|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  450 451 [452] 453 454   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
21.8.2013 11:31:49   
mo girl
pa jeste u biti do sad smo jeli tikvu,tikvicu,mrkvu batat rizu,brokulu uglavnom sve po ovoj tablici pa kako se po njoj juhica i piletina daje u 7 mjesecu zato pitam radi te juhe

30.01.2013 - A

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11276
21.8.2013 12:49:50   
Alannah
Mom je 10,5 mjeseci do sada nije jeo niikakve specijalne juhice,niti tjesteninu.Vecina tjestenine ti je sa jajima,pa ako slucajno nadjes bez jaja,ja bih na tvom mjestu dala sa nekih 9-10 mjeseci. Sad mozes skuhati supu sa piletinom i povrcem koje si uvela,a umjesto tjestenine ubaci npr.proso ili malo rize.

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 11277
21.8.2013 13:39:43   
Lalali
Kako ide ovo davanje zumanceta. Dala sam cetvrtinu dva puta u razmaku od nekoliko dana, kako sad trebam dati i kako nastaviti? Hvala

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11278
21.8.2013 14:47:41   
Alannah
Ako je sve ok,nije bilo reakcije,mozes dati polovinu i kroz par dana opet polovinu i onda cijelo.

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11279
21.8.2013 15:55:36   
Lalali
Hvala puno, nije bilo nikakve reakcije, eh sutra cemo onda polovinu

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11280
22.8.2013 17:15:50   
Marija13
Lalali mi idemo po 1/4 pa za 7 dana 2/4, tako da se tek poslije mjesec dana pojede cijelo žumance user posted image
Danas smo jeli:
-3korn+jabuka+kruška+marelica
-teletina+krompir+buranija+mrkva (iz nanine bašte sve osim teletine user posted image )
i bit će opet večeras neka voćna užina..breskva možda!

Dajte nam recept za sutrašnji ručak, imamo nekih domaćih tikvica pa da iskoristimo!?

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11281
22.8.2013 17:49:11   
Full Moon
Marija, pa samo jos jednom reci da dijete ne jede, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Recept za tikvice, lijepo mu ispohujes i najede se k''o covjek, samo dobro posoli, ili bolje vegeteuser posted image

< Poruku je uredio Full Moon -- 22.8.2013 17:50:14 >

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11282
22.8.2013 18:08:26   
Full Moon
Jutros jeli mix sljiva, marelica, jabuka, banana
Rucak: teletina sa rizom, tikvicom i lukom

Iskreno mi se vrtimo non stop sa istim jelovnikomuser posted image , voce - povrce - zitarice i malo mesa

(odgovor članu Full Moon)
Neposredna veza do poruke: 11283
22.8.2013 18:08:53   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Full Moon

Marija, pa samo jos jednom reci da dijete ne jede, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Recept za tikvice, lijepo mu ispohujes i najede se k''o covjek, samo dobro posoli, ili bolje vegeteuser posted image

Pretvaram se u moju mamu, kažem ti! user posted image

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

Neposredna veza do poruke: 11284
22.8.2013 20:15:52   
almondray
Od kad smije sataraš ?
I kod nas se često vrte iste stvari , recimo neki dan dobila domaćih kruški pa smo ih maksimalno iskoristiliuser posted image zato smo juče pili kamilicu cijeli dan ne bi li ga otčepila user posted image .
Juče sam kuhala žumance i onda shvatim da ga nemam čime razrijediti , dam mu prvo suho ali nije išlo pa sam mu sokić od mrkve pomješala user posted image rekoh bar se boje slažu i nije se bunio , pa ako nekom treba recept ....

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11285
24.8.2013 6:35:37   
Marija13
Ne bih ti znala, zavisi šta sve stavljaš u isti? Ja paradajz, luk, papriku i goveđi ragu tako da ga D neće još duuuugo jesti! user posted image Jeste li probali papriku, ne vidim je nigdje na tabeli?
Jučer jeli:
-griz od pira+banana
-riža+tikvice+mrkva+luk+celer i svidjelo mu se user posted image
-za večeru kupili kaicu kruka+ria

Moram napomenuti da je traio treći obrok, to znači da smo ga sada ba uveli.

Da li se vi strogo pridržavate onoga 3-4x sedmično meso? s obzirom da smo uveli žumance i njega moramo ubaciti 2x sedmično, znači napraviti sedmični plan ishrane!?

< Poruku je uredio Marija13 -- 24.8.2013 6:38:33 >

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 11286
24.8.2013 9:37:45   
mo girl
one alnaturine palente nema nigdje kupiti pa smije li se ona obicna napraviti?nismo uveli gluten.otkad smijem cveklu nigdje mi nepise u tablici

30.01.2013 - A

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11287
24.8.2013 9:51:16   
almondray
To je više bila šala , skuham taj dan svoj prvi sataraš i poslednji (po reakciji mmuser posted image )
Ne znam za paprike nisam mu mislila uvoditi ove godine a sudeći po starijem neću ni sledećih 8 godina user posted image
Mene zanimaju kupus i kupine (ovo dvoje su ubitačna kombinacija i za odrasle , samo da znate).
Mi smo juče doručkovali:
borovnice + višnje +5 korn pahulje(sve kuhano)
užinali : žumance + mladi sir
Večerali : salsu(primjenjenu za njegov uzrast)+proso
Jutros doručkujemo bananu sa rižinim pahuljama(rižolino) , kako i šta dalje nemam pojmauser posted image .
Ja se ne pridržavam ničega strogouser posted image al' tako gledam pošto dobijem svježa domaća jaja da ih iskoristim u naredna dva dana.Nekad napravim pauzu od 1-2 dana , znači veganski obroci samo , pa idem sledeća 3 -4 dana sa mesom (2 sa piletinom , 1 riba i 1dan teletina , druge vrste mesa nisam uvela jer čekam da potrošim ove zalihe)
Ja sam pileća prsa i teletinu isjekla na kocke i zamrzla , tako da mi je lakše kad kuham samo odlomim komad i ubacim , ne moram se ravnati po našim namirnicama , ako kontaš šta hoću da ti kažem.
Zanima me još sa čime vi dajete žumanjak? I jeste li uspjele izbaciti koji obrok dojenja.Ja nisamuser posted image

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11288
24.8.2013 11:18:13   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: almondray
Zanima me još sa čime vi dajete žumanjak? I jeste li uspjele izbaciti koji obrok dojenja.Ja nisamuser posted image

Sjećam se da sam kćerkici često žumanjak, a onda i cijelo jaje, miješala sa palentom i mladim sirom. To je baš voljela.

Neposredna veza do poruke: 11289
24.8.2013 12:00:04   
Marija13
Nekad napravim pauzu od 1-2 dana , znači veganski obroci samo , pa idem sledeća 3 -4 dana sa mesom (2 sa piletinom , 1 riba i 1dan teletina , druge vrste mesa nisam uvela jer čekam da potrošim ove zalihe)
Ja sam pileća prsa i teletinu isjekla na kocke i zamrzla , tako da mi je lakše kad kuham samo odlomim komad i ubacim , ne moram se ravnati po našim namirnicama , ako kontaš šta hoću da ti kažem.
Zanima me još sa čime vi dajete žumanjak? I jeste li uspjele izbaciti koji obrok dojenja.Ja nisam

Ja gledam da mu doručak i ručak budu osnovni obrok a dojenje sporedni, znatno je smanjio (dnevno 3-4x) i vidim da se i mlijeko smanjilo, ako iz jedne ne doji po 6-7 sati uopšte nije puna mlijeka..ono tvrda user posted image
Žumance uvijek kombinujemo sa jogurtom, stvarno dobra kombinacija, sve smaže!
Meso i ja isto izrežem na manje komade pa uzimam po potrebi! user posted image

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 11290
24.8.2013 13:25:25   
Alannah
Paprika po mojoj tablici ide od 11.mjeseca. s obzirom da ce mali za dvije sedmice u jaslice sa 11 punih mjeseci,ja sam papriku uvela vec sa 10 mjeseci. Sataras sam stvarno pravila,ali skuhala papriku,paradajz,luk,tikvicu i dodala rizu.U biti tako i nama pravim,ali dinstam.U jaslicama ce na jelovniku isto biti sataras.
mo giirl,palentu mozes dati i obicnu. cvekla moze od nekog 7 mjeseca,ako je domaca,a ide oko godine ako nije.Ja sam je uvela sa 8,nije stigla na red ranije. Mali je obozava i sa povrcem i sa vocem. Kupujem na pijaci,tete kazu da je domaca,pa valja mi vjerovati user posted image . Nju obavezno skuhas prije nego sto dadnes.
almondray zumanjak dajem sa kasicom koju taj dan jede,odvadim malo kasice,pomijesam za zumancetom i kad to pojede,nastavimo sa ostatkom kasice.Kako bi ga pojeo ,mjesala sam i sa bananom cak.
Meso i ja zamrzem u kockicama,tako mi lakse.
Sto se tice dojenja, moj doji milion puta dnevno,prije kasice,poslije kasice,u prolazu-dodje podigne majicu,malo popije mlijeka i ode.Navece se budi 2-3 puta da doji.
Neko je pitao za kupine,dala sam ih sa 9 mjeseci,kako sada imamo i domace i sumske,jede gotovo svakodnevno ili sa jogurtom ili ostalim vocem.

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11291
24.8.2013 16:00:42   
almondray
Hvala Alannah!user posted image
Ja sam sve to pitala user posted image .
Za žumance me zanima jer sam pročitala(a i načula u bolnici) da mliječno poništava željezo u hrANI.A ja dajem sa pavlakom , jogurtom ili sirom.
A kako daješ paprike , kuhane?Dali ih oguliš?One bas imaju jaku kožicu.
Ja cveklu nisam još uvela.
I moj doji stalno , poslerdnjih 10-tak dana i previše mislimuser posted image

< Poruku je uredio almondray -- 24.8.2013 16:02:28 >

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11292
24.8.2013 17:09:56   
Full Moon
Dorucak: klasika, voce sa zitaricama
Rucak: palenta sa tikvicom, inace prvi put mu dajem palentuuser posted image

Doji kad god mi ''ide na zivce'' (citaj kmeci bezzee), plus kad je gladan, nikad nece smanjitiuser posted image user posted image

Jaje nismo jos poceli davati, nesto otezem, hmm, nekad je probao malo jogurta i to je sve od mlijecnih proizvoda, kontam koji bi mu sir dala, smije li onaj mladi president, koliko masnoce treba imati sir uopceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 11293
24.8.2013 17:28:48   
mo girl
alanah uvijek ima odgovor za meneuser posted image
.koje to zitarice dajete za dorucak?jel neke posebno il one proso itd,
ja uvijek ujutro oko 10 dajem vocnu kasicu a popodne ono oko 2-3 zavidi od spavanja dajem povrce,neko rece da je puno za ovu dob evo sadm ce 7 mjeseci al mi smo sa vocem krenuli u 4 mjesecu pa meni nekako nije puno

30.01.2013 - A

Neposredna veza do poruke: 11294
24.8.2013 17:40:35   
Marija13
Joj Almondray u pravu si user posted image čula sam za tu lošu kombinaciju mlijeko-željezo ali skrooooz zaboravila!!! Danas smo jeli:
-jabuka+kruška+šljiva+nestle žitarice
-kruška za užinu
-riža+tikvica+luk+mrkva+celer
Ručak je jučer sa slašću pojeo pa smo ga danas reprizirali user posted image
a žumance dodali u ručak!
FM može,čula sam da jedu President među prvim sirevima, mi smo obični mladi jeli.
Mo girl moj ujutro najviše voli instant babylove zitarice iz dm-a 3korn, mješamo ih sa voćem...

Neposredna veza do poruke: 11295
24.8.2013 18:48:59   
Alannah
user posted image mo girl
I ja sam davala mladi sir,kupim ili Nocko ili Megle.Od zitarica ujutru jede ili babylove 3 korn( njih obozava), ili zobene,nekad palentu ili proso ili rizine pahuljice. Za rucak rizu,proso,amaranth,quinou,bulgur,kuskus,opet palentu,oprilike jedan ili dva obroka ima sa zitaricama.
Danas jeo:- kupine,2 hurme,zobene pahuljice i krusku
- jogurt,sir zumance
-proso sa blitvom,hokaido,batatom i bundevinim uljem
-pola breskve kao finger food

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11296
24.8.2013 19:20:45   
Lalali
Ja sam cveklu uvela isto sa 8. nije bila domaca iako teta sa pijace kaze da jeste.
Bas u jednoj grupi na fb sta god pitas moze ako je domace, po tome bi moja cura jela tri namirnice jer nazalost, nemam domaceg.
Kupine nisam ni ja dala, mada prgavi komsija ima kraj kuce pa kontam da idem u pljacku jednu noc, nego me strah da mi dijete ne dobije kakvu reakciju zato sto je mama ukralauser posted image
Danas dorucak:banana, breskva, tri hurme, kruska, maline
rucak komad puretine, tikvice, patlidjana, krompir, mrkva na vodi od koljenice
vecera: jabuka sa grizom

(odgovor članu Alannah)
Neposredna veza do poruke: 11297
24.8.2013 20:52:34   
Marija13
Koliko prije spavanja dajete bebama treći čvrsti obrok!?

Allanah blendas li amaranth? Je li i kod tebe nakon kuhanja izgleda kao balončići user posted image ja sam to nesto pomalo gnječila kasikom, ali bobice kakve su usle takve i izasle user posted image valjda je nesto iskoristio!?

< Poruku je uredio Marija13 -- 24.8.2013 20:56:42 >

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11298
24.8.2013 20:58:54   
Marija13

IZVORNA PORUKA: Lalali

Ja sam cveklu uvela isto sa 8. nije bila domaca iako teta sa pijace kaze da jeste.
Bas u jednoj grupi na fb sta god pitas moze ako je domace, po tome bi moja cura jela tri namirnice jer nazalost, nemam domaceg.
Kupine nisam ni ja dala, mada prgavi komsija ima kraj kuce pa kontam da idem u pljacku jednu noc, nego me strah da mi dijete ne dobije kakvu reakciju zato sto je mama ukralauser posted image
Danas dorucak:banana, breskva, tri hurme, kruska, maline
rucak komad puretine, tikvice, patlidjana, krompir, mrkva na vodi od koljenice

E super ideja za sutra, mi uvijek jedemo griz sa bananom, nikako da pomješam sa nečim drugim!
Od kada ide ta teleća koljenica???

(odgovor članu Lalali)
Neposredna veza do poruke: 11299
24.8.2013 21:44:41   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Marija13
IZVORNA PORUKA: Lalali

E super ideja za sutra, mi uvijek jedemo griz sa bananom, nikako da pomješam sa nečim drugim!

Kako kuhate griz? Sa vodom? Ja sam ga naučila kuhati sa mlijekom, ali s obzirom da maleni mlijeko ne smije piti još zadugo, ne znam kako da mu pripremam griz. Doduše, griz planiramo uskoro uvesti, pa eto, da se pripremim.
Moj maleni baš voli proso. (Hvala Mariji na prijedlogu da ga probamo) Stavljamo ga i u slana i u slatka jela i baš sve fino popapa. U zadnje vrijeme se vrtimo sa istom hranom, pa jedva čekam da napuni 8 mjeseci da obogatimo jelovnik!

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 11300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  450 451 [452] 453 454   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  450 451 [452] 453 454   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Koje serije pratite
bebana27

Posto ima dosta serija intersu je moji serije vi gledate bili da su turke,indijske ili domace

Sulejman Velicanstveni (72%)

Priya (3%)

Odbacena (0%)

Larin izbor (5%)

Ruze vjetrova (3%)

Lud zbunjen normalan (17%)

Broj svih glasova: 65

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *