeš kod njih dobiješ uputnicu za Dom Zdravlja BL. Koliko se sjećam moraš se naručit u domu zdravlja, evo ti i br. 051 247 323, jer možeš radite briseve samo ponedeljak, utorak i srijeda. Nadam se da sam ti bila jasna. Pozzz za sve.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4257
13.9.2013 9:24:49   
toncica
M1984 pa gdje si ti draga moja ? Nema te dugo . Kako si mi ? Itreba odmoriti od svega , tako sam i ja . Samo se odmori , opusti i napuni baterije za dalju borbu . Osjecaces se mnigi bolje vjeruj mi . zelim ti puno srece . Vidjas li se sa Majom ? Ja se povremeno cujem sa njom . Pozdravi je ako je vidis. user posted image

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 4258
13.9.2013 19:12:15   
mrmot
cao djevojke

Upravo sam se vratila iz BL sa prve folikulometrije i malo sam se razocarala. Imam samo dva folikula i terapija mi je povecana, umjesto 3 od danas primam 4 menopura. Idem opet u nedelju pa cu vidjeti sta i kako dalje. pozz

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4259
13.9.2013 19:52:50   
anja82
M1984 hvala ti puno, svaka informacija mi znaci da se mogu dalje organizovati! pozz

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 4260
13.9.2013 20:16:14   
Dona YU
Imam pitanje... user posted image

Imam kontrolu stitne sledece nedelje... danas sam podigla rezultate TSH - 4,7 i Ft4 13... to opet nije dobro? user posted image ...
Prosli put mi je TSH bio 0,03 i smanjila mi je terapiju i sada ovo... user posted image

Zna li iko da li moze da se udje u proces sa ovim nalazima? Znam koje su optimalne vrednosti, ali sta ce dalje sa mnom... ne moze TSH da padne puno do oko 20-0g septembra kada bih trebala da pocnem sa tim konc. tabletama...

user posted image

''Postoji milion gradova u koje možeš odlaziti, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš.''

(odgovor članu anja82)
Neposredna veza do poruke: 4261
13.9.2013 20:43:10   
toncica
mrmot draga moja nemoj da budes razocarana . To je normalno na prvoj folikulometriji da nemas puno folikula . Tek je pocetak terapije. U nedelju ce biti bolje vidjeces . Samo se nemoj nervirati . Navijam i drzim fige da budwe sto vise folikula . Saljem ti veeeeliki user posted image podrske .
anja82 drago mi je da si dobila odgovor. Valda se nekako snadjete . SRETNO .user posted image user posted image

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 4262
13.9.2013 21:00:26   
toncica
Dona YU j necih da nagadjam . Najbolje ti je da posaljes nalaze DR SANJI pa ce ti ona reci sta dalje . Upravo se zato i rade nalazi da bise moglo reagovati do pocetka postupka . Kolike su referentne vrijednosti ? Znam samo ako se nebude moglo popraviti do postupka onda ce postupak bitiodgodjen . Zato se odmah konsultuj sa DR
Meni je u proslom postupku TSH bio 1.63 a FT4 13.86 i nista mi nisu rekli . Obavezno nazovi .user posted image user posted image

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 4263
13.9.2013 21:29:15   
Dona YU
Toncice, hvala na savetu...user posted image

Tebi su nalazi bili dobri, TSH ne bi trebao da prelazi 3... Ref vrednosti su do 4,nesto... Ali mislim da traze izmedju 1-3...

Poslacu nalaz Dr Brankici, ja sam kod nje...

Hvala Puno!!!
user posted image user posted image

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4264
13.9.2013 22:26:40   
toncica
Dona YU nema na cemu mila . Tu smo jedna za drugu. Nisam ti bas nesto puno pomogla , ali eto makar malo.
I ja sam prosli put bila kod nje . Bolje je odmah reagovati ako treba da imas vremena do postupka da to saniras user posted image

(odgovor članu Dona YU)
Neposredna veza do poruke: 4265
15.9.2013 19:27:41   
donna82
Cao drage moje, cackala sam ovih dana po netu pa pronadjoh ovu temu :)
Nova sam u svemu ovome, peipremam se za prvu Vto, preala sam u drugu fazu,, i imam hiljadu pitanja u glavi a neznam koga sve to da pitam. Znam sad cete vi reci pitaj ljude iz Medico S-a, ali iskrena da budem, pomalo se stidim :) a i ne djeluju mi nesto pristupacno, uvijek su u guzvi i frci nekoj :(
Vidim da o svemu pricate pa bi mi stvarno mnogo pomoglo da mi date neki savjet. E ovako... Zanima me da li sam ja jwdina luda, tj da li i vas boli kada vam daju menopur i cetrotide, ja umirem, strasno mnogo pecka i boli, ne znam sta da radim... Da li imate neki savjet? Da li mozda sama sebi da krenem davati, mozda ce manje boliti ako budem polako davala, posto su mi dosad davale 3 sestre, jedna iz hitne (kad nisam umrla tad, zena me je scepala i dala mi to u sekundi iako su mi sestre iz medicosa rekle da se mora davati polako), davale su mi jos 2 sestre iz medicosa, manje je bolilo.

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4266
15.9.2013 20:12:09   
toncica
donna82 dobvro nam dosla ,a jos brze se preselila na trudnicke teme .
Draga moja slobodno pitaj sta te interesuje . Tu smo jedna za drugu da se podrzavamo i dijelimo i donro i zlo . Mila sve te razumijem. Sve zenice ovde su to isto prosle . Mene nije nista bolilo. Te injekcije trebaju polako da se daju . Ja mislim je u tome problem. Jesi li rekla DR ili sestri da te pecka ? Mozda ih ti ne podnosis bas najbolje . Mozes probati jednu dati sama sebi pa ces vidjeti . Moj savjet ti je da kazes DR ili sestri da te boli i da te pecka .
Zelim ti draga moja da ti ova VTO bude uspijesna. SRETNO i javi nam seponkad da znamo kakva je sityacija i da navijamo za user posted image

(odgovor članu donna82)
Neposredna veza do poruke: 4267
15.9.2013 20:16:05   
toncica
mrmot draga moja jesi li isla na folikulometriju? Kako si prosla ?
eva30 draga moja gdje si .? Sta ima novo za nalaze , nema te da se javis /

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4268
15.9.2013 21:34:47   
mrmot
cao toncice
bila sam na folikulometriji, porasli su malo ovi moji folikuli, i dalje ih je dva. pitala sam danas dr Sanju, odnosno rekla joj da sam se malo razocarala sto ih je samo dva a ona mi je rekla da uopste ne mora da znaci da ce ih do kraja biti samo dva jer su moji jajnici, kako ona kaze, tek sada poceli reagovati na terapiju. u utorak idem ponovo i tada cu definitivno ostati u bl, dosadilo mi putovanje. sestra mi je rekla da jedem sto vise ananasa da bi mi zadebljao endometrij. to je to sa danasnjeg pregleda. hvala sto si me se sjetila. veliki pozz

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4269
15.9.2013 21:37:49   
mrmot
donna82 ja trenutno primam 4 menopura ali me ne boli. malo boli kao sto je i toncica rekla ako se da brzo a ako ga daju polako ne boli. prije menopura sam primila i 6 gonala f i oni me takodje nisu boljeli. najbolje da kazes dr ako te to bas jako boli. sretno donna82 i nadam se da ti nece biti zao sto te boljelo user posted image

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 4270
15.9.2013 23:42:05   
toncica
mrmot draga moja jesam li ti rekla da se ne sikiras, i da ce ti danas biti bolje stanje na UZ . Mila samo hrabri i misli pozitivno, bice to sve super . Navijam i drzim fige za utorek . Obvezno se javi . Nemora da znaci i ako imas manje folikula da neces imati zrelih jajnih celija . Znam slucaj da su iz 3 folikula izvadjene 23 jajne celije . Tako da no sikiriki user posted image

(odgovor članu mrmot)
Neposredna veza do poruke: 4271
16.9.2013 10:08:25   
zeks
Hej cure samo da vas pozdravim i posaljem poljubac

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4272
16.9.2013 12:01:01   
VTO pacijentica
Anja, ako nije kasno, da ti napisem, ja e nikad nisam narucila u domu zdravlja za briseve, samo odem u Higijenski zavod (zgrada ispred poliklinike), dam im uputnicu, oni mi daju one eprivete i stapice, i onda s tim odem u dom zdravlja, javim se i kazem da su me poslali i proderem se sto jace da je u pitanju vantelesna i da je hitno, odmah me puste preko reda, a kad cuju i ovi sto cekaju, niko ne pravi problem, bris ti uzme bilo koji dr koji radi kad dodjes.

Mrmot, dovoljna j i jedna jajna celija, ako je dobra. Ja sam prvi put imala samo tri, doduse bila je biohemijska, ali sve su se oplodile i lepo podelile. Drugi put je bilo malo vise, i terapija mi je bila jaca. Znam zenu koja je imala mnogo jc i zbog hiperstimulacije su morali da joj zamrznu embrione, pa tek sledeci ciklus da joj ih vrate, kad se oporavi. Bice to super, samo se ne nerviraj.

Zenice moje, sve vas vucem za nosice! Mi sutra idemo na kontrolu! Drzite nam fige da sve bude ok!

(odgovor članu zeks)
Neposredna veza do poruke: 4273
16.9.2013 12:12:29   
toncica
VTO pacijentica draga moja sretno sutra na kontroli . Kako si , kako se osjecas . Mazi pupu da user posted image poraste i bude mirna . user posted image user posted image user posted image
zeks sta ima mila kod tebe . Hvala ti sto nas se sjetis ponekad .user posted image

(odgovor članu VTO pacijentica)
Neposredna veza do poruke: 4274
16.9.2013 12:22:14   
VTO pacijentica
Ok sam, cak i osetim bebu ponekad da me lupka :D Svima zelim taj osecaj sto pre!

(odgovor članu toncica)
Neposredna veza do poruke: 4275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  169 170 [171] 172 173   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  169 170 [171] 172 173   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *